Een tijdje geleden toonden we een Indische baby die misvormd ter wereld kwam. In plaats van op een serene manier de laatste eer te betonen besloot de lokale bevolking de straat op te trekken. In een kuip hadden ze het kleine kind tentoon gesteld, het leed aan de zeldzame ziekte Anencephalie.

Er is opnieuw een baby dood geboren en ook dit keer maakten de ziekhuisdoktoren er een potje van. Tijdens de begrafenis bleek de dreumes in wording namelijk helemaal niet overleden. Toen de vader het babyhoofd ontdeed van zwachtels, een traditioneel gebruik, begon zijn gestorven zaad te wenen.

Hoewel wel vaker bizarre baby-nieuwsberichten uit India onze streek bereiken neemt men ook daar dit soort taferelen niet graag voor normaal aan. Ondanks de grote vreugde bij het ouderpaar weerhield de opluchting hen niet om het Safdarjung-ziekenhuis aan te klagen. Een intern onderzoek is gestart.

Mogelijk zal het onderzoek uitwijzen dat de baby schijndood was. Mensen kunnen tot 3 dagen na de geboorte wakker worden. In Westerse gebieden is dat een van de redenen waarom doden niet meteen worden begraven. Eenmaal er ontbindingsverschijnselen optreden dan kunnen we pas zeker weten dat iemand klaar is voor de regenwormen.

Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden