Uw eigen vakantiefoto's of andere favorieten in 3D? No problem! Een technologisch genie bij de universiteit van Queensland biedt u deze optie aan.
Dr. David McKinnon spendeerde acht jaar 3D-onderzoek om een driedimensionaal beeld uit foto's te creëren en - nu komt het - iedereen kan inloggen op zijn website om de software te gebruiken. Gratis ende voor niets. Vooral in Nederland zal de beeldbewerkingssoftware dus goed scoren.

"In de wereld van de film- en de computerspellenindustrie spenderen 3D-specialisten een massa tijd om een 3D-model te maken. Met mijn software creëer je een 3D-beeld in een paar minuten," zijn de straffe woorden van McKinnon. Blijkt dat de software van McKinnon slechts een paar foto's nodig heeft om een 3D-model te creëren. Een tijd- en vooral kostenbesparing. De volledige versie van de software zou 3D-actiebeelden kunnen creëren als de fameuze kogelscènes in The Matrix.

Volgens McKinnon kan de software automatisch gemeenschappelijke punten tussen verschillende foto's lokaliseren wat ook toelaat om te bepalen waar de camera zich bevond tijdens de opname. Deze informatie wordt dan door grafische kaarten in een mum van tijd berekend en omgezet. McKinnon ziet voor de particuliere gebruiker een toepassing van de 3D-animatie in bijvoorbeeld 'Second Life'.

De gratis software kan u hier vinden. Om een 3D-afbeelding te maken hebt u 5 tot 15 opeenvolgende en overlappende foto's van uw favoriete object nodig. De foto's moeten elkaar minimum 80 tot 90 procent overlappen.

Succes! En vergeet niet om ons het resultaat toe te sturen. Wie weet krijgt u er een GW-shirt voor terug.

3.14po: Dat is strak!
United as one. Divided by zero.
Op 09-07-2009 23:28:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Mooi
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 10-07-2009 1:22:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden