Uit het Joodse boek Zohar destilleerden de wetenschappers Sassoon en Dale een blauwdruk voor een wonderlijke machine. Beschreven als zowel vrouwelijke als mannelijke goedheid moest het wel iets bijzonders opleveren. En dat deed het ook. Sassoon en Dale kwamen tot de slotsom dat het om een machine ging die door middel van een combinatie van water, lucht en algen een soort eetbaar product fabriceerde genaamd manna. Niet voor de lol, maar om een flinke schare mensen in leven te houden. Sterker nog, volgens de overlevering was dat Joodse volk gedurende 40 jaar volledig afhankelijk van deze voedselbron en had het er - bij gebrek aan beter- maar mee te doen.

Terug naar de woestijn

Toen het Joods volk eenmaal uit Egypte gevlucht was, kreeg zij - volgens de geschriften van Mozes - zeer nauwgezette instructies om verplaatsbare bouwwerken te maken. Eigenlijk een grote omheining met daarbinnen een brandofferplaats en een flinke tent (de/het tabernakel) om 'iets' voor het oog van onbevoegden verborgen te houden. Dat 'iets' was onder andere het heilige der heiligen, de zogenaamde Ark des Verbonds. Op de berg Horeb (Sinaïberg) had Mozes niet alleen de Tien Geboden, de tekeningen voor de tabernakel, maar ook die voor de Ark des Verbonds ontvangen. Die moet er ongeveer zo uit hebben gezien:

Ongeveer zo, omdat de werkelijke Ark des Verbonds nooit meer teruggevonden is. Er zijn vermoedens over de huidige verblijfplaats (Ethiopïe), maar dat is zuiver speculatie. Voor hetzelfde geld is het artefact verdwenen of heeft het nooit bestaan. Maar dan rijst de vraag: waarvoor de precieze beschrijving in de Bijbel zodat de Ark nagebouwd kon worden zoals hier te zien. In ieder geval had het Joodse volk er een groot ontzag voor, al was het maar omdat in dit schrijn wellicht de stenen tafelen (10 geboden) opgeborgen zouden zijn. Bovendien was het benaderen van die kist niet van gevaar ontbloot (als je te dichtbij kwam kon je een geweldige elektrische schok krijgen), maar dat komt in een ander blog nog eens ter sprake, want de Ark zou ook het communicatiepunt zijn voor Mozes en God (Jaweh voor de vrienden).

Eenmaal in de woestijn werd alles in elkaar gezet en het heilige der heiligen gevuld met voornoemde Ark maar... als u het plaatje aan het begin goed bekijkt ziet u een verdachte rookwolk boven het geheel hangen. Bekend was dat het Joodse volk overdag tijdens haar trektocht door de woesteijn geleid werd door een rookkolom en 's nachts door een lichtzuil. Bleven ze een paar dagen op de zelfde plek, werd de rookkolom geparkeerd en waarschijnlijk in het tabernakel (Numeri 9:15-23). 

Voer voor psychologen (Freud?)

Voor Sassoon/Dale en de gebroeders Fiebag betekende de rookkolom niet meer of minder dan de uitlaat van de mannamachine (nrs 15+16) en de vuurzuil het verblindende licht nodig voor de algenproductie.

In het taberbakel stond dat ding kennelijk manna te produceren en moest aan het oog van het voetvolk onttrokken worden. Alleen een elite van het Joodse volk, de Levieten (nakomelingen van de stam Levi) mochten de machine bedienen en onderhouden. Zij verzamelden ook de manna die in twee kwaliteiten geproduceerd werd. Een die direct geconsumeerd diende te worden, omdat het anders een stinkend zooitje werd als men probeerde het een dag te bewaren (Exodus: 19-20). En een andere die twee dagen goed bleef, dit in verband met de shabat waarop niemand ook maar iets mocht (en nog steeds mag) doen. Beide kwaliteiten werden opgeslagen in de 'testikels' (19), de ene voor de dagelijkse behoefte aan voedsel - 5 dagen van de week - en de andere voor dag 6 en 7. Dat is schoonmaakdag en shabat. Het aftappen van het spul ging via de 'penis' (21).

Rob Geus zou tevreden zijn geweest

Hoewel de Bijbel anders veronderstelt, werd het manna keurig verdeeld onder het volk. In Exodus 16:14 staat:

Toen de dauwlaag opgetrokken was, zie, daar lag over de woestijn, iets fijns, iets schilferachtigs, fijn als rijm op de aarde.

Niet echt hygiënisch dus en bovendien smolt het in de zon en daar was in de woestijn geen gebrek aan. Wel kon je het spul koken en bakken, dus jammie, dat was smullen! Alleen gedurende 40 jaar? Het was dus niet verwonderlijk dat het Joodse volk van tijd tot tijd in opstand kwam en een andere menukaart eiste.

Product made in...

Sasson/Dale/Fiebag konden niet anders concluderen dan dat de God die 'het brood uit de Hemel liet regenen' een goed functionerende machine had gestuurd die alleen door gekwalificeerd personeel bediend en onderhouden kon worden en twee soorten manna in voldoende hoeveelheden kon produceren.

In het volgende deel gaan we proberen te achterhalen waar deze wonderlijke machine vandaan kwam. De gebroeders Fiebag zagen dit apparaat net als Sassoon en Dale niet direct ontworpen en gefabriceerd te zijn naar de toenmalige technische standaard, maar hadden hun specifieke ideeën over de herkomst. Ter verduidelijking ontwierpen de Fiebags zelfs een specifieke theorie en noemden dit de paleo-Seti-hypothese.

Wordt vervolgd!

lotus: Eerlijk gezegd snap ik het niet. Dus toen de joden door de woestijn trokken, was er een 'machine' die hen in leven hield in plaats van hun God? En als ze dan een soort gebruiksaanwijzing hebben waarom maken we het niet? Hoe kan het uberhaupt dat er toen al een machine bestond?
Vragen, vragen, vragen...
(bericht gewijzigd op 18-5-2009 16:10:24)
Ita est :)
Op 18-05-2009 16:08:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
IkWilOokWatZegg: Als ik dit http://www.mystae.com/restricted/streams/scripts/machine.html en http://www.mystae.com/streams/science/machine2.html doorlees, dan blijkt dus dat israel al heel lang een kernmacht is .

Maar dat ding zou dus in canada moeten zijn? (dat is voor het eerst dat ik dat lees. Ik dacht dat ie volgens de overleveringen naar Ethiopie was verhuisd).

En die machine die nu in canada staat zou onderdeel zijn van de mistiek van de kabala?

Op 18-05-2009 16:09:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
angelsenior: er zijn sommigen die de ark des verbonds zien als een mogelijke energiebron, als deze machine om voedsel te maken bestond is het goed mogelijk dat de ark dan gebruikt werd als energie/lichtbron voor deze machine te doen werken.
Op 26-05-2009 16:24:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
angelsenior:

er zijn sommigen die de ark des verbonds zien als een mogelijke energiebron, als deze machine om voedsel te maken bestond is het goed mogelijk dat de ark dan gebruikt werd als energie/lichtbron voor deze machine te doen werken.


nog nooit eerder gehoord, als ik het goed lees komt er nog een blogje over
t wordt tijd dat dat ding word gevonden, zitten onder andere ook de twee tafelen in (die God met zijn vinger schreef, kunnen we vingerafdrukken nemen -zucht-) twee kruiken met manna (kunnen we direct zien in hoevere deze 2 delen klopen), en het zwaard van Golihad
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 26-05-2009 20:06:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
angelsenior:

er zijn sommigen die de ark des verbonds zien als een mogelijke energiebron, als deze machine om voedsel te maken bestond is het goed mogelijk dat de ark dan gebruikt werd als energie/lichtbron voor deze machine te doen werken.

het is in ieder geval een feit dat de ark van het verbond als 1 grote capacitor fungeerde, zeg maar als een condensator, en dat je er dus een flinke schok van kon krijgen...
http://en.wikipedia.org/wiki/Capacitor
of die schok ook echt dodelijk was (volgens de bijbel wel) is niet bekend, maar het zal zeker indruk gemaakt hebben, vooral in het donker met een wollen kleedje er overheen
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 26-05-2009 21:22:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pietje: God came out of space dus wat denken we nu ???
Hij kwam van een andere planeet met veel meer technologie als die joden hadden in die woestijn ( 40 jaar) als het waar is !
Het waren gewoon mensen van een andere planeet die ons hielpen om niet te verhongeren !

En dat proberen ze nu ook weer maar wie luistert er ?????
We gaan tenonder aan oorlogen en olie en egoisme of niet soms ??

groetjes en denk na
Op 09-07-2009 20:10:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden