Zou er een vergeten wetenschap bestaan hebben die ons toelaat om door middel van visioenen vooruit te kijken naar de oorlogen, ziekten, rampen en tragedies die de mensheid in de toekomst onder ogen zal moeten zien? Is het mogelijk dat er ergens in de geschiedenis van ons geheugen iets gebeurde waardoor een hiaat ontstond in het begrijpen van hoe deze wereld met een andere wereld verbonden is?

Teksten die 2.500 jaar oud zijn en de moderne wetenschap stellen dat het antwoorden op deze vragen 'ja' is. Bovendien zijn er historische personen die in de taal van hun tijd ons herinneren aan twee machtige technologieën die in direct verband staan met ons leven van vandaag. De eerste is de wetenschap van het voorspellen die ons toelaat om de toekomstige gevolgen van onze beslissingen van vandaag te zien. De tweede is een verfijnde technologie van bidden die het ons mogelijk maakt om te kiezen in welke toekomstige voorspelling we zullen leven.

Machtige wijsheid

De geheimen van onze verloren gegane wetenschappen schijnen door verenigingen en de tradities van ons verleden openlijk te zijn gedeeld. De laatste resten van deze machtige wijsheid gingen, samen met het verdwijnen van zeldzame teksten in de vierde eeuw voor Christus, verloren. Dankzij de ogen van de moderne wetenschap hebben vertaalde teksten uit de Dode Zee-rollen, de Nag Hammadi Bibliotheek en gnostische manuscripten die in Egypte ontdekt werden, nieuw licht op de zaak geworpen en misschien zelfs deuren geopend naar de mogelijkheden die legenden en folklore laten doorschemeren. Maar nu, bijna twee millennia nadat ze werden geschreven, zouden we bij machte zijn om de energie van een kracht, die in elk van ons leeft, aan te wenden. Een echte kracht die het menselijk lijden zou kunnen beëindigen en een duurzame vrede in de wereld zou kunnen brengen.

Icoon met beeltenis van Jesaja
(Icoon met beeltenis van Jesaja)

De profetieën van Jesaja

De visioenen van de profeet Jesaja in het Oude Testament werden meer dan 500 jaar voor Christus opgetekend. Het is het enige intacte manuscript onder de in 1946 ontdekte Dode Zee-rollen. De volledige rol van Jesaja is uitgerold op een verticale cilinder en kan bekeken worden in het Shrine of the Book Museum in Jeruzalem. Omdat het document als onvervangbaar wordt beschouwd is de display waarin het wordt tentoongesteld ontworpen om in geval van een nucleaire aanval of ramp de cilinder in een kluis met staaldeuren te trekken zodat de rol bewaard blijft voor toekomstige generaties.

De ouderdom, de compleetheid en de geschreven aard van de Jesaja-rol bieden een unieke mogelijkheid om de inhoud te beschouwen als een representatie van de vele voorspellingen in de geschiedenis over toekomstige tijden. Naast de details van specifieke gebeurtenissen openbaart de rol een algemene kijk op oude voorspellingen van een gemeenschappelijk thema. Bij elke blik in onze toekomst zouden de daaruit volgende voorspellingen een duidelijk patroon volgen: het omschrijven van een catastrofe wordt onmiddellijk gevolgd door een visie van het leven, vreugde en mogelijkheden.

In het oudste bekende manuscript van zijn soort begint Jesaja met een gedetailleerde visie op de mogelijke toekomst van een tijd van globale vernietiging op onvergetelijke schaal. Jesaja beschrijft de catastrofale gevolgen van dit onheilspellende ogenblik als een tijd waarin de aarde "utterly laid waist, utterly stripped" is. Ironisch genoeg weerspiegelt zijn blik in de toekomst de beschrijvingen van veel andere voorspellingen van verschillende verdwenen culturen als de Hopi Indianen, de Navajo (Dineh) Indianen en de Maya's van Mexico en Guatemala.

In de verzen die volgen beschrijft Jesaja de verwoesting, maar wijzigt dan zijn visie naar een thema van vrede en genezing. Hij schrijft: "Stromen zullen ontbarsten in de woestijn en rivieren ontspringen in de steppe. Het brandende zand zal een poel worden, de dorstige grond een bron van water. Op die dag zullen de doven woorden horen uit een boek en uit de mistroostigheid van duisternis zullen de ogen van blinden zien."

Interpretatie van profetieën

Over een periode van bijna vijfentwintig eeuwen hebben geleerden dergelijke visies grotendeels geïnterpreteerd als beschrijvingen of gebeurtenissen die zich in precies dezelfde volgorde gaan voordoen als beschreven in de rol van Jesaja: eerst de beproeving van vernietiging, dan een tijd van vrede en genezing. Is het niet mogelijk dat deze visies uit een totaal andere tijd iets anders betekenen? Kon het inzicht van helderzienden niet de vaardigheden van bedreven meesters weergeven die zich verplaatsten tussen toekomstige werelden? Meester waarvan hun ervaringen geregistreerd werden voor toekomstige generaties? Als dat inderdaad zo is dan zouden de details van hun reizen aanwijzingen kunnen geven over de tijd die komen gaat.

Volgens de fysici van tegenwoordig bekeken de oude profeten de tijd en het verloop van de geschiedenis als een pad dat in drie richtingen gevolgd kan worden: verticaal, voorwaarts en achterwaarts. Oude voorspellers wisten dat hun visies slechts mogelijkheden portretteerden voor een welbepaald moment in de tijd, eerder dan dat de gebeurtenissen zich met zekerheid zouden voordoen. Elke mogelijke voorspelling was gebaseerd op de condities die geldig waren op het tijdstip van de voorspelling. Naarmate de condities wijzigden zou ook het resultaat van iedere voorspelling veranderen.

Wordt vervolgd in deel 2.

C.: Top blog!
Op 21-04-2009 0:05:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lemetje: Even citeren:
'Volgens de fysici van tegenwoordig bekeken de oude profeten de tijd en het verloop van de geschiedenis als een pad dat in drie richtingen gevolgd kan worden: verticaal, voorwaarts en achterwaarts. Oude voorspellers wisten dat hun visies slechts mogelijkheden portretteerden voor een welbepaald moment in de tijd, eerder dan dat de gebeurtenissen zich met zekerheid zouden voordoen. Elke mogelijke voorspelling was gebaseerd op de condities die geldig waren op het tijdstip van de voorspelling. Naarmate de condities wijzigden zou ook het resultaat van iedere voorspelling veranderen.'

Daar ben ik het dus niet mee eens. Het 'einddoel' staat vast. Als de mens de condities zou veranderen, als hij al weten zou wat de condities zijn, zal hij toch bij het einddoel aankomen. Het is onvermijdelijk. Alles kan veranderen, maar de mens niet. Kijk maar door de geschiedenis heen. Steeds weer dezelfde fouten. Het wordt als nieuw afgeschilderd, maar het is steeds weer hetzelfde.
We kunnen het 'lot' niet ontlopen. De toekomst is geen variabele, maar een feit. Alles wat we doen ligt al vast.
Op 21-04-2009 20:20:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 21-04-2009 21:28:45 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Super interessant. Compliment!
Op 22-04-2009 14:13:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Complimenten. Ik ben zojuist het boek de Dode Zeerollen en de verzwegen waarheid van Baigent aan het lezen en kort daarvoor het boek over de Heilige Paddestoel van Allegro. Met name de laatste zou wel heel eens heel goed op het spoor kunnen zitten met de Amanita Muscaria. Deze Amanita zorgde voor eindeloze mindtrips wat je ook als profetien zou kunnen uitleggen.
Het boek Jesaja Effect ga ik nu lezen.
What the Bleep do we know en The Secret heb ik al gelezen en het spoor wordt steeds duidelijker. Daarnaast ben ik bijzonder geinteresseerd geraakt in neurofysiolgie en de werking van de receptoren. Met name de GABA-A receptoren zijn nog een onontgonnen gebied voor de wtenschap.
Op 22-04-2009 16:46:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
hano:

Met name de GABA-A receptoren zijn nog een onontgonnen gebied voor de wtenschap.

Ken ik niet. Vertel eens?
United as one. Divided by zero.
Op 22-04-2009 19:29:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
hano:

Complimenten. Ik ben zojuist het boek de Dode Zeerollen en de verzwegen waarheid van Baigent aan het lezen en kort daarvoor het boek over de Heilige Paddestoel van Allegro. Met name de laatste zou wel heel eens heel goed op het spoor kunnen zitten met de Amanita Muscaria. Deze Amanita zorgde voor eindeloze mindtrips wat je ook als profetien zou kunnen uitleggen.
Het boek Jesaja Effect ga ik nu lezen.
What the Bleep do we know en The Secret heb ik al gelezen en het spoor wordt steeds duidelijker. Daarnaast ben ik bijzonder geinteresseerd geraakt in neurofysiolgie en de werking van de receptoren. Met name de GABA-A receptoren zijn nog een onontgonnen gebied voor de wtenschap.Je noemt boeken die ik nog niet ken, maar maakt me erg nieuwsgierig....Ik ga er eens dieper induiken.

Ken wel What the bleep, ook down the rabbit hole, en the Secret. Voor mij wordt het spoor daar niet zozeer duidelijker van. Kwantumfysica vind ik enorm boeiend, maar heb nog steeds: hoe meer ik daarover lees en hoor, hoe meer ik eigenlijk vind dat we nog zo weinig weten. Dat vergroot bij mij alleen maar de urge om nog meer te willen weten trouwens...

Sluit me ook aan bij 3.14po: vertel eens over de GABA-A receptoren? Ik zal daar ook eens naar gaan speuren.
Op 22-04-2009 19:53:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Ik zou het graag uitgebreid hier vertellen, maar het is een studie van 3 jaar en beslaat honderden pagina's.
Ik zal eens proberen er een artikel aan te wijden.
Heel kort: GABA (Gamma Amino Boterzuur) en muscimol zijn twee bestanddelen uit de Vliegezwam (Amanita Muscaria). Wie de oude mythes kent van de Vliegezwam (en dan niet van het gemiddelde forum op het www) zal merken dat er nogal wat bijzonders is met GABA en de GABA-receptoren, in combinatie met Muscimol en Glutamaat.

Het voert te ver om het hier kort neer te zetten. Maar het heeft alles te maken met duizenden jaren oude wijsheden en de supermoderne wetenschap.
Het heeft ook alles te maken met beinvloeding van onze hersenen.
Ik ga stoppen en er een keer een mooi blog over schrijven.
Het enige wat ik u kan aanraden is om zeer kritisch te kijken naar uw voedsel. Met name de E621, Vetsin of mononatriumglutamaat die in veel hartige producten voorkomt is een sluipmoordenaar 1e klasse.
Let wel, ook weer hetgeen u leest op het www is vaak niet juist.
Ik heb honderden onderzoeken gelezen van universiteiten en het spoor is mij duidelijk.
Het is niet alleen een dikmaker maar een echte neurologische killer.
Op 23-04-2009 0:40:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
hano:

Ik zou het graag uitgebreid hier vertellen, maar het is een studie van 3 jaar en beslaat honderden pagina's.
Ik zal eens proberen er een artikel aan te wijden.
Heel kort: GABA (Gamma Amino Boterzuur) en muscimol zijn twee bestanddelen uit de Vliegezwam (Amanita Muscaria). Wie de oude mythes kent van de Vliegezwam (en dan niet van het gemiddelde forum op het www) zal merken dat er nogal wat bijzonders is met GABA en de GABA-receptoren, in combinatie met Muscimol en Glutamaat.

Het voert te ver om het hier kort neer te zetten. Maar het heeft alles te maken met duizenden jaren oude wijsheden en de supermoderne wetenschap.
Het heeft ook alles te maken met beinvloeding van onze hersenen.
Ik ga stoppen en er een keer een mooi blog over schrijven.
Het enige wat ik u kan aanraden is om zeer kritisch te kijken naar uw voedsel. Met name de E621, Vetsin of mononatriumglutamaat die in veel hartige producten voorkomt is een sluipmoordenaar 1e klasse.
Let wel, ook weer hetgeen u leest op het www is vaak niet juist.
Ik heb honderden onderzoeken gelezen van universiteiten en het spoor is mij duidelijk.
Het is niet alleen een dikmaker maar een echte neurologische killer.Okee, dank voor je korte toelichting. Een mooi blog hierover zou welkom zijn. Op GW wellicht, als "gastschrijver"? (Voor zover ze hier aan doen...)
Op 23-04-2009 13:01:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden