De piramide die in Bosnië werd gevonden werpt steeds meer discussie op. De persoon die zich er het meest mee bezig houdt is Sam Osmanagic. Je hoort een interview met hem in een ander blog op deze website.

Sam gelooft zelf dat de piramide uit 12.000 voor Christus stamt. Kenners spreken dat echter tegen omdat dat gebied in Europa dan net in een glaciaal maximum zat. Met andere woorden: de piramidebouwers waren koude kikkers. Té koud om waar te zijn.

Opvallend is dat Osmanagic de Bosnische piramide lijkt in te passen in de 2012-theorie. Dat kun je ook lezen in zijn boek The World Of The Maya. We hebben het boek nog niet in ons bezit, maar de eerste kritieken lijken erop te wijzen dat feitelijk materiaal ontbreekt.

Dat het onderzoek van Osmanagic niet populair is wordt duidelijk door deze webpagina waarop je een petitie vindt om zijn onderzoekswerk stop te zetten. Belangrijkste reden om dit te doen is de mondiale angst dat de enthousiaste onderzoeker beschadigingen aanbrengt. Meer informatie over de eerste Europese piramide vind je op deze pagina.

Update: UNESCO, het cultuurbeschermingsorgaan van de Verenigde Naties, laat weten onderzoek te zullen doen naar de Bosnische piramides. Lokale onderzoekers twisten of de piramides al dan niet door mensenhanden werd gemaakt. Het feit dat er twijfel aanwezig is plaatst de bouwwerken enigszins in een ander daglicht. UNESCO zal uitkomst bieden.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden