"Zij werden onder groot vertoon naar voren gebracht en werden op de offersteen gelegd. Door vier van hen werden ze bij armen en benen gepakt en uitgespreid. Daarna kwam de opperpriester met zijn vuurstenen mes. Geroutineerd maakte hij dan een incisie aan de linkerkant onder de tepel. Dan stootte hij zijn hand door de snede naar binnen en rukte het levende hart naar buiten en plaatste het op een schaal." Aldus een eerstehands getuigenverslag van Diego de Landa die de rituelen beschreef waarmee de Azteken hun zongod tevreden probeerde te stellen. Tegenwoordig stellen we de zongod niet meer tevreden hoewel daar wel degelijk aanleiding toe is.


(Pas op voor de zon, toen en nu actueel)

Bijna iedereen kent inmiddels wel het beeld van de Azteekse zonnesteen (doorgaans aangeduid als de 'Mayakalender'). Deze opmerkelijke steen werd in het jaar 1479 gehouwen uit massief basalt en weegt bij benadering 24,5 ton. In het hart van die opmerkelijke kalender zien we het symbool van het huidige tijdperk of 'de vijfde zon', en kijken we recht in het gelaat van 'Tonatiuh' - de zonnegod zelf. Het is een oud gezicht met rimpels ,en zijn tong steekt - hongerig naar bloed en harten - naar buiten. Tonatiuh verschijnt in het teken 'Ollin', wat zoveel betekent als 'beweging'. Volgens sommigen omdat het einde van de vijfde zon gekenmerkt zal worden door 'beweging' van de aarde, die een einde zal maken aan de wereld zoals we die nu kennen.


(Groter en duidelijker konden ze het niet maken)

Om het gezicht van Tonatiuh zien we vier andere symbolen die in chronologische volgorde ons iets vertellen over de voorgaande perioden (of zonnen) die gepaard gingen met opkomsten en ondergangen van beschavingen.

Eerste zon: dit is de periode van de reuzen; volgens de Vaticaans-Latijnse Codex aten deze giganten 'atzitzintli' of 'watermais'. Het tijdperk duurde naar verluidt 4008 jaar en ging letterlijk ten onder aan het water. Het regende continu en er waren enorme overstromingen. Mensen veranderden in vissen, maar een klein aantal wist te watersnood te overleven en startte een nieuwe beschaving. De overlevers werden door het volk als goden/koningen vereerd.

Tweede zon: deze periode zou volgens de Vaticaans-Latijnse Codex 4010 jaar geduurd hebben. De mensen aten 'wild fruit'. De tweede zon ging ten onder aan de 'Wind-slang' of 'Ehecoatl' en de mensen veranderden in apen. Toch wist een Midden-Amerikaanse Adam en Eva de stormen te overleven. En zo kwam de periode van de derde zon.

Derde zon: duur 4081 jaar. De nazaten van de 'Adam en Eva' aten fruit met de naam 'tzincoacoc' en bouwden weer een heel volk op. Totdat...

Vierde zon: De periode van de derde zon ging letterlijk in vlammen op. Vuurzeeën zuiverden de aarde. Of zoals vrij vertaald uit de Vaticaans-Latijnse Codex: "De mensen stierven van honger na een stortvloed van vuur en bloed". En zo ging de vierde zon over in de vijfde.

Vijfde zon: Nu met als vermoedelijke einddatum (volgens onze kalendertelling) het jaar 2012.

Het idee van de vijf zonnen of perioden werd niet bedacht door de Maya's of Azteken. De oorsprong is veel ouder. De wonderbaarlijke kennis werd overgedragen door een 'moedercultuur' die men 'Olmeken' noemt, en is vermoedelijk nog ouder. Voor zover bekend ligt de oorsprong minimaal 12.000 jaar in het verleden.


(Het hart van de kalender de vier eerdere 'zonnen', en in het midden onze periode)

Hoewel de oorspronkelijke kennis zorgvuldig werd bewaard veranderde de interpretatie daarvan. Met name de Azteken wisten dat de vijfde zon erg oud was en hard op weg naar het einde van haar cyclus. Het probleem voor de Azteken was echter dat ze geen idee meer hadden hoe de juiste einddatum berekend kon worden: ergens in de loop van duizenden jaren was die kennis verloren gegaan. En zo kon het gebeuren dat de Azteken hun eigen draai eraan gaven en dachten dat als ze Tonatiuh maar genoeg bloed en harten offerden hun 'zon' nog wel even stand zou houden. Inmiddels weten we weer hoe we de 'Mayakalender' moeten berekenen, en we hebben nog drie jaar te gaan.

Offeren doen we niet meer, en het is ook maar zeer de vraag of het zin zou hebben. Wat we wel doen is steeds meer naar de zon kijken, want het lichtende hemellichaam is zich aan het roeren. Voor ons gewone mensjes zien we dat terug in een nieuw fenomeen dat men 'zonwaarschuwing' noemt. Werd voorheen een weerbericht gekenmerkt door opmerkingen zoals 'hier en daar een bui' of 'kans op windstoten', dan zien en horen we tegenwoordig ook een zogenaamde 'zonwaarschuwing'.

Waarschuwing: zon is bijzonder fel. Opgepast, de zon is de komende dagen zo krachtig dat je al na een kwartier verbrand bent. Bron RTL

Er is zelfs een tabel voor:Mensen die verder kijken dan de weersvoorspellingen weten dat de zon na een periode van relatieve rust zich weer aan het opmaken is voor flinke uitbarstingen. Op de onderstaande afbeelding zien we in het zuiden van de zon een lichte vlek die zich - naar men aanneemt - zal ontwikkelen tot een klasse B zonnevlam. Interessanter zijn de donkere vlekken in het noorden. In die donkere gebieden zijn zich toekomstige zonnestormen aan het ontwikkelen.De jaguarpriesters van weleer zijn niet meer. In plaats daarvan hebben we wetenschappers die voorspellingen doen. Zo is er bijvoorbeeld het rapport US National Academy of Sciences (NAS) die ingaat op de mogelijkheid dat extreme zonneactiviteit in september 2012 het moderne leven op aarde om zeep zou helpen. De mensen zouden dan eerst een prachtige aurora zien, waarna op grote schaal de stroomvoorziening zou haperen, en zelfs stoppen. En zoals u weet staat of valt onze beschaving met het draadje in het stopcontact.

De laatste keer dat de zon zich van haar slechte kant liet zien was in 1859. De magnetometers sloegen uit als een gek en het telegraafnetwerk ondervond hevige storingen (zie hier). De implicaties waren toendertijd niet zo groot omdat de maatschappij nog niet gevoed werd door elektriciteit. Nu is dat anders. Als er nu een vergelijkbare situatie als in 1859 zou optreden dan moet men rekening houden dat minsten 130 miljoen mensen stroomloos zouden komen te zitten - met alle problemen van dien.

De wetenschap neemt het serieus, en in 1997 ging de satelliet Advanced Composition Explorer (ACE) de lucht in. Hoewel de satelliet verouderd is, kan ze ons in het gunstigste geval 15 tot 45 minuten van te voren waarschuwen dat we met massale stroomuitval of onderbrekingen te maken gaan krijgen. De zon is zich aan het roeren, en de bezitters van Tomtom's en andere navigatiesystemen zullen de komende tijd steeds meer te maken krijgen met storingen, aldus de NewScientist.

Ook vanuit de ESA (European Space Agency) komen alarmerende geluiden. Zo is het Mike Hapgood die ons waarschuwt dat de zon een cyclus kent van ongeveer 11 jaar. Op dit moment is de zon in 100 jaar tijd nog nooit zo kalm geweest, maar pas op: het kan doorslaan naar de andere kant. Het volgende maximum wordt verwacht in 2012. De wetenschappers houden serieus rekening met de aanstaande 'wraak van Tonatiuh', al benaderen ze het probleem anders dan de Azteken.

Buiten jaguarpriesters en moderne wetenschappers doet ook Alex Jones een duit in het zakje. Hoewel Alex zich doorgaans druk maakt over samenzweringen, was het hem ook al opgevallen dat de zon vreemde kuren vertoont. Mensen zouden tegenwoordig sneller bruin worden, of zelfs verbranden. Die notie is in ieder geval consistent met de zonwaarschuwingen van het KWF kankerbestrijding.

De commentaren onder het stukje van Alex Jones lijken de notie dat de zon 'sterker' of in ieder geval 'anders' is te onderschrijven. Iemand uit Spanje wist zelfs te rapporteren hoe bij strandgasten de haren overeind zouden staan, de rapporteur denkt dat elektromagnetische straling daar de oorzaak van zou kunnen zijn. Misschien is het slechts een gerucht en misschien ook niet. Mocht u wat zien, zet het dan op foto of film, en stuur het naar ons toe.

Hoe dan ook, politici zouden misschien beter in plaats van CO2 programma's eens wat meer naar de zon moeten gaan kijken. Duizenden jaren van observaties door oude vergeten culturen zonder meer naar de prullenbak verwijzen lijkt niet raadzaam. We beginnen eigenlijk nu pas te ontdekken wat die oude volkeren al wisten.

Bloesum: Sinds enige tijd volg ik de graancirkels van dit seizoen in Engeland en interessant is dat een aantal cirkels al 2 maal zonnenactiviteit juist hebben voorspeld. Namelijk rond respectievelijk een maans- en zonsverduistering zijn de eerste zonnevlek in 2 jaar en de eerste aurora in 1 jaar verschenen.

Zie 'http://www.cropcircleconnector.com/2009/badbury/articles.html .

Deze andere graancirkel toont de vorm van het magnetisch veld van de aarde tijdens een zonnestorm: 'http://www.cropcircleconnector.com/2009/waylandsmithy/articles.html

De graancirkels lijken ons dus 'te vertellen' dat we de zon in de gaten moeten houden.
(bericht gewijzigd op 24-7-2009 16:04:48)
Op 24-07-2009 9:52:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cynditjuh: Weten we niet al lang dat als er geen zon was we allemaal niet zouden bestaan? Moesten we heir neit altijd op letten?

Wat komt dat komt, en in de tussentijd, genieten we nog even van onze electriciteit en ons internet
....of niet
Op 24-07-2009 11:06:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
jspreen:
Bloesum:

De graancirkels lijken ons dus 'te vertellen' dat we de zon in de gaten moeten houden.


Verdorie, moet ik nou ook nog graancirkels gaan lezen om te weten wat iemand mij wil vertellen? De krant is kut en bedrog, de radio is kut en bedrog, de tv is kut en bedrog. Dat zal ook wel gelden voor die graancirkeltjes, die nooit iets meer vermelden dan wat precies in onze huidige "wetenschap" (zet daar maar "on-" voor) past en dus gewoon mensenwerk zijn.
Op 24-07-2009 11:14:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lindaatje:
jspreen:

Bloesum:

De graancirkels lijken ons dus 'te vertellen' dat we de zon in de gaten moeten houden.


Verdorie, moet ik nou ook nog graancirkels gaan lezen om te weten wat iemand mij wil vertellen? De krant is kut en bedrog, de radio is kut en bedrog, de tv is kut en bedrog. Dat zal ook wel gelden voor die graancirkeltjes, die nooit iets meer vermelden dan wat precies in onze huidige "wetenschap" (zet daar maar "on-" voor) past en dus gewoon mensenwerk zijn.


GW is tenminste geen kut en bedrog :-)
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 24-07-2009 11:29:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh:
jspreen:

Bloesum:

De graancirkels lijken ons dus 'te vertellen' dat we de zon in de gaten moeten houden.


Verdorie, moet ik nou ook nog graancirkels gaan lezen om te weten wat iemand mij wil vertellen? De krant is kut en bedrog, de radio is kut en bedrog, de tv is kut en bedrog....


Je kan ook gewoon je ogen en mond dichtdoen, dan komt het vanzelf binnen.
Moet je alleen eerst even die bovenvertoonde emotie een plek geven

Anyways, geen nieuws, maar je merkt inderdaad dat de zon sterker is, of iig aanvoelt. Als het regent is alles zo weer opgedroogd en de zonnestralen dringen diep in je huid door. Na een kwartiertje begin je te bruinen, of als je niet snel bruin wordt, te verbranden.

Ben benieuwd in hoeverre alle voorspellingen, zoals bijvoorbeeld over de zon, zullen culmineren in 2012
ALLES IS WAAR
Op 24-07-2009 0:00:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Crossing the Event Horizon - The Sun, Another Cycle Begins:je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 24-07-2009 0:30:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell: [quote=Bloesum]
Sinds enige tijd volg ik de graancirkels van dit seizoen in Engeland en interessant is dat een aantal cirkels al 2 maal zonnenactiviteit juist hebben voorspeld. Namelijk rond respectievelijk een maans- en zonsverduistering zijn de eerste zonnevlek in 2 jaar en de eerste aurora in 1 jaar verschenen.

Zie '[url]http://www.cropcircleconnector.com/2009/badbury/articles.html'[/url] .

Deze andere graancirkel toont de vorm van het magnetisch veld van de aarde tijdens een zonnestorm: '[url]http://www.cropcircleconnector.com/2009/waylandsmithy/articles.html'[/url]

De graancirkels lijken ons dus 'te vertellen' dat we de zon in de gaten moeten houden.
[/quote]

Je linkjes werken niet. Als het goed is zo wel:
http://www.cropcircleconnector.com/2009/waylandsmithy/articles.html
http://www.cropcircleconnector.com/2009/badbury/articles.html
Op 24-07-2009 14:50:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Wat is het nut van de zon in de gaten houden? Of van de graancirkels?

Ik bedoel, als we vantevoren van de ramp op de hoogte zijn, maakt het die ramp dan minder erg? Het is namelijk niet zo dat we een extreme uitbarsting van de zon kunnen voorkomen of iets dergelijks.
I might just be saying that to get you mad...
Op 24-07-2009 15:46:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bounty:
Clavius:

Wat is het nut van de zon in de gaten houden? Of van de graancirkels?

Ik bedoel, als we vantevoren van de ramp op de hoogte zijn, maakt het die ramp dan minder erg? Het is namelijk niet zo dat we een extreme uitbarsting van de zon kunnen voorkomen of iets dergelijks.


Wel als we een grote atoombom erop afschieten. In films werkt dat altijd, ongeacht de dreiging.
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 24-07-2009 16:44:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^:
Clavius:

Wat is het nut van de zon in de gaten houden? Of van de graancirkels?

Ik bedoel, als we vantevoren van de ramp op de hoogte zijn, maakt het die ramp dan minder erg? Het is namelijk niet zo dat we een extreme uitbarsting van de zon kunnen voorkomen of iets dergelijks.

Ja wat is het nut eigenlijk van kijken voordat je oversteekt? Als er een auto door rood rijdt lig je er toch wel onder?

Beetje doelloze opmerking vind ik, als je weet wat je te wachten staat kun je beperkende maatregelen nemen tegen de op te lopen schade. Natuurlijk is het fenomeen zelf niet te stoppen, maar de uitwerking ervan kunnen we wel degelijk een invloed op hebben.
Moeten is een keuze...
Op 24-07-2009 17:22:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
Clavius:

Wat is het nut van de zon in de gaten houden? Of van de graancirkels?

Ik bedoel, als we vantevoren van de ramp op de hoogte zijn, maakt het die ramp dan minder erg? Het is namelijk niet zo dat we een extreme uitbarsting van de zon kunnen voorkomen of iets dergelijks.


De graancirkels geven blijk van extreem, of zo je wilt 'bovennatuurlijk' inzicht. De intelligentie er achter heb ik nog nooit kunnen betrappen op doemdenkerij. Eerder wordt er gewezen op gebeurtenissen.

Het is slechts waardeoordeel van je bewustzijn of je deze als ramp ziet of gewoon een neutrale gebeurtenis laat zijn of dat je er eventueel een nieuw begin van maakt.

Via een medium als het graancirkelfenomeen laat ik me graag onderwijzen. Moest er zich toch een ramp voordoen, het zal zoveel minder vat op me krijgen wanneer ik mijn bewustzijn heb getransformeerd aan de hand van het spiritueel wetenschappelijk onderricht. Sterker, als ik, in het beste geval, totale immuniteit voor een ramp bereik, is die ramp dan eigenlijk nog wel een ramp?
Op 24-07-2009 17:50:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
randell:

Het is slechts waardeoordeel van je bewustzijn of je deze als ramp ziet of gewoon een neutrale gebeurtenis laat zijn of dat je er eventueel een nieuw begin van maakt.

Via een medium als het graancirkelfenomeen laat ik me graag onderwijzen. Moest er zich toch een ramp voordoen, het zal zoveel minder vat op me krijgen wanneer ik mijn bewustzijn heb getransformeerd aan de hand van het spiritueel wetenschappelijk onderricht. Sterker, als ik, in het beste geval, totale immuniteit voor een ramp bereik, is die ramp dan eigenlijk nog wel een ramp?


Mooi gezegd!
Er zijn van die dagen die me zwaar op de schouders rusten, en ik mijn draai in deze wereld heel slecht kan vinden.

Bij bepaalde opmerkingen of uitlatingen denk ik dan echt: God zij dank. I'm not alone. Dus... bedankt!
Op 24-07-2009 18:32:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Ik vind dat zo mooi he dat die 1e zon gigantisch veel overeenkomt met de naloop op de enuma elish.
Op 24-07-2009 19:06:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
randell:
C.:

randell:

Het is slechts waardeoordeel van je bewustzijn of je deze als ramp ziet of gewoon een neutrale gebeurtenis laat zijn of dat je er eventueel een nieuw begin van maakt.

Via een medium als het graancirkelfenomeen laat ik me graag onderwijzen. Moest er zich toch een ramp voordoen, het zal zoveel minder vat op me krijgen wanneer ik mijn bewustzijn heb getransformeerd aan de hand van het spiritueel wetenschappelijk onderricht. Sterker, als ik, in het beste geval, totale immuniteit voor een ramp bereik, is die ramp dan eigenlijk nog wel een ramp?


Mooi gezegd!
Er zijn van die dagen die me zwaar op de schouders rusten, en ik mijn draai in deze wereld heel slecht kan vinden.

Bij bepaalde opmerkingen of uitlatingen denk ik dan echt: God zij dank. I'm not alone. Dus... bedankt!


Héé, kennelijk ben ik ook niet alleen! Dus... jij ook bedankt!
Op 24-07-2009 20:02:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pizza: Zoals ik het zie hebben we nog 3 jaar de tijd om van onze afhankelijkheid van electriciteit af te komen.
Op 25-07-2009 0:20:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: alternatieve energie genoeg.....
Op 25-07-2009 13:48:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: tijd te weinig
ALLES IS WAAR
Op 25-07-2009 17:04:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
randell:

C.:

randell:

Het is slechts waardeoordeel van je bewustzijn of je deze als ramp ziet of gewoon een neutrale gebeurtenis laat zijn of dat je er eventueel een nieuw begin van maakt.

Via een medium als het graancirkelfenomeen laat ik me graag onderwijzen. Moest er zich toch een ramp voordoen, het zal zoveel minder vat op me krijgen wanneer ik mijn bewustzijn heb getransformeerd aan de hand van het spiritueel wetenschappelijk onderricht. Sterker, als ik, in het beste geval, totale immuniteit voor een ramp bereik, is die ramp dan eigenlijk nog wel een ramp?


Mooi gezegd!
Er zijn van die dagen die me zwaar op de schouders rusten, en ik mijn draai in deze wereld heel slecht kan vinden.

Bij bepaalde opmerkingen of uitlatingen denk ik dan echt: God zij dank. I'm not alone. Dus... bedankt!


Héé, kennelijk ben ik ook niet alleen! Dus... jij ook bedankt!You're welcome....
Op 26-07-2009 0:03:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Een eclips is meestal een voorbode van rampspoed en narigheid en ook nu is mijn gevoel niet positief en verwacht ik nog een hoop ellende.
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 26-07-2009 1:29:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pizza: de straten drogen wel mooi snel, als dit zo blijft van de herfst en winter leverd mij dit mooi wat extra skate-tijd op ;-)
Op 26-07-2009 1:39:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
webbie: Vindt dit soort dingen altijd heel erg interessant om te lezen maar wat als het uitkomt in 2012 betekend dit het einde van de mensheid of weer terug naar de middeleeuwen leven zonder stroom etc.. ???
Op 26-07-2009 2:09:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi:
webbie:

Vindt dit soort dingen altijd heel erg interessant om te lezen maar wat als het uitkomt in 2012 betekend dit het einde van de mensheid of weer terug naar de middeleeuwen leven zonder stroom etc.. ???

Dat is eigenlijk precies waar ik op hoop.
Op 26-07-2009 2:26:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
webbie:
eoi:

webbie:

Vindt dit soort dingen altijd heel erg interessant om te lezen maar wat als het uitkomt in 2012 betekend dit het einde van de mensheid of weer terug naar de middeleeuwen leven zonder stroom etc.. ???

Dat is eigenlijk precies waar ik op hoop.

Ik neem aan dat je hoopt op de middeleeuwen zonder stroom te leven??
Op 26-07-2009 2:32:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Link:
eoi:

webbie:

Vindt dit soort dingen altijd heel erg interessant om te lezen maar wat als het uitkomt in 2012 betekend dit het einde van de mensheid of weer terug naar de middeleeuwen leven zonder stroom etc.. ???

Dat is eigenlijk precies waar ik op hoop.


zonder stroom leven daar hoef je niet op te wachten hoor, als dat is wat je wil... ga naar de hoofdschakelaar en zet em op nul...
Of ga naar Afrika... kan je als eens testen of het inderdaad zo leuk is dan je denkt er zijn plaatsen genoeg om te leven zonder stroom hoor!!! (zuid-amerika zijn ook nog wat stammen te vinden)

waarom wachten als je nu u dromen al kan verwezelijken
Op 26-07-2009 10:25:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi: maar er zijn zeker wel mensen die GW erg zullen missen.
Of misschien hebben we het te druk met planten en water halen
Op 26-07-2009 10:31:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Deaud ga je toch wel. en zonder elektriciteit kan je wel leven. (is eerder gedaan)
(bericht gewijzigd op 27-7-2009 21:44:52)
Nee, dank u.
Op 27-07-2009 21:31:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
sufi:

alternatieve energie genoeg.....


idd! zoals zonne energie! of is ligt dat dan een beetje te gevoelig
Op 28-07-2009 1:13:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
tjerky:

zonder elektriciteit kan je wel leven

ik durf met redelijke zekerheid te zeggen dat dit universum er niet was geweest als er geen elektriciteit had bestaan

/offtopic
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 28-07-2009 0:32:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
eoi: Je hele wezen is eigenlijk electrisch, of eigenlijk houdt de electriciteit alle materie bijmekaar tegen de zwaartekracht in.
Op 28-07-2009 0:44:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bramsan:
Ron B.:

tjerky:

zonder elektriciteit kan je wel leven

ik durf met redelijke zekerheid te zeggen dat dit universum er niet was geweest als er geen elektriciteit had bestaan

/offtopic


hint :
The Electric Universe

Op 02-08-2009 16:17:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Seeker: Er begint hier al een juich stemming te ontstaan, omdat er wellicht straks geen elektra is.
Dus ook geen water uit de kraan, ziekenhuizen dicht, geen eten, etc.
Ben benieuwd hoe leuk het dan nog is.
Op 02-08-2009 16:31:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
Seeker:

Er begint hier al een juich stemming te ontstaan, omdat er wellicht straks geen elektra is.
Dus ook geen water uit de kraan, ziekenhuizen dicht, geen eten, etc.
Ben benieuwd hoe leuk het dan nog is.


En het ergste van al: niet meer reaguren...
OMG!!!
Cannot kill the Battery!!!
Op 02-08-2009 17:24:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tom112:
pizza:
Zoals ik het zie hebben we nog 3 jaar de tijd om van onze afhankelijkheid van electriciteit af te komen.


nog minder dan een jaar...
mij lijkt het erg dat mensen sterven enz., maar niet heel erg dat de stroom verdwijnt. ik vind dat men nog steeds een mooi leven zou hebben zonder stroom enz.

het is maar net wat je ervan maakt.
nutteloos? nutteloos.
Op 28-10-2011 16:55:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden