Op 4 april werd San Diego opgeschrokken door een mysterieuze knal en eergisteren was Port Angeles (VS) aan de beurt. Ditmaal werden door de bewoners van Port Angeles rond 22.30 uur een serie knallen gehoord en gevoeld. De politie ontving tientallen telefoontjes van verontruste burgers uit de omgeving. Ook werd de lokale zender 1450 KONP bestookt met telefoontjes van mensen die zeiden dat ze explosies hadden gehoord die de huizen deed schudden. En net zoals ik in het vorige blogje al schreef weet ook nu niemand de oorzaak. Wederom geen aardbeving en geen meteorieten. Voor wat betreft de mysterieuze knal in San Diego is er wat nieuws te melden.

Onderzoekers hebben met aan een zekerheid grenzende waarschijnlijkheid de locatie aangewezen waar de knal vandaan moet zijn gekomen. Door de uitslagen van verschillende seismografen te vergelijken kon men het gebied rond Warning Area 291 aanwijzen waar de knal zijn oorsprong moet hebben gevonden. Warning Area 291 ligt op ongeveer tweehonderd honderd kilometer vanaf de San Diego op volle zee. Het is een gebied dat gereserveerd is voor militaire oefeningen zoals bij ons sommige delen van de wadden dat zijn.
Een kaart van het bewuste gebied en het bijbehorende verhaal kun je hier vinden.

Het ligt voor de hand te denken dat soldaatjes met bommen en granaten aan het spelen waren geweest. Maar van hoog tot laag ontkennen de militairen dat er op 4 april activiteiten in het gebied waren. Hoe het zit met de knallen van eergisteren in Port Angeles is vooralsnog een raadsel. Over meer historische mysterieuze knallen en wat achtergronden kunt u hier lezen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden