"Het is een plusje," klonk het. Met vertwijfelde blik keek ze me aan. Toch glunderden haar ogen. De mijne straalden terug. Zou het écht een plusje zijn? Bewust gestopt met de pil. Iets over tijd en pijn aan de borsten. Zo begon het. We vonden het grappig dat ze én over tijd was én pijn had aan haar vrouwelijke vormen. Niet dat we fanatiek probeerden om zwanger te raken. We openden liever rustig de poorten voor iedere nieuwe ziel die interesse had in geboren worden uit onzer twee persoonlijkheden. Wat moet gebeuren zal gebeuren en anders niet. Het leven werkt simpel.

Vierentwintig uur later de dubbelcheck. Nogmaals medium Predictor geraadpleegd; beter dan menig paragnost. Weer een plusje. De kans op twee foutieve plusjes is nagenoeg onbestaand. Papa Tim de Enchanter? Toch als je de kleinste bevruchting een kind kan noemen.

Buik vol groeiende liefde

Net ontdekt, nu al op GW. Een scoop van jewelste. Is het niet voor u, dan slechts voor mijn kersverse gezin. Want zo noemt een koppel zich nu eenmaal als een potentieel kind zich aandient. Misschien zelfs te vroeg om te delen, maar toch kan ik de blijdschap niet voor mezelf houden. Niet alleen omwille van het groeiend feit zelf, er zit meer achter. Het grootste deel van mijn leven dacht ik zo goed als onvruchtbaar te zijn. Door een jeugdige operatie aan een spatader op één mijner teelballen ben ik sowieso verminderd vruchtbaar. Qua teelballen heeft een man een vruchtbare kant en een minder vruchtbare kant, zo vertelde de verpleegster me tijdens het scheren van mijn prille schaamhaartjes. Ik was een jaar of 10, misschien iets ouder. Mijn meest vruchtbare teelbal was door de spatader en de operatie onvruchtbaar geworden. Mijn verminderd vruchtbare kant zou dat dus moeten compenseren. Heb je verder weinig invloed op; maakte ik me dus ook niet erg druk om.

Toen mijn vorige kinderloze relatie een tijd teneinde was, kwam mijn ex er achter dat zij onvruchtbaar was. Aangezien ik nooit de spreekwoordelijke ballen heb gehad om me te laten testen op vruchtbaarheid, kreeg ik wat sprankels hoop. Misschien zou het dan toch voor mij zijn weggelegd en was 'verminderd vruchtbaar' voldoende? Genesteld in de moederTenslotte is één zaadcel al genoeg. Mijn dikkopjes komen misschien niet in een grote groep opzetten, maar als ze het karakter van de drager volgen, dan zijn ze individueel krachtig genoeg om de muur rond de eicel te doorbreken en er achteraf nog een artikeltje over te schrijven.

Het kan verkeren, zei Bredero. In mijn huidige relatie heb ik voor het eerst in mijn leven het gevoel écht kinderen te willen. Een nieuwe dimensie, een diepere wens. De vrouw van je dromen opent de deur naar nieuwe dromen, zo heb ik geleerd. Als het vroeger over een kinderwens ging, gebruikte ik makkelijke doch principiële wegwerpers als het bevolkingsoverschot, 2012 en andere dingen die maskeerden dat ik simpelweg de liefde van mijn leven nog niet was tegengekomen. Wat niet betekent dat er geen liefde was, maar alles komt nu eenmaal in gradaties, proporties en verhoudingen.

En ja, ik vind nog steeds dat er veel teveel mensen op de aardkloot rondlopen. En dat men zeer bewust moet omgaan met nieuwelingen. Maar nu ligt het anders. Dit wordt ons eerste kind, sowieso qua aantal geen grote bijdrage tot de overpopulatie. En mijn kind wordt in liefde geboren. Een liefde zó diep dat, vergelijkend met mijn omgeving (en vooral het eigen verleden) ik met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan zeggen dat het zelden zo warm gebreid wordt voor een nieuwe mens. Wie het herkent zal het beamen. Voor anderen zal het misschien fluffy wuffy-leesmateriaal zijn. Mijn excuses daarvoor.

Beide predictortests, met 24 uur verschil tussen de metingen, toonden ons een plusje. Nog nooit heeft dat symbool van vereniging der delen zó zijn betekenis aan me getoond. Nog 9 maanden waarin het een minnetje kan worden. Daar wil ik echter niet aan denken. Als optimist hoop ik momenteel zelfs op twee plusjes. Mijn grootste wens is een tweeling. Om ze met de koppen tegen elkaar te kunnen slaan. Mijn moeder was ook van een tweeling, dus de kans is aanwezig. Zoiets slaat een generatie over.

Het kind werd gemaakt vanuit een diepe, passionele liefde en wordt ontvangen in een nest van liefde. Wat vorige week als een gekkigheid uit mijn mond zou hebben geklonken is nu een waarheid: ik ben nu al trots op mijn kind en ik hoop dat hetzelfde omgekeerd zich zal ontplooien. Dat zal voor een groot deel van mijzelf afhangen, daar ben ik me bewust van. Ik zal het kind misschien trauma's geven, met problemen en onmachten opzadelen. Allemaal vanuit liefde. Dat wetende zal ik ervan houden zonder opdringerig te zijn, zonder mijn problemen zijn of haar problemen te maken. Het leven heb je in de handIk zal ervan houden alsof het mijn spiegelbeeld was, maar dan eentje die meer naar mij kijkt dan omgekeerd. Tijdens het kijken in die reflectie hoop ik altijd te onthouden dat een mens met honderd procent goede intentie voor tweehonderd procent kan falen.

Waarom dit op GW staat? Tja, veel redenen die u allemaal zelf mag verzinnen. Ik wil het delen. Wie een dergelijk moment heeft meegemaakt snapt het. Wie nog geen positieve plusjes heeft gescoord hoop ik mee te geven dat het voelt als een prachtig onwerkelijk iets. Als een wonder, een gift, een cadeau. Het meest geschikte gepersonaliseerde cadeau. In de schoot geworpen. Of gesprongen. Om te groeien.

Hoe dan ook, hoezeer ik me heb kunnen inleven in dit moment, niets maar dan ook niets komt tot aan de hielen van de werkelijkheid. En dat terwijl ik qua emotie een groot empathisch vermogen heb. Het is leuk om verstomd te staan van je eigen reactie. Toch in dit geval. Heeft u het nog nooit meegemaakt? Mooi, iets om naar uit te kijken!
Gerelateerd aan deze publicatie:
HP: Gefeliciteerd, dat het een gezonde kleine Timmie of Tammie mag worden, of twee Timmies of twee Tammies, of een Timmie en een tammie.
Op 20-06-2009 18:39:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JohnvR1966: Van harte proficiat voor jou en je partner.
Ik wens jou en je gezin mega veel geluk, liefde en voorspoed toe!

groetjes,

John
Scientia potestas est
Op 20-06-2009 18:47:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
KC: Gefeliciteerd! Weer een stukje fractal erbij!
Ik ben omdat 'ik' is. 'Ik' heeft nooit niks en is voor altijd.
Op 20-06-2009 18:57:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: babies zijn cool.

Maar ze worden ouder...
United as one. Divided by zero.
Op 20-06-2009 19:13:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Gefeliciteerd!
Wat een woord!
Nou moeten we toch eens ernstig praten over de toekomst van het zich gestaag delende nieuwe leven. Gaat het straks net zo geïndoctrineerd worden als de rest van de mensheid, of is er een klein kansje op een echt nieuw leven?
Nou, stop dit weg en ga voorlopig maar genieten van het wonder. Ondertussen, onderbewust, tijdens het dagdromen, weet je wel......
'Don't forget rule number 6'
Op 20-06-2009 19:30:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation: Voor mij alvast blauwe suikerbonen mét chocolade. Noten lust ik niet. Een kilo is genoeg om te beginnen.

Proficiat Tim! En natuurlijk ook aan de vrouw die je gekozen heeft om voor een nageslacht te zorgen.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 20-06-2009 19:49:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tweeks: Erg leuk om te lezen goed geschreven! Kan me nu haast zelf al bijna voorstellen hoe het is, haha ;p

Grenswetenschap waardig! Meer kan ik er nu niet aan toevoegen. Misschien over een aantal jaartjes. Wie weet.. ^^

Edit: En natuurlijk van harte gefeliciteerd!
(bericht gewijzigd op 20-6-2009 20:35:48)
Weet het toch wel beter..
Op 20-06-2009 20:31:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.: Geweldig mooi en eerlijk stuk...! Zo zijn persoonlijke belevenissen, waarin iemand zo eerlijk naar zichzelf en de wereld kijkt, wél heerlijk om te lezen.

Ik wens jullie een geweldige tijd, in deze nieuwe fase van jullie leven. Zoals jij het (be)schrijft kan je partner alleen maar in haar handjes knijpen, dat ze een man heeft getroffen die een zwangerschap nu al zo meebeleeft... En omgekeerd ook uiteraard.

Mijn oprechte hartelijke gelukwensen!

Let love rule!!
Op 20-06-2009 21:26:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tigron: Van harte gefeliciteerd met de ervaring dat een mens tot het mooiste in staat blijkt.
Veel geluk en voorspoed voor jou en je gezin.
Op 20-06-2009 22:17:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: ,.. Proficiat, en geniet lekker beiden,..Puur, eerlijk en heerlijk geschreven!!
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 20-06-2009 23:45:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Gefeliciteerd
Carpe diem homo universalis
Op 21-06-2009 1:32:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Van harte gefeliciteerd.
"Een cadeau" is de mooiste insteek.
voor jullie!
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 21-06-2009 4:51:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
moonwalker: Proficiat en moge hij/zij een lange en gelukkige leven tegemoet gaan!
Before I read newspapers I was uninformed. After reading newspapers I became misinformed
Op 21-06-2009 5:06:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
who me: Gefeliciteerd Tim, als vader van een 2 weken oude baby spreek ik uit ervaring als ik zeg dat het wonder van nieuw leven iets heel bijzonders is. Mevrouw Me en ik raken er niet over uitgepraakt en uitgekeken. Gelukkig hebben we daar snachts ook veel tijd voor.
Enjoy, (en koop een goede camera).
Who
Op 21-06-2009 11:21:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Petra: Heel mooi. Van Harte Proficiat !
En wat een ontroerende foto van de baby in de hand.
Op 21-06-2009 14:03:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Whyme: Gefeliciteerd! Geniet er maar van dat hij/zij/ze nu nog niet kan/kunnen huilen
pluk de nacht, slapen kan altijd nog.
Op 21-06-2009 16:19:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Touchwood: Van Harte gefeliciteerd!

Al kan ik me nog geen beeld vormen van een Tim met een Timmetje..
Bij de moeder gaat die beeldvorming al véél makkelijker..
Salmay... Dalmay... Adonay.................................... Nothing works!!!
Op 22-06-2009 0:16:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Ik lees het artikel net pas, maar ga een week na de laatste reactie toch nog even reageren.
Van harte gefeliciteerd aan jou en je vrouw!
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 29-06-2009 14:52:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Wederom van harte gefeliciteerd alle drie.

I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 23-12-2009 14:32:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Frank Bomans: Lijkt op een alien.
Zijde weer bezig, Madam Toerkes?
Op 23-12-2009 14:51:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: Van harte gefeliciteerd. Niets is zo verrukkelijk als een baby.
Een goede en gelukkige zwangerschap verder.
Op 23-12-2009 19:08:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Karin,Tim,(dank voor jullie mededeelzaamheid)ook namens mijn oudste dochter Cher,veel wonderen voor de komende tijden,dat al jullie dromen mogen verwezenlijken.
Unity in the Heart of Diversity
Op 23-12-2009 21:32:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: @ andere GW-redactieleden dan De Enchanter:

1. Roep ons op in een blog om mee na te denken over een passend cadeau voor de aanstaande kleine.
2. Na een tijdje online, na een keuze, roep ons op om mee te betalen. Een microbetalinkje is met z'n allen zó gedaan.

Bij deze alvast mijn suggestie, ten name van:
"Kind2010 van Karin & Jurgen Grenswetenschap.nl/be"
http://giantclaim.com/
(geen banden mee)

Groet,
RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 24-12-2009 15:44:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal: @ iedereen,

bedankt voor de lieve reacties.

Kus Karin
(bericht gewijzigd op 25-12-2009 10:13:15)
Op 25-12-2009 10:13:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mika2002: Van harte met het kleine wonder! over 4 weken mogen wij het onze aanschouwen.
Op 26-12-2009 10:54:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Korsou: Laten we wetenschappelijk blijven en je prive-leven prive houden.
Op 19-06-2010 19:27:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Korsou:

Laten we wetenschappelijk blijven en je prive-leven prive houden.

Lieve Korsou, dit is Grenswetenschap ten top!
Zo'n ukkepuk komt op Aarde met een ziel.
Waar komt die ziel vandaan?
Oh, wonderlijk raadsel!!!

En zo'n schreeuwerd (niet lelijk bedoeld!) heeft gevoel.
Is gevoel meetbaar?
NEEN!
Wonderlijk raadsel nummer twee!!!

En ik vind het prachtig dat deze mensen hun lief en leed met ons willen/durven delen.
Waarvoor hulde!

(bericht gewijzigd op 19-6-2010 19:37:21)
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-06-2010 19:36:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: @ schrijver van het blog

Wordt het nu 3.14pa, of blijft het gewoon 3.14po...?
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-06-2010 19:39:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Korsou:

Laten we wetenschappelijk blijven en je prive-leven prive houden.

www.wetenschap.nl misschien meer iets voor jou?
United as one. Divided by zero.
Op 19-06-2010 21:57:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

@ schrijver van het blog

Wordt het nu 3.14pa, of blijft het gewoon 3.14po...?


Ik blijf lekker 3.14po. Leuke suggestie, dat wel.
United as one. Divided by zero.
Op 19-06-2010 21:58:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

Marsepars:

@ schrijver van het blog

Wordt het nu 3.14pa, of blijft het gewoon 3.14po...?


Ik blijf lekker 3.14po. Leuke suggestie, dat wel.

LOL!

Zo zijn we ook weer: we denken wel mee, hoor...
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-06-2010 22:06:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

3.14po:

Marsepars:

@ schrijver van het blog

Wordt het nu 3.14pa, of blijft het gewoon 3.14po...?


Ik blijf lekker 3.14po. Leuke suggestie, dat wel.

LOL!

Zo zijn we ook weer: we denken wel mee, hoor...


Ik zal es aan je denken tijdens het masseren van de benen, buik en dame in het algemeen.
United as one. Divided by zero.
Op 19-06-2010 22:54:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:


Ik zal es aan je denken tijdens het masseren van de benen, buik en dame in het algemeen.

Ga je dan aan MIJ denken?
Echt waar?
Ik weet nou niet of ik hier ontroerd door moet worden, of dat ik deze site ga ontwijken...


En trouwens: alsof jij dat masseren erg vindt...
(bericht gewijzigd op 19-6-2010 23:43:37)
Cannot kill the Battery!!!
Op 19-06-2010 23:42:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Vandaag uitgerekend de uitgerekende dag. Beiden wat moe, het slaapritme is aardig in de war gegooid de laatste dagen. Wel zo proberen te slapen, je weet nooit. Benieuwd of vandaag de dag is dat een nieuw karaktertje zich laat zien. Spannend zou ik het niet eens noemen, verlangend wel. Een kleine Karin/Jurgen-mix, wat zal dat zijn? Wat zal dat worden? Wie zal dat worden? Wie zal dat zijn? Toch spannend...
(bericht gewijzigd op 9-7-2010 1:38:36)
United as one. Divided by zero.
Op 08-07-2010 0:56:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Misschien wordt het toch een Leeuwtje...
Cannot kill the Battery!!!
Op 08-07-2010 17:14:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

Misschien wordt het toch een Leeuwtje...


Dat zou wel erg lang moeten duren dan. Erg kleine kans sowieso. Een leeuw is vanaf 24 juli en ze leiden in na 2 weken dus vanaf 22 juli. Het wordt een kreeftje, dat is zo goed als zeker. Maar dicht bij een leeuwtje dus dat is ook goed genoeg. (Ben zelf een leeuw van 18 augustus '76)

Vandaag kwam GW'er Nupeet bij ons langs op visite. Met geweldige cadeau's voor de kleine. Altijd leuk om een GW-bezoeker te ontmoeten. Hij zal ook de Maya-daghoroscoop regelen eenmaal het zover is. Ben benieuwd wat daar uitkomt want die dingen zijn nogal accuraat, weet ik uit ondervinding.
United as one. Divided by zero.
Op 09-07-2010 1:26:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: Een lief stel ontmoet gister, in afwachting van de Karin/Jurgen mix.
Als het zover is, en ik kan in de chaos vanwege t betrekken van een ander huis(wat eindelijk doorgaat) t 13 manen boek hervinden, komt t met decoderen van T Maya -zonnezegel en de iets uitgebreidere omschrijving daarvan, ook in orde.
Voor een iets beknoptere omschrijving dan in t boek: http://www.pan-holland.nl/PAN-Holland.html , even naar -decodeer een datum- zelf je gegevens invullen.
Weet niet of ik nog bedankt heb voor de t shirts, bij deze dus.
Unity in the Heart of Diversity
Op 09-07-2010 9:21:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Spannende dagen! Een nieuw mensje. Wat zal ze ons leren?
Is it electrickery?
Op 09-07-2010 15:27:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
3.14po:

Marsepars:

Misschien wordt het toch een Leeuwtje...


Dat zou wel erg lang moeten duren dan. Erg kleine kans sowieso. Een leeuw is vanaf 24 juli en ze leiden in na 2 weken dus vanaf 22 juli. Het wordt een kreeftje, dat is zo goed als zeker. Maar dicht bij een leeuwtje dus dat is ook goed genoeg. (Ben zelf een leeuw van 18 augustus '76)

Vandaag kwam GW'er Nupeet bij ons langs op visite. Met geweldige cadeau's voor de kleine. Altijd leuk om een GW-bezoeker te ontmoeten. Hij zal ook de Maya-daghoroscoop regelen eenmaal het zover is. Ben benieuwd wat daar uitkomt want die dingen zijn nogal accuraat, weet ik uit ondervinding.

Was maar een geintje.
Van je verkering had ik ook al begrepen dat ze het na 2 weken gaan opwekken.
Ikzelf ben van 28 juli 1977 en aangezien jij dus ook een leeuw bent zou ze in goed gezelschap verkeren.

Niet dat het iets uitmaakt, hoor.
Het belangrijkste is dat ze gezond ter wereld komt met alles erop en eraan en dat inwendig alles ook werkt zoals zou moeten.

Maar je ziet het: we leven met je mee!
Zelfs de GW-ers die geen kinderen hebben.
Cannot kill the Battery!!!
Op 09-07-2010 16:45:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:

Maar je ziet het: we leven met je mee!
Zelfs de GW-ers die geen kinderen hebben.

Ja, dat is wel leuk om te merken.
United as one. Divided by zero.
Op 10-07-2010 10:46:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
kaaskopjeffrey: 2012 gaan we eraan
~1~ alles is shit hello im medicated how are you ?
Op 10-07-2010 20:07:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
kaaskopjeffrey:

2012 gaan we eraan

Mooi, nog 2 jaar om van het leven te genieten en gelukkig te zijn. Als dat teveel moeite is kun je net zo goed meteen een revolver tegen je slapen zetten.
United as one. Divided by zero.
Op 10-07-2010 20:26:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
christal:
kaaskopjeffrey:

2012 gaan we eraan

Optimist!! Humor....
Op 10-07-2010 21:29:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
kaaskopjeffrey:

2012 gaan we eraan

Lekker relevante post, ook...
Cannot kill the Battery!!!
Op 11-07-2010 8:10:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Wonderbaarlijk om te lezen!
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 11-07-2010 23:18:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
vosje:

Wonderbaarlijk om te lezen!

Maak je borst maar nat.
Als ze er eenmaal is volgt er nog veel meer!
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-07-2010 20:19:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden