Je wordt geboren. Vanaf dat moment groeit en ontwikkelt je lichaam zich naar een peuter van 8 kg en 76,2 cm. Maar wat als je hier 16 jaar voor nodig hebt? Dit is wat er gebeurde met de 16-jarige Brooke Greenberg. Mentaal en fysiek is ze nog steeds een peuter van 8 kg en 76,2 cm. De dokters staan voor een groot raadsel. Schuilt er achter Brooke Greenberg de fontein van de eeuwige jeugd?

Brooke Greenberg werd een maand te vroeg geboren met een heupverstoring (anterior hip dislocation). Hieraan werd ze geopereerd. Hoewel Brooke Greenberg erg klein was, zag alles er verder normaal uit. Alles verliep voorspoedig. Maar na een jaar begonnen de ouders van Brooke zich zorgen te maken over de groeiontwikkeling van hun dochter. Hoewel ze toen één jaar was geworden, leek ze niet ouder te zijn dan 6 maanden. Terwijl haar zussen gestaag groeiden, leek Brooke bevroren te zijn in de tijd. Haar ouders bezochten menig specialist, maar geen van alle kon een oorzaak vinden.

Waarom wordt ze niet ouder?

Wetenschappers raakten gefascineerd door Brooke. Het meisje kreeg groeihormonen voorgeschreven, die geen enkel effect hadden: ze is in de conventionele zin niet verouderd. Wetenschappers zijn druk bezig om het antwoord te vinden. Brooke is waarschijnlijk zelfs uniek onder de gedocumenteerde kinderen met groeistoornissen.

Brooke Greenberg valt niet onder de bekende medische groeistoornissen te plaatsten. Dr. Richard Wandelaar, van de afdeling geneeskunde van de universiteit van Zuid-Florida in Tampa, zegt dat het lichaam van Brooke zich niet als een gecoördineerde eenheid ontwikkelt, maar als onafhankelijke delen die uit synchronisatie zijn. Men heeft bij Brooke Greenberg nooit een diagnose kunnen opstellen aan de hand van reeds gekende genetische syndromen of chromosomale afwijkingen.

Voor deze eeuwige jeugd betaalt Brooke Greenberg een hoge prijs. Hoewel ze het mentaal niet merkt, mist ze alle dingen van een opgroeiend meisje tot een jonge vrouw. Lichamelijk gaat ze snel achteruit en ontwikkelt ze allerlei ernstige medische kwalen.

Brooke kan door maagproblemen niet zelfstandig eten. Ze krijgt voeding via een sonde. Brooke heeft diversen tumoren, ernstige ademhalingsmoeilijkheden en een beroerte overleefd. De eeuwige jeugd ziet er voor Brooke Greenberg niet rooskleurig uit. Het enige wat haar ouders kunnen doen is haar reis door dit merkwaardige leven zo aangenaam mogelijk te maken.

tjerky: Blijft vreemd, dat verouderingsproces. Zo was er ook een jongetje dat er op zijn twaalfde al uit zag als een bejaarde. De lieden die goden genoemd worden kunnen ook mensen zijn die dit principe aardig beheersen, en dus rustig enkele miljoenen jaren leven. Veel complot-geouwehoer komt vanwege het feit dat ze dus een hele andere agenda hebben wat betreft het beheren van een planeet. Zo wordt het kunstmatig op aarde geïntroduceerde leven zorgvuldig opgekweekt tot een soort bio-industrie waarbij wij de te exploiteren eenheden zijn.
Nee, dank u.
Op 01-07-2009 20:54:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria: "even for someone who is limited, there is a wonderfull world uit there"

=]
Op 02-07-2009 13:57:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden