Een streepje politiek, omdat het zulke roerige tijden zijn. Ik val met de deur in huis: om eerlijk te zijn, de populariteit van Wilders verbaast me. Hij heeft het charisma van een botte bijl, vergelijk maar eens met een Fortuyn, en 't is niet alsof hij met intelligente en wijze oplossingen komt of pretendeert die te hebben. Nee, Geert Wilders gaat voor aloude populistische retoriek met als hoofdthema: weg met de Islam want die is gevaarlijk en Middeleeuws. Wilders is de politicus die knopen doorhakt met een kettingzaag en om de één of andere reden toch nog alle vingers heeft...

Geert Wilders, op en top Nederlander?
(Geert Wilders: op en top Nederlander?)

Niemand kent de persoon Geert Wilders echt. Waarop valt bijvoorbeeld te baseren dat dit heerschap met felle anti-politiek geen tweede Adolf Hitler is die een soort van zuivering wil? Het lijkt er alleszins wel op. De wettelijke uitersten van de mogelijkheden zal hij aannemen als zijn uitersten en het liefst worden de mogelijkheden tot uitzetten uitgebreid. Misschien klinkt het niet kies, maar 'deporteren' zou nog de beste beschrijving zijn.

Van de groep Wilders, PVV genoemd, kent men alleen de topman met witte haartooi. Hij is een voorvechter van de vrijheid. Niet voor niets noemt hij zijn partij de PVV: Partij Voor Vrijheid. Mijn nekhaartjes gaan altijd overeind staan als iemand zich opwerpt als vredesbrenger. Doorgaans zijn het de types die zich bedienen van een valsige, oorlogszuchtige of agressieve manier om de doelen te bereiken. Vechten voor vrede, of het nu fysiek of verbaal is, is even zinnig als neuken voor de maagdelijkheid. Mij niet gezien, al ben ik wel benieuwd naar wat ik me onder Wilders vorm van vrede mag voorstellen. Iemand die zich van zo'n botte en aanvallende manier van communiceren bedient heeft daar vast een aparte kijk op.

Oorspronkelijk wilde Wilders verhuizen naar de Joodse staat omdat hij vond dat je daar nog 'kon werken voor je geld'. Wilders werkte aldaar in broodfabrieken en een moshav, om met zijn verdiende geld rond te reizen in Israël en omliggende landen. Langzaamaan is hij van Israël gaan houden, of zoals Wilders het zelf in 2003 in een verkiezingstoespraak in Tel Aviv verwoordde: ‘Vele interessante landen in deze regio heb ik de afgelopen jaren bezocht: van Syrië tot Egypte, van Tunesië tot Turkije en van Cyprus tot Iran, maar nergens heb ik dat speciale gevoel van verbondenheid dat ik steeds weer krijg als ik op het Ben Goerion-airport voet op Israëlische bodem zet.’ (bron)

Niemand lijkt echt vragen te stellen bij de banden tussen Wilders en Israël, wat op zijn minst vreemd is. Hij woonde er van zijn zeventiende tot zijn negentiende. De afgelopen 25 jaar bezocht hij Israël zo'n 40 keer. U kent Israël vermoedelijk ook als dé plaats waar de joodse bevolking stevig in de clinch ligt met de moslimbevolking. U kent Israël ook als reden voor heel veel wereldlijke problemen. Niet zo gek dat Wilders vanuit dat wespennest een geladen strijd tegen de moslims wil voeren, al is dat natuurlijk slechts een vermoeden. De weinige medewerking die Wilders aan journalisten verleent brengt geen duidelijkheid. Alle stukjes pers of aandacht gebruikt hij obsessief om zijn punten duidelijk te maken. Tot een zwaar eenzijdige en gekleurde film aan toe: Fitna.

Fitna en Geert Wilders
(Geerts duidelijke mening als film: Fitna)

Mijn devies aan de Nederlandse en Europese burger is eenvoudig: let op met waarin u zich laat meezuigen. Als het ruikt naar uitwerpselen en eruit ziet als uitwerpselen, dan zou ik het niet in mijn mond steken om zeker te weten of het daadwerkelijk uitwerpselen zijn. Maar goed, dat is een beetje mijn kant en ik hou sowieso niet echt van het rechtse bekrompen gedachtegoed. Ik ga niet stemmen, dus wil er sowieso niet teveel persoonlijke aandacht aan besteden. Waar ik vooral benieuwd naar ben is úw mening over Wilders. Wat denkt u over Neerlands meestbesproken politicus en zijn rol in heden en toekomst? Stemmen kan in onderstaande poll en een toelichting kunt u in de reactiepanelen geven:

Geert Wilders...
Stemmers: 201 (37%)
Stemmers: 247 (45%)
Stemmers: 17 (3%)
Stemmers: 81 (15%)
Morono: geert go away
Op 07-06-2009 14:32:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Wilders is een olifant met oogkleppen op die dansend door de porseleinkast gaat om daarna te gaan liggen janken omdat al het porcelein tot poeder is vergaan. Rara hoe komt dat toch?
Vijanden heb je niet, vijanden maak je zelf zou ik hem willen zeggen.
BTW Israël is een kloteland, ik heb er 5 jaar van m'n leven verpest.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-06-2009 14:34:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
artikel:
Niemand lijkt echt vragen te stellen bij de banden tussen Wilders en Israël, wat op zijn minst vreemd is.

Toch in het verleden al wel wat kritische geluiden gehoord/gelezen, in deze.
Wat dacht je van dit onverwachte geluid uit extreem-rechtse hoek (Stormfront):
"Wilders roept af en toe wat over buitenlanders etc. om zijn achterban de indruk te geven dat hij er voor hen is. Maar dat is schijn. Wilders gaat met de achterban van Fortuyn op de loop en praat Fortuyn na. Maar enkele dagen nadat Fortuyn bezoek kreeg van de Amerikaanse ambassadeur om te praten over straaljagers werd hij afgeschoten. Met Wilders is dat heel anders: Een stem op Wilders is een stem op iemand die trouw is aan de VS en aan de pro-Israëllobby Aipac.

Iedere stem op Wilders is een stem voor de pro-Israëllobby en een stem voor Amerikaanse dominantie in Nederland. Een stem op Wilders maakt je mede schuldig aan de terreur van de Amerikaanse overheid en aan het misdadige gedrag van al haar Zionistische vriendjes."

http://www.stormfront.org/forum/showthread.php?t=524105
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 14:38:45)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-06-2009 14:37:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
Tetzmol:

Wilders is een olifant met oogkleppen op die dansend door de porseleinkast gaat om daarna te gaan liggen janken omdat al het porcelein tot poeder is vergaan. Rara hoe komt dat toch?
Vijanden heb je niet, vijanden maak je zelf zou ik hem willen zeggen.
BTW Israël is een kloteland, ik heb er 5 jaar van m'n leven verpest.

Tetzmol.

Doen alle politieke partijen dit niet? Welke luisterd wel naar het volk? Kan me iets herinneren over de Europese grondwet...
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 07-06-2009 14:57:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
IkWilOokWatZegg: Het probleem is niet Wilders. Het probleem is de rest van de politiek. IMHO was de kritiek van Pim ooit terecht. Er wordt niet naar het volk geluisterd, er wordt maar wat afgeklooid en politici zijn niet te vertrouwen. Dat blijkt keer op keer.
Wilders wordt als enig alternatief voor die ellende gezien. En ik kan de mensen niet geheel ongelijk geven. Het grootste deel van de wilders stemmers wil een signaal afgeven dat ze het niet langer pikt.
Daarom doet het er eigenlijk ook niet zoveel toe waar wilders echt voor staat.
Op 07-06-2009 15:03:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik ben het zwaar oneens met heel veel uitspraken van geert wilders, hij spreekt zichzelf trouwens ook publiekelijk tegen maar daarvan afgezien verdient hij zeker mijn stem om dat nazi kankergezwel europa een stop toe te roepen. Ik heb hem niet mijn stem gegeven omdat ik mijn stempas verscheurd heb dus niet getreurd mensen.

Op 07-06-2009 15:06:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wHiTeHaT: Dan eens even niet over wilders zelf.
Indien je met een bepaalde geloofsovertuiging door het leven gaat waarbij er tweespalt gecreëerd word tussen de wereldbevolking die het NIET met deze geloofsovertuiging eens is.
Haat zaait tussen mensen "anders dan jouw geloofsbelijdenis".
die andere mensen als ondergeschikt zien, of zelfs als varkens.
Deze doodwensen en weet ik wat allemaal meer.

Dan wordt dat in de regel gezien als discriminatie.En hier zijn wetten voor.
Het probleem schuilt erin dat de islam gelovigen geassocieerd worden met bepaalde teksten die in dit geloof te vinden zijn.
Aangezien deze geloofsbelijdenis de zoveelste valstrik is uit de oudheid, er veelal geen keuze is , je bent daar automatisch moslim.

Bijna niemand heeft door dat de geschiedenis zich herhaalt op dezelfde wijze als vroeger het christenen geloof.
Dat dit alles gebeurd is juist goed, het geeft de mensen kans om zich hiervan te distantiëren of zelfs van ontdoen.
Je kunt je vast voorstellen dat een arme boer uit Afghanistan langer vasthoud aan zijn principes , dan een wereld mens die velen verscheidenheid van mensen leert kennen , en hierdoor zijn eigenwijsheid vaak de voorkeur geeft.
Op 07-06-2009 15:13:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ik vind het soms zo jammer hoe Wilders in een zwart daglicht wordt gezet. Doe eens een keer hetzelfde over de SP en hun communistische achtergrond, compleet andere kant van de politiek, en naar mijn mening gevaarlijker. En vergeet ook charismatische vriend Obama niet welke op de nodige punten zelfs rechtser is als Wilders. Nee, daar hoor je niemand over.
Verder vertegenwoordigt Wilders blijkbaar wel een grote groep van de bevolking en ik kan me best wel vinden in wat punten van Wilders. Ga voor de gein eens kijken in sommige steden en dan bepaalde wijken hoe ver die vervallen zijn, waar je als Nederlander wordt aangekeken van wat je daar zoekt, en soms zelfs nageroepen wordt.
In een vorig ingezonden nieuwsartikel heb ik wat punten van Wilders gezet, kijk eens in http://www.grenswetenschap.nl/nieuws.asp?n=3000 en zoek mijn posts eens. Zijn dit nou zulke gekke dingen? Nederland moet meer opkomen voor zijn eigen achtergrond, cultuur en waarden in plaats van zich laten overlopen door bepaalde groepen die blijkbaar iets tegen Nederland, of kan ik beter zeggen het westen, hebben.
Begrijp me niet verkeerd en zie me niet als racist, ik ben voor samenwerking tussen alle landen, maar elk land heeft zijn eigen cultuur, respecteer dat en ga het niet proberen te veranderen, ga niet moeilijk zitten doen als iets volgens jouw cultuur niet mag, dat is nou gelijk de reden dat er verschillende landen zijn, snap je?
Tevens moet en kan Nederland maar niet alles binnen laten, we zijn een klein en beperkt land.
En iedereen valt nu over Wilders en zijn anti-islam uitlatingen. Kijk voor de gein eens naar andere landen in Europa. Van de week had je op Nederland 2 een docu over de Europese vrienden van Wilders, welke andere partijen in de EU met Wilders zouden kunnen samenwerken in het europees parlement. Dan zijn sommige partijen gewoon nog rechtser over buitenlanders hoor.

Zie vervolg.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 07-06-2009 15:23:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Vervolg.

Kijk eens naar Denemarken bijvoorbeeld. En toevallig zag ik gisteren nog niets over Lega Nord in Italië... Maarja, daar hoor je niets en niemand over...
En dan schrijf je nog in je blog dat je niet eens gaat stemmen, sorry, maar 'zeur' dan ook niet!
En zoals jullie al begrijpen heb ik wel op de PVV gestemt, en voor de duidelijkheid, Wilders gaat niet in de EU zitten.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 07-06-2009 15:23:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wHiTeHaT: Desalniettemin is de angst voor de zgn ver-islamisering deels terecht.

dit opent namelijk weer deuren waarbij er vanuit geloofsovertuiging politiek gedreven kan worden.
Waarbij er waarden en normen die volgens desbetreffend geloof nageleefd dienen te worden en onder de bevolking verspreid worden , al dan niet via de wet vastgelegd.

Het belijden van geloof maakt je niet vanzelfsprekend wijs.

De wijze is op zijn wijst als die het zelf niet meer weet.
Op 07-06-2009 15:24:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Wilders stelt als enige, na 25 jaar politieke mislukkingen, het failliet van de integratie aan de orde. Dat failliet is er en zien we elke dag. Vorige week nog een droeve 'onveilige steden toptien' met Rotterdam met stip op nr 1. Het percentage allochtone mannen dat met de politie in aanraking komt is bijna ongelofelijk. Toch hoor je nooit eens ferme taal van de politiek daarover. Die vinden het blijkbaar wel prima, terwijl het merendeel van de Nederlandse bevolking het NIET prima vindt.

Geert doet als enige aan realisme-politiek, vroeger ooit voorbehouden aan VVD, maar sinds deze partij verworden is tot een diffuus clubje onder leiding van babyface Rutte, doen ze daar niet meer aan.

Onze rosebebrilde idealisten willen deze problemen niet zien, en ALS ze er al over praten, dan is het steevast de schuld van autochtone Nederlanders. Ik ga over mijn nek van al deze waarheidsontkenners.

De feiten liggen er, en die gaan niet weg door de feitelijke schuld van de falende politiek van de laatste 25 jaar in de schoenen van Wilders te schuiven.

Als er niet héél erg snel fors wordt ingegrepen verworden onze hoofdsteden tot bolwerken van de Islam. Meer dan 50% is dan Islamiet. Welke Nederlander wil dat?

Onze regering moet gewoon de ballen hebben om deze vragen te stellen: 'Wat vindt u ervan dat al onze grote steden direct overwegend Islamitisch worden?' Dát zijn de vragen die gesteld moeten worden. Het geeft dan ook geen pas voor Balkenende, die toch stevig heeft moeten inleveren qua stemmen, om nog even snel te roepen dat hij niet wil leven in een land dat mensen omwille van hun geloof in een hoek zet.

Het gaat niet om dat geloof, meneer Balkenende, het gaat om het volstrekt niet-aangepaste gedrag van deze mensen. Onacceptabel. En dat niet aangepaste gedrag wordt stevig 'onderhouden' door sommige imams, die deze opdracht hebben van hun betalende Arabische vrienden. Dát is er aan de hand en Geert legt de vinger op de zere plek. Hij heeft mijn stem.
Op 07-06-2009 15:39:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Ik begrijp niet dat de dames en heren van de PVV en de ‘gevestigde’ politieke partijen elkaar zo in de haren zitten.

Aan de groei van de PVV (“Stop de islamisering van Nederland” is waar te nemen dat er veel kiezers zijn die zich zorgen maken om de groei van de islam in Nederland.
De reflex van de gevestigde partijen op de PVV is echter altijd in de trant van: “Je kunt niet zomaar een hele bevolkingsgroep diskwalificeren alleen vanwege hun geloof.” Of laatst één of andere ambtenaar: “Nederland heeft juist meer Marokkanen nodig!” Enz., enz.

Maar de oplossing is toch feitelijk heel simpel: Nederland heeft met een vergrijzing voor de deur nieuwe immigranten nodig (of de pil moet onmiddellijk worden verboden). Haal dan immigranten uit... Brazilië, of Rusland, of Duitsland, of China, of India, of Columbia, of uit Zimbabwe, Papoea Nieuw Guinea, of .... Enz., enz.
Nieuwe immigranten hoeven toch niet perse allemaal uit Marokko of Turkije te komen?

Fittie opgelost!
Next!
God... Dat ben je zelluf!
Op 07-06-2009 15:46:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
dennis.nl: Ik vind dat de grote partijen hun ogen eens open moeten gaan doen. Wilders heeft veel goeie punten. Laat de PVDA,CDA en SP hun ogen eens open doen. Je ziet dat het Nederlandse volk ook het cultuur verschil helemaal zat is. De moslim wereld wilzich hier gewoon niet aanpassen aan onze cultuur en dat werkt natuurlijk niet.
Hun willen dat wij ons aan gaan passen aan hun cultuur in ons land. Je ziet dat de meeste nederlanders het gewoon zat zijn.
Ik vind dat de nlpartijen een paar punten op hun agenda's erbij moeten zetten.
Crimineel gedrag en minder dan 10 jaar wonend in Nederland, directe uitzetting.
Korter als 10 jaar in nederland wonend , geen werk hebben,de nederlandse taal niet kunnen spreken of schrijven.directe uitzetting
Landen waar het weer veilig is. Direct weer terug sturen.
Een dubbelpaspoort hebben, keuze laten maken welke ze willen houden.
Ik vind ook dat ze op scholen de jongeren moeten aanpakken. De buitenlanders staan bijna altijd samen bij elkaar en intimideren andere leerlingen. Als iemand er iets van zegt dan spannen ze samen en heeft die leerling een leven meer op school.
Even een voorbeeldje van geen respect:
Bij een controle op de vispas zaten er 3 buitenlandse jongetjes aan de waterkant zonder vispas. Toen ze controle kregen begonnen ze de controleur met de dood te bedreigen. Deze reageerde er niet op en is verder gegaan. 's avonds stond ineens de familie aan de deur om verhaal te halen. Dit moest opgelost worden door de politie. Totaalgeen respect hebben ze. Van huis uit moeten ze respect hebben voor de ouderen die bekenden zijn van de familie of hetzelfde geloof dragen. Doen ze dat niet dan krijgt de familie een slechte naam.
Wilders krijgt zeer zeker geen stem van mij, Wilders lijkt me een gevaarlijk man. 1 Van zijn uitspraken vergeet ik niet meer: Marokanen krijgen geen medicijnen meer? Dit gaat te ver in mijn beleving.Maar nu is onze regering een stelletje meelopers die te bang zijn om hun eigen mening te geven.
Op 07-06-2009 16:04:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
Cultuurmeneer:

... Nieuwe immigranten hoeven toch niet perse allemaal uit Marokko of Turkije te komen? ...

Nee, maar wel uit de Islamitische wereld, volgens het "oil for immigration" programma.
De Islam is niet slechts een religie: dat is de dekmantel van een politieke ideologie, met een wetgevende en een militaire tak.
Zolang de zittende politici in Nederland dat niet erkennen, zal het er hier niet beter op worden, vrees ik.
Op 07-06-2009 17:02:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zwepp: Ik denk dat onze 'regering' dieper in de moslim-sjit zit dan wij durven denken. Een analfabeet kan nog zien dat de dreiging van geweld en onrust van een ongekend hoog nieveau is en NL en natuurlijk grote delen van de wereld. Veel van deze dreiging is door het westen zelf gecreëerd (neem 9/11 for instance) dus geen wonder dat de gevestigde regeringen er niks aan willen (kunnen) doen. Wij als volk zijn helemaal niks waard en waar het maatschappelijke bestaan naar toe gestuurd wordt is mij nog een raadsel. Dit is ook de reden waarom Wilders geen voet aan de grond krijgt binnen ons bestuur. En de reden dat hij nog leeft, is omdat hij een mooie afleiding vormt voor het volk. Dit geldt ook voor de moslims die kleine aanslagen beramen, wat voor een bevestiging moet zijn van 'zie je wel? Wij moeten oorlog voeren tegen de Islam'. Het frapante is dat die oorlog alleen in het midden-oosten zelf gevoerd wordt en niet in onze eigen landen. Geweld wordt hier gedoogd omdat ook hier de regerende-moslim-eenheid (zoals ik het noem) te veel een vinger in de pap heeft.

Kort samengevat is er een nog onbekende orde de wereld aan het schaven op een manier waar wij geen weet van mogen hebben. Dit is een orde van waar de vershillende geloofsovertuiging aangereikt worden aan het volk om ons af te leiden van de werkelijke werkelijkheid.
Op 07-06-2009 18:04:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Ik denk pers. dat Wilders, Balkenende en Bos dezelfde opdrachtgevers hebben.
Nee, dank u.
Op 07-06-2009 18:10:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool: LANG LEVE WILDERS!!!
LANG LEVE ISRAEL!!!

zegt genoeg
Op 07-06-2009 18:17:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
todo:

Cultuurmeneer:

... Nieuwe immigranten hoeven toch niet perse allemaal uit Marokko of Turkije te komen? ...

Nee, maar wel uit de Islamitische wereld, volgens het "oil for immigration" programma.
De Islam is niet slechts een religie: dat is de dekmantel van een politieke ideologie, met een wetgevende en een militaire tak.
Zolang de zittende politici in Nederland dat niet erkennen, zal het er hier niet beter op worden, vrees ik.


Nou, meneer Tim de Enchanter... Worden we dan toch gepiepeld?
Ik heb wat gegoogled maar ik kan niet vaststellen of het 'oil for immigration'-programma een mythe is of een echte bedreiging!?

En waarom noemt Wilders dit programma dan niet bij naam. Of liever... Schreeuwt hij het niet van de daken?
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 18:24:40)
Nvdr: Todo is niet Tim de Enchanter. In dit blog heeft Tim onder geen enkele nickname gereageerd.
God... Dat ben je zelluf!
Op 07-06-2009 18:23:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Redaxie:

Todo is niet Tim de Enchanter. In dit blog heeft Tim onder geen enkele nickname gereageerd.


Ik wil ook geenzins suggereren dat Todo = Tim de Enchanter.

Ik heb slechts een vraag aan de schrijver van dit artikel i.c. TdE.: is hij bekend met dit 'oil for immigration'-verhaal / heeft hij dit 'oil for immigration'-verhaal wel meegenomen in zijn overwegingen?

Met: 'Worden we dan toch gepiepeld?' bedoelde ik: Worden we dan toch gepiepeld door de gevestigde partijen in Den Haag; in de zin van: krijgen we dan toch ongevraagd die koran door de strot geduwd?
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 19:28:23)
God... Dat ben je zelluf!
Op 07-06-2009 19:23:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian: Wilder is een populist die handig gebruik maakt van het verzet tegen de huidige politieke orde. Niets dat hij brengt is fundamenteel anders. Hij staat voor dezelfde staatsmonopolie op moraliteit en propageert hetzelfde als elke andere politicus in Den Haag. Namelijk een maatschappij die afhankelijk is van dwang van de staat.

Stemmen is een vorm van bedelen. Je geeft daarmee je persoonlijke morele goedkeuring aan een systeem dat volledig afhankelijk is van dwang en geweld. En ik weiger elke deelname aan deze zielige vorm van maatschappelijke goedkeuring voor dat zooitje.
Op 07-06-2009 19:27:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
tjerky:

Ik denk pers. dat Wilders, Balkenende en Bos dezelfde opdrachtgevers hebben.VVD hoort daar zeker ook nog bij vvdpvv (spiegeltje, spiegeltje aan de wand ).
Men is geschrokken van Pim indertijd en zoals altijd crieëren ze er dan zelf 1.
Carpe diem homo universalis
Op 07-06-2009 19:37:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Lanoe:

tjerky:

Ik denk pers. dat Wilders, Balkenende en Bos dezelfde opdrachtgevers hebben.VVD hoort daar zeker ook nog bij vvdpvv (spiegeltje, spiegeltje aan de wand ).
Men is geschrokken van Pim indertijd en zoals altijd crieëren ze er dan zelf 1.

die spiegel is echt leuk!
Nee, dank u.
Op 07-06-2009 19:54:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Cultuurmeneer:
Ik heb slechts een vraag aan de schrijver van dit artikel i.c. TdE.: is hij bekend met dit 'oil for immigration'-verhaal / heeft hij dit 'oil for immigration'-verhaal wel meegenomen in zijn overwegingen?

Ja / nee.
Cultuurmeneer:

Met: 'Worden we dan toch gepiepeld?' bedoelde ik: Worden we dan toch gepiepeld door de gevestigde partijen in Den Haag; in de zin van: krijgen we dan toch ongevraagd die koran door de strot geduwd?

Waarschijnlijk wel, al is de Koran geen uitzondering. En al weten de heren politici dat waarschijnlijk zelf niet allemaal. Het blijft een resolutie uit de jaren 70 en we hebben inmiddels een nieuwe generatie politici die alleen bezig zijn met problemen van nu, zonder op de hoogte te zijn van de volledige met nuance gekleurde achtergrond.

Ik acht mijn eigen mening echter ondergeschikt hier. Ik schreef dit artikel hoofdzakelijk om te horen hoe anderen over G.W. denken.
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 20:18:56)
United as one. Divided by zero.
Op 07-06-2009 20:18:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC:
Morono:

geert go away


haha. Kort, maar krachtig. GO A-Way!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 07-06-2009 20:21:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kwast: Het is jammer dat Wilders geen steun krijgt uit de kamer.
Neem nu Balkenende, weet je waarom onze jongers in Afganistan zitten. Niet om de wereld vrede te bewaren, maar de broer van Balkenende levert de olie voor onze jongens, dus kassa.
Neem nu eens Bos, die spekte de banken met miljarden van onze belasting gelden. De activa van de banken waren goed, dat heeft niets te maken met de waarde van hun aandelen. Dus Bos geeft geld uit aan banken die al bulken van geld. En wist u dat 90% van moslimse afkomst
bij BKR genoteerd staat. Emigranten kost ons veel meer dan wij ons kunnen permitteren. En op scholen leren onze kinderen meer over de koran, dan over onze eigen geschiedenis. Het is te zot voor woorden.
Op 07-06-2009 20:29:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Ik ben benieuwd wanneer het eerste ronkende stuk over (extreem ) links hier verschijnt, die hebben meer schade op hun "geweten" dan (extreem) rechts in deccenia(rara, onkruit, die pokkekrakers en noem ze maar op.)

En al die clubs hebben het maar over hun vermeende rechten.

Mooi: dan meen ik het recht te hebben in een land te leven dat niet vergeven is van de figuren die geacht worden op grond van hun geloof mij ,als ongelovige, te haten.
En die in een aantal steden in meerderheid crimineel zijn (in rotterdam heeft 55% een strafblad, je mag er van uit gaan dat het cijfer van nog hoger is gezien het verdrietig hoge percentage zaken dat onopgelost blijft.)

En links heeft nog geen andere oplossing dan sufknuffelen...
De diverse reli-partijen, inclusief het CDA, zijn bijna net zo eng als
de islam.
En de VVD staat met de bek vol tanden.
Dan zeg JIJ maar waar mijn stem heen moet..
En dat toontje..deporteren ...je ziet kennelijk de treinen naar Birkenau al rijden...wat een onzin..

Leg mij maar eens uit waarom een marrokaanse of surinaamse draaideurcrimineel niet volledig terecht het land uitgetrapt zou moeten kunnen worden.

met NAME omdat die eerste groep onze maatschappij sowieso afwijst, het is nl. allemaal nogal haram, die kaaskoppen.

Ik woon inmiddels, dankzij studie en noeste arbeid, leuk.
Maar ik heb een aantal jaren tussen dat tuig gewoond, probeer het eens, benieuwd wat je over vijf jaar stemt.
Op 07-06-2009 20:38:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: Je ziet wat er gebeurde in Engeland: de Britse regering liet zich gijzelen door Lord Ahmed die dreigde met moslimrellen als Wilders werd toegelaten. Schandalig en een aanfluiting voor de vrije meningsuiting. Dat was expliciet; impliciet heerst diezelfde dreiging in Nederland.

Als Moslimjongeren tekeer gaan mag er niet ingegrepen worden uit angst voor 'escalatie'. Bange burgemeesters en dito korpschefs huichelen en liegen over de situatie. Waar is de eerlijkheid? De Nederlander wordt bedrogen door zijn eigen trias Politica: de wetgevende macht wendt het hoofd af; de rechters verbieden handhaving; de politie mag niet ingrijpen.

Hoog tijd voor eerlijkheid - de dingen benoemen - het hoofd niet afwenden - fouten toegeven - staan voor je verhaal.
Op 07-06-2009 20:44:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Geert is een clown. Niet meer en niet minder. En ben het volledig eens met de schrijver van de blog. In al die jaren dat hij schreeuwt heeft hij nog geen enkel oplossing bedacht. Behalve als je "deporteren" en discrimineren van Moslims oplossingen vindt.
Bovendien maak ik me terecht zorgen om zijn banden met Israël en de Zionisten daar.
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 07-06-2009 21:18:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
MareJane: Ik heb eigenlijk geen zin om te reageren. We gooien alles op het geloof. Alsof de bijbel alleen maar vredelievende verhaaltjes kent. Maar je hoeft dit soort boeken niet letterlijk te nemen. Zie het als een richtlijntje. Net zoals de bijbel zal de koran ook wel een paar keer overgeschreven zijn met de interpretaties van de overschrijver erin. Maar zoals vroeger en nog steeds in delen van de wereld mensen elkaar blijven uitroeien op basis van geloof zal dat hier in Nederland ook wel gelden. Alleen het zou niet mogen gebeuren. Geloof en staat moet duidelijk gescheiden blijven. Uitwassen in de maatschappij moeten op elk gebied worden aangepakt, wat de achterliggende oorzaak daarvan ook moge zijn. Maar dan wil ik ook dat de griffo's zich inhouden en JP de moordlustige Calvijn ook niet aanhaalt. Staat en kerk moet altijd gescheiden blijven. Worden de mensen in de samenleving op wat voor manier dan ook de dupe van andersmans geloof, dan moet daar hard tegen worden opgetreden, anders hebben we hier over tigtijd een burgeroorlog, of nog erger, onderdrukking van een bepaalde groep. Elke onderdrukking door een geloof is fout. De overheid is ervoor om iedereen te beschermen, maar dat is te veel gevraagd voor de lafaards die al een tijdje het land "leiden".
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 21:59:58)
Op 07-06-2009 21:57:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
hoff:

Leg mij maar eens uit waarom een marrokaanse of surinaamse draaideurcrimineel niet volledig terecht het land uitgetrapt zou moeten kunnen worden.

Nou, bijvoorbeeld omdat ze hier geboren zijn..?
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-06-2009 21:58:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: @ Rudiev,

Ik vind dat je vergelijking met de SP mank gaat. Inderdaad is de SP destijds voortgekomen uit een Maoistische beweging, maar toen de misdaden van Mao aan het licht kwamen stapte men daar snel van af.

Verder is de SP een partij met een programma. De PVV heeft dat niet. Van de SP kan je lid worden, van de PVV niet. Binnen de SP hebben de leden medezeggenschap, bij de PVV zonder leden uiteraard niet. En: de SP legt verantwoording af over hoe ze aan hun geld komen, van de PVV is dat een groot geheim.

In het programma van de SP staat de mens centraal, niet de religie of de afkomst. Dat is een heel verschil, we moeten mensen beoordelen op hun daden en hun woorden, en op niks anders.

Veel reageerders hierboven halen van alles door elkaar. De Islam wordt gelijkgesteld met BKR-noteringen en jeugdcriminaliteit. Terwijl dat veel meer een sociaal probleem is dan een religie-probleem. In plaats van Fitna te maken had Wilders ook een film kunnen maken over wat er mis is gegaan met de integratie en een paar stevige oplossingen kunnen aandragen. Prima!

Een van die oplossingen is erg, erg simpel: namelijk de Wet handhaven. Iemand die zich crimineel gedraagt, als een crimineel behandelen. Zero tolerance bij overlast, aso-gedrag, verminken van jongetjes en meisjes, opsluiten van vrouwen. Daarmee discrimineer je niet, daarmee pas je de Wet voor iedereen gelijkelijk toe. Een Moslimkind mag niet meer besneden worden, een katholieke priester moet van onze kinderen afblijven, een politieke partij die vrouwen verbiedt moet verboden worden, een schooldirecteur die een homoseksuele onderwijzer ontslaat moet voor de rechter. Het zwarte geld moet worden afgepakt van zowel zakenlieden als drugsdealers. Openheid over Irak, graag. Idem over de JSF. Dat heet handhaving van de orde, daar betalen we belasting voor.

Verder mag je best in een of andere God geloven.

Een SP-stemmer.
Op 07-06-2009 22:00:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
tjerky:

Ik denk pers. dat Wilders, Balkenende en Bos dezelfde opdrachtgevers hebben.

Wilders nog niet, maar dat komt ongetwijfeld wanneer hij echte macht krijgt en ook in een achterkamertje bij Brenninkmeijer c.s. op audiëntie mag komen.
Tenslotte regeert het kapitaal en niet het volk, uiteindelijk.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-06-2009 22:18:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert: De echte clowns zitten ter linkerzijde in de kamer. Na jaren van Pavlovreacties op enig ingrijpen t.a.v. immigratie door rechts, inclusief het zo vreselijk gedevalueerde 'discriminatie' en 'racist' hebben zij geen enkel antwoord dan alleen de 'geneugten' van de multiculturele samenleving te verheerlijken.

PvdA heeft al helemaal geen enkele officiele mening; de partij wordt verscheurd door die-hard multiculturisten (incl. roze bril en oorkleppen) en aanhangers van enigszins realiteit, Bos cum suis. Gelukkig gaat de autochtone kiezer daar ook mee afrekenen.

Wilders is een clown, maar wel een clown die zegt wat er aan de hand is. De boodschap is naar, en dat doet zeer. Roepen over extreem rechts en deportatie is zo ontzettend dom. Baader-Meinhoff, Rara en andere 'frisse' linkse clubs, die waren helemaal OK zeg?

Links zit he-le-maal fout m.b.t. het immigratie dossier en daar gaat ze direct op afgerekend worden. De eerste tekenen van damage-control waren vandaag al zichtbaar toen vdLaan riep dat de laagopgeleide (lees: niet opgeleide) bruidsimport uit Marokko moet stoppen. Sjee zeg, dat haalt je de koekoek. 20 jaar te laat opeens stoer doen. Die PvdA toch, ze kunnen en ze willen zich geen houding geven.

Ik zie niet in waarom we doorgewinterde allochtone criminelen niet zouden kunnen uitwijzen. Wat voor bijdrage leveren die aan Nederland? Weg ermee! Handhaven, beste politiek, burgemeesters, (linkse) korpsbeheerders, theedrinkende burgervaders en andere boterzachte heelmeesters. De tijd van begrip, inleving, geduld, softe aanpak en trainerende hulpverleners is definitief voorbij.
Op 07-06-2009 22:21:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Snadert:
Ja Horus:

hoff:

Leg mij maar eens uit waarom een marrokaanse of surinaamse draaideurcrimineel niet volledig terecht het land uitgetrapt zou moeten kunnen worden.

Nou, bijvoorbeeld omdat ze hier geboren zijn..?

Dan maar de wet aanpassen. Ze hebben 2 paspoorten (onbegrijpelijk). Dat ene paspoort innemen dus, en met dat andere in de hand one-way ticket Marokko of andere bestemming naar keuze. Tot noooooooit meer ziens....
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 22:24:33)
Op 07-06-2009 22:23:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Naudiz: Het succes van Wilders is mede te danken aan het falen van de huidige politiek. Iedereen die afgeeft op deze persoon vergeet voor het gemak wat voor een persoon Balkende is?

Referendum
Irak
privacy
staatschuld
voedselbanken
JSF
etc.

Nee ik ben geen Wilders fan maar kan het een heel eind begrijpen.
Op 07-06-2009 22:32:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Wilders is een symptoom, en zoals iedereen wel weet werkt symptoombestrijding niet, je moet de oorzaken wegnemen.

Tim de E., dank voor je eerlijke antwoord. Maar ik vraag me wel af hoe de huidige generatie politici de problemen wil oplossen als ze de oorzaken en achtergronden van die problemen niet eens kennen.
Daarnaast verbaas ik mij enigszins dat het oil-for-immigration programma geen algemeen bekend feit zou zijn.
Op 07-06-2009 23:09:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Ik vind het jammer dat GWS zich opeens met politiek moet bezig houden en dan nog op een allesbehalve objectieve manier.
Op 07-06-2009 23:18:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: -edit-
Laat maar. Sorry.
(bericht gewijzigd op 7-6-2009 23:26:45)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-06-2009 23:25:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Antoine:

Ik vind het jammer dat GWS zich opeens met politiek moet bezig houden en dan nog op een allesbehalve objectieve manier.

Is niet zo opeens en
Tim de E.:
Ik acht mijn eigen mening echter ondergeschikt hier. Ik schreef dit artikel hoofdzakelijk om te horen hoe anderen over G.W. denken.

Hoe objectief wil je 't hebben.
Mij stoort vooral dat de initialen van GW en GW gelijk zijn. (pun intended)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 07-06-2009 23:31:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
berma: Het probleem zit in het politieke praatje dat hier aan de orde is.
Ik heb geweldig de pest in politiek op een forum van grenswetenschappen.
Dat hoort hier niet thuis en bovendien word hier de mening van de schrijver geventileerd.
Op 08-06-2009 1:24:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
berma:

Dat hoort hier niet thuis

Bepaal jij dat?
Wilders is een grensgeval en het is extra interessant om ook dat topic hier te voeren. Ik vind het in ieder geval fascinerend om te volgen, al heb ik er zelf niet zoveel verstand van. Als je dit blog niet leuk vindt, lees een van de andere. Over graancirkels of aliens. Het is niet de eerste keer dat er politiek op gw staat: http://www.grenswetenschap.nl/home.asp?cat=13
Grenzen heb je overal, dus grenswetenschap is ook overal. Waar de fantasie reikt. Ik zit nog steeds te wachten op een goed grenswetenschappelijk blog over Doutzen Kroes.
United as one. Divided by zero.
Op 08-06-2009 2:04:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Morono: "En op scholen leren onze kinderen meer over de koran, dan over onze eigen geschiedenis."

I call BS
Op 08-06-2009 3:28:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
3.14po:

... Ik zit nog steeds te wachten op een goed grenswetenschappelijk blog over Doutzen Kroes.

Nog on-topic ook: http://www.spitsnieuws.nl/archives/media/2009/06/doutzen_woest_op_pvv.html#more
Op 08-06-2009 7:34:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
berma:
3.14po:


Bepaal jij dat?


Sorry dan, maar ik zie dat er meer zijn.
Het stoorde mij vooral omdat ik het niet opjectief vind.
Op 08-06-2009 10:42:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
kwast:

Het is jammer dat Wilders geen steun krijgt uit de kamer.
Neem nu Balkenende, weet je waarom onze jongers in Afganistan zitten. Niet om de wereld vrede te bewaren, maar de broer van Balkenende levert de olie voor onze jongens, dus kassa.
Neem nu eens Bos, die spekte de banken met miljarden van onze belasting gelden. De activa van de banken waren goed, dat heeft niets te maken met de waarde van hun aandelen. Dus Bos geeft geld uit aan banken die al bulken van geld. En wist u dat 90% van moslimse afkomst
bij BKR genoteerd staat. Emigranten kost ons veel meer dan wij ons kunnen permitteren. En op scholen leren onze kinderen meer over de koran, dan over onze eigen geschiedenis. Het is te zot voor woorden.


Men legt uit waarom moslimkinderen vasten, suikerfeest hebben enz.
Maar dat is dan ook het enige en dat doet men ook bij de vuurfeesten van de hindoe's of andere religieuze feesten van anderen geloven.
Het enige wat mijn zoon door zn strot geduwd kreeg was bijbelse verhalen en zelfs een dame van de rk kerk die eens in de zoveel tijd kwam
Toen ze in de klas zei dat de kinderen met god kunnen praten als zij hun ogen dicht doen, stond ik diezelfde middag nog bij de directeur omdat ik dat te ver vond gaan en het interesseerd me dan niet of men het dan over god, allah, brahm of wie dan ook hebben.
Dat dat voor die dame in kwestie misschien zo is, prima, maar toen ze zij dat dat voor mijn kind ook geldt ging ze duidelijk een grens over!!
Ik vertel hoe ik er over denk en wil dat hij voor ZICHZELF uitmaakt of er al dan niet een god is en ik mag nooit of te nimmer mijn idee van god op hem projecteren (aantasting van zijn vrije wil).
Hij krijgt van mij en mn vriendin van thuis uit mee dat eenieder daar anders over denkt (mn vriendin is 100% atheïst en ik geloof niet in een persoonlijke god, maar in een principe dat men ook god kan noemen) en dat hij voor zichzelf moet bepalen wat hij er al dan niet mee doet.
Vrije wil

(bericht gewijzigd op 8-6-2009 11:36:44)
Carpe diem homo universalis
Op 08-06-2009 11:16:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Wat ik jammer vind aan de 'aanhangers' van Geert Wilders is dat veel van hen begon als tegenstemmers tegen de huidige politiek, maar nu de hoofdboodschap en de situatie omtrent de persoon Wilder beginnen na te praten.

Opeens hoor je mensen termen in de mond nemen als cordon sanitaire, 'belediging voor de kiezer' , 'de islamisering van Nederland', 'bolwerken van Islam' en weten ze opeens alles te vertellen over Pavlov.

Ze zien elke negatieve uiting over Wilders als een signaal van links en als dat niet werkt nemen ze het 'cordon' in de mond. Vervolgens gaan ze op het scherpst van de snede bevolkingsgroepen zitten beledigen en wegpraten om vervolgens elke scherpe reactie daarop als bovengenoemde pavlovreactie te bestempelen.

Wilder heeft wat mij betreft alle ruimte in Nederland, zolang hij zich schikt naar de huidige grenzen van de wet en minder generaliseert.
Ik herken me in veel van zijn standpunten, maar herken ook dat ze xenofobisch zijn en neigen naar racisme. De gevaren die daar achter schuilen is dan ook per definitie een reden nooit op hem te stemmen.

Mocht hij ooit groeien en de scherpe kanten van zijn populistische uitingen weten in te dammen en met een echt programma te komen (doorgerekend enzo), werkelijk in debat te gaan en een partij opricht in plaats van zich te verschuilen in de huidige vorm, dan gun ik hem al zijn stemmers.

Tot die tijd zie ik het als een gevaar, groter dan hetgeen zij zelf roepen, voor de veiligheid en stabiliteit in dit land.

Zelf mensen willen uitsluiten en dan gaan piepen als het jezelf gebeurt. pfff
ALLES IS WAAR
Op 08-06-2009 11:23:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: De directeur van de school heeft daarna trouwens iemand anders aangesteld en heeft zelfs ooit geprobeerd of het rk losgekoppeld kon worden van de school.
De rk OUDERS waren daar op tegen en dringen het rk geloof op en niet moslim ouders de koran, koran les, als de kinderen dat nog krijgen, gebeurt buiten de gewone school of men stuurt hun kind naar de moslimschool (wat het merendeel van de moslimouders ook niet willen, want ze willen dat hun kinderen gewoon samen met andere kinderen naar school gaan).
Niet 1 moslimouder is ooit komen klagen over de koran en vinden het goed zoals het nu is.
Ook toen leerkrachten aangaven met kerstmis niet langer meer naar de kerk te willen gaan en ik daar mee instemde (doormiddel van een werkgroep betreffende de id van de kinderen op school) en we het voor elkaar hadden dat men met kerstmis niet langer meer met de kinderen naar de kerk ging, waren het de rk ouders die meteen stonden te klagen en die kleine minderheid wederom zn zin kreeg omdat het merendeel zich niet interesseerd voor geloof en zich dan niet laat horen, terwijl het die meerderheid dus niet interesseerd en zich niet bewust zijn van de onderliggende indoctrinatie en zich er verder niet druk over maken.
Mijn zoon wil en hoeft er van mij ook niet naartoe en dit wordt door de school geaccepteerd en in deze ben ik blij dat de directeur en zn leerkrachten in dat opzicht wijzer zijn dan de ouders

(bericht gewijzigd op 8-6-2009 11:40:45)
Carpe diem homo universalis
Op 08-06-2009 11:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: @Olav
Het klopt dat de PVV nog geen heel programma heeft, maar misschien is dat wel even verstandig ook voor een partij die 'nog maar net' bestaat en nog wat partijleden betreft nog uit moet breiden. We hebben bij Pim Fortuyn gezien hoe snel een partij hier aan te onder kan gaan. Ik denk dat je dan gelijk met je redenering komt dat het vreemd is om op een partij testemmen waarvan je eigenlijk niet eens weet wat hun hele programma is en dat is het eigenlijk ook. Maar de punten waar de PVV nu mee komt kan ik me grotendeels wel in vinden, en blijkbaar een groot gedeelte van de bevolking ook die het huidige kabinet zat is, die in ogen van de PVV stemmers geen goede aanpak hanteert op huidige spelende problemen die de PVV nu mooi aanhaalt, die zijn die thee en knuffeloplossingen meer dan zat, die willen een harde aanpak! Punten die ik belangrijk vind haalt de PVV aan. Ter verduidelijking, geen enkele partij kan ik me helemaal in vinden, als ik daarna kijk heeft elke partij wel punten waar ik me in kan vinden. Sowieso stem ik liever al niet op een partij met een religieuze achtergrond, dus er vallen er nogal wat af en daarbij ben ik wat meer rechts ingesteld. De SP valt bij mij sowieso al af want dat verre links kost me alleen maar geld en wat hun willen is helemaal niet te bekostigen en schiet daardoor ook te kort, dus ja wat blijft er over?
De PVV levert inderdaad veel kritiek, maar kijk eens naar het verleden van de SP en Groenlinks, zaten altijd in de oppositie en leverde ook alleen maar kritiek, maar dat hoort er toch bij als het botst met jouw opvattingen, is dat niet politiek? En het 'rottige' van een democratie is dat als je als partij geen meerderheid heb gehaald dat je samen met een andere partij moet gaan regeren, en dan komen vaak weer de halve oplossingen.

Zie vervolg.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 08-06-2009 0:05:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Vervolg.

Heel veel mensen hadden gewild dat Pim eens aan de macht kwam en schoonschip zou maken. Helaas mocht dit niet gebeuren. Veel mensen hopen nu dat Wilders dit wel kan gaan doen. En vergeet niet, dat met de uitslag van de EU verkiezingen, wel eens zeker 20% van de Nederlanders op de PVV zou kunnen gaan stemmen als er weer landelijke verkiezingen zijn, dat zijn een hoop Nederlanders, meer dan dat ik me kan herinneren er op de SP gestemt hebben.
Ik ben het met je eens dat we een simpele oplossing hebben: de Wet handhaven. Maar als je eens even terug kijkt naar bijvoorbeeld de rellen in Amsterdam, Utrecht, Gouda en nog een paar steden. De politie deed niets. Aanpakken de tuig, zero tolerance, hier zijn wij het over eens, maar gebeurde het. NEE. En hoe komt dat??? Omdat zoals door iemand anders geschetst: de politie is bang, bang voor escalatie. Dan ben ik het toch echt met Wilders eens, zet desnoods het leger in.
En dan nog maar niet te zwijgen over hoe het er in sommige winkels of centra aan toe gaat, politie doet niets, durft gewoon niet, waar is jouw, en mijn, zero tolerance nou? Ze durven niet. En vergeet niet he, deze groepjes verpesten het voor de rest, want er zijn er ook genoeg die zich wel aanpassen en gedragen, laten we dat ook niet vergeten! Hulde voor degene die zich hebben aangepast, want dat is niet altijd even makkelijk qua cultuur en taal!
Misdaad? Gestegen. De link naar bijvoorbeeld het artikel over Rotterdam is al eerder gegeven.
Aantal nieuwe vreemdelingen? Gestegen!
Generaal pardon? Gaat veel meer kosten, veel kansarme, en wie betaalt dat weer?
Vogelaarwijken? Leuk, maar kijk eens naar de rest van het land met wijken die achteruit gaan, komen daar de vermogende huiseigenaren wonen. Nee!
En dan de EU uitspraak dat Nederland nog meer Morakanen nodig heeft. En zijn al zoveel problemen met Marokanen, zullen we die eerst niet eens op gaan lossen, anders wordt het alleen maar groter.
EU grondwet, referendum was tegen, wat doet regering?
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 08-06-2009 0:05:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
todo:

3.14po:

... Ik zit nog steeds te wachten op een goed grenswetenschappelijk blog over Doutzen Kroes.

Nog on-topic ook: http://www.spitsnieuws.nl/archives/media/2009/06/doutzen_woest_op_pvv.html#more


United as one. Divided by zero.
Op 08-06-2009 13:45:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @Rudiev

Het nadeel is dat je dus helemaal niet tegen de huidige partijen stemt door op Wilders te stemmen maar hen precies in de kaart speelt.
Zij willen juist dat je op de pvv gaat stemmen en willen straks juist een coalitie van cda met of de vvd of de Pvda en pvv.
Pvv is gewoon een gecoördineerde afsplitsing van die oude partijen die van Pim Fortuyn geleerd hebben en nu zelf een Pim Fortuyn gecrieerd hebben, die zgn oppositie voert tegen de gevestigde partijen.
Ze delen ook allemaal dezelfde financiers (de groot industriële en de bankiers)

Europa blijft dan gewoon (daar veranderd Wilders niets aan), de hetste tegen de Islam intensiveerd en de bedoeling is het crieëren van een derde WO alwaar de christelijke/joodse cultuur tegenover de Moslimcultuur wordt gezet.
Achter de schermen wordt hier al lang aan gewerkt en dit is in de jaren '70 al beslist (als het al niet eerder is).
Kijk dit stukje eens (en anders lees "de boogeyman" van peter stuivenberg):Doe eens onderzoek naar deze schijnvertoningen van zgn "partijen" en je zult zien dat de partijen die nu aan de macht zijn allemaal gesteund worden door diezelfde groot industriële en bankiers en er zijn ook wel partijen die niet door hen gesteund worden, maar zonder de steun van die mensen kom je er niet want zij hebben de macht.
Dat is denk ik wat mensen eerst in zullen moeten gaan zien, niet de puppets van de politiek, maar wie zijn hun puppetmasters (follow de cashflow ).
Carpe diem homo universalis
Op 08-06-2009 14:20:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: @ Rudiev, bedankt voor je uitgebreide reactie! Overigens, de SP heeft een prima begroting hoor, met voor mij als Jan Modaal alleen maar gunstige zaken. Ik wacht nog op een begroting van de PVV

@ Lanoe:

Wat mij altijd nog verbaast is dat niemand van onze "onafhankelijke" pers, tv of radio zich ooit openlijk heeft afgevraagd of dat officiele verhaal van de moord op Pim Fortuyn wel zo waterdicht is. Voor mij is het dat allesbehalve.

En nu ga ik een vreemde vraag stellen. Zou het kunnen zijn, dat Wilders en Verdonk opzettelijk uit de VVD zijn "gezet" om als onafhankelijke "bewegingen" dingen te laten zeggen die de gevestigde partijen niet zomaar kunnen of durven, zodat men de gematigde en minder gematigde en extreme rechterzijde van het electoraat straks kan samenvoegen in een kabinet? Kan dat?
Op 08-06-2009 21:53:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi:
Olav:

@ Rudiev, bedankt voor je uitgebreide reactie! Overigens, de SP heeft een prima begroting hoor, met voor mij als Jan Modaal alleen maar gunstige zaken. Ik wacht nog op een begroting van de PVV

@ Lanoe:

Wat mij altijd nog verbaast is dat niemand van onze "onafhankelijke" pers, tv of radio zich ooit openlijk heeft afgevraagd of dat officiele verhaal van de moord op Pim Fortuyn wel zo waterdicht is. Voor mij is het dat allesbehalve.

En nu ga ik een vreemde vraag stellen. Zou het kunnen zijn, dat Wilders en Verdonk opzettelijk uit de VVD zijn "gezet" om als onafhankelijke "bewegingen" dingen te laten zeggen die de gevestigde partijen niet zomaar kunnen of durven, zodat men de gematigde en minder gematigde en extreme rechterzijde van het electoraat straks kan samenvoegen in een kabinet? Kan dat?,..Alles is mogelijk, tegelijkertijd ook onmogelijk,..;-)
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 08-06-2009 22:30:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: luister...

ALLES IS WAAR
Op 09-06-2009 1:09:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
ThoTh:

luister..."Het recht op vrijheid van godsdienst geldt niet voor islamisten, want de islam is een totalitaire ideologie", is wat GW hier (o.a.) zegt. Lekker in de grondwet roeren en hij krijgt er nog steun bij ook.
Denk voor jezelf, mensen.
(bericht gewijzigd op 9-6-2009 1:26:36)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-06-2009 1:18:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo: Tja... zijn punt zal wel zijn dat het recht van vrijheid van godsdienst ook niet geldt voor het marxisme of het liberalisme, dat zijn ook geen godsdiensten, maar politieke ideologiën. Semantiek dus.
Of zou het hem uitsluitend om de gederfde belasting-inkomsten gaan?
Overigens zie ik de vrijheid van godsdienst als een afgeleide van (en dus secundair aan) de vrijheid van meningsuiting.

Op 09-06-2009 6:04:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: @Olav

"En nu ga ik een vreemde vraag stellen. Zou het kunnen zijn, dat Wilders en Verdonk opzettelijk uit de VVD zijn "gezet" om als onafhankelijke "bewegingen" dingen te laten zeggen die de gevestigde partijen niet zomaar kunnen of durven, zodat men de gematigde en minder gematigde en extreme rechterzijde van het electoraat straks kan samenvoegen in een kabinet? Kan dat?"

Tadaaaa!!
Dat kan niet alleen het is een beproefde techniek die al heel lang toegepast wordt
De kern zit hem in het openbaar krijgen van hun financiërs, zodat de mensen gaan zien voor wie ze nu werkelijk werken en wiens belangen ze vertegenwoordigen en dat zijn niet die van het volk.

(bericht gewijzigd op 9-6-2009 9:07:29)
Carpe diem homo universalis
Op 09-06-2009 9:05:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
todo:

Tja... zijn punt zal wel zijn dat het recht van vrijheid van godsdienst ook niet geldt voor het marxisme of het liberalisme, dat zijn ook geen godsdiensten, maar politieke ideologiën. Semantiek dus.
Of zou het hem uitsluitend om de gederfde belasting-inkomsten gaan?
Overigens zie ik de vrijheid van godsdienst als een afgeleide van (en dus secundair aan) de vrijheid van meningsuiting.

Semantiek? Klemt zo'n keppeltje de hersencellen af?
Artikel 1 van de grondwet stelt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
Hier worden dus religie ėn politieke gezindheid evenveel vrijheid toegezegd.
En dat is m.i. een groot goed.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-06-2009 9:24:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 09-06-2009 10:20:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano: Okay, Geert is niet de meest ideale en ook geen intellectuele uitdaging, maar het is de enige politicus met nog een beetje ballen in z,n broek. Daarnaast, wat is het alternatief? Geen....
Ik mis Pim.....
Op 09-06-2009 18:46:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
todo:

3.14po:

... Ik zit nog steeds te wachten op een goed grenswetenschappelijk blog over Doutzen Kroes.

Nog on-topic ook: http://www.spitsnieuws.nl/archives/media/2009/06/doutzen_woest_op_pvv.html#more


tenminste nog 1 nederlander met verstand, alhoewel ze is een fries, die zijn sowieso veel nuchterder

dat er mensen zijn die enige waarde hechten aan de bijna ziekelijke hersenspinsels van een persoon als wilders, populist tot en met die denkt te weten waar de schoen wringt maar nooit met een echte concrete oplossing zal gaan komen...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-06-2009 18:48:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
todo:
Ja Horus:

todo:

Tja... zijn punt zal wel zijn dat het recht van vrijheid van godsdienst ook niet geldt voor het marxisme of het liberalisme, dat zijn ook geen godsdiensten, maar politieke ideologiën. Semantiek dus.
Of zou het hem uitsluitend om de gederfde belasting-inkomsten gaan?
Overigens zie ik de vrijheid van godsdienst als een afgeleide van (en dus secundair aan) de vrijheid van meningsuiting.

Semantiek? Klemt zo'n keppeltje de hersencellen af?
Artikel 1 van de grondwet stelt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
Hier worden dus religie ėn politieke gezindheid evenveel vrijheid toegezegd.
En dat is m.i. een groot goed.

Huh? Eerst insinueer je op denigrerende wijze dat ik een jood zou zijn en vervolgens gooi je Artikel 1 voor m'n voeten?
Vreemde discussietechniek, maar goed...
Er is wel degelijk verschil tussen religie of politieke gezindheid, zie ook mijn opmerking over belastingen (vrijstelling voor religieuze instellingen). Zoals je zelf ook al constateert zijn de grenzen van Artikel 1 in de praktijk nogal rekbaar. Net zoals bv. het begrip "sekuliere staat". En daarom geef ik de voorkeur aan de vrijheid van meningsuiting.
Op 09-06-2009 20:01:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wHiTeHaT: De ultieme oplossing is gewoon de dienstplicht weer in te voeren.
Maar dan net even anders:

Op scholen de rad-draaiers na 3 keer waarschuwen in aanraking LATEN komen met politie , al naar gelang het gedrag ism politie en leerkrachten beslissen of student al dan niet dienstplichtig gesteld wordt.

Hierna volgt een "HARDE" basistraining in het leger.
Daar worden je direct waarden en normen bijgebracht + wat kameraadschap werkelijk betekent.
Naar gelang er vordering is met desbetreffende rad-draaier , kan deze zijn studie alsnog of zelfs tijdens zijn "HARDE" basis training voortzetten.

Zolang er geen "scheve" leidinggevenden deze rad-draaiers in toom houden gaat dit plan prima werken.

Daarnaast , mocht je je in het leger nog steeds misdragen , dan zal je gewoon het kasjot gemieterd worden.
Op 09-06-2009 20:37:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
wHiTeHaT:

De ultieme oplossing is gewoon de dienstplicht weer in te voeren.


deels een oplossing, maar ik weet uit ervaring dat ook daar weer een deel buiten valt, en daar alleen maar erger van word (tenzij je discipline er in wilt slaan totdat er doden vallen)

net zoals een deel van de mensen wat leert van een gevangenisstraf, zoals bijvoorbeeld nooit weer daar terecht te komen. helaas is er ook een deel wat alleen maar betere criminelen worden als je ze in het gevang gooit...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-06-2009 21:35:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Ik kop ém er maar weer eens in.

Wat we zien zijn stuiptrekkingen van een wereld in verval... we gaan richting 2012 en we zien in rap tempo nationalisten en gerelicapten terreinwinst boeken.

Beide ideologieën spelen in op angst en angst is ruim voor handen tegenwoordig. En wat doen mensen als angst de belangrijkste drijfveer is? Juist.. dan gaan ze meppen.

Op 09-06-2009 21:44:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Hilarisch dat mensen nog proberen oplossingen te bedenken, als knopen te strak zitten dat je ze met je tanden niet meer los krijgt zul je de schaar zult moeten gebruiken, heel drastisch mischien maar het is niet zo simpel als 'buitenlanders' of 'jongeren' het is con-dit-io-ne-ring' en van generatie op generatie, dat heeft niks met cultuur te maken, juist niet. Het heeft alles met het verval van cultuur en oprechtheid te maken, kinderen groeien namelijk, waar is de verantwoordelijkheid gebleven? Precies. Die willen mensen niet meer hebben, daarom schuiven ze hun kinderen in de opvang omdat economie zo belangrijk is in de industriële wereld. Al jaren lang zijn onze kinderen de kinderen van de rekening. Denken jullie soms dat er nog een generatie na ons komt? Kinderen van de totaal geflipten van vandaag? Belachelijk. Er komt niks meer, het is einde oefening. Er zijn maar twee uitkomsten, en beiden zijn ze vol van bloedvergieten want in beide gevallen betreft het een reductie naar model van ideologische orde. Of mensen gaan mee in de nep vrijheid vrede bullshit en krijgen allemaal een chip en er komt enkel ondergronds verzet, of er wordt groot geschut ingezet om mensen zowel te neutraliseren als elimineren als het te lang duurt. We putten niet alleen onszelf uit namelijk, maar ook de planeet, het milieu (heeft niks met global warming blabla te maken) en er zijn ideologische krachten aan het werk, of beter gezegd machten' aan het werk die kostte wat kost de schade willen inperken. Je kunt het daarmee eens zijn of niet, het is de toekomst.
Op 10-06-2009 0:42:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
wHiTeHaT:

De ultieme oplossing is gewoon de dienstplicht weer in te voeren.
Maar dan net even anders:

Op scholen de rad-draaiers na 3 keer waarschuwen in aanraking LATEN komen met politie , al naar gelang het gedrag ism politie en leerkrachten beslissen of student al dan niet dienstplichtig gesteld wordt.

Hierna volgt een "HARDE" basistraining in het leger.
Daar worden je direct waarden en normen bijgebracht + wat kameraadschap werkelijk betekent.
Naar gelang er vordering is met desbetreffende rad-draaier , kan deze zijn studie alsnog of zelfs tijdens zijn "HARDE" basis training voortzetten.

Zolang er geen "scheve" leidinggevenden deze rad-draaiers in toom houden gaat dit plan prima werken.

Daarnaast , mocht je je in het leger nog steeds misdragen , dan zal je gewoon het kasjot gemieterd worden.


Mag ik even lachen hierom?
Ik heb me in mn diensttijd ontzettend misdragen en daarna nog erger en de leiding deed me niets en kon me ook niets maken.
Voor mij waren het een stelletje zielige figuren die erom vroegen om getart en bespot te worden en hun te vragen hoe ze zo'n zielig volgzaam leventje konden lijden euh, leiden in dienst van mensen die hun de dood in sturen en hun voorvaderen gemarteld vermoord enz hebben.
Voor mij was het gratis schietles om, mocht het ooit nodig zijn, me te kunnen verdedigen tegen hun of hun leiders.
Ik zat bij allerlei tuig en kan je vertellen dat voor het merendeel daar niet van toepassing is wat jij schrijft en nog steeds niet zal zijn.
Je leert daar te volgen en niet zelf te denken en je hebt niet veel verstand nodig om om de regels heen te zeilen.
Dat is een voordeel bij volgers, ze zijn zo ontzettend dom en bekrompen
Ik vind het eigenlijk wel goed wat de jeugd doet en zie het ook als een logisch gevolg van een tweeslachtige wereld.
De "volwassenen", onze leiders zeggen het een maar doen het ander, hun woorden passen niet bij hun daden en de jeugd heeft dat door.
Die zijn niet dom

(bericht gewijzigd op 10-6-2009 1:06:58)
Carpe diem homo universalis
Op 10-06-2009 1:02:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Het is enkel nog een kwestie van het te kanaliseren en in die zin zijn zij onze hoop op een betere wereld.
Wij volgen nog steeds onze zieke leiders en houden onze monden en doen maar mee omdat we bang zijn te verliezen wat we hebben.
Niet beseffende dat we straks onszelf zullen verliezen.
Wij maken ook deze kinderen en in die zin zullen we ook naar onszelf moeten kijken en eerst eens doorkrijgen dat wij een belangrijke oorzaak zijn van het begrijpelijke gedrag van onze jeugd.
Ze klaar stomen voor de volgende zieke oorlog van onze zieke leiders is zeker geen oplossing!

(bericht gewijzigd op 10-6-2009 1:13:45)
Carpe diem homo universalis
Op 10-06-2009 1:11:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
eoi:

Hilarisch dat mensen nog proberen oplossingen te bedenken, als knopen te strak zitten dat je ze met je tanden niet meer los krijgt zul je de schaar zult moeten gebruiken, heel drastisch mischien maar het is niet zo simpel als 'buitenlanders' of 'jongeren' het is con-dit-io-ne-ring' en van generatie op generatie, dat heeft niks met cultuur te maken, juist niet. Het heeft alles met het verval van cultuur en oprechtheid te maken, kinderen groeien namelijk, waar is de verantwoordelijkheid gebleven? Precies. Die willen mensen niet meer hebben, daarom schuiven ze hun kinderen in de opvang omdat economie zo belangrijk is in de industriële wereld. Al jaren lang zijn onze kinderen de kinderen van de rekening. Denken jullie soms dat er nog een generatie na ons komt? Kinderen van de totaal geflipten van vandaag? Belachelijk. Er komt niks meer, het is einde oefening. Er zijn maar twee uitkomsten, en beiden zijn ze vol van bloedvergieten want in beide gevallen betreft het een reductie naar model van ideologische orde. Of mensen gaan mee in de nep vrijheid vrede bullshit en krijgen allemaal een chip en er komt enkel ondergronds verzet, of er wordt groot geschut ingezet om mensen zowel te neutraliseren als elimineren als het te lang duurt. We putten niet alleen onszelf uit namelijk, maar ook de planeet, het milieu (heeft niks met global warming blabla te maken) en er zijn ideologische krachten aan het werk, of beter gezegd machten' aan het werk die kostte wat kost de schade willen inperken. Je kunt het daarmee eens zijn of niet, het is de toekomst.


Haal rustig en diep adem....
...laat de werkelijkheid los en vergeet wie je denkt dat je bent.
...vul je longen en spreek rustig de volgende woorden:
"Het is nog niet te laat; het is nog niet te laat"


Ook als alles op een punt beneden het acceptatieniveau lijkt uit te komen, betekent dat niet dat dat ook de toekomst is.
De keuze is aan U...

zweverig? of bewust?
(bericht gewijzigd op 10-6-2009 3:22:03)
ALLES IS WAAR
Op 10-06-2009 3:16:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
kwast:

Het is jammer dat Wilders geen steun krijgt uit de kamer.
Neem nu Balkenende, weet je waarom onze jongers in Afganistan zitten. Niet om de wereld vrede te bewaren, maar de broer van Balkenende levert de olie voor onze jongens, dus kassa.
Neem nu eens Bos, die spekte de banken met miljarden van onze belasting gelden. De activa van de banken waren goed, dat heeft niets te maken met de waarde van hun aandelen. Dus Bos geeft geld uit aan banken die al bulken van geld. En wist u dat 90% van moslimse afkomst
bij BKR genoteerd staat. Emigranten kost ons veel meer dan wij ons kunnen permitteren. En op scholen leren onze kinderen meer over de koran, dan over onze eigen geschiedenis. Het is te zot voor woorden.

immigranten
Nee, dank u.
Op 10-06-2009 16:31:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
todo:

Ja Horus:

todo:

Tja... zijn punt zal wel zijn dat het recht van vrijheid van godsdienst ook niet geldt voor het marxisme of het liberalisme, dat zijn ook geen godsdiensten, maar politieke ideologiën. Semantiek dus.
Of zou het hem uitsluitend om de gederfde belasting-inkomsten gaan?
Overigens zie ik de vrijheid van godsdienst als een afgeleide van (en dus secundair aan) de vrijheid van meningsuiting.

Semantiek? Klemt zo'n keppeltje de hersencellen af?
Artikel 1 van de grondwet stelt: "Allen die zich in Nederland bevinden, worden in gelijke gevallen gelijk behandeld. Discriminatie wegens godsdienst, levensovertuiging, politieke gezindheid, ras, geslacht of op welke grond dan ook, is niet toegestaan."
Hier worden dus religie ėn politieke gezindheid evenveel vrijheid toegezegd.
En dat is m.i. een groot goed.

Huh? Eerst insinueer je op denigrerende wijze dat ik een jood zou zijn en vervolgens gooi je Artikel 1 voor m'n voeten?
Vreemde discussietechniek, maar goed...
Er is wel degelijk verschil tussen religie of politieke gezindheid, zie ook mijn opmerking over belastingen (vrijstelling voor religieuze instellingen). Zoals je zelf ook al constateert zijn de grenzen van Artikel 1 in de praktijk nogal rekbaar. Net zoals bv. het begrip "sekuliere staat". En daarom geef ik de voorkeur aan de vrijheid van meningsuiting.

Beste todo, ik heb over je reactie heengelezen - anders had ik wel eerder gereageerd.
Ik geef eveneens de voorkeur aan vrijheid van meningsuiting en daarom mag Wilders zeggen wat hij wil, maar hij vindt dat sommige anderen dat dan weer niet mogen. En dat druist tegen artikel 1 in en daarom vroeg ik me af of zo'n keppeltje (zie foto boven) de hersencellen afklemt.
Die cynische opmerking daarover was dus niet lullig bedoeld naar jou toe. Even goede vrienden.
En bij dezen alvast excuus aan andere, integere, kippadragers.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 11-06-2009 9:00:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
noorderzon: De populariteit van dhr. Wilders baart mij toch wel zorgen.
Het lijkt een beetje op de vooravond voor WO II waar er ook econ. recessie was in combinatie met een stroom van buitenlanders.
In dat geval waren dat Joodse immigranten.
Wijs een zondebok aan en ge hebt het overgrote deel op je hand.

Ik vind dat we de allochtonen, die soms al tot de 3e generatie in NL wonen, werken en studeren niet langer allochtonen moeten noemen en gewoon Nederlanders.
Er komt een vergrijzingsgolf aan in heel West Europa en dan hebben we deze nieuwe Nederlanders hard nodig om o.a. NEderland gaande te houden.
Of zeg ik nu iets heel geks?
Op 09-09-2009 19:58:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Wilders is - net als ik - van Indische afkomst. Althans, ik ken hem niet, maar zo wordt gezegd in de indische wereld.
Men is verontwaardigd over het feit, dat hij er niet graag voor uitkomt en ook daarom zijn haar blondeert.
In dat geval is hij wel op en top Nederlander van nationaliteit, maar valt het te betwijfelen of hij op en top Nederlander is. Ik voel me in ieder geval niet zo. Daarvoor is mijn afkomst als Indische te onnederlands.
Op 09-09-2009 20:34:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden