Vorig jaar toonde insectenkampioen Koen u in de vijfdelige blogreeks 'Slootbak in de achtertuin' hoe je de wondere onderwaterwereld zichtbaar krijgt. Tijdens deze reeks passeerde een keur aan wonderlijke wezens de revue. Maar toen kwam de winter. Koen bracht alle bewoners terug naar hun oorspronkelijk habitat en de bak zelf werd de nieuwe behuizing voor de 'Axolotls'.
Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en het duurde niet lang of Koen kwam met de vraag om dit jaar weer een slootbak in te richten. Maar waar haal je zo snel een geschikte bak vandaan? Gelukkig was Sidney Baard van AquariaCare zo vriendelijk om een aquarium te sponsoren. Koen is nu ouder en de nieuwe slootbak is groter, dat belooft wat.

slootbak
(Slootbak, under construction)

Ook Sidney Baard werd in zijn jeugd aangestoken door het onderwater-virus en is nu, als professioneel aquariaan, eigenaar van AquariaCare. U kunt bij Sidney terecht voor plaatsing en/of onderhoud van en aan aquaria. Een goed voorbeeld voor Koen over hoe je van je passie je werk kan maken. Koen was dolgelukkig toen hij hoorde dat Sidney een slootbak wilde sponsoren, ikzelf was ietsje minder enthousiast omdat de beoogde bak 'nogal fors' zou zijn. Eenmaal bij Sidney kwamen we oog in oog te staan met een enorme bak met een inhoud van 750 liter. Koen kon zijn geluk niet op.


(Project begint vorm te krijgen)

Om een lang verhaal kort te maken: we namen zo goed en kwaad als het ging de bak mee naar huis. Koen ging al snel aan de slag om de bak voor te bereiden op z'n nieuwe functie als slootbak. Er ging een likje verf over en omdat het gevaarte een metalen bodem had, bracht hij er een laag tegellijm op aan. Het schijnt dat voor kleine slootdiertjes metalen delen in het water ongezond zijn. Toen de tegellijm droog was en een mooie harde bodem had gevormd, ging er een vette laag zand overheen. Omdat Koen ook een 'wetland' gedeelte wilde, lijmde hij er een schuine glasplaat in. Begin april werd de bak gevuld met water en wat planten. Ook het wetland gedeelte werd niet vergeten en met wat aarde en mossen opgesierd. De bak kreeg nu de tijd om 'tot rust' te komen. En toen was het wachten op de zon.

Inmiddels is het begin mei. De bak is gereed en Koen is al enkele malen er op uitgetrokken om te kijken of er al bijzondere diertjes te vinden zijn. We houden u op de hoogte: stay tuned!

aquariacare

Met dank aan onze sponser Aquariacare waar u terecht kunt voor professionele plaatsing en onderhoud van uw bestaande - of nieuw te leveren - aquarium. Allen daarheen!
3.14po: Groot genoeg om er op een bepaalde dag een lijk in te vinden.
United as one. Divided by zero.
Op 14-05-2009 0:54:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic: Ben benieuwd waar koen ons dit jaar mee gaat verrassen. Veel plezier en succes met de slootbak koen!!! We zullen ongetwijfelt weer veel van je leren.
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 14-05-2009 0:57:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
3.14po:

Groot genoeg om er op een bepaalde dag een lijk in te vinden.

Komen ongetwijfelt ook veel beestjes op af.
(bericht gewijzigd op 14-5-2009 13:00:41)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 14-05-2009 0:59:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Kunt ge er ook uw haar mee kammen? :-)
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 14-05-2009 14:50:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wHiTeHaT: Vriest dat ding straks niet kapot?
Op 14-05-2009 18:06:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Ik geef regelmatig verlengde schooldag en één onderdeel daarvan is waterbeestjes vangen, herkennen en terug zetten.

De laatste keer zat er een echte salamander tussen.... toch altijd leuk om even te zien.

Zet 'm op Koen!
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 14-05-2009 19:21:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Ik zal het samen met mijn zoontje weer met grote belangstelling volgen.
Veel plezier met je nieuwe bak Koen!

Carpe diem homo universalis
Op 15-05-2009 8:34:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden