De één doet alles om het leven van een dier te redden, de ander doet van alles ten koste van de dieren, voor de mensheid. Zo hebben ze weer een levend wezen voor medische doeleinden op rare manier genetisch gemanipuleerd. Dit keer is het een Beagle puppy genaamd Ruppy, afkorting van robijnrode puppy. Ruppy is de eerste hond van de wereld die fluorescerende proteïnen aanmaakt. Als Ruppy onder ultraviolet licht wordt gehouden gloeit de beagle rood op.

Ruppy, de gloeiende puppy

Een team onder begeleiding van Byeong-chun Lee van de nationale universiteit van Seoul in Zuid-Korea, creëerde de hondjes door fibroblast-cellen te klonen die een rood fluorescerend gen kunnen produceren. De rood fluorescerende cellen zijn afkomstig van zeeanemonen.

Ze creëerden Ruppy door eerst de fibroblast-cellen met een virus, die het mogelijk maakte het fluorescerende gen in een celkern te voegen, te injecteren. Ze voegden deze nieuwe gecreëerde celkern in de hondeneicel, waar de oorspronkelijke kern van was verwijderd. Ze infecteerden daarna 344 embryo’s. Die werden geïmplanteerd in 20 surrogaat draagmoeders. Zeven teefjes werden zwanger. Één foetus stierf halverwege de termijn, één puppy stierf toen de moeder per ongeluk de puppy in zijn borst beet. Vijf puppies hebben uiteindelijk de procedure overleefd.

Onder het team bevonden zich de onderzoekers Lee en Woo-Suk Hwang. Zij maakten deel uit van het team dat de eerste gekloonde hond, Snuppy in 2005 aan de wereld toonde. Veel van het werk van Woo-Suk Hwang, bleek gefraudeerd te zijn. Later nam sekteleider en medekloonfraudeur Rael contact met hem op. Op GW hadden we het er toen over. Uit vervolgonderzoeken bleek Snuppy wel the real deal te zijn.

Snuppy met DrHwang (Snuppy en Dr Hwang Woo-Suk)

Helaas biedt dit geen blij perspectief voor de dieren. Dit was voor de onderzoekers het nieuwste bewijs dat het fokken van transgenetische dieren mogelijk is. Het zoveelste excuus om dieren te kunnen gebruiken voor onderzoeken naar menselijke ziektes. Deze procedure willen ze dan ook bij andere dieren gaan gebruiken.

Gerelateerd aan deze publicatie:
lemetje: Doe mij maar een witte met zwart en roodbruin.
Op 30-04-2009 20:05:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: We hebben toch al glow-in-the-dark katten gehad..?
http://news.nationalgeographic.com/news/2007/12/071214-cats-video-ap.html
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 03-05-2009 14:43:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden