Zou er een vergeten wetenschap bestaan hebben die ons toelaat om door middel van visioenen vooruit te kijken naar de oorlogen, ziekten, rampen en tragedies die de mensheid in de toekomst onder ogen zal moeten zien? Is het mogelijk dat er ergens in de geschiedenis van ons geheugen iets gebeurde waardoor een hiaat ontstond in het begrijpen van hoe deze wereld met een andere wereld verbonden is?


Naarmate de condities wijzigden zou ook het resultaat van iedere voorspelling veranderen

Deze gedachtegang herinnert ons er aan dat we door het ingrijpen in een bepaalde actie, hoe klein die ook mag zijn, wij een volledig ander resultaat in de toekomst kunnen bewerkstelligen. Dit principe zou van toepassing zijn op individuele omstandigheden zoals gezondheid en relaties, maar ook in het welzijn van de wereld rondom ons. De wetenschap van voorspellingen zou een ziener in bijvoorbeeld tijden van oorlog toelaten om zijn blik in de toekomst te projecteren en mensen te waarschuwen voor de consequenties van hun acties van vandaag. Veel voorspellingen zijn eigenlijk voorzien van nadrukkelijke pleidooien om een bepaalde voorgenomen actie te veranderen in een poging te vermijden wat de profetieën hebben laten zien.

Moderne wetenschappers overwegen zorgvuldig dergelijke mogelijkheden waarbij ze voor de gebeurtenissen en de plaats waar werelden verbonden worden 'namen' creëren, tot namen voor de gebeurtenissen zelf. Doorheen een taal van tijdgolven, kwantumprincipes en keuzepunten kunnen voorspellingen zoals die van Jesaja nieuwe betekenissen aannemen. Eerder dan het voorspellingen van gebeurtenissen die op een bepaalde dag in onze toekomst worden verwacht, zouden zij de momentopnamen zijn van de gevolgen van keuzen die in het heden worden gemaakt. Dergelijke beschrijvingen roepen vaak het beeld op van een grote kosmische simulator die ons toelaat om de gevolgen van onze acties op lange termijn te zien.

Jesaja beeldenis naar de hand van Michelangelo
(Jesaja beeltenis naar de hand van Michelangelo in de Sixtijnse kapel)

De technologie van bidden

Verrassend gelijkaardig aan de kwantumprincipes, veronderstellend dat de tijd een verzameling is van buigzame en verschillende resultaten, gaat Jesaja nog een stap verder door er ons aan te herinneren dat de toekomstmogelijkheden eigenlijk door collectieve keuzen in het heden worden bepaald.

Volgens Gregg Braden, auteur van 'The Isaiah Effect', zouden individuelen door een gemeenschappelijke keuze te delen het effect ervan versterken en het resultaat versnellen. Enkele duidelijke voorbeelden van dit kwantumprincipe zijn volgens Braden teruggevonden in massagebeden bij mirakels, de plotselinge sprong van een resultaat in de toekomst in de ervaring van een andere. Zo zou in de vroege jaren 80 van vorige eeuw de gevolgen van een specifieke gebedstechniek duidelijk worden, een gebedstechniek die op een specifieke manier individueel werd geconcentreerd, gedocumenteerd aan de hand van geverifieerde experimenten in stedelijke misdaadgebieden. Door middel van dergelijke studies is het gelokaliseerde effect van bidden gedocumenteerd in de openbare literatuur. Zijn dezelfde principes van toepassing over grotere gebieden en misschien zelfs op wereldniveau?

Op vrijdag 13 november 1998 werd op wereldwijde basis een massagebed uitgevoerd als een keuze van vrede tijdens een tijd van stijgende politieke spanningen in vele delen van de wereld. Die dag was het van specifiek belang dat de loop van een chronologische tijdslijn die Irak werd opgedragen te respecteren, betreffende wapeninspecties van de Verenigde Staten, gevolgd en voldaan zou worden.

Na maanden van onsuccesvolle onderhandelingen voor toegang in de gevoelige gebieden hadden de Westelijke Naties duidelijk gemaakt dat het nalaten van Irak om te voldoen aan de eisen in een massale en uitgebreide campagne van bombardementen zou resulteren, die veel schade zou berokkenen aan de plaatsen waarvan verondersteld werd dat er massavernietigingswapens werden ontworpen. Zulk een operatie zou zeker veel mensenlevens eisen, zowel militairen als burgers.

Gregg BradenBraden: "Verbonden door het mirakel van een globale gemeenschap die zich toegang verschafte tot het Internet kozen honderdduizenden mensen vrede als specifieke wijze van massagebed. Een massagebed dat op die avond nauwkeurig en op een specifiek ogenblik gesynchroniseerd werd. Gedurende de tijd van het massagebed gebed ontstond een gebeurtenis die velen als een mirakel beschouwen. De geschiedenisboeken tonen aan dat dertig minuten voor de luchtaanval op Irak, de president van de Verenigde Staten het ongebruikelijk vreemde "stand down" order gaf, de militaire term om de opdracht te staken. Hij had van Irakese ambtenaren een brief ontvangen dat ze vanaf nu met de gevraagde wapeninspecties zouden toestemmen en samenwerken. De reden voor de aanval was plots niet meer."

Volgens Braden is de kans dat zo een gebeurtenis toevallig in hetzelfde tijdvenster van een massagebed samenvalt zeer klein. Volgens hem bevestigt het een principe dat in eeuwenoude teksten werd ontdekt en resulteert het in het eenvoudige bewijsmateriaal dat de keuze van heel veel mensen, in een specifieke manier geconcentreerd, een direct en meetbaar effect op ons levenskwaliteit oplevert.

Klaarblijkelijk zouden kwantumprincipes op een onverklaarbare manier dezelfde veranderingen kunnen toelaten als de innerlijke kracht van collectieve of groepskeuzen. Misschien zijn ze inderdaad gecodeerd in oude tradities tot onze denkwereld het misschien op een dag zal herkennen. De verloren wetenschap van gebed zou immers een actieplan bieden om te vermijden dat voorspellingen van ziekte, vernietiging, oorlog en dood in onze toekomst daadwerkelijk plaatsvinden.

Braden: "Onze individuele keuzen smelten samen in een collectief bewustzijn met implicaties die over een kwestie van dagen kunnen beslissen over de toekomst van vele generaties. We hebben nu eindelijk de taal begrepen om deze krachtige boodschap van hoop en mogelijkheden aan ieder ogenblik van ons leven toe te voegen."

hano: Bidden en mediteren zijn metaforisch hetzelfde.
Ook zijn er wonderlijke experimenten gedaan met collectieve meditatie.
In Washington zorgde in 1993 een groep meditanten ervoor dat de criminaliteit daalde met substantiele procenten.
Transcedente Meditatie zorgde vanuit het TM dorp in Lelystad voor een daling van de criminaliteit.

Dit is een goed blog en op het goede spoor. Quantumfyscica, bidden, mediteren etc. komt allemaal op hetzelfde neer.
Op 23-04-2009 0:51:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Wederom een super blog!

Kort gezegd zou je kunnen stellen dat het collectief bewustzijn ook beinvloed kan worden. Ik denk dat het meest lastige zou kunnen zijn dat je het niet altijd wetenschappelijk aan kan tonen.
Op 23-04-2009 13:10:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @hano
Dat experiment in Washington werd ook behandeld in What The Bleep Do We know.
Eénzelfde is wat we pas lazen in Global Consciousness hier op GW http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=2529

@C
Ja het collectief bewustzijn zou ook beinvloed kunnen worden. Ik vraag me alleen af of het door één persoon mogelijk is en dat er een redelijke uitkomst uit komt of dat er een hele groep voor nodig is. Als je dit hier zo leest zou een redelijk kleine groep de uitkomst al kunnen beinvloeden.
Tijd terug toen China weer ruzie had met Tibet zijn de monniken toch ook gestopt met bidden. Maand later ofso was er een aarbeving in China. Ze zeggen toch ook dat de Tibetaanse monniken bidden voor de wereld.

Leuk is dat de tijdsparadox weer te spraken kom. Ik kijk in de toekomst en zie iets wat ik wil veranderen. Gebeurd hetgeen wat ik gezien heb juist door wel of niet te handelen.
Als je er vanuit gaat dat de tijd te veranderen is dan zal het lastig zijn om te kiezen wat je gaat doen. Misschien komt het juist omdat je niets of juist toch iets deed dat hetgeen wat je zag gebeurd is.
Als je er vanuit gaat dat de tijd vast staat en je er niets aan kan veranderen zou je niets kunnen doen of toch doen wat je wilt doen. Maar misschien komt het juist omdat je niets of juist toch iets deed dat hetgeen wat je zag gebeurd is.
Alleen iemand die daadwerkelijk in de toekomst kan kijken en interpreteren wat hij ziet zal de uitkomst van het paradox weten. Toch? Of ook niet?
(bericht gewijzigd op 23-4-2009 16:01:24)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 23-04-2009 15:58:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: @rudiev

Persoonlijk denk ik niet dat het collectief bewustzijn rechtstreeks door slechts 1 persoon kan worden beinvloed. Ik zie dat collectief als de verzameling van het bewustzijn van individuen. Datgene wat overheerst bij de meerderheid, naar die kant zal de weegschaal ook doorslaan. Denkt deze meerderheid bv. zwart, dan zal het ook zwart zijn.

Een gezamenlijke actie of activiteit kan volgens mij wel veel kracht hebben. In de zin dat die grote zee ook uit vele druppels bestaat. Als druppel maak je net wat zand nat, als zee wel een stuk meer. Misschien heeft het effect ook te maken met je eigen mate van bewustzijn en intentie. Ik denk dat bv. monniken in Tibet anders in het leven staan als bv. Jan op de hoek.
No offense, Jan...

En dan het tijdsparadox....Tja, dan is het uitgangspunt al dat tijd niet lineair is en meerdere tijdslijnen naast elkaar (kunnen) bestaan. Niet alleen de toekomst, maar ook het verleden.
Op 23-04-2009 17:57:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Colectief kent geen meerderheid, collectief kent enkel bewustzijn.
Op 23-04-2009 18:06:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
haras:
We hoeven helemaal niet te bidden.
Wij moeten elkaar alleen maar liefhebben.
En vooral voor regeerders geldt dat zij hun vijanden behoren lief te hebben. En zij elkaar.

Waarom zouden wij God om iets moeten vragen, wanneer wij hem dat (massaal) ook zouden kunnen bevelen?

Dit is geen hoogmoed, Maar het berust op nog steeds verborgen kennis aangaande het wezen Gods. Dat wil, zover wij bij elkaar in ware dienst willen staan, zich in en met al het goede heel graag bij ons in dienst stellen.

Gewoon eens proberen. Daar is geen religie voor nodig.
Daar heeft naar ik meen, God totaal geen behoefte aan.

Religie, handel, geldmachten, regeerders, generaals en anderen, die hebben de mensen het Rijk van God ontnomen. De toegang er heen beblokkeerd. De poort om er in te kunnen wonen, die hebben zij gesloten. En die willen zij in hun belang, zolag mogelijk dicht houden.
Op 23-04-2009 20:49:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @C
Ik denk eigenlijk ook niet dat één persoon dit al kan beinvloed. Het is een collectief, en zal hopelijk als vergelijking met een weegschaal een kant op slaan. Al denk ik wel dat het als individu mogelijk is eventueel misbruik te maken van het collectief, en dan bedoel ik meer bijvoorbeel informatie uit het collectief halen.

Zou hier de Akasha-kronieken bedoelt worden?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 23-04-2009 23:20:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden