Op 12 april 2009, paaszondag, won Tom Boonen voor de derde keer in zijn carrière Parijs-Roubaix. Voor velen is dit de mooiste prestatie die hij ooit leverde. Twee weken na zijn zegetocht in Parijs-Roubaix had Boonen weer prijs, maar ditmaal voor het gebruik van cocaïne. Net als vorig jaar werd Tom Boonen vorige dinsdag betrapt tijdens een controle buiten competitie door de Vlaamse gemeenschap. De procureur des Konings van Turnhout, Jan Poels, heeft ondertussen het verhaal bevestigd.

De Vlaamse gemeenschap kan geen sanctie opleggen omdat het gebruik van cocaïne buiten competitie gebeurde. In het kader van de drugswet werd wel het parket van Turnhout op de hoogte gebracht. De federale politie bracht in opdracht van dat parket al een bezoekje aan Boonen door bij hem thuis binnen te vallen. Volgens de eerste berichten vielen daarbij geen gewonden. Tom Boonen mocht zijn verhaal ook al vertellen aan de speurders.

Volgens de wet uit 1921 die nog steeds geldt, zijn het bezit, de verkoop, de aankoop en de invoer van elke drug, dus ook van cocaïne, verboden. Ook iemand de gelegenheid bieden om cocaïne te gebruiken is strafbaar. De wet zegt niet uitdrukkelijk dat gebruik strafbaar is, maar vermits gebruik ook het bezit van drugs inhoudt, is het gebruik verboden en wordt dit bestraft.

In mei 2008 werd Boonen bij een controle buiten competitie al eens door de Vlaamse Gemeenschap betrapt op cocaïnegebruik. Boonen beweerde in eerste instantie dat hij geflikt was op een terrasje. Iemand zou ongezien cocaïne in zijn drankje gedaan hebben. Na een gerechtelijk onderzoek en haaranalyse kwamen de speurders tot de bevinding dat Boonen gelogen had. De haaranalyse bracht aan het licht dat Boonen regelmatig XTC en cocaïne gebruikt had. Dat kostte Boonen vorig jaar zijn deelname aan de Ronde van Frankrijk.

Begin februari van dit jaar moest Boonen zich verantwoorden voor de raadkamer. De raadkamer van Turnhout verleende Boonen de gunst van opschorting van uitspraak. Boonen bekende schuld, werd schuldig bevonden, kreeg geen straf en moest zelfs niet voor de rechtbank verschijnen. De raadkamer oordeelde dat Boonen al genoeg gestraft was in de media en de weigering om te mogen deelnemen aan de Ronde van Frankrijk.

Het is niet omdat Boonen niet gestraft werd dat er geen voorwaarden aan de uitspraak waren verbonden. Boonen mocht geen drugs meer gebruiken en lapte hij dat aan zijn wielrennerschoenen dan zou de opschorting van straf herzien worden. Door een tweede keer door de mand te vallen heeft het gerecht van Turnhout nu een gegronde reden om de gunstmaatregel - de opschorting van straf - teniet te doen. Boonen zal zelfs voor de rechtbank moeten verschijnen voor het cocaïnegebruik van vorig jaar.

Op de website van Het Laatste Nieuws zegt 59 procent van de deelnemers (situatie om 8:00 uur) aan de poll "Boonen is opnieuw betrapt op cocaïne. Wat nu?" dat Boonen zwaar gestraft moet worden. 22 procent wil alles door de vingers zien en liefst zo snel mogelijk vergeven en vergeten. 19 procent weet het niet of trekt er zich niets van aan. Is in België iedereen gelijk voor de wet, of is de wet er niet gelijk voor iedereen?

Dat Tom Boonen weer in opspraak komt is eigenlijk weinig verwonderlijk. Eind 2007 had Tom Boonen al een korte relatie met de Nederlandse Sofie van Vliet, dochter van Leo van Vliet, de organisator van de wielerkoersen Amstel Gold Race en Amstel Curaçao Race. Dit was opmerkelijk omdat zij op dat moment 16 jaar oud was en Boonen 27. In mei en juni 2008 raakte Boonen ook tweemaal kort achter elkaar zijn rijbewijs kwijt omdat hij te snel gereden had en bovendien onder invloed van alcohol achter het stuur zat. Om nog maar te zwijgen van zijn Lamborghini Murciélago die hij in verdachte omstandigheden in de prak reed. Boonen zou op die maandagmorgen moeten uitwijken hebben voor een kat.

Radiation: Balen in Balen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 09-05-2009 8:38:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Yiha:
T.R.:
22 procent wil alles door de vingers zien en liefst zo snel mogelijk vergeven en vergeten. 19 procent weet het niet of trekt er zich niets van aan. Is in België iedereen gelijk voor de wet, of is de wet er niet gelijk voor iedereen?
Kalm aan jongen, het betreft een internetpoll.
Op 09-05-2009 11:27:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Link:
Is in België iedereen gelijk voor de wet, of is de wet er niet gelijk voor iedereen?


In belgie is niet iedereen gelijk voor de wet,.. nergens trouwens. Als ik een lijntje coke zou snuffelen dan is er geen haan die er om kraait, ik word niet gepubliceerd en mijn job komt niet in gevaar.

doe je dat echter wanneer je een voorbeeld fuctie hebt dan is dat een gans ander verhaal... en dat is niet enkel in Belgie zo!

zelfs deze belg met huisje en tuintje in monaco heeft substanties nodig om gelukkiger te zijn...zo zie je maar,... Geld maakt niet gelukkig

Op 09-05-2009 11:59:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
United as one. Divided by zero.
Op 09-05-2009 0:31:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Quote: "Op de website van Het Laatste Nieuws zegt 59 procent van de deelnemers (situatie om 8:00 uur) aan de poll "Boonen is opnieuw betrapt op cocaïne. Wat nu?" dat Boonen zwaar gestraft moet worden."

Nou, nou, wat erg zeg, betrapt op gebruik, ik herhaal, gebruik van cocaïne. Wat maakt het uit of iemand gebruikt, moet hij/zij toch zelf weten. Hij is oud en wijs genoeg, tenminste, dat wordt geacht. En, voor zover ik weet, was het niet tijdens een wielerronde. Grootste gedeelte van, dan wel niet alle, wielrenner gebruiken doping om zulke prestaties te kunnen leveren, hetzij wel geen cocaïne en XTC, maar wel andere troep. Misschien dan wel niet tijdens een ronde, maar zeker ervoor met het trainen. Ze stopppen op tijd om het uit hun bloed te krijgen of gebruiken andere troep om het niet zichtbaar te maken. En dat dan 59% vind dat hij zwaar gestraft moet worden om het gebruik van cocaïne vind ik maar lulkoek. Ga voor de gein is alles mensen met een 'voorbeeldfunctie' testen op drugsgebruik dmv haaranalyse, zullen er genoeg meer uit komen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 09-05-2009 14:51:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Destiny5D: lekker belangrijk allemaal weer zeg, kom eens met topics over 2012, nwo, vaccin, en laat het nu aub geen telegraaf worden .
Op 09-05-2009 15:03:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: In een urinestaal van de Franse tennisser Richard Gasquet zijn sporen van cocaïne gevonden. Dat maakte de Franse sportkrant L'Equipe, doorgaans goed geïnformeerd, zaterdag bekend op zijn website.
We kunnen dus beter kampioenschappen coke snuifen houden...
Op 10-05-2009 9:40:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Kan iemand aangeven wat de grenswetenschappelijke factor in dit verhaal is?
Of is dit een goedkope poging iemand professioneel aan het kruis te nagelen of wellicht een poging het algemeen gebruik van cocaïne te bewijzen? Lijkt me dit forum niet echt de juiste plek voor....
ALLES IS WAAR
Op 10-05-2009 11:07:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Als Tom coke wil snuiven, dan moet Tom gewoon coke snuiven.
United as one. Divided by zero.
Op 10-05-2009 15:16:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Link:

zelfs deze belg met huisje en tuintje in monaco heeft substanties nodig om gelukkiger te zijn...zo zie je maar,... Geld maakt niet gelukkig

Tom Boonen woont niet meer in Monaco, toch?
United as one. Divided by zero.
Op 10-05-2009 15:40:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dilettante Emme:
3.14po:

Als Tom coke wil snuiven, dan moet Tom gewoon coke snuiven.


... en dan moet hij ook maar de tol betalen van het BBS-zijn (Bekende Belgische Sporter). Tom loopt in de kijker, dus z'n gedrag heeft misschien wel wat meer impact dan Etienne met de klakke. :-)

Hoe je maag ook keert van het woord, Tomtommeke heeft een voorbeeldfunctie. Of moeten we het bagatelliseren dat hij coke gebruikt? De wijdverspreide consumptie in bepaalde geledingen van de maatschappij rechtvaardigt het bestaansrecht ervan nog niet.

Tuurlijk wordt er al sinds mensengeheugenis gerookt/gesnoven/gegeten/vul-zelf-maar-in om in hogere sferen te raken. Maar volgens mij is er een hemelsbreed verschil tussen zelf je paddootjes plukken in het eerste beste bos, en het fameuze witte poeder.

Cocaïne - derivaat van het natuurlijke cocablad - heeft wat op zijn kerfstok vooraleer het hier aan de man/vrouw gebracht wordt. Het bereidingsproces zelf kan je niet echt smakelijk noemen, maar ieder zijn meug, nietwaar. Maar wat belangrijker is: de verkoop van de drug is de levensader van plaatselijke guerillagroeperingen. Wie zijn portie snuift, helpt dus mee aan het instand houden van oorlog, instabiliteit, terreur, onderdrukking en uitbuiting.

Als Tom coke wil snuiven, dan denkt hij dus beter eens goed na: of hij gooit zijn Quick-Step-truitje voorgoed in de was, of hij neemt in het rustige na-wielerseizoen eens een vluchtje richting Zuidamerikaanse jungle. Kan hij nagaan of zijn sweet designer drug echt wel 'wit' is.
Op 11-05-2009 3:10:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dilettante Emme:
Ganzfeld:

In een urinestaal van de Franse tennisser Richard Gasquet zijn sporen van cocaïne gevonden. Dat maakte de Franse sportkrant L'Equipe, doorgaans goed geïnformeerd, zaterdag bekend op zijn website.
We kunnen dus beter kampioenschappen coke snuifen houden...


Of iets anders snuiven:
http://www.hln.be/hln/nl/3804/Belgie/video/detail/839717/Chocolade-snuiven-in-Brugge.dhtml
Op 11-05-2009 3:17:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wattson: Tommeke,Tommeke, zit weer met boonen...
Hemzelf vind ik als sportliefhebber een fantastisch,sympathieke vent
maar ja ,Oeps, 2maal betrapt op bezit van cocaine,zoals ik dergelijke
reaktie's lees inderdaad van BV's komt dit alles vlug in de kijker te staan. Dit alles terwijl er erger,véél erger dingen zijn die niet (NOOIT)
het daglicht komt te zien,die zeker strafbaar zijn.
Ik in mijn vrije tijd ga graag een pintje drinken en Tommeke houd zich liever bezig met cocaine,zelf kan ik het zeker niet goed keuren,maar ja ieder doet wat hij wil in zijn vrije tijd he.
ik hoop één ding,dat is dat hij ons niet verlaat in het wielerleven, want Tommeke is wel een Belg waar wij fier op mogen zijn...
Op 11-05-2009 0:12:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden