Er zijn een heleboel soorten angsten. Angst voor de tandarts of angst voor terroristen zijn daar enkele voorbeelden van. Sinds kort is er een nieuwe angst bijgekomen. Een angst die zijn oorsprong in de Bijbel vind en door Hollywood onderstreept wordt. Opvallend hierbij is dat deze angst zich hoofdzakelijk bij een bepaalde groep zwangere vrouwen manifesteert. En misschien wel terecht…… immers de voortekenen zijn alles behalve gunstig.

Een stijgende groep zwangere vrouwen die begin juli uitgerekend zijn maken zich serieuze zorgen. Ze zijn bang dat hun kind op 6 juni geboren zal worden. Waarom? Simpel 6/6/06 is dan de datum die op het geboortekaartje zal staan en 666 is tevens het getal van het beest. In Engeland zijn er al serieuze zelf hulp groepen die zwangere vrouwen advies geven betreffende het Satanische getal .


Aanstaande moeders die in de jaren ’70 van het afgelopen millennium de filmklassieker ‘The Omen’ zagen begrijpen die angst wel. ‘The Omen’ ging over het duivelskind Damien die het getal van de beest (666 dus) als moedervlek op zijn hoofd droeg. Voor aanstaande moeders die de film niet zagen heeft de filmmaatschappij 20th Century Fox een leuke verrassing in petto. Op 06-06-06 lanceren zij de remake van de roemruchte filmklassieker onder de naam ‘Omen 666’.


( Damien, het duivelse joch )

Niet echt aardig van Fox om op die manier arme zwangere dames angst aan te jagen, maar ja als je het numerologisch bekijkt wel te begrijpen. F is de zesde letter van het alfabet, O de 15de (1+5=6) en X is de 24ste letter (2+4=6) van het alfabet. Zou Fox (666) de studio van het beest zijn?

Gelukkig is er een geruststelling, volgens sommige bijbelvorsers is het getal 666 zoals het in de Openbaringen staat verkeerd geïnterpreteerd. Volgens deze groep van puzzelaars zou er eigenlijk 616 moeten staan. Pfoe, dat scheelt. Alhoewel.  Dat zou inhouden dat Het Beest als sinds 6 januari onder ons is. Woehahahahahaaaaaaa!

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden