Zahi Hawass, van de Egyptische oudheidkundige dienst en fervent tegenstander van piramidologie (de pseudowetenschappelijke uitleg van de Egyptische piramiden), laat via een persmededeling weten dat een team van Egyptische archeologen ten zuiden van Caïro, nabij de piramide van Senoeseret II in de Fayoem, een necropolis ontdekt heeft met tientallen geschilderde mummies. Sommige van de turkoois, oker en verguld geschilderde mummies zouden 4.000 jaar oud zijn.

Het team van archeologen heeft de mummies gevonden in 53 tombes die uitgehakt zijn in de rotsen. Vier mummies refereren naar 22ste dynastie (circa 945-712 voor Christus) terwijl anderen dateren uit het Middenrijk (circa 2040-1783 voor Christus).

Volgens Hawass zijn de geschilderde mummies goed bewaard gebleven en worden sommige mummies beschouwd als de mooiste tot op heden ontdekt.

Naast de geschilderde mummies zijn ook nog geschilderde maskers, aardewerk en amuletten gevonden. In de necropolis werd ook nog een begrafeniskapel gevonden. Die zou vanaf 30 voor Christus, tijdens de Romeinse bezetting, in gebruik genomen zijn.

3.14po: En alweer in een tombe. Nog nooit is er een mummie in een piramide gevonden en toch leert men op school dat piramides begraafplaatsen zijn.
United as one. Divided by zero.
Op 13-04-2009 16:55:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tunnelforce9: volgens mij zijn ook wel mummy's gevonden in piramides, alleen niet in de piramides van Gizeh.., dit was dan ook een hele oude piramide, grote kans dat vanaf deze tijd de piramides een andere functie kregen.
Op 14-04-2009 15:19:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Tunnelforce9:

volgens mij zijn ook wel mummy's gevonden in piramides, alleen niet in de piramides van Gizeh.., dit was dan ook een hele oude piramide, grote kans dat vanaf deze tijd de piramides een andere functie kregen.

Heb je het over mastaba's? Moet haast wel want ik heb nog nooit gehoord of gelezen over een mummie in een piramide. Wel in een mastaba. Men beweert dat dat de voorloper van de piramide was, maar dat is behoorlijk discutabel.
United as one. Divided by zero.
Op 14-04-2009 15:24:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden