Het gaat slecht met de economie, en mensen lijden. Mensen met een jaar geleden een nog zo goed inkomen moeten nu op een houtje bijten en het vooruitzicht belooft niet veel beters. De werkeloosheid in de VS zit op 9.4% en het einde lijkt nog niet in zicht, in de afgelopen 50 jaar kwam alleen 1982 hier enkele tienden van een procent boven. Tijdens en na de grote depressie liep dit getal zelfs op tot ruim 25%.

Moore to the rescue
(Michael Moore schiet te hulp)

Maar er is slechts één groep die nog het hardst geraakt word door de economische crisis, en dat zijn de grote bankiers. Geen paar ton per maand meer om te besteden aan alle 10 villa's, en geen gouden handdruk meer wanneer je het gehele bedrijf op de klippen laat lopen. Er is bij benadering heel misschien één bedrijfstak die zwaarder lijdt, en dat zijn artiesten die door al dat downloaden de goudvergulde hummer in moeten ruilen voor een normale limousine, of zichzelf slecht één tropisch eiland op hun verjaardag kunnen geven.

U leest het, het is armoe troef onder de voorheen rijke bankiers die ook na de gigantische overheidssteun nog maar nauwelijk rond kunnen komen. Maar gelukkig biedt Michael Moore de helpende hand, door voor deze zwaarst getroffen slachtoffers te collecteren. Het filmpje roept op om de CEO's van de grote banken te steunen, en is een promotiespot voor de aankomende documentaire van Moore, waarin de huidige financiële crisis onder de loep genomen wordt, maar vooral de personen die hiervoor verantwoordelijk zijn...

DODECAHEDRON: Leve deze klokkenluider. Praise Jah for Michael moore. Zijn licht verdoken sarcasme, gekruid met een vleugje ironie is perfect om de wraakroepende thema's die hij aansnijdt op de korrel te nemen. Het toont duidelijk aan in welke mesjogge verkeerde wereld wij als geconditioneerde grondstoffen van het systeem het slachtoffer van onze pavloviaanse reflexen zijn. Slechts kennis en inzicht kan ons redden.
Tegenstanders zijn volgens mij ofwel verstoken van intelligentie, ofwel onherroepelijk geïndoctrineerd als levende grondstof voor "de baas" oftewel hebben ze verborgen agenda's.
(bericht gewijzigd op 16-6-2009 9:53:25)
Op 16-06-2009 9:52:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Het probleem is dat er niets gedaan wordt met de informatie die hij naar voren brengt. Hij heeft 9/11 sceptisch bekeken en had in veel dingen gelijk, maar toch bleef de media volhouden aan het officiële verhaal.
Hij heeft de verzekeringmaatschappijen in Amerika blootgelegd, maar toch is er niets ondernomen tegen ze en blijven ze de mensen bestelen die van hun afhankelijk zijn.

Toch vind ik hem een moedig man die best wat meer hulp kan gebruiken van anderen. Alleen zijn de "anderen" juist slaven voor de grote baas...
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 16-06-2009 18:49:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Ook ik kan genieten van MM's ironische humor en zijn lekkere manier van documentaires maken.

Al vind ik het wel jammer dat hij niet "doorpakte" in Fahrenheit 9/11. Nergens suggereert hij dat het niet Al Queda, maar de Neocons waren die de "aanslagen" hadden geregisseerd. Maar dan was waasrchijnlijk de film nooit gefinancierd. Ook de zeer gematigde BBC docu "The power of nightmares" mocht in de "vrije" USA niet worden uitgezonden.....

En: in "Sicko" stelt hij het wel extreem zwart-wit als hij alleen steenrijke en dolgelukkige Europeanen laat zien.

Verder: petje af voor deze supervette Arie Roos van de kritische film.
Op 16-06-2009 21:19:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik vind die man briljant, krijg bijna zelf ook weer zin om te filmen als ik zoiets zie. En dan bedoel ik niet het onderwerp zelf persé maar de manier waarop hij het brengt. Alsof hij er werkelijk achterstaat en toch druipt het sarcasme er vanaf. Ge fucking weldig.

Ik wil die docu wel zien
Op 16-06-2009 21:41:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden