73P/Schwassmann - Wachmann, de veelbesproken komeet is een van de bijzondere objecten in ons heelal. Arnold Schwassmann en Arno Arthur Wachmann ontdekte hem op 2 mei 1930. Met een periodieke baan van iets minder dan 5,3 jaar raast hij elke 16 jaar (dicht) langs onze Aarde. Met z'n geschatte grootte van 1100 diameter, is het een flinke jongen.

In 1995 gebeurde er echter iets vreemds: 73P (ook wel Comet with a Broken Heart genoemd) viel uiteen in talloze kleinere stukken, wat uiteindelijk zorgde voor een mooie lange staart van enkele miljoenen kilometers lang. Men registreerde een paar grotere stukken gevolgd door 37 kleinere, als staart.

Maar goed, dit is een pseudo-wetenschappelijk blogje, dus op naar de 'leuke' info....

Graancirkel
Eric Julien, een oud luchtverkeersleider, uit Frankrijk beweert dat er een dag nadat de komeet uiteen viel een graancircel gesignaleerd werd die de banen van Mercurius, Venus, Mars en de Asteroidengordel liet zien.

73P-1995

Hier zien we onze lieve moedertje Aarde niet bij staan, een lege baan dus. Volgens Julien is dit het teken dat er wat ergs op het menu staat voor ons en voor de Aarde.

Bijbelcode
Michael Drosnin, die bekend staat om zijn omstreden bijbelcode-theorie verteld dat op 23 mei 2006 een 'waarschuwing' zal luiden:

- "Op 23 mei 2006 oordeelde Hij"  - "Ik zal de Aarde treffen. Iedereen tot het uiterste noorden zal ik laten komen en u brengen naar de bergen van Israël"  - "Het zullen duivelse tijden worden in die dagen" -

Op 18 februari 2006 zouden wij volgens de bijbelcode een signaal uit de ruimte ontvangen van 'de Heer'. Dit werd volgens zeggen de gammastraal van +-30 minuten lang. Was het een signaal van onze buren uit het heelal?

En nu?
Tja, wie het weet zal het zeggen. Wij wachten gewoon lekker af met een een verborgen arsenaal vuurwapens voor het geval we worden aangevallen door aliens.....en niet te vergeten de buurman...

Verwachting
Sommige individuen verwachten dat delen van 73P zullen inslaan op Aarde, op 25 mei a.s. Volgens NASA is dat uiteraard weer klinklare onzin. Echter bestaat er wel de mogelijkheid dat de periode 23 mei - 27 mei voor een uiterst zeldzame, maar intens mooie meteorietenregen gaat zorgen.

Indien je nog meer wilt lezen: klik hier

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden