Michael Jackson is niet meer, de raadselachtige paradijsvogel die ons jaren lang bestookte met opmerkelijke muziek en optredens is voorgoed verdwenen. Alles gaat voorbij en op zich is dat niet zo verwonderlijk. Dat wordt anders als er geen verklaring voor het verdwijnen kan worden gegeven. Zo verdween er onlangs van het ene op het ander moment 11.000 liter water uit een vijver zonder een spoor achter te laten. En hoe zit dat met het Mexicaanse eilandje Bermeja... het ene moment staat het nog keurig op de kaart en het andere moment is het foetsie. Over wacko gesproken.

(Ook Michaels neus verdween zo nu en dan)

Als bij toverslag verdween er bijna 11.000 liter water uit de siervijver van George Terry Dinnie uit Lower Macungie. Om 09.00 uur 's morgens lag de vijver er nog mooi bij toen hij zijn hond ging uitlaten. Toen hij anderhalf uur later terugkwam was al het water verdwenen. Wie of wat kan zoveel water in anderhalf uur verplaatsen? Een lek ligt voor de hand maar nadat hij diezelfde dag de vijver weer had gevuld bleek de volgende ochtend dat er geen water meer was verdwenen. Ook maf is de zaak van het verdwenen Mexicaanse eiland "Isla Bermeja".

Isla Bermeja lag al sinds koloniale tijden op ongeveer 100 mijl ten noorden van het schiereiland Yucutan. Al vanaf 1700 maakte men vermeldingen van het eilandje op de zeekaarten. Het eilandje grenste aan een beetje discutabele lijn tussen de terratoriale wateren van Mexico en de VS. Voor de Mexicaanse regeing was het dus zaak om het eilandje goed te claimen zodat hun grondgebied met ongeveer 55 zeemijl zou toenemen. Voor de Mexicanen is dat boeiend omdat er mogelijk wat olie in het gebied te vinden is.

Maar helaas, onderzoekers van de National Autonomous University van Mexico konden het eilandje niet vinden op de plek waar de kaarten het aangaven. Ook met speciale onderwaterapparatuur bleek er geen spoor meer van Isla Bermeja. Nu is er een stevige discussie of het eilandje ten onder is gegaan aan de opwarming van de aarde, aardbevingen of... zouden de Amerikanen het eilandje opgeblazen hebben om zo hun oliebelangen te verdedigen. Het eiland is in ieder geval weg.

Voor de Google Earht liefhebbers hier de .KMZ en voor anderen hieronder een filmpje.

Pulmonaria: Een beetje apart om te beginnen met de dood van Micheal Jackson en daar het in de rest van het artikel niet meer over te hebben.

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.
Op 26-06-2009 20:13:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: Misschien is het een artikeltje waard om eens te overpeinzen hoe levensbedreigend sterrenstatus in de Verenigde Staten is.

Ik dacht vandaag even terug aan Mario Lanza, Marilyn Monroe en Elvis Presley. En met hen vele anderen. Allemaal gewone mensen die de sterrenstatus niet aankonden en uiteindelijk doodongelukkige stumperds werden.

Farrah Fawcett, gisteren overleden, veel te jong. Michael Jackson, arme arme man. Doodongelukkig en constant achtervolgd door de meest aggressieve pers, de achterlijkste fans en weerzinwekkendste media.

Nee, een Amerikaanse film- of popster is niet te benijden... misschien tijd voor een overzicht, de oorzaken en de gevolgen.
Op 26-06-2009 21:42:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: De aarde draagt, maar niet dat wat zichzelf niet onderhoud...
ALLES IS WAAR
Op 27-06-2009 2:07:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: @ Toth

Als de mensen der aarde eindelijk hadden beseft dat iedereen recht heeft op respect en geluk, dan hadden Marilyn Monroe, Elvis Presley, Michael Jackson, Mario Lanza en vele anderen nog lang en gelukkig geleefd. Het idiote is, dat de miljoenen die plezier hebben beleefd aan hun talent, hebben meegewerkt aan het vernietigen van de artiest.

Gisterenavond zat bij Knevel & Van den Brink een volskomen verknipt mens, voorzitster van de Michael Jackson fanclub. Ze had al 48 uur niet geslapen zei ze. Haar huis zat vol mensen die zich bezig hielden met het verscheiden van hun held. n daar kwamen de foto's van haar met Michael, die ze kennelijk net zo lang had achtervolgd tot ze de kans zag om hem te grijpen. Zo moeten er wereldwijd massa's zijn geweest, die bij gebrek aan invulling van een bestaan dat van een ander hebben zuurgemaakt, met de beste bedoelingen natuurlijk, en uiteindelijk dodelijk. Het is als het verhaal van Dik Trom die steeds een stukje van zijn marsepeinen varkentje opeet, net zolang tot het varkentje geen varkentje meer is.

Michael Jackson leefde een groot deel van zijn leven als een verknipte kluizenaar, doodongelukkig ondanks zijn succes en kwaliteiten. Elvis leefde de laatste 15 jaar in hotelkamers, zat uren op de wc filosofische boeken te lezen en vrat zich dood. Mario Lanza ging over op drank om de kwaadaardige wereld te verdringen. Marilyn Monroe werd letterlijk geleefd door het publiek en kon zich alleen vermomd vrij bewegen.

En dat allemaal dankzij types die nota bene nog bij de dood van hun idool serieus genomen worden in een serieuze nieuwsrubriek op de publieke tv.
Op 27-06-2009 14:00:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Pulmonaria:

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.


De wereld gaat ten onder aan politiek correcte lui die overal moeilijk om doen en never nooit de zon in het water kunnen zien schijnen.
Op 27-06-2009 16:57:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Libertarian:
Olav:

@ Toth

Als de mensen der aarde eindelijk hadden beseft dat iedereen recht heeft op respect en geluk, dan hadden Marilyn Monroe, Elvis Presley, Michael Jackson, Mario Lanza en vele anderen nog lang en gelukkig geleefd. Het idiote is, dat de miljoenen die plezier hebben beleefd aan hun talent, hebben meegewerkt aan het vernietigen van de artiest


De artiest zelf heeft ook wat in te brengen hoor. Als hij/zij het genoeg vind, moet hij/zij een poepnummer schrijven en de middelvinger opsteken naar de fans. Populariteit is in no-time weg hoor. Feit is wel dat MJ nooit beter heeft geweten. En dat er enkele idioten rondlopen weten we allemaal. Maar zo zwart/wit is het niet.
Op 27-06-2009 17:22:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria:
Ganzfeld:

Pulmonaria:

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.


De wereld gaat ten onder aan politiek correcte lui die overal moeilijk om doen en never nooit de zon in het water kunnen zien schijnen.Omdat ik het belangrijk vind om een beetje respect te tonen voor een overleden persoon zie ik nooit de zon in het water schijnen..

Interessante conclusie.
Op 28-06-2009 9:30:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Francis: Pulmonaria, ook ik vind het gebruik van Michael Jackson's naam volkomen ongepast in dit artikel.Laat de arme man toch met rust, hij heeft die rust toch wel echt verdiend, dacht ik zo.
En dat van de zon in het water zien schijnen..heeft helemaal niets met dit geval te maken.
Op 28-06-2009 10:05:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Ik beschouw mezelf als fan van de muziek van Michael en heb goede herinneringen aan zijn persoon. Ik heb er dan ook best moeite mee als mensen nu hij plots overleden is zijn hele geschiedenis gaan oprakelen.

Op dat vlak vind ik dat de doden onze respect verdienen en dat eventueel doorpraten over de onduidelijke stukken van zijn leven best even een paar weekjes kunnen wachten.
Dat het toch gebeurt zie ik als een logisch gevolg van het feit dat niet iedereen op dezelfde wijze naar dingen kijkt, maar ik vind dat je dat gewoon moet kunnen aangeven en dat mensen geacht worden rekening te houden met die gevoeligheid.

Hier is dit echter niet aan de orde in mijn optiek. De schrijver heeft zich laten inspireren door het (schijnbare) definitieve karakter van de dood, in dit geval van Michael Jackson, en heeft dit als thema gebruikt voor andere zaken.
Dergelijke manieren van denken willen beperken uit een kleinburgelijk gevoel de beste man te moeten beschermen (deed je dat ook tijdens zijn leven?) is in mijn ogen misplaatst.

Wel vind ik het onderschrift van de foto een valse trap na in een dergelijk stuk schrijven.
ALLES IS WAAR
Op 28-06-2009 13:06:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Francis: Ja ThoTh , ik heb hem ook tijdens zijn leven bewonderd.Mijn zoon en ik zijn daarom erg bedroefd over zijn overlijden.
Hoe durft u te zeggen dat mijn verdriet uit een kleinburgelijk gevoel voorkomt?
Op 28-06-2009 13:42:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Francis:

Ja ThoTh , ik heb hem ook tijdens zijn leven bewonderd.Mijn zoon en ik zijn daarom erg bedroefd over zijn overlijden.
Hoe durft u te zeggen dat mijn verdriet uit een kleinburgelijk gevoel voorkomt?

Dat zeg ik niet.
ALLES IS WAAR
Op 28-06-2009 15:21:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Link: waarom zijn bepaalde mensen eigenlijk respectvoller voor een dode dan voor een levende? op zijn minst gezegd een rare mentaliteit (in mijn ogen)
Op 28-06-2009 15:37:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
Link:

waarom zijn bepaalde mensen eigenlijk respectvoller voor een dode dan voor een levende? op zijn minst gezegd een rare mentaliteit (in mijn ogen)


ik denk dat dit voornamelijk uit respect voor de nabestaanden (en in dit geval een heleboel fans) gebeurt. Het geeft hen de mogelijkheid te rouwen zonder onnodige ruis op de zender.

Vanuit een esoterisch standpunt zou je kunnen argumenteren dat het de ziel de tijd geeft zich los te weken van deze wereld.

In hoeverre dit reëel is dient een ieder voor zichzelf te bedenken, maar ik denk dat het een kleine moeite is de gevoelens van anderen te respecteren. Enige gevaar is het belemmeren van de waarheidsvinding, maar ook in dit geval is niemand echt gebaat bij de waarheid en is het vooral de fantasie die we nog niet willen loslaten.
ALLES IS WAAR
Op 28-06-2009 15:46:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Pulmonaria:

Een beetje apart om te beginnen met de dood van Micheal Jackson en daar het in de rest van het artikel niet meer over te hebben.

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.

Jazeker is dit wel een beetje vreemd....!!!!!!En hoe mooi dat iedereen verder gaat over Michael.
Ik vond hem altijd goed( mijn zoon inmiddels 22 was er verrukt van al op jonge leeftijd), zeer muzikaal en creatief. Ook wel een beetje vreemd af en toe , maar wel lekker (Rivella haha)
Hij heeft heel veel fantastische muziek gemaakt en vaak met een mooie , goede boodschap. Ik heb er altijd van genoten en ook concerten weleens bekeken op TV en opgenomen. Wilde mijn zoon ook graag !! Ik heb wel bewondering voor hem. Was niet een fan in de zin van "fan" .. zoiemand die alles heeft en koopt , moet hebben, naar elk concert enz...
Er is veel narigheid over hem gezegd en geschreven. Wat er waar en wat niet, dat weten wij niet. Mogen geen oordeel hebben.
Michael heeft het niet gemakkelijk gehad en hij had geen normaal leven. Kon zich inderdaad nergens vertonen zonder lastig gevallen te worden door de media. Dat kunnen wij ons niet eens voorstellen!
Veel mensen zijn daardoor alleen al ernstig in de problemen geraakt. Stel je voor dat je constant achtervolgd wordt!!!Bekeken en gefotografeerd. Pfffffffffffff
Over zijn ziektes is ook veel gezegd...hmmmm vroeg me ook wel af of hij een huidziekte (Vitiligo)had jaren geleden toen hij dat aangaf bij Oprah.
Allerlei indianenverhalen deden de ronde:dat hij zijn huid lichter liet maken..om er meer als een blanke uit te zien. Maar waarom zou hij toch steeds vaker huidbedekkingen zijn gaan dragen en maskertjes?
Ik vond dit gisteren dit filmpje over Michael en'vitiligo' en vond het heel mooi:
http://beauty.blog.nl/plastisch-chirurgie/2008/05/20/filmpje-vitiligo-ziekte-van-michael-jackson
Anyway...... niets dan goeds over Michael ( en de doden!)

(bericht gewijzigd op 28-6-2009 19:29:43)
Op 28-06-2009 19:25:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Isis:
Ganzfeld:

Pulmonaria:

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.


De wereld gaat ten onder aan politiek correcte lui die overal moeilijk om doen en never nooit de zon in het water kunnen zien schijnen.


@ Ganzfeld:
Beetje dramatische en cynische conclusie hier
(bericht gewijzigd op 28-6-2009 19:33:55)
Op 28-06-2009 19:32:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Pulmonaria:

Een beetje apart om te beginnen met de dood van Micheal Jackson en daar het in de rest van het artikel niet meer over te hebben.

Jammer om iemands overlijden als trekker te gebruiken voor je artikel.

Populisme-alert!

Ach, zo begon ik met lezen en ik heb er geen spijt van.
United as one. Divided by zero.
Op 28-06-2009 19:41:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden