Kyotoverdrag, hockeystickgrafiek, broeikaseffect, opwarming van de aarde. We worden doodgegooid met deze termen. Oei, wat is de mensheid toch slecht. We vernietigen onze leefomgeving en stoken onszelf letterlijk naar de hel. Als je de politici en de milieumaffia moet geloven, tenminste. Gelukkig hoor je zo af en toe nog een wat realistischer en, vooral, wat beter gefundeerd verhaal over de klimaatverandering. Geen angstmakerij, maar een verhaal dat is gebouwd op feiten. CO2-toename? In het verleden is de concentratie CO2 al eens 200 keer hoger geweest als nu.

Salomon Kroonenberg is hoogleraar technische aardwetenschappen aan de Technische Universiteit Delft en schrijver van het boek "De menselijke maat". Hij vertelt in het programma het “Alziend Oog” van de IKON. Dat de CO2-toename van vandaag misschien wel een zegen is. Geen opwarming, maar een nieuwe ijstijd zit er aan te komen, en met een beetje extra opwarming zou dat de effecten van die ijstijd misschien wel wat kunnen dempen.

Hier kun je ook nog een wat oudere docu zien van de "Friends of Science", met een gelijksoortig verhaal. Hierin wordt tevens de rol van de politiek in de hele discussie belicht. Op de site van de vrienden vallen meer interessante zaken te lezen over dit onderwerp.
Laat dit alles nu geen vrijbrief zijn om het milieu nu maar helemaal links te laten liggen. Misschien nog een kleine tip..

Gerelateerd aan deze publicatie:
carpin: Co2 is de beste natuurlijke plantenvoeding.
Op 29-11-2009 16:40:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
phx: Dit is al jaren een feit en veelvuldig gepubliceerd in wetenschappelijke documenten. Echter op een of andere wijze niet in de mainstream media terecht gekomen --ik zou bijna denken aan een politiek complot.

Want de CO2 is wel verdomd ideaal voor onze (s)linkse politici om ons financieel leeg te zuigen. De kans is zelfs heel groot dat we in een logische opwarming zitten (een cyclus die zich voordoet net als de ijstijd). Uit ijsboringen is gebleken dat de aarde 2 graden warmer is geweest dan nu en i.d.d. vele malen meer CO2 bevatte.

De ergste uitstoot van CO2 (maar liefst 86%) komt voort uit vulkaan uitbartsingen en bosbranden. Maar ja die kun je niet belasten.
Op 29-11-2009 21:27:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Waar is het blog gebleven?!?
Cannot kill the Battery!!!
Op 15-10-2011 10:41:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Marsepars:
Waar is het blog gebleven?!?

Thx.
United as one. Divided by zero.
Op 15-10-2011 10:54:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden