Welkom terug in de vertrouwde hoek van verwondering, verbazing en natuurlijk vermaak. Voor de verwondering een stukje over de vraag waarom een piemel eruit ziet als een piemel. Voor verbazing kijken we naar 80 miljoen jaar oude botten waar men toch nog 'zacht weefsel' in vond. En voor vermaak richten we onze ogen op het werk van Cory en Catska Ench, de verwondering en verbazing komen dan vanzelf weer.

piemel pakken

(Wij onderwerpen ons graag aan een piemelonderzoek)

Waarom een piemel nou precies die vorm heeft

Scientific American gaat in op de prangende wetenschappelijke vraag waarom de een piemel eruit ziet als een... piemel? In drie delen brengt men een ode aan het mannelijk geslacht en concludeert men dat het evolutionair gezien een geavanceerd aanhangsel is. Waarom we niet zoals een aap maar een klein puntig pringeltje hebben, maar een relatief flinke 'paal met knop' zou te maken hebben met het verplaatsen van sperma. Door diep te stoten zou men het zaad van een voorganger 'verplaatsen' en dus zelf meer kans op nageslacht hebben. De vorm van de eikel schijnt hiervoor de uitgelezen ‘flessenlikker’. Maar pas op... theoretisch zou het kunnen dat als Jantje Marie neukt en jij daarna, er resten van Jantjes sperma achter de randen van je eikel achterblijven. Ga je kort daarna Truus beminnen dan bestaat de kans dat je Jantjes zaad inbrengt en sta je zelf evolutionair weer achteraan.

Bloed uit fossiel

In een uitgave van de New Scientist van 30 april 2009 doet men verslag van hoe men erin geslaagd is om 'zacht weefsel' uit de restanten van dinosauriërs te halen. We hebben het over dino's met een aangenomen ouderdom van 80 miljoen jaar en resten collageen, hemoglobine, elastine en andere celstructuren die verdacht veel op bloed en beenmerg lijken.

De uitkomsten van diverse onderzoeken bevestigen dat het inderdaad om 'zacht weefsel' gaat en daarmee verstomt de wetenschappelijke discussie of 'zacht weefsel' wel het miljoen jaren durende proces van fossilisatie kan overleven.

Gek genoeg vraagt niemand zich af of het dogma dat de laatste dino grofweg 65 miljoen jaar geleden op deze aardkloot liep wel klopt. Misschien zijn de resten gewoon niet zo oud als men wil geloven (voor wie over dateringsmethoden wil beginnen: lees eerst dit blog nog eens na).

Kunst

Weet u het verschil tussen kunst en Kunst en dan bedoel ik niet het gebruik van een hoofdletter? Het is een kunst als een artiest zijn of haar broddelwerkjes positief onder de aandacht van zogenaamde kunstkenners weet te brengen. Kunst, met een grote K, is als een artiest daadwerkelijk blijk geeft van kunde en dat weet om te zetten in uitingen. Vaag verhaal? Nee hoor, klik hier om de website van Cory en Catska Ench te bekijken.


(Fractal art)

Verdwaal in de wereld van de fractale kunst of, als u liever wat herkenbaarder heeft, snuffel eens tussen de schilderingen en tekeningen. Of hebt u liever muurschilderingen of boekcovers?

 

rudiev: De vorm van de piemel, oa om als flessenlikker te dienen. Haha, nou dat heeft in de volgende link niet echt gewerkt
http://frontpage.fok.nl/nieuws/111106/-Tweeling-met-twee-papas.html
Vraag me wel af hoe snel de vrouw achter elkaar sex gehad moet hebben om met twee papa's een tweeling te kunnen krijgen met elke van één vader.
(bericht gewijzigd op 18-5-2009 19:14:29)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 18-05-2009 19:13:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Wat mij apparter is is dat vrouwen eigenlijk een omgekeerde piemel hebben, of mischien alleen de eikel ofzo en die dan heel groot. Tenminste zo zie ik dat. Op plaatjes dan.
Op 18-05-2009 20:11:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Marie met Jantje (ook) ?
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 19-05-2009 19:51:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden