Stel nou eens dat je een middeltje had waardoor iedereen in je onmiddellijke omgeving zich 'goed en vertrouwd' bij je gaat voelen. Als sollicitant heb je dan een streepje voor en als vertegenwoordiger stijgen je verkopen. Een partner versieren zou dan een fluitje van een cent zijn, en als je een oplichter bent haal je de jackpot wel binnen.

Onzin? Nee hoor, we hebben zelfs van nature zo'n middeltje en het heet oxytocine, bij mannen vasopressine. Oxytocine wordt ook wel het 'knuffelhormoon' genoemd en wordt door iedereen aangemaakt bij positief onderling contact, zoals bij aankijken, aanraken, knuffelen en vrijen. Maar het kan ook anders.


(Waar blijven de producenten van producten die voorkomen dat we ongewild chemisch of biologisch gemanipuleerd worden?)

Voor wie toch lekker oxytocine wil uitwasemen, maar niet het moeilijke pad van prettig onderling sociaal contact wil aangaan, is er de bijvoorbeeld de 'Pheroshop'. Daar kan men voor een luttle 24.95 euro 7.5 milliliter ‘Liquid trust naturel' aanschaffen. Het goedje bevat een formule van oxytocine en zou dus bij iedereen een gevoel van 'veiligheid en vertrouwen' oproepen.

Of het werkt kan ik niet beoordelen, maar het idee dat iemand mij hormonaal zou kunnen manipuleren spreekt me niet zo aan. Middelen voor chemische of biologische manipulatie staat hoog op het verlanglijstje van machthebbers. En dat is een nogal beangstigend idee. Zonder dat we het weten of merken zou men bijvoorbeeld goedjes als oxytocine over ons uit kunnen sproeien vlak voor de verkiezingen of in geval van een machtsovername.

Waarom zou je moeilijk doen met kogels en andere ellende als een snufje van het een of ander het klusje ook kan klaren. De Russen gebruikte bijvoorbeeld waarschijnlijk fentanyl om gijzelaars te 'pacificeren':

De Russische autoriteiten houden nog steeds de lippen stijf op elkaar over het gas dat is gebruikt bij het beëindigen van de gijzeling zaterdag in Moskou. De Amerikaanse ambassade daar gelooft dat het om fentanyl gaat, een opiaat dat vele malen krachtiger is dan heroïne (bron).

Opstandjes kan je neerslaan door gebruik te maken van het zogenaamde 'CS'-gas. Amerikaanse huurlingen gebruikten in Irak bijvoorbeeld dat spul door het uit helikopters en auto's te sprayen. Het effect van het niet-dodelijke CS-gas is tranen, branderig gevoel op de huid en overgeven. Kortom, wie eenmaal getroffen is zal niet zo snel met stenen gaan gooien.


(Vertrouwen in een flesje, volgens de producenten kan het)

Amerikanen trakteerden de Vietcong op het zogenaamde 'BZ'-gas dat flauwtes, ontregelde hartslag, hallucinaties en andere nare effecten opwekt. Maar dat is al lang geleden en in 1990 hebben de Amerikanen naar verluidt hun voorraden BZ-gas opgeruimd. De vraag is wat er voor in de plaats is gekomen? Want dat er wat voor in de plaats is gekomen is wel zeker (bron). Wie wat meer wil weten over Amerikaanse experimenten met bepaalde substanties *klik* hier.

De keukens van de wetenschappers zijn niet open en overheden, gebonden aan internationale afspraken, verzwijgen liever de vorderingen. Toch menen deskundigen dat het spoedig zover zal zijn dat er middelen komen die heel doelgericht specifieke biologische systemen op moleculair niveau kunnen beïnvloeden (bron).

Wie zich in de materie verdiept komt er al snel achter dat het zeker geen sciencefiction is als een machthebber de inwoners van een complete stad in zombies wil veranderen. Daar doen ze dan weer niet zo geheimzinnig over. Zo werd op het vierde European Symposium on Non-Lethal Weapons in 2007 uitgelegd dat men een combinatie van drugs had gevonden waarmee apen van het ene op het andere moment hun agressie verloren. De wetenschappers dorsten te stellen dat het goedje ook gebruikt kan worden omgroepen agressieve individuen te 'pacificeren'.

Het ontwikkelen van 'niet-dodelijke, pacificerende of manipulatieve' goedjes is één ding. Een ander vraagstuk is: hoe krijg je grote groepen onder invloed van dat spul. Dumpen uit vliegtuigen ligt voor de hand. Maar dat is nog niet zo makkelijk; zaken zoals verspreiding en duur zijn dan cruciaal. Misschien is het daarom wel dat men oefent.

Het Duitse Ministerie van Defensie heeft toegegeven dat ze in de zomer van 2005 en in maart 2006 chemicaliën gesproeid hebben boven Duitsland. Dit naar aanleiding van een groep meteorologen die in opspraak kwamen vanwege radarbeelden die de ongewone chemtrails toonden (bron).

Goedjes zoals oxytocine zouden hun effect hebben zonder dat we het zouden merken. Misschien was het wel in een vlaag van gemanipuleerde verstandverbijstering dat we Donner, Hirsh Ballin, Rouvoet, Bos en Balkenende aan de macht hebben geholpen. Griezelig idee.

UPDATE: 13 januari 2010

Knuffelhormoon discrimineert

AMSTERDAM - Hoewel wetenschappers dachten dat het 'knuffelhormoon' oxytocine mensen vredelievender maakt, blijkt het stofje ook aan te zetten tot vreemdelingenhaat en discriminatie.

Onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam concluderen dat oxytocine ervoor zorgt dat mensen de eigen groep positiever beoordelen. Een ander effect wat daardoor onstaat is dat leden van andere groepen worden achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl het stofje samenwerking binnen de eigen groep aanmoedigt, wakkert het tegelijkertijd tegenstellingen aan. Daardoor ontstaan conflicten en geweld tegen groepen, concludeert hoogleraar Carsten de Dreu van de UvA in het Leidsch Dagblad.

Op internet wordt het goedje al jaren in spray-vorm verkocht omdat het verlegen mensen assertiever zou maken.

Ganzfeld: dus als ik mij na een flinke vrijpartij niet zou wassen dan zou technisch gesproken residuen van het knuffelhormoon hun effecten op anderen hebben.... (deze tip bespaart u dus 24.95)

Op 31-08-2009 8:12:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NEO: Ik denk dat dit een gevaarlijke drug is, mocht deze werkelijk werken.
Hoe makkelijk zou het wel niet zijn om hele bevolkingsgroepen een veilig gevoel te geven.
Dat is pas makkelijk als je een dictatoriale staat of wereld wilt creëren.

Het voordeel is dat niemand het door heeft......
Op 31-08-2009 9:34:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Als collectanten dit middeltje maar niet in handen krijgen: (Wikipedia) "Uit de test bleek dat de proefpersonen die de AVPR1a variant van het ADH gen bezaten gemiddeld 50% meer geld weggaven dan degenen met een andere variant van dat gen."

Beetje van dit goedje door de brievenbus sprayen; vervolgens aanbellen en... VANGEN!
God... Dat ben je zelluf!
Op 31-08-2009 10:28:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: "Ik ben mezelf niet of al die jaren nooit geweest... (...)
Laat het mijn allerdomste fout zijn
Maar laat me dit nooit meer vergeten"
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 31-08-2009 10:37:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Pulmonaria:
Ganzfeld:

dus als ik mij na een flinke vrijpartij niet zou wassen dan zou technisch gesproken residuen van het knuffelhormoon hun effecten op anderen hebben.... (deze tip bespaart u dus 24.95)

Het is al eens bewezen dat mensen die veel seksueel actief zijn meer gewild zijn in het relatie circuit. Daarom als je net een nieuwe vriend hebt, komen de minnaars in bosjes uit de lucht vallen.
=]
Op 31-08-2009 10:42:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stef: Wat ik mij altijd afvraag bij die "vergiftigingsverhalen" vanuit "de top", is hoe "de top" dan zichzelf beschermt. Of het nu via chemtrails, vaccinaties, voeding is... vroeg of laat "vergiftigen" ze zichzelf. Kan het hen niet schelen? Hebben ze anti-stoffen?
Op 31-08-2009 11:34:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
stef:

Wat ik mij altijd afvraag bij die "vergiftigingsverhalen" vanuit "de top", is hoe "de top" dan zichzelf beschermt. Of het nu via chemtrails, vaccinaties, voeding is... vroeg of laat "vergiftigen" ze zichzelf. Kan het hen niet schelen? Hebben ze anti-stoffen?


Mogelijke antwoorden:

Reptilians zijn niet gevoelig voor stofjes die voor mensen bedoelt zijn.

Dergelijke stofjes werken niet bij psychopaten

Ze zitten uit de wind (waarom denk je dat de oranjes van 6 maanden per jaar op reis zijn en zelfs domicilie kiezen op afgelegen afrikaanse eilandjes.
Op 31-08-2009 11:49:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Verliefdheid is ook chemisch dus die foto met dat gasmasker is wel hip
Vergis je niet,tussen verliefd zijn en ware liefde zit een groot verschil.
Verliefdheid maakt je blind,liefde doet je een keuze maken.
Naar wat ik weet kan verliefdheid ongeveer een jaar lang aanhouden,daarna neemt de werking van de chemie af.
De exacte reden weet ik niet,nooit gevraagd eigenlijk maar het zal gewenning of reductie zijn.
Gewenning als in drugs of reductie door dat de twee lichamen elkaars code blijven herkennen en weten dat inmiddels er een geestelijke link of falende relatie aan komt.
iig door langdurig contact zal het dus wel ergens een chemisch relais triggeren.
Vrij logisch ook,het liefdes hormoon heeft geen nut meer na het vinden van een of meerdere vaste partners.
In de natuur zou het wel werken iig, de leider aap verliest daardoor de aantrekkingskracht en wordt opgevolgd door jongere apen die meer liefdes hormoon hebben.

Stroom moet vloeien.
Op 31-08-2009 18:15:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
stef:

Wat ik mij altijd afvraag bij die "vergiftigingsverhalen" vanuit "de top", is hoe "de top" dan zichzelf beschermt. Of het nu via chemtrails, vaccinaties, voeding is... vroeg of laat "vergiftigen" ze zichzelf. Kan het hen niet schelen? Hebben ze anti-stoffen?

De"top"is erg klein. ze wonen daar waar niet gesproeid wordt, of weten wanneer ze binnen moeten blijven, eten zeer goed biologisch voedsel, en hebben de goede vaccins (zonder gif).
(bericht gewijzigd op 31-8-2009 18:51:33)
Nee, dank u.
Op 31-08-2009 18:51:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff:
tjerky:

stef:

Wat ik mij altijd afvraag bij die "vergiftigingsverhalen" vanuit "de top", is hoe "de top" dan zichzelf beschermt. Of het nu via chemtrails, vaccinaties, voeding is... vroeg of laat "vergiftigen" ze zichzelf. Kan het hen niet schelen? Hebben ze anti-stoffen?

De"top"is erg klein. ze wonen daar waar niet gesproeid wordt, of weten wanneer ze binnen moeten blijven, eten zeer goed biologisch voedsel, en hebben de goede vaccins (zonder gif).

en de subtop?? en die tienduizenden mensen die je nodig hebt om een BEETJE dekkend te kunnen "chemtrailen"??
die gaan allemaal accoord vanwege het hogere doel??

En wat denkt die top te bereiken?? fijne volgzame onderdaantjes??? en waarvoor dan precies, alleen maar om ervoor te zorgen dat die 500 man lekker kunnen blijven leven??

Vergis je niet, er is ongetwijfeld voor militair onderzoek ooit gesproeid, ook met middelen en doeleinden die zonder meer moreel verwerpelijk zijn.
Maar er is een heel verschil tussen een kleinschalig militair experiment en het op mondiale niveau besproeien van de aardkloot om ons "er allemaal onder te houden"

Die aanname is , en ik blijf het roepen, wel om duizend redenen onuitvoerbaar en onmogelijk.
Je houd het niet stil, het is logistiek onuitvoerbaar en er zijn veel te veel mensen bij betrokken die zelf ook (vrijwillig) slachtoffer zouden worden...
Op 31-08-2009 19:58:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Antoine: Verspreiden via het drinkwater is één mogelijkheid. Wie zet er niet een potje koffie of thee?
Op 31-08-2009 20:34:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
sufi:
Pulmonaria:

Ganzfeld:

dus als ik mij na een flinke vrijpartij niet zou wassen dan zou technisch gesproken residuen van het knuffelhormoon hun effecten op anderen hebben.... (deze tip bespaart u dus 24.95)

Het is al eens bewezen dat mensen die veel seksueel actief zijn meer gewild zijn in het relatie circuit. Daarom als je net een nieuwe vriend hebt, komen de minnaars in bosjes uit de lucht vallen.
=]


Zou dat het zijn? Ik had meer het idee dat iig vrouwen gewoon nieuwsgierig zijn en willen weten of "de verhalen" waar zijn.
Verder ziet iemand met een goed sexleven er zo goed uit en is meestal zo'n tevreden mens, dat anderen er vanzelf naar toe trekken, denk ik.

Bedoelde je ïn"bosjes of "met"bosjes
(bericht gewijzigd op 31-8-2009 21:43:00)
Op 31-08-2009 21:42:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
Antoine:

Verspreiden via het drinkwater is één mogelijkheid. Wie zet er niet een potje koffie of thee?

Dit werd zo'n 70 jaar geleden in de duitse en russische kampen al gedaan om te bezuinigen op het bewakingspersoneel.
Nee, dank u.
Op 31-08-2009 21:57:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky:
hoff:

tjerky:

stef:

Wat ik mij altijd afvraag bij die "vergiftigingsverhalen" vanuit "de top", is hoe "de top" dan zichzelf beschermt. Of het nu via chemtrails, vaccinaties, voeding is... vroeg of laat "vergiftigen" ze zichzelf. Kan het hen niet schelen? Hebben ze anti-stoffen?

De"top"is erg klein. ze wonen daar waar niet gesproeid wordt, of weten wanneer ze binnen moeten blijven, eten zeer goed biologisch voedsel, en hebben de goede vaccins (zonder gif).

en de subtop?? en die tienduizenden mensen die je nodig hebt om een BEETJE dekkend te kunnen "chemtrailen"??
die gaan allemaal accoord vanwege het hogere doel??

En wat denkt die top te bereiken?? fijne volgzame onderdaantjes??? en waarvoor dan precies, alleen maar om ervoor te zorgen dat die 500 man lekker kunnen blijven leven??

Vergis je niet, er is ongetwijfeld voor militair onderzoek ooit gesproeid, ook met middelen en doeleinden die zonder meer moreel verwerpelijk zijn.
Maar er is een heel verschil tussen een kleinschalig militair experiment en het op mondiale niveau besproeien van de aardkloot om ons "er allemaal onder te houden"

Die aanname is , en ik blijf het roepen, wel om duizend redenen onuitvoerbaar en onmogelijk.
Je houd het niet stil, het is logistiek onuitvoerbaar en er zijn veel te veel mensen bij betrokken die zelf ook (vrijwillig) slachtoffer zouden worden...

Mondiaal is zeer betrekkelijk aangezien de meeste mensen in steden wonen, dus een relatief klein stukje aarde. De holocaust vergde ook tienduizenden uitvoerders die gewoon hun werk deden. (zonder machinisten geen transport) De sub-top mag zichzelf belangrijk voelen zolang ze nodig zijn, en worden daarna net als wij behandeld. Zo is er nog een klein beetje gerechtigheid..
Nee, dank u.
Op 31-08-2009 22:04:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden