Volgens computervirusspecialisten is het gevaarlijke wormvirus Conficker actief geworden. Eerst dacht men dat het op 1 april prijs zou zijn, maar het werd uiteindelijk 7 april. Niet dat er niets gebeurde op 1 april, maar het leek geen schade te berokkenen. Daar kwam verandering in. De geactiveerde en gevaarlijk virusvariant wordt WORM_DOWNAD.E genoemd.

Conficker worm virus

Volgens het anti-virusbedrijf Trend Micro heeft Conficker op 7 april code gedownload die de worm opdraagt zichzelf verder te verspreiden onder pc's die kwetsbaar zijn. Vreemd genoeg bevat de worm een functionaliteit die ervoor zorgt dat het verspreidingsproces op 3 mei weer ophoudt. Vermoeden dat het om test-drives gaat en de ontwikkelaars informatie vergaren om voor een 'klapper' te zorgen, is zo ver niet gezocht. Microsoft heeft een pleister voor Conficker, maar de meeste systemen zijn nog niet van de nieuwste updates voorzien. Wie een removal-tool voor Conficker zoekt kan o.a. bij Sophos terecht.

Het is geen alleenstaand geval. Cybercriminelen zijn druk in de weer. Conficker zoekt na de update contact met servers die deel uitmaken van een netwerk van pc's die geïnfecteerd zijn met Waledec, een andere worm. Het Waledec-netwerk verstuurt hoofdzakelijk spam en is waarschijnlijk opgezet door dezelfde cybercriminelen die eerder al de beruchte Storm Worm loslieten.

De grote vraag is natuurlijk welke criminelen verantwoordelijk zijn voor de worm. De identiteit van de makers van de worm is tot nu toe onbekend. Microsoft heeft alvast een prijs op hun hoofd geplakt. Er is een beloning van 250.000 dollar uitgeloofd voor de opsporing van Confickers-programmeurs. Wij doen het anders en loven 100.000 euro uit. Wij spelen dan de tip door aan Microsoft en maken van u aandeelhouder GW. Netjes geregeld, toch?

moonwalker:

Wij doen het anders en loven 100.000 euro uit. Wij spelen dan de tip door aan Microsoft en maken van u aandeelhouder GW. Netjes geregeld, toch?


hahahahaha...je maakt mijn dag weer goed!

Maar die gasten moeten de hoogste straf krijgen wat mij betreft. Je zult zien dat ze uiteindelijk een top betaalde baan krijgen bij beveiliging bedrijven.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 09-04-2009 21:09:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: Het zou me niks verbazen als die worm erger is dan gezegd wordt. Of dat op 3 mei er misschien wel iets meer gebeurt. maarja het is afwachten lol.
Op 09-04-2009 22:42:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Het probleem schijnt te zijn dat alles zwaar versleuteld is en dat nog niet gekraakt is, zodoende weten ze niet precies wat het doet / gaat doen. Ook schijnt het maar gebruik te maken van 1 lek in Windows waarvoor in oktober 2008 een fix werd aangeboden. http://www.microsoft.com/technet/security/Bulletin/MS08-067.mspx
Dus als je als thuisgebruiker gewoon maandelijks je legale Windows update met de nieuwste fixes is er eigenlijk weinig aan de hand. Voor bedrijven gaat het meestal niet zo snel ivm testprocedures. Maar ook hier kan met juiste beleidsregels en netwerkafschermingen het nodige voorkomen worden. Maar zou het niet al te lang mogen duren voordat updates toegepast worden. Het zijn ook vooral landen met veel illegale windozen die geinfecteerd zijn.
Ondanks dit schijnt de franse luchtmacht zijn vliegtuigen aan land te hebben gehouden doordat een database server geinfecteerd was en de franse marine heeft er ook last van gehad. En ook juridische systemen van de rechtbank van Houston zou hinder ondervonden hebben.
Vaak is ook het geval dat er lekken gedicht worden door updates en dat er binnen een aanzienbare tijd (zeg 2 weken tot een maand) een virus gesignaleerd wordt die gebruik maakt van zo'n lek.
Snel je Windows updaten voorkomt een hoop! (En zorgt soms ook weer juist voor andere problemen, maar das weer een ander verhaal.)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 09-04-2009 23:56:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Als ik geen bescherming over mijn worm heen zou doen leverd dat minstens evenveel probleempjes op
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 10-04-2009 0:57:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: I'm a Mac!

De komende nachten lekker slapen...
God... Dat ben je zelluf!
Op 10-04-2009 2:53:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Het is skynet
Stroom moet vloeien.
Op 10-04-2009 7:44:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: "legale Windows" ?

Whahahahahaha!!!
F*** windows, microsoft, Apple enz.
Mijn zegen hebben ze:It's war on the internet.
De gevestigde orde heeft het internet onderschat en is bezig met een inhaalrace.

Zie http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=2852

Op blogsite's stikt het sinds een jaar of 2 van de sofisten.
En deze soort is zichtbaar, er zijn al jaren groepen zoals het inmiddels bekende Gnutella netwerk die in oorlog zijn met de big corp bedrijven zoals microsoft en die hen aanvallen en daar zien wij weinig van.
Maar het is hard nodig, anders is het internet straks weer een kopie van ons verouderde systeem.
Internet is van de nieuwe generatie

(bericht gewijzigd op 10-4-2009 9:19:54)
Carpe diem homo universalis
Op 10-04-2009 9:13:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: misschien is een algemene sabotage van het internet wel het beste wat de mensheid kan gebeuren. het lijkt nl. wel vrij, maar ik kom toch reeds zeer onfrisse vormen van censuur tegen. bovendien word ons aller internetgedrag gevolgd, zodat bij een verandering van politieke richting alle staatsvijanden gelijk uitgeschakeld kunnen worden. het heet echt niet voor niets wereldwijd web. (maar wie is de spin eigenlijk?????).
Nee, dank u.
Op 10-04-2009 11:16:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Cultuurmeneer:

I'm a Mac!

De komende nachten lekker slapen...

Same here...

I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 10-04-2009 0:06:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ja Horus:

Cultuurmeneer:

I'm a Mac!

De komende nachten lekker slapen...

Same here...

uitstel is geen afstel hoor, jullie komen ook vanzelf eens een keer aan de beurt
en daarnaast is het nog steeds wel een aanrader wel een virusscanner te gebruiken, zelfs al kan je zelf niet besmet worden dan kan je nog wel doorgeefluik zijn...

en ik slaap ook prima, tip 1: koop een originele windows en installeer je updates eens een keer, men kan toch ook bij elke waarschuwing meteen op oke klikken, maar bij het updateschermpje klikken ze wel op annuleren, eigen domme schuld dus

(tip 2: zet op je oude pctje eens een keer ubuntu, en je hebt een wonderlijk snelle en stabiele internetcomputer, ook zonder virussen)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-04-2009 0:29:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden