In Frankrijk staan diverse piramides. Naast de piramide van de Kelten in de Bretagnestreek hebben we ook nog de piramide van Falicon gevonden. Helaas niet via Google Earth, maar een foto ervan zie je rechts.

De Falicon-piramide ligt in de Franse Riviera, dat gebied ken je vast het best door de stad Nice, waar het 10 kilometer vandaan ligt. Op de zogeheten vleermuisheuvel (Bauma des Ratapignata) ligt het haast vervallen bouwwerk. Men weet niet helemaal zeker wat de origine is, maar vermoed wordt dat het gebouwd is door Romeinse soldaten die de Egyptische religieuze cultus praktiseerden. 

De 7 treden van de piramide zouden volgens Wikipedia corresponderen met de 7 initiëringsriten van de Mithras-cultus. Dat is een oosterse religie die een tijd populair was in het Romeinse leger. Aan het getal zeven kan echter dermate uiteenlopend veel mystieks worden gekoppeld dat toeval bij lage getallen nooit uitgesloten kan worden.

Deze piramide is niet algemeen gekend, waarschijnlijk omdat er weinig onderzoek naar is gedaan. De archeoloog John Ward-Perkin, een van de weinigen die wel interesse toonde, vermoedde dat het de graftombe van een verbannen Egyptenaar was. Volgens de bron betreft het een bekend archeoloog, maar onze bronnen konden niets over de man prijsgeven.

Preciesiewerk was het niet, de stenen zijn onregelmatig van structuur. De piramide is ook vrij klein. Met verwijderde bovenkant staat er nu nog drie meter overeind. Meer foto's van de piramide van Falicon zijn op de Franse website Z-Files te vinden. Daar zie je ook een overzicht van oude foto's. Op deze website vind je de routeinformatie naar de bezienswaardigheid.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden