Plastic wordt gemaakt van olie, daarom moeten we er wat zuinig op zijn want die is bijna op. Net als de walvissen en de dodo's. Toch springt men kwistig om met het plastic. Tasjes hier, zakjes daar. Tussen iedere twee á drie velletjes salami, servelaatworst, ham of frikandeau ligt een flinterdun velletje plastic. Kaas mag geen hard randje meer hebben, dus ook dat wordt meestal verpakt in een dikke plastic verpakking. 't Is wat. Kappen met de belegbetutteling!

Meeuw checkt plastic afval

(Meeuw checkt plastic afval)

Persoonlijk vind ik het bijzonder ergerlijk dat al dat spul tussen mijn eten zit. Mijn voer zie ik liever niet constant in aanraking met kunststof. Of het écht ongezond is weet ik niet, maar het zal alleszins ook geen goed doen. Hoe gezond is bronwater in kunststof flessen? En dan is er nog de verspillingsfactor die altijd blijft meespelen.

Natuurlijk. Er is zoiets als hygiëne. Vlees moet daarom hermetisch verpakt worden. Waarom een slager zijn vlees niet met een materiaal op basis van aardappelzetmeel bewaart? Volgens mijn lokale slager zou dat prima kunnen. Waarom hij het zelf niet doet? "Tjah, plastic is gemakkelijker en sneller."

Minder snel, minder gemakkelijk, maar wel meer rendabel is de waterboarding-methode. Door het vlees onder te dompelen of zelfs in te spuiten met water ziet het er sappiger en smeuiger uit. U betaalt vlees, u krijgt water. Vooral populair bij kipfilet en biefstuk.

Omdat vlees tegenwoordig niet genoeg naar vlees smaakt voegen ze er smaakversterkers aan toe. Let u vooral op de dikmaker en DNA-(ver)vormer E621. Die proppen ze namelijk érg vaak in het voedsel. Soms onder de naam E621, andere keren als monosodiumglutamaat of MSG. Oosterse mensen zijn trouwens minder vatbaar voor MSG. Lucky them. Nu nog ontsnappen aan al het plastic...

hertogbas: nu snap ik dus waarom ik langzaam dikker wordt, dat ligt niet aan het feit dat ik teveel bier drink, rustig mijn sigaretjes rook en naast mijn glaasje wijn een stukje kaas en een lekker worstje weg werk. Nee het feit dat ik liever op de bank zit met een zak m&m dan eens een bezoekte brengen aan de lokale zweetsalon/spierfabriek/ik ben te dik maar hijs mezelf wel in een lekker kamelenteenpakje en laat dat aan de rest van de "sporters"zien plaats, heeft er niks mee te maken ! ik word alleen maar dik van e621! gelukkig maar! weer een zorg minder, gewoon e621 vermijden en de kilo's vliegen eraf!.
Op 10-05-2009 0:41:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Elke keer als ik boodschappen heb gedaan kom ik thuis met een vuilniszak vol plastic afval. Komkommers zitten tegenwoordig in een plastic jasje, terwijl de natuur ze al prima verpakt heeft. Dat geldt ook voor bananen en paprika's, sinaaspappels, appels, kroppen sla en boontjes.

Vroeger werd bij de groentenboer (toen nog groenteboer) alles gewoon los in je booschappentas gestort, de aardappels eerst. Waarom kan dat niet meer? Niks mis mee. Het eerste wat je doet is de verpakking eraf halen, want de boel bederft en verlept er maar door.

Ik haal voortaan eerst in de winkel de plastic rotzooi eraf (die mogen ze dus zelf houden) en dan weeg ik alle groenten en fruit los op de weegschaal, neem de etiketjes mee naar de kassa en dan eens kijken wat er gebeurt!!
Op 10-05-2009 22:21:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
hertogbas:

nu snap ik dus waarom ik langzaam dikker wordt, dat ligt niet aan het feit dat ik teveel bier drink, rustig mijn sigaretjes rook en naast mijn glaasje wijn een stukje kaas en een lekker worstje weg werk. Nee het feit dat ik liever op de bank zit met een zak m&m dan eens een bezoekte brengen aan de lokale zweetsalon/spierfabriek/ik ben te dik maar hijs mezelf wel in een lekker kamelenteenpakje en laat dat aan de rest van de "sporters"zien plaats, heeft er niks mee te maken ! ik word alleen maar dik van e621! gelukkig maar! weer een zorg minder, gewoon e621 vermijden en de kilo's vliegen eraf!.

Je klinkt nogal sarcastisch maar hoe denk je dat mensen met morbide obestitas afvallen? Die krijgen een vetarm dieeet en bewegen hoogstens 2 stappen per dag in het behandelcentrum.

Dik worden gebeurd voornamelijk omdat mensen zichzelf volproppen en niet bewegen ja, maar er zit in veel eten (ik zeg expres niet 'voedingsmiddelen') nogal wat verslavende en hechtende stofjes die je meer trek geven en vetten laten opstapelen.

Beste rememedie is enkel eten wat je lichaam nodig heeft om te functioneren zoals je leeft, niet de omgekeerde wereld waarin je geen reet uitvoert maar je wel volpropt en dan nog eens ongelovelijk a(nti)-gezond eten. Eet dus alleen als je beweegt, en eet licht (niet LIGHT) en rustig aan.
Op 11-05-2009 1:26:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden