Wetenschappelijke doorbraak! Wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden is onlangs door de Gezondheidsraad formeel in een rapport bevestigd! U raakt niet gewond als een auto u aanrijdt, u raakt gewond door het idee dat een auto u heeft aangereden. U komt bij verdrinking niet om door zuurstofgebrek, u stikt door het idee dat u zuurstofgebrek heeft. U krijgt geen kanker door giftige stoffen, u verkankert door het idee dat u van giftige stoffen kanker krijgt. Het is formeel dus waar: het is allemaal psychosomatisch, u krijgt wat u uzelf inbeeldt. Fantasie die werkelijkheid wordt. 

li wei
(Geloof dat je niets overkomt en laat los, volgens de Gezondheidsraad kan het geen kwaad)

Nou ja, misschien is bovenstaande ietsje overdreven. Maar de Gezondheidsraad heeft inderdaad formeel een rapport ingediend waarin staat dat de straling van mobiele telefoons en andere wireless apparaten u niet ziek maken. Nee, volgens de Gezondheidsraad is het de veronderstelling eraan te worden blootgesteld die leidt tot gezondheidsklachten.

En daarmee veegt de Gezondheidsraad de billen af met de mening van vijftig Nederlandse artsen dat straling van gsm en aanverwanten wel degelijk leiden tot chronische aandoeningen, zoals chronische hoofdpijn, moeheid en slaapstoornissen. U gelooft het niet? *klik*.

Ow, de bovenstaande foto is gemaakt door Li Wei die wel vaker hele vreemde foto's neemt. Check zijn website.

IkWilOokWatZegg: Het grote geld wint toch weer
Op 18-04-2009 0:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: In dezelfde categorie (?): "... Nu blijkt dat energiedrankjes zelfs werken als je ze niet doorslikt, maar meteen weer uitspuugt. Hoe is dat mogelijk?..."

http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/41837209/
God... Dat ben je zelluf!
Op 18-04-2009 14:11:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ik stel voor dat we de heren en dames van de gezondheidsraad een nieuw hoofdkantoor geven temidden van meerdere serverparken, antenne-installaties voor WiFi, UMTS, HSDPA etc op het dak, onder een paar goeie hoogspanningsmasten, twee mobiele telefoons met gaffer aan de slapen gepositioneerd en ze wekelijks even laten bijkomen met een CATscan, uiteraard gevolgd door een röntgenfoto om te bewijzen dat het geheel totaal geen effect op de botten heeft.

Beam me up Scotty

Anyways, ik herinner me nog goed mijn eerste mobiele telefoon. De eerste paar dagen kon ik 3 seconden voordat hij over ging voorspellen dat het ging gebeuren (radio's en tv's pikken dat signaal ook al eerder op) en had ik een soort lam gevoel op de plek waar het toestel aan m'n riem hing (dat kon toen nog )

Ook heb ik kort na de introductie van Bluetooth een testje gedaan met twee BT sticks, waarmee je een netwerkje kon bouwen tussen 2 PC's; na een kwartier testen ging ik bijna nokkie van de duizeligheid. Pas toen m'n collega ze uit de PC's trok was 't binnen een minuut weg.

...maaar ik heb altijd al een ruime fantasie gehad.....
ALLES IS WAAR
Op 18-04-2009 14:14:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
IkWilOokWatZegg:

Het grote geld wint toch weerNomen est omen ....maar is het teveel gevraagd om ook daadwerkelijk wat in te brengen?
ALLES IS WAAR
Op 18-04-2009 14:21:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Gezonheidsraad.. dat is die club die ook zegt dat het HPV (baarmoederhalsvaccin) he-le-maal veilig is.. terwijl ze in dezelfe adem zeggen dat de effecten op lange termijn niet gekend zijn...

en dat adviseerd onze regering (je weet wel die club die zelf niet kan denken)
Op 18-04-2009 14:35:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Quote: "Het is formeel dus waar: het is allemaal psychosomatisch, u krijgt wat u uzelf inbeeldt. Fantasie die werkelijkheid wordt."

Waar blijven die 3 mooie dames dan? :S rudiev snapt het niet...

Pas het volgende in een ander artikel op GW gepost. Toen ik eens een wifi spot moest installeren zat ik pal naast dat ding op de grond. Bij het aanzetten van wifi kreeg ik opeens een raar gevoel, alsof ik opzwelde ofsow. Het werd eigenlijk steeds erger, maar voor de rest had ik geen last van andere dingen, duizelig, hoofdpijn, oid. Nadat ik dat ding weer uitzette ging het gevoel weg.
Zelfde als ik mijn eigen wifi aanzet(staat eigenlijk altijd uit), ik zit er misschien een halve meter vandaan, dan krijg ik weer dat rare gevoel alsof ik opzwel. Bij het uitzetten van wifi ging het gevoel weer over.
Als ik wat meer afstand nam werd het gevoel ook minder, met ongeveer een kleine meter afstand had ik er geen last meer van.
Ik blijf me twijfel houden met al die zenders en het zendend vermogen wat we allemaal de lucht in sturen. Het moet haast wel een effect hebben, wat dat ook mag zijn..
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-04-2009 19:32:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Zijn wij dan allemaal van die hypogondiers die naar de dokter gaan als ze zich niet lekker voelen?
Die zich laten operen als er eigenlijk niets aan de hand is?
Dan betalen we gewoon voor niets onze ziektekosten verzekering! Het bestaat niet als we iets zouden mankeren!
Volgens mij moet de Gezondheidsraad zich eens laten nakijken. Wie zitten er eigenlijk in? Het bekende duistere clubje?
Op 18-04-2009 19:32:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bontevogel: Ik kan alleen maar schrijven wat ikzelf heb mee gemaakt.
Na de winter begon ik overhemden met korte mouwen te dragen, en stopte mijn telefoon in mijn borstzak, na enkele dagen begon ik te hoesten en kreeg pijnscheuten in de linkerstreek van mijn borst.
Ben er mee naar de dokter gegaan, en die sprak van een behoorlijke besmetting/infectie, met een kuur naar huis gestuurt.
Doordat ik dus thuis was en niet werkte en dus ook die foon op mijn linkerborst droeg, ging het na een paar dagen al beter met me.
Na 5 dagen weer aan het werk, voelde me kiplekker, na 3 dagen werken wederom ( telefoon weer in de borstzak ) ziek.
Zelfde symptomen.
Telefoon een andere plek gegeven en het ging beter met mij.

Dus ik geloof dat het echt schadelijk is, aan den lijve ondervonden.
(bericht gewijzigd op 18-4-2009 20:35:21)
Op 18-04-2009 20:33:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Whiplash is ook nooit erkend als een gevolg van aanrijdingen, dat zou de verzekeringsmaatschappij maar geld kosten. Ook RSI is nooit erkend als beroepsziekte, stel je voor dat de werkgevers goeie bureaus en stoelen moesten gaan kopen voor hun beeldschermwerkers!

Ik las vanavond dat in Brussel 15.000 lobbyisten rondlopen, die allemaal betaald worden en betalen om dit soort uitkomsten te krijgen.

"Marktwerking" heet dat, volgens Bolkestein c.s.
Op 18-04-2009 21:37:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Liep vandaag even met mn moeder een kledingwinkel binnen (elke zaterdag gaan we samen even de markt op) en er hing zo'n hele scherpe piep die je eigenlijk niet zou kunnen horen, en ik weet dat ik lang niet de enige ben maar ik kan ze dus horen, al is het niet met mn oren. Weet niet hoe ik het uit moet leggen maar goed.
Hoe dieper ik de winkel in liep hoe sterker het werd en het me wat duizelig maakte. Er hingen wat monitortjes enzo bij de kassa en ik dacht mischien is dat het, dus ik liep terug en het werd weer minder en de winkel uit was het weg.

Heb tijdje terug ook gehad met een cassettespeler, als ik een winkel binnenliep begon dat ding tyfes hard te piepen uit mn koptelefoon, in dit geval wél met de oren hoorbaar.

Rare crap weer hoor.
Op 18-04-2009 21:47:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Bingo!! Zou de dood ook psychosomatisch zijn? Zijn we voor nop al die eeuwen doodgegaan terwijl het allemaal tussen de oren zit. Als we dat hadden geweten dat hadden er een heleboel mensen nu zonder werk gezeten. Dus, doodgravers, uitvaartverzorgers en uitvaartverzekeraars, ga maar een andere baan zoeken. Vanaf nu
gaat er niemand meer dood, het zat allemaal tussen onze oren.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 18-04-2009 22:47:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Héé, dus je kan dat verhaaltje over scheppende gedachtenkracht toepassen wanneer het je uitkomt..?! Goh, handig..
Op 18-04-2009 23:30:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
eoi:

Liep vandaag even met mn moeder een kledingwinkel binnen (elke zaterdag gaan we samen even de markt op) en er hing zo'n hele scherpe piep die je eigenlijk niet zou kunnen horen, en ik weet dat ik lang niet de enige ben maar ik kan ze dus horen, al is het niet met mn oren. Weet niet hoe ik het uit moet leggen maar goed.
Hoe dieper ik de winkel in liep hoe sterker het werd en het me wat duizelig maakte. Er hingen wat monitortjes enzo bij de kassa en ik dacht mischien is dat het, dus ik liep terug en het werd weer minder en de winkel uit was het weg.

Heb tijdje terug ook gehad met een cassettespeler, als ik een winkel binnenliep begon dat ding tyfes hard te piepen uit mn koptelefoon, in dit geval wél met de oren hoorbaar.

Rare crap weer hoor.

dat je cassettespeler piept wanneer je een winkel binnen stapt is vaak het alarm, doet ie dat niet dan staat het alarm uit
wat het ook wel is zijn van die gsm blockers, die bellen binnen een winkel onmogelijk maken (mag niet maar gebeurd wel)
dat je soms een pieptoon hoort als je bij bepaalde apparaten in de buurt staat is vaak een voedingskwestie, vooral computers, televisies enz kunnen dat hebben, zo hoor ik vaak al aan het geluid dat een adapter van een laptop kapot is bijvoorbeeld, zo heb ik ooit eens een tv gehad die ook een zeer irritante pieptoon maakte als hij op standby stond, in een groepje van 7 of 8 man waren er maar 2 die het konden horen, waaronder ikzelf...
ik heb er zelf ook last van en weet waar het van komt, slechte aardevoorzieningen, lage kwaliteit en (bijna) kapotte/versleten onderdelen zijn meestal de oorzaak...
vaak is het wel dragelijk maar irritant, en soms is het zo scherp dat ik er spontaan koppijn van kan krijgen, dat verschilt...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 19-04-2009 19:16:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
noorderzon: Natuurlijk, want door het terug te schuiven op het slachtoffer en de schuld daar neer te leggen scheelt het de verzekering weer in de kosten.
Dokters die iets niet kunnen vinden roepen ook wel dat het allemaal verbeelding is.....om te verbloemen dat ze zelf in kennis tekort schieten, zelf meegemaakt.

Op 20-04-2009 13:37:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva: Toch is de Gezondheidsraad niet de enige die beweert dat zoiets kan:

The Secret/LOA:
"Gedachten zijn magnetisch, en gedachten hebben een frequentie. Wanneer je denkt, worden die gedachten uitgezonden in het universum en trekken op magnetische wijze alle soortgelijke dingen op dezelfde frequentie aan. Al het uitgezondene keert terug naar de bron. En die bron ben Jij. Ook ziektes, daar ben ik van overtuigd, creëer je zelf door je emoties en gedachten. Als je lange tijd twijfel, frustratie en woede uitzendt, komt het bij je terug op het zwakste punt in je lichaam."


dus waarom zou het in dít geval niet waar kunnen zijn..?!

Op 20-04-2009 22:52:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek: Ik blijf het bijzonder merkwaarig vinden dat een oproep van 50 artsen op zo'n makkelijke manier aan de kant wordt geschoven. Stralingsziekte is geen onbekend fenomeen, er is al veel over geschreven, overgevoeligheid voor straling is gewoon een serieus probleem.
Op 20-04-2009 23:14:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Zerek:

Ik blijf het bijzonder merkwaarig vinden dat een oproep van 50 artsen op zo'n makkelijke manier aan de kant wordt geschoven.

Wellicht omdat de 49 artsen, veelal afkomstig uit het alternatieve circuit zijn. Verder zitten er geen hoogleraren bij.

Op 21-04-2009 9:37:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zerek:
Eva:

Wellicht omdat de 49 artsen, veelal afkomstig uit het alternatieve circuit zijn. Verder zitten er geen hoogleraren bij.

Hmmm, wanneer ik de term artsen hoor dan ga ik er van uit dat het artsen betreft, jij bent kennelijk beter ingelezen dan ik, kun je me een bron aanwijzen waaruit jouw bewering blijkt? Bij voorbaat dank.
Op 21-04-2009 11:52:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Eva:
Zerek:

Eva:

Wellicht omdat de 49 artsen, veelal afkomstig uit het alternatieve circuit zijn. Verder zitten er geen hoogleraren bij.

Hmmm, wanneer ik de term artsen hoor dan ga ik er van uit dat het artsen betreft, jij bent kennelijk beter ingelezen dan ik, kun je me een bron aanwijzen waaruit jouw bewering blijkt? Bij voorbaat dank.


Trouw:
Het appèl is opgesteld door het Nationaal Platform Stralingsrisico’s, een organisatie die de vermeende gezondheidsrisico’s van elektromagnetische straling onder de aandacht wil brengen. Het is ondertekend door 49 artsen, veelal afkomstig uit het alternatieve circuit. Er zitten geen hoogleraren bij.


http://www.trouw.nl/nieuws/Wetenschap/article2216354.ece/Artsen_waarschuwen_voor_straling_mobieltjes.html
Op 21-04-2009 18:42:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arjunus: haha. Dan moet ik maar met mijn bloedcellen naar de psychiater.
Zie mijn bloed cellen als deze worden bloodgesteld aan GSM signaal:

Op 07-04-2010 20:09:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
arjunus: Zie hier wie in 1998 de zogenaamde thermische veiligheidsnorm heeft vastgesteld. En die veel instanties hanteert:


En zie hier wat er in ons lichaam (biologisch) werkelijk gebeurd:


Je kunt beter in Zwitserland wonen die beschermen de burgers en hanteren niet deze frauduleuze normen:

(bericht gewijzigd op 7-4-2010 20:16:17)
Op 07-04-2010 20:14:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden