Vandaag kunt u op GW een kort stukje uit de nieuwe Dan Brown-verfilming Angels & Demons bekijken. Helemaal exclusief voor Nederland, zo werd ons beloofd. Ideaal om in de sfeer te komen van deze prent die toch wel erg veel GW-onderwerpen bevat. Van deeltjesversnellers tot aan de Illuminati, Dan Brown en dus filmregisseur Ron Howard hebben uit het vaatje geput.In de film Angels & Demons: Het Bernini Mysterie speelt CERN een sleutelrol. CERN, het Europese Centrum voor Nucleair Onderzoek, is een gigantische locatie die de Frans-Zwitserse grens bij Genève overschrijdt. Naast onderzoeksruimtes treft u er een behoorlijk grote deeltjesversneller aan. Gevaarlijk spul, ideaal voor in een filmscript of boekplot.
Wie natuurlijk niet te missen valt is Tom 'life is like a box of chocolates' Hanks, die voor de tweede keer de rol van onderzoeker Robert Langdon op zich neemt. The Da Vinci Code bracht wereldwijd meer dan 750 miljoen dollar op. Logisch dat de verwachtingen over de sequel prequel hooggespannen zijn.

Rome
(Filmen in Italië)

Voor wie het boek dat aan de basis lag nog niet heeft gelezen: Langdon komt er achter dat een eeuwenoud geheim genootschap bekend als de Illuminati, de machtigste ondergrondse organisatie uit de geschiedenis, erop uit is de katholieke kerk en het Vaticaan te vernietigen. De stoute Illuminati hebben een buisje met antimaterie uit CERN gestolen. Dat willen ze gebruiken als massavernietigingswapen. Kaboem en over. Het is aan Robert Langdon om een hele reeks middeleeuwse mysteries op te lossen en de Illuminati tegen te houden.

Eén van de hoofdlocaties uit de film is het Vaticaan. Daar hebben noch auteur Dan Brown noch de producenten van de film veel vrienden rondlopen. Door de negatieve manier waarop Opus Dei en de Kerk in het algemeen te zien was in The Da Vinci Code werd hen de toegang tot Vaticaanstad ontzegd. Op locatie filmen was dus geen optie. Geen probleem, met decors en computers wordt dat tegenwoordig allemaal opgelost. "Ik ben er zeker van dat we het publiek op een heel realistische en authentieke reis kunnen meenemen achter de muren van het Vaticaan", aldus regisseur Ron Howard.Wie helemaal door de film, het verhaal of de onderwerpen is gegrepen, kan een reis naar Rome boeken en daar de officiële Angels & Demons tour volgen. Dat is een rondleiding die alle locaties uit de film aandoet. Wat denkt Tom Hanks zelf van de complotten en conspiracies uit de Dan Brown-boeken? "Ik denk dat ze zijn verzonnen door mensen die er hun boeken door kunnen verkopen".
Nuff said, behalve dan dat exclusieve stukje Angels & Demons:

Worldcitizin: Dit soort films brengen een klein tipje van de ijsberg ter spraken.

Door de film zullen ongetwijfeld velen verbijsterd zijn door zaken als illu, deeltjesversneller etc etc.

Het gevaar van dit soort films is dat dit soort onderwerpen onderbelicht worden.

Want velen gaan niet verder kijken dan hun neus lang is, en slechts hun mening baseren op wat ze uit deze film zien, en over dit soort onderwerpen praten alsof alles uit de film waar is.

Ben benieuwd wat voor een hype dit weer gaat opleveren!
Op 06-05-2009 21:50:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: En als je de naam illuminatie laat vallen denken mensen dat je het over een film hebt en nemen ze je verder niet serieus, want het is maar fictie.
Ach ik praat er al jaren niet meer over.
Op 07-05-2009 0:19:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Leuk he, disinfo machine dat Hollywood heet. Fictie vermengt met realiteit.

Vandaar de uitdrukking: "Je kijkt te veel films man!".
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 07-05-2009 21:30:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Angels & Demons is nu al te downloaden op diverse torrentsites - echter nog wel als 'Cam'-versie!
God... Dat ben je zelluf!
Op 16-05-2009 13:49:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: hollywood = holy wood Hier komt de hedendaagse opium voor het volk vandaan
Nee, dank u.
Op 21-05-2009 13:17:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Op 21-05-2009 13:39:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ik heb met veel plezier het boek gelezen en ga hem vanavond kijken.

Zij die hier niet doorheen kijken, kijken nergens doorheen. Geen nieuws dus. Hopelijk gewoon een erg leuke film met triggers voor nieuwe denkstof.
ALLES IS WAAR
Op 21-05-2009 13:57:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden