UFO-meldingen met verschillende getuigen én foto- én videobewijsmateriaal zijn altijd de meest belangrijkste voor onderzoekers. Een serie van UFO incidenten dat hiermee één van de hoogste scores haalt zijn de 'lichten' van Phoenix, Arizona, uit 1997. Gesteund door een grote hoeveelheid foto- en videomateriaal worden deze fantastische gebeurtenissen vandaag nog steeds geanalyseerd en besproken.

Een groot onbekend object dat boven een belangrijke stad blijft hangen. Is het een ongelooflijk angstwekkende werkelijkheid, en één van de beste voorbeelden van fotografisch bewijsmateriaal voor het bestaan van UFO's?

13 maart 1997 was het startschot van deze uiterst dwingende verschijning van verschillende fenomenale lichten boven de staat Arizona. Deze lichten, nu wereldwijd gekend als 'The Phoenix lights', werden in nog ten minste vijf andere steden waargenomen. Phoenix onderscheidt zich van de andere steden omdat het de eerste stad in Arizona was die de 'lichten' meldde. De eerste waarnemingen waren boven de Superstition Mountains om 19:30 uur.

De eerste meldingen wezen op een voorwerp dat uit zes lichtpunten bestond, onmiddellijk gevolgd door de waarneming van acht met elkaar verbonden lichten die gelijktijdig door een negende licht werden gevolgd. De vreemde formatie werd opnieuw opgemerkt boven de rivier Gila, net voor 22:00 uur. Op een paar minuten tijd had de enorme lichtgevende structuur zich een weg gebaand over het zuidelijke gedeelte van Phoenix. Op dit ogenblik waren letterlijk duizenden mensen getuige van de formatie.

Het enorme object zweefde vrij laag in de lucht, de bergachtige gebieden kunnen achter het object op veel foto's waargenomen worden. Met de hoogte van het object op de foto's en de plaats waar de camera's stonden konden fotografische deskundigen de grootte schatten. Zij raamden de omvang van het kolossale object op meer dan 1500 meter groot. De kleur van zijn lichten werd beschreven als blauwwit naar geelwit naar amber.

Een spectaculaire beschrijving van het 'moederschip' werd verhaald door een groep vertegenwoordigers in onroerende goederen die in het noordelijk gedeelte van Phoenix eigendommen hadden onderverdeeld. Zij kregen een close-up van het gigantische tuig te zien. Zij schatten de grootte om meer dan 2 kilometer toen het object hen op lage hoogte voorbij zweefde. Zij zagen tientallen zeer heldere lichten bij de hoeken van het tuig en ook een rij vensters met 'silhouetten van mensen'.

Onder de betrouwbaarste getuigen van de bewegingen van het object die eerste nacht zijn twee piloten. De ene is een gepensioneerde lijnvluchtpiloot, de andere was vroeger U.S. Marchall en heeft ook nog in de Vietnamoorlog gediend. Hoewel zij van het gigantische tuig ooggetuige waren op een verschillende plaats en tijdstip verklaren ze beide dat het object immense afmetingen had tot zo'n anderhalve kilometer groot. De ex-Marchall zag ook de lichten van de stad weerspiegeld op de onderzijde van het object en kon een hele tijd de sterren aan de hemel niet meer zien.

Een vrachtwagenchauffeur had al twee uur twee ambergekleurde UFO's waargenomen die hem uit het zuiden bleken te naderden. Toen ze dichtbij waren gekomen bleven ze ter plaatse zweven. Terwijl zijn vrachtwagen geladen werd kroop hij op een stapel materiaal om de UFO's beter te kunnen zien. Hij zag twee identieke speelgoedachtige ambergekleurde 'orbs' met een witte glans. Een band van rode lichten pulseerde rond de UFO's toen ze in de omgeving van de startbaan van de Luke Air Force Base zweefden. Plotseling stegen twee F16's met full-throttle op van de basis.

Een piloot van de luchtmacht telefoneerde de dag nadien om 3:20 uur het National UFO Reporting Center, acht uur na de eerste waarnemingen en verklaarde dat twee USAF F15c gevechtsvliegtuigen van de Luke Air Force Base één van de twee objecten hadden kunnen onderscheppen. Twee dagen na zijn eerste telefoontje belde de piloot terug om te melden dat hij zopas geïnformeerd werd door zijn commandant dat hij werd overgeplaatst voor een opdracht in Groenland. Sindsdien werd er nooit meer iets van de piloot gehoord.

Dat er een enorme controverse over de Phoenix lichten ontstond is te wijten aan de verklaring van de luchtmacht. In mei 1997 verklaarde het Luke Air Force Base Public Affairs Office dat het personeel van de luchtmachtbasis de zogezegde UFO's had onderzocht en de zaak had opgelost. Ze beweerden dat vuursignalen die uit een A10 Warthog werden gedropt de enorme toevloed aan waarnemingen van lichten in de lucht had veroorzaakt.

Het is menig mens duidelijk dat deze verklaring geen steek houdt. Ten eerste bewegen vuursignalen zich niet in een gemeenschappelijk patroon, vallen ze niet naar beneden en vliegen ze nadien weer omhoog en kunnen ze zich geen kilometers ver verplaatsen zonder dat hun relatieve posities wijzigen. Ten tweede hebben veel ooggetuigen de gigantische lichten gerapporteerd uren voordat de zogezegde vuursignalen volgens de luchtmachtverklaring werden gedropt.

Het was trouwens ook niet het einde van de waarnemingen van de Phoenix lichten. Sightings van lichten in en om de hemelen van Phoenix zijn blijven doorgaan tot de dag van vandaag, veel van hen ondersteund met foto- en videomateriaal.

Korte Phoenix Lights documentaire: 

weerman: Leuk blog, dank daarvoor! Tja, dit behoort toch wel tot de top-10 van ufo-meldingen van de laatste 70 jaar. Jammer dat er nooit een afdoende verklaring voor gegeven kon worden. Een 'doorbraak' in het ufo-onderzoek zou zo welkom zijn, ook na bv. het Varghina-incident.
Ook jammer is, dat commercieel ingestelden en zweefkezen en -trezen voortdurend "aan de haal" gaan met dit controversiële onderwerp. Blijkbaar blijft het onbekende als een magneet op bepaalde groeperingen werken, bij de één voor geldelijk gewin ("koop mijn alles-verklarende boek, cd, dvd, video, poster, koop de kettinkjes, hangertjes, ansichtkaarten en posters..." en bij de ander voor geestelijke aandacht/leiderschap van een groep mede-zweverts. Het is de mens eigen, en het onbekende is maar al te vaak de bron van vreemde religies (de Real-sekte van C. Vorilhon bv.)

Leuk dat er op Nujij! een verwijzing naar dit blog stond. Ik antwoordde daar al op het commentaar van een poster ("Er zijn ook hele duidelijke foto's van Sinterklaas maar die bestaat ook niet, toch?"
Als we een vraagstelling op die manier benaderen, blijven we zaken ontkennen via kleinering en hoon. Dat is niet de correcte manier om vragen te beantwoorden, maar juist om de wereld klein, overzichtelijk en eenvoudig te houden. Lekker doen alsof "vragenstellers" gek zijn, of mensen-die-alles-geloven raar zijn en zomaar "alles" geloven.

De zweefkezenclubjes zijn daar zeker debet aan, dat is jammer. Geldelijk gewin, aandacht vragen en "deskundige" spelen, we kennen de voorbeelden van deze lieden nu wel.

Dat ontslaat ons echter niet van de verplichting om serieus, zonder vooroordeel, te kijken naar vreemde zaken en om de vragenstellers serieus te nemen en om te kijken of antwoorden te vinden zijn.
Immers, dergelijke hoon viel velen voor ons al ten deel, terwijl ze achteraf gezien wel degelijk gelijk bleken te hebben. Ik noem A. Wegener met de platentectoniek, of de vele mensen die 'stenen uit de hemel' hadden zien vallen.
Op 03-05-2009 10:02:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: 'New information alleged in 1997 'Phoenix Lights' UFO case.' (Artikel van 17 feb. 2009)

http://www.ufodigest.com/news/0209/new-info.php

God... Dat ben je zelluf!
Op 03-05-2009 10:54:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lotus: Ik begrijp iig iets niet. Als er een UFO met aliens aanboord naar de aarde komen om weetikveel, onderzoek te doen ofzo, waarom zweven ze dan zó opvallend over een stad met die lichten en een enorm schip. Lijkt me niet zo tactvol.
Ita est :)
Op 03-05-2009 11:42:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje: Zelf geloof ik niet echt dat mensen ook echt UFO's zien van aliens, maar eerder vliegtuigen die achter gehouden worden. zoals de Astra RT-3B enzo.
of dat ze gewoon in het donker een vliegtuig zien en zichzelf laten geloven dat het een UFO is omdat ze er zo diep in zitten. zoals mensen die zeggen dat ze er 5 per jaar zien ofzo.

ik vind dit wel een goed bewijs dat er wel wat meer is.
(bericht gewijzigd op 3-5-2009 12:58:01)
Op 03-05-2009 0:57:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: Denk dat mentame de landen die hun ufo rapporten naar buitenbrengen dit doen uit macht, of uit been andere beweegreden, het is natuurlijk erg blits om te kunnen aantonen welke objecten de landen voorzich produceren,. Maargoed, ook dit kan ik niet aatonen, zijn pure hersenspinsels, een aankoding van een nieuwe religie met ashtar aan het stuurwiel zou ook zomaar kunnen gebeuren, .. Als ik Joost heete wist ik het wel, helaas heet ik niet zo.
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 03-05-2009 13:51:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
lotus:

Ik begrijp iig iets niet. Als er een UFO met aliens aanboord naar de aarde komen om weetikveel, onderzoek te doen ofzo, waarom zweven ze dan zó opvallend over een stad met die lichten en een enorm schip. Lijkt me niet zo tactvol.


Dat zijn aannames...
Ten eerste zou het inderdaad zoals BTtje zegt iets anders kunnen zijn dan aliens; sterker nog, de kans dat het wel aliens zijn heeft de laagste probabiliteit. Uiteraard is het een van de opties, maar zeker niet de enige.

Als het echt aliens zijn, dan kan je er redelijkerwijs van uitgaan dat hun beredeneringsmethodieken zich een geheel andere kant op hebben ontwikkeld dan de onze. Iets als onlogisch bestempelen heeft dan ook weinig zin. Je zou het ze natuurlijk kunnen vragen

Vorig jaar heb ik zelf een bizar iets in de hemel zien vliegen.
Ik stond in de deuropening in de achtertuin (stedelijk gebied) en zag uit m'n ooghoek licht. Ik keer ernaar en zag een formatie van licht langsvliegen.
De formatie leek zo dichtbij dat ik dacht op te kunnen maken dat de diverse lichten bij één lichaam hoorden.
Er waren 5 rijen met lichten, de middelste oranje, de flanken rood.
De beweging was constant en ogenschijnlijk onder een hoek tov de formatie.
Afstand leek zo'n 300 meter ver, zo 200 meter hoog en de snelheid zou dan zo'n 80km/h geweest zijn.

Op zo'n moment sta je toch wel even met je mond vol tanden.
Ik heb echter nooit iets van de buren gehoord of iets terug gelezen op het nieuws oid. Sta je dan met je verhaal
(bericht gewijzigd op 3-5-2009 14:02:30)
ALLES IS WAAR
Op 03-05-2009 14:01:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Bijna een ieder gaat er blindelings van uit dat UFO's per definitie beladen zijn met aliens die onze planeet komen bezoeken.
Wat ik echter denk is dat er nu en in het verleden wel degelijk buitenaardse levensvormen onze planeet bezoeken/bezochten, met de bekende schotel dan al niet de sigaar c.q. driehoek.
MAAR: ik denk dat het leger - in het algemeen, maar met name het Amerikaanse - veel en veel verder is met transport door de lucht/ruimte dan men ons wil doen geloven.
Ik denk dat de meeste UFO's die wij zien, manmade zijn.
Op 03-05-2009 14:52:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ALLES IS WAAR
Op 03-05-2009 15:18:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Er zitten nog een paar aparte kanten aan het verhaal van de Phoenix Lights:
- de toenmalige burgemeester van deze stad deed het incident af als onzin, tijdens een perspresentatie met naast hem iemand die als een zogenaamde et was verkleed. Jaren na dato komt de inmiddels afgetreden burgemeester op zijn verhaal terug en zegt dat er destijds wel degelijk een gigantische ufo boven de stad vloog.

- Steven Greer(initiatiefnemer Disclosure Project), moest destijds in Phoenix een soort van presentatie houden over al het materiaal wat al was verzameld van ufo's. Is meen ik voor Out of the Blue gebruikt.
In ieder geval: Greer beweert telepathisch contact te kunnen maken met et's. En beweert dus in zijn laatste boek dat hij verantwoordelijk is voor het oproepen van dit object destijds, om op niet mis te verstane wijze duidelijk te maken aan de aardse aanwezigen, dat er wel degelijk geavanceerd intelligent intergalactisch reizend gepeupel aanwezig is...

Het eerste zijsprongetje is een feit, het tweede....tja. Mogelijk. Ook heel erg niet mogelijk.
(bericht gewijzigd op 3-5-2009 15:43:54)
ech?
Op 03-05-2009 15:21:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 03-05-2009 15:58:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?

den haag:
http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=2687
ALLES IS WAAR
Op 03-05-2009 16:00:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
ThoTh:

Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?

den haag:
http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=2687


Ik bedoel die megagrote dingen. Misschien is het een domme vraag van me, maar misschien komt dat omdat daar nu eenmaal veel meer mensen wonen. Het aantal inwoners zou recht evenredig met het aantal sightings kunnen zijn. Maar het is ook zo dat meer dan 70% van de Amerikanen in UFO's geloofd natuurlijk.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 03-05-2009 16:03:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BTtje:
Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?

daar worden ze gemaakt
Op 03-05-2009 16:04:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?


Die ufo´s indertijd in belgie zijn hier ook over komen vliegen.
Een van de beste gedocumenteerde zaken
Carpe diem homo universalis
Op 03-05-2009 18:13:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Radiation:

ThoTh:

Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?

den haag:
http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=2687


Ik bedoel die megagrote dingen. Misschien is het een domme vraag van me, maar misschien komt dat omdat daar nu eenmaal veel meer mensen wonen. Het aantal inwoners zou recht evenredig met het aantal sightings kunnen zijn. Maar het is ook zo dat meer dan 70% van de Amerikanen in UFO's geloofd natuurlijk.


Je slaat een stap over: "...omdat daar nu eenmaal veel meer mensen wonen..." > omdat ze daar nu eenmaal the biggest militairy-budget bij elkaar kunnen schrapen > etc.

(bericht gewijzigd op 3-5-2009 18:27:22)
God... Dat ben je zelluf!
Op 03-05-2009 18:19:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Radiation:

Waarom worden die dingen altijd in Amerika gezien?

ik heb zoiets in 2000 in nederland gezien, een enorme zwarte driehoek met in verhouding kleine en niet gigantisch sterke verlichting, schattingen over snelheid en formaat is zga onmogelijk, maar ik woon in een gebied wat in de aanvliegroute van vliegbasis leeuwarden zit, en weet dus wel redelijk hoe een straaljager er uitziet, de snelheid, vlieghoogte (bij benadering) enz.
dit object was vele malen groter dan een straaljager, vloog even laag maar had amper geluid, meer een soort heel erg lage bromtoon, en vloog bijna recht over mij heen...

het was midden in de nacht en het object was met uitzondering van de verlichting zwart, tenminste zo leek het. korte tijd daarna (hooguit een kwartier) was het ineens redelijk druk in de lucht en was er oa een helikopter die rondvloog op zoek naar iets, waarschijnlijk in de veronderstelling dat er iets neergestort was. (dit object is met redelijk grote zekerheid door de grondradar van vliegbasis leeuwarden heen gevlogen, zeker gezien alle activiteit die er daarna was)

wat het was, ik weet het niet, en daarom noemen ze het een UFO, en houd toch eens op om UFO gelijk te stellen aan aliens, een straaljager en een straaljagerpiloot zijn ook niet één en hetzelfde
(bericht gewijzigd op 3-5-2009 18:31:34)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-05-2009 18:20:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi:
lotus:

Ik begrijp iig iets niet. Als er een UFO met aliens aanboord naar de aarde komen om weetikveel, onderzoek te doen ofzo, waarom zweven ze dan zó opvallend over een stad met die lichten en een enorm schip. Lijkt me niet zo tactvol.


moet je eens opletten hoe opvallend wij gorilla's e.d. bestuderen.
Op 04-05-2009 15:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Nieuw filmpje van een Ufo or TR-3B

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]

Denk zelf een TR-3B....

.
(bericht gewijzigd op 5-5-2009 13:55:20)
Op 05-05-2009 13:41:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: [quote=Invasion]
Nieuw filmpje van een Ufo or TR-3B

name="allowFullScreen" value="true"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]

Denk zelf een TR-3B....

.
[/quote]
ik wil niet gaan zeuren hoor, maar die foto's die je daar linkt is een A12, geen TR3B
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 05-05-2009 19:17:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden