Uri Geller kocht een tijd geleden Lamb Island. Kostte niet zoveel, slechts 33.000 euro. En dat voor het invullen van een oude droom: het gevoel hebben een superschurk te zijn die op zijn eiland met een kat op schoot de wereld regeert. Niet onze woorden, Uri zei het ons zelf.

Niets mis mee, natuurlijk. Mocht ik er de centen voor hebben, dan kocht ik heel Nederland op. En Uri staat lang niet alleen in zijn aankoop. Vandaag gaan we even snel met de GW-helicopter langs de eilanden van de elite...


 Lekker eilandje
(Het eiland Necker, buitenverblijf van Richard Branson)

Bovenstaand eiland in de Caribische zee hoort toe aan steenrijkerd Richard Branson. Hij is de koning der particuliere eilandenbezitters, want onderstaande eiland is ook van hem:

Lekker eiland
(Het eiland Moskito, ook van Richard Branson)

Ingericht als luxe resort vindt de Virgin topman er alles wat ziel en lichaam nodig heeft. Omringd worden door koraalriffen en de meest mooie natuur, en dat voor slechts tien miljoen dollar per eiland.

Johnny Depp op de Bahama's

Johnny Depps eiland

De bekende en geliefde acteur Johnny Depp is ook al zo'n levensgenieter. Toen hij The Pirates Of The Caribbean aan het inblikken was, werd hij verliefd op een van de eilanden die in de film te zien zijn. Het kocht het eiland met de naam Little Halls Pond Cay voor 3,6 miljoen dollar. Mooi prijsje voor een eiland met privéhaven, een lagune omringd door palmbomen en zes parelwitte zandstranden. Het is Depps intentie om het eiland volledig van zonne-energie te voorzien.

Mel Gibson op Fiji

Mago eiland van Mel Gibson

De Amerikaanse acteur die de laatste jaren voornamelijk in het nieuws kwam omwille van gerelicapte snuff movies, dronken antisemitische uitlatingen, een scheiding en een nieuwe relatie met een jonge griet, kocht in 2005 het eiland Mago. Er hing een prijskaartje van 15 miljoen dollar aan. Mago is onbewoond en er is zowat geen bebouwing. Dit met uitzondering van het riante privéoptrekje dat Gibson er liet bouwen.

David Copperfield op de Bahama's

Eiland van David Copperfield

De bekende Illusionist David Copperfield bezit een eilandengroep in de Bahama's. In totaal zijn het vier eilanden die voor zo'n vijftig miljoen dollar over de toonbank zijn gegaan. Eén van de eilanden gebruikt hij voor zichzelf en de andere verhuurt hij voor 325.000 dollar per week. Vooral mensen die èrg op hun privacy zijn gesteld hebben interesse in dit soort buitenverblijf. Gegadigden zijn onder andere John Travolta en Oprah Winfrey geweest.

Copperfield zou Copperfield niet zijn als hij geen magisch tintje aan zijn eilanden zou meegeven. Hij noemt het zoet water van zijn eilanden 'een fontein van de jeugd'. En dat is niet zomaar, nee, insecten die dood of halfdood zijn komen volgens hem opnieuw tot leven door het drinken van het water. Hoe Copperfield verklaart dat dode insecten kunnen drinken is onbekend.

Athena Onassis op Skorpios eiland, Griekenland

Skorpios eiland

Toen de rijke scheepsreder Aristoteles Onassis, man van de misschien beter bekende Jacky Onassis, overleed liet hij zijn eiland na aan zijn kleindochter Athena Onassis. Naast de prachtige natuur is Skorpios ook de begraafplaats van Aristoteles en zijn kinderen. Het eiland wordt op 200 miljoen dollar geschat maar wordt niet in de verkoop gegooid. Moest dat wel zo zijn heeft superster Madonna al aangegeven interesse te hebben. Vast ideaal voor een kabbala-ritueel, zo'n eiland.

Leonardo DiCaprio in Belize

Blackadore Cay van Leonardo di Caprio

Ondanks dat hij behoorlijk de Al Gore-wind waait, is DiCaprio een actief voorvechter voor een beter en groener milieu. Daarom kocht hij Blackadore Cay in Belize. Net zoals Johnny Depp wil Leonardo zijn eiland omtoveren tot een ecologisch voorbeeld. Het moet niet altijd duur zijn. DiCaprio kocht zijn stukje planeet, vlakbij het Groot Barrièrerif, voor slechts 1,75 miljoen dollar. En dat terwijl Blackadore Cay het enige eiland is dat lang genoeg is om een vliegtuiglandingsbaan te bevatten. Een koopje.

Shakira, Sanz en Roger Waters op Bonds Cay

zoek Shakira en Roger Waters

De dame wier heupen nooit schijnen te liegen heeft haar gouden stem verzilverd met een eiland. Bonds Cay ligt op de Bahama's en is zo groot dat het gedeeld wordt door drie eigenaars. Naast Shakira heeft Alejandro Sanz, een Spaanse popster, er een onderkomen. Roger Waters van Pink Floyd is de derde eigenaar. De totale kostprijs voor dit lapje Aarde was 16 miljoen dollar. De drie artiesten hopen er in de toekomst ook een toevluchts- en inspiratieoord voor collega artiesten van te maken.

Nicholas Cage op Leaf Cay

Nicholas Cage eiland

Leaf Cay is een eiland van de Bahama's. De bekende Amerikaanse acteur Nicholas Cage kocht het in 2006 voor 3 miljoen dollar. Het ligt vlakbij Little Halls Pond Cay, het eiland van Johnny Depp. Cage heeft tot op heden weinig met Leaf Cay gedaan. Volgens de geruchten zou hij het reeds van de hand willen doen, maar dan voor niet minder dan 7 miljoen dollar.

Eddy Murphy op Rooster Cay

Eddy Murphy op Rooster Cay

Nog een celeb in de Bahama's. Eddy Murphy is ondanks een reeks flutfilms nog steeds één van de best betaalde acteurs. Dat liet hij zien door in 2007 het eiland Rooster Cay te kopen. Prijskaartje: 15 miljoen dollar. Het is nog niet duidelijk wat Murphy met het eiland van plan is.

Hoe zou u zelf zijn?


Stel, 100 miljoen dollar op de bankrekening. De kans komt voorbij om een mooi eiland te kopen voor zo'n 20 miljoen. Niet zo'n goedkoop stuk rots als van Lepeltje Geller, maar wel een prachtig Caraïbisch eiland met een grote diversiteit aan fauna en flora. Dichter bij een eigen planeet kun je niet komen. Doen, of toch maar niet?
Gerelateerd aan deze publicatie:
stef: Ja, liefst eentje dan dat heel hoog oprijst uit de golven, met grote bergen. Want als het zeeniveau stijgt, blijft je anders met niets zitten. Veel geld voor niets dan.
Op 05-07-2009 10:20:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: hoooog en (helaas) niet in de Cariben
Op 05-07-2009 0:04:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
truckdriver: Doen en wel meteen
Op 05-07-2009 13:02:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: moet je eens nagaan hoeveel goede dingen er wel niet met dat geld gedaan konden worden op andere warme zandige locaties voor mensen die niet de luxe hebben voor een eigen eiland, gemiste kans...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 05-07-2009 13:50:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Abada: Mij lijkt het geweldig, een eigen eiland. De hele dag een beetje dieren kijken, zwemmen en wat groente verbouwen. Af en toe een visje vangen en dan lekker ga bbq'en en dan lekker dan zonsondergang kijken. Alleen gaat het na een tijdje wel vervelen. Ik kan me nog een film herrineren met Leonardo DiCaprio, The Beach dacht ik. Gaat over een groepje jongeren die naar Thailand gaan om op een afgelegen paradijselijk oord te vertoefen. Eerst gaat alles goed, maar uiteindelijk blijkt het paradijs niet te bestaan.
Op 05-07-2009 14:25:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Wat een idioten dat ze denken dat ze dat land 'bezitten'

Ze bezitten helemaal niks, dachten ze dat die locaties op aarde van hun waren omdat ze ontzichtbare nummertjes ophoesten? Ik kan dat ook wel, hier hebben jullie allemaal 3.000.000 alsjeblieft, nummertjes voor jullie.

Al die eilanden zijn van jullie.. van mij, van iedereen. Niet van één persoon.
Op 05-07-2009 14:42:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox:
eoi:

Wat een idioten dat ze denken dat ze dat land 'bezitten'

Ze bezitten helemaal niks, dachten ze dat die locaties op aarde van hun waren omdat ze ontzichtbare nummertjes ophoesten? Ik kan dat ook wel, hier hebben jullie allemaal 3.000.000 alsjeblieft, nummertjes voor jullie.

Al die eilanden zijn van jullie.. van mij, van iedereen. Niet van één persoon.


En nu mag je weer wakker worden........
Op 05-07-2009 14:58:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: eoi heeft natuurlijk gewoon een punt.

Ten eerste is de vraag van wie de eilanden gekocht zijn. De tweede vraag is hoe je in hemelsnaam het eigendom wil claimen als er een boot met 'piraten' aanmeert.

Erg tijdelijk en zeker niet per definitie echt in eigendom allemaal...
ALLES IS WAAR
Op 05-07-2009 17:35:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: En dat geldt toch voor alles? Als je een huis bezit op een plek waar de regering een weg wil aanleggen heb je ook niet veel te vertellen.
Mn kinderen zouden zich in ieder geval rotvervelen, maar voor echt beroemde gezinnen lijkt het me een uitkomst.
Of ze moeten naar Bonaire gaan, daar zaten willem alexander en zijn broers gewoon op het strand en niemand viel ze lastig
(bericht gewijzigd op 5-7-2009 20:08:01)
Op 05-07-2009 20:04:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rob: Als iemand nog een eiland wilt kopen, ik zag er hier een te koop staan:
http://www.nrcnext.nl/geld-en-werk/2009/07/03/geld-over-koop-%e2%80%99s-een-eiland/#more-1778
Op 06-07-2009 9:39:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pizza: eigen eiland, eigen landje. Geen belastingen, chillen 4 life. Lijkt me geweldig, supergroot skatepark aanleggen, volledig op groene energie alles laten lopen, eigen voedsel verbouwen, mocht iemand paar miljoen euro te veel over hebben dan moet ie het maar zeggen hoor:p
Op 06-07-2009 23:42:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden