Door de eeuwen heen zijn mannen nogal gepreoccupeerd over de lengte van hun penis met alle gevolgen van dien. Compensatie drang, onzekerheid of juist bot macho gedrag vindt vaak de oorsprong in mans broek. En ondanks dat veel studies uitwijzen dat de gemiddelde penis in erecte toestand 14 a 15 cm is kijken veel mannen mistroostend in de spiegel naar hun klokkenspel. In de dierenwereld is dat anders. Welke man is er nou niet onder de indruk van (of heimelijk jaloers op) bijvoorbeeld een paardenlul? Toch valt ook een paardenlul in het niets vergeleken met het gereedschap van dit onwaarschijnlijke dier. Probeer voordat je dit stukje verder leest te bedenken welk dier nou echt de grootste heeft.

Een gorilla? Nee zeker niet. De stoere primaat moet het doen met slechts 4 centimeter. Een walvis dan? Tja, die kan tot wel 3 meter uitgroeien en een doorsnede tot 30 centimeter hebben. Wel groot, maar in verhouding tot de walvis zelf toch een beschaafde maat. Het dier met de grootse penis is de…..

Argentijnse eend! De Argentijnse eend heeft in volle erectie een penis van gemiddeld 42,5 centimeter. En daarmee is de penis groter dan de eend zelf. Maar er is meer, dit eendje heeft niet alleen een enorme stamper, het beest blijkt ook een zeer promiscue en actief sexleven te hebben. Het is bij de beesten af bij duckmans. De vooronderstelling dat de enorme penis van de eend tot doel had om vrouwtjes aan te trekken bleek onjuist. Het is gewoon een zwaargeschapen soort waar zelfs de struisvogel niet aan kan tippen.

 
( Argentijnse lul met eend )

En dat is opmerkelijk, veel vogelsoorten hebben niet eens een penis. Zij brengen het zaad over door de openingen tegen elkaar te duwen. Een fenomeen wat biologen een ‘cloaca kus’ noemen.

Enfin, de volgende keer dat u de eendjes gaat voeren heeft u een extra reden om uzelf lullig te voelen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden