Bij deze de zeepkist voor week 27. U kent het concept inmiddels wel: dit is dé plaats op GW waar u off-topic kunt gaan om te keuvelen, praten, discussiëren of elkaar naar de digitale keel te grijpen. Wekelijks komt er een nieuw zeepkist-blog online; schoner kunnen we de lei niet maken.

Grenswetenschap Zeepkist
Grenswetenschap Zeepkist

Wij verzoeken u dus vriendelijk om alle beledigingen, liefdesuitingen en alle andere niet op het betreffende blog relevante uitingen hier te plaatsen. Laat u helemaal gaan. Wilt u liever verschoond blijven van fulminaties of liefdesverklaringen dan kunt u met een gerust hart het wekelijkse ZEEPKIST-blog overslaan.

Het bestaan van dit aparte blog zorgt er ook voor dat wij in andere blogs iets strikter zullen zijn wat betreft modereren van vervelende GW-bezoekers. Mocht u zéér off-topic reageren onder een ander blog, bestaat de kans dat u uw reactie hier in de zeepkist terugvindt, waar het thuishoort.
De regels die we hanteren staan in de 7 GW-geboden. Jawohl.

3.14po: Een vruchtbare en gezonde week a tous.
United as one. Divided by zero.
Op 29-06-2009 11:59:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
philemon: In het werk van Carl Jung kwam ik eens een opmerking tegen dat naast astrologische maanden er een astrologisch ‘jaar’ bestaat dat ongeveer 26.000 jaar beslaat. Gedurende die 26.000 jaar worden de dierenriemtekens in omgekeerde volgorde doorlopen als in een kalenderjaar. Jung merkte op dat tijdens de overgangen van het ene teken naar het andere er een verandering van religieus beeldmateriaal optrad. Hij gaf voorbeelden.
Tijdens de overgang van stier naar ram ontstond het gouden kalf. De stier wordt tot kalf. Tijdens de overgang van ram naar vissen ontstond het Lam Gods. De ram wordt tot lam. Op dit moment leven we ook in een dergelijk overgangstijdperk van vissen naar waterman. Ik vroeg me zo af: als Jung gelijk heeft, wat dan het overgangsteken tussen die twee astrologische tekens zou kunnen zijn? Ik denk dat het walviskalf een goede kans maakt.

Argumentatie.
Het teken vissen is een dualistich teken, het zijn er twee. Daarnaast is het teken vissen een waterteken. Alle tekens worden gekenmerkt door één van de elementen aarde, water, lucht en vuur. Waterman is een antropomorf teken en geen waterteken maar een lucht teken. De walvis is geen vis maar een naar zee terug gekeerd zoogdier en warmbloedig zoals de mens, de vis is een koudbloedig dier.
Het kalf is ook een individu, een eenheid. Tenslotte moet de walvis altijd terug naar het zeeoppervlak om adem te halen en kan alleen maar bestaan dankzij de overgang water lucht. Ten slotte bestaat het sterrebeeld walvis ook echt.
Ik heb hier helaas te weinig ruimte om meer toe te lichten. Ik maak gebruik van een aantal zaken maar de logische redenatie geeft het geheel geen logische basis. Maar dat heeft het universum ook niet, noch wijzelf, wij bestaan gewoon, maar dat is helemaal niet logisch.
Als er bij iemand een snaar wordt geraakt in een aangename trilling hoor ik het graag.
Op 29-06-2009 13:44:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Welkom in de wereld van de maya kalender. Deze beschrijft een cyclische kalender van ook 26000 jaar, met 5 verschillende tijdperken van 5200 jaar. En het 5e tijdperk zou ergens rond 21 december 2012 moeten eindigen waarna we van de vissen naar de waterman over gaan. Over 2012 heb je waarschijnlijk wel het één en ander gehoord. De voorspellingen zijn van dat er niets gebeurd naar complete vernietiging naar verlichting naar 10.000 jaar ongeluk naar een gouden tijdperk en alles wat er tussenin kan zitten of wat ik nog niet genoemd heb.
Verder verwacht ik hier nog wel een reactie van andere die er veel meer van weten en over vertellen dan dat ik kan.
Mocht het aantal tekens in een reactie te weinig zijn, dan kan je altijd in een tweede reactie door gaan, dat gebeurd wel vaker.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 29-06-2009 14:27:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
philemon: Zeer korte toelichting op mijn eerdere bericht.

Al jaren loop ik rond met het beeld van het walviskalf dat februari 1986 in een droom verscheen en me sindsdien niet meer los gelaten heeft.
In de bewuste droom maak ik kennis met een walviskalf. Het is een baby walvis van de blauwe vinvis, maar niet blauw-grijs van kleur maar diep glimmend zwart.
De droom laat ik verder even voor wat hij is, maar dit beeld had zoveel kracht dat het steeds terugkwam en ik me daardoor begon af te vragen of ik daar een betekenis achter moest zoeken.
Tot er een moment was dat ik dit beeld kon inpassen in een groter geheel.
Nu heeft zo’n constatering alleen maar enige zin als er collectief, dus via de empirie een significante toename van het gebruik van dit beeld te constateren valt en ik weet niet of dat het geval is. Ik geeft het maar door en wie weet dat iemand er iets mee kan of er iets aan toe kan voegen. Het kan ook heel goed zijn dat ik deze betekenis van dat beeld moest doorzien en dat de droom verder een persoonlijke opdracht is. Vandaar dat ik de inhoud van de droom verder laat voor wat hij is.

Ik weet dat met het naar voren brengen van het bovenstaande veel hoon mijn deel zou kunnen zijn. Daarom leek me uw website wel een aardige plek om het wereldkundig te maken. Het enige wat ik vraag is een onbevooroordeelde blik en wat relativeringsvermogen. Dat op de website ‘grenswetenschap’ de zaken met veel humor worden gebracht is ook een verademing.
Ik heb er al die jaren nauwelijks met iemand over gepraat en alleen maar afgewacht. Je kunt er ook niet zoveel mee en als ik uiteindelijk toch tot de conclusie moet komen dat het een puur persoonlijke fascinatie betreft dan heb ik daar ook vrede mee.
Ik wil er ook nog even bij opmerken dat ik niet belijdend religieus ben noch een aanhanger van astrologie. Ik heb echter in mijn leven zodanig veel gezien dat zich op de grens bevindt van rationeel en niet meer te bevatten dat je eigenlijk niets anders meer kàn dan er van getuigen. Et voilà.
Op 29-06-2009 15:23:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Alleen is een walvis geen vis, maar een zoogdier.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 30-06-2009 9:20:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Mehdi: Iemand nog iets van de FLU vernomen?,..Begin me zorgen te maken,..;-)
,. Waar een wil is ben ik weg,..!
Op 30-06-2009 22:13:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: -studentje heeft vakantie! -
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 01-07-2009 9:56:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden