Een mysterieuze vondst van wetenschappers in de Basjkieren-regio spreekt de traditionele menselijke geschiedenis tegen: een stenen plak van 120 miljoen jaar oud die bedekt is met een reliëfkaart van het Oeralgebied. Hoewel dit onmogelijk lijkt zouden wetenschappers van de Bashkir State University onbetwistbaar bewijs gevonden hebben van het bestaan van een zeer oude hoogontwikkelde beschaving. Alles draait rond de grote stenen plak die in 1999 gevonden werd en die door gebruik van een onbekende technologie het landschap van de regio in reliëf zou weergeven.


 

De Dashka steen, ook wel de 'Map of the Creator' genoemd is een echte driedimensionale reliëfkaart. Militaire instanties gebruiken vandaag gelijkaardige kaarten. De stenen plak bevat een heleboel burgerlijke bouwkundige werken zoals een systeem van kanalen met een lengte van 12.000 kilometer, waterkeringen en grote dammen. Op korte afstand van de kanalen worden diamantvormige tekens getoond waarvan de betekenis niet gekend is.

De reliëfkaart bevat ook veel inscripties, zelfs numerieke inscripties. Aanvankelijk dachten de wetenschappers dat het om een oude Chinese taal ging maar als snel werd duidelijk dat de onderschriften in een hiëroglyfisch-Syllabische taal van onbekende oorsprong werden aangebracht. Wetenschappers slaagden er niet in om de taal te lezen. Alexander Chuvyrov, professor aan de Bashkir State University en dokter in fysieke en wiskundige wetenschappen geeft toe dat "hoe meer hij leert, hoe meer hij begrijpt dat hij niets weet". Het was Chuvyrov die de sensationele vondst deed.

Aldus een artikel dat op 30 april 2002 verscheen in de Pravda-online. Pravda-online werd in januari 1999 opgericht en is de eerste nieuwswebsite van Rusland. Pravda-online is totaal onafhankelijk het Pravda nieuwsblad en brengt het nieuws vaak vanuit een nationalistische en sensationalistische invalshoek. 'Pravda' betekent 'waarheid'...

Al in 1995 beslisten de professor en zijn post-doctoraats student Huan Hun uit China de hypothese van mogelijke migratie van oude Chinese bevolking naar het grondgebied van Siberië en de Oeral te bestuderen. Tijdens een expeditie in de Basjkieren-regio vonden zij verschillende rotsgravures in de oude Chinese taal. Deze vondsten bevestigden de hypothese van Chinese migranten. De teksten van de rotsgravures konden ontcijferd worden en bevatten meestal informatie over handelsakkoorden en de registratie van huwelijken en overlijdens.

Tijdens het onderzoek werden echter nota's uit de achttiende eeuw gevonden in de archieven van de generale gouverneur van Oefa (een van de industriële centra van de Oeral). Deze nota's meldden ongeveer 200 ongebruikelijke stenen plakken die zich niet ver van het dorpje Chandar, de Nurimanov regio, bevonden. Chuvyrov en zijn collega waren het er meteen over eens dat de stenen plakken met de Chinese migranten zouden kunnen worden verbonden.

De archiefnota's rapporteerden ook dat in de zeventiende en achttiende eeuw verschillende expedities van Russische wetenschappers het Oeralgebied onderzochten en er 200 witte stenen plakken met tekens en patronen hadden bestudeerd. In het begin van de twintigste eeuw had archeoloog A. Schmidt ook enkele witte stenen plakken in de Basjkieren-regio gezien. Deze gegevens zette aan tot een wetenschappelijk onderzoek.

In 1998 lanceerde Chuvyrov samen met een team van studenten het onderzoek. Hij huurde een helikopter voor deze eerste expeditie, om vanuit de lucht de plaatsen te ontdekken waar de stenen plakken te vinden waren. Ondanks alle inspanningen werden de oude plakken niet gevonden. Chuvyrov was zeer teleurgesteld en dacht zelfs dat de stenen plakken niets meer dan een legende waren.

Dan lacht het geluk hem plotseling toe. Tijdens één van Chuvyrov' s reizen naar het dorpje vertelt Vladimir Krainov, de voorzitter van de lokale landbouwraad, hem: "Bent u op zoek naar stenen plakken? Ik heb er eentje op mijn erf liggen." Chuvyrov kon zijn oren niet geloven. Hoewel hij de man niet echt geloofde besloot hij toch maar een kijkje op het erf te nemen.

Chuvyrov: "Ik herinner me levendig de dag: 21 juli 1999. Onder de portiek van het huis lag een plak met verschillende deuken. De stenen plak was te zwaar om mee te nemen. Dus ging ik naar de stad Oefa hulp zoeken."

Een week later startte het onderzoekswerk in Chandar. Nadat de plak was uitgegraven werden de onderzoekers geconfronteerd met de afmetingen: 148 centimeter hoog, 106 centimeter breed en 16 centimeter dik. De stenen plak woog op zijn minst één ton. De heer des huizes maakte speciale houten rollen zodat de plak uit het gat kon gerold worden. De vondst kreeg de naam 'Dashka Stone' en werd naar de Bashkir State University gebracht voor verder onderzoek. Na het reinigen van de stenen plak konden de wetenschappers hun ogen niet geloven. "Van de eerste blik", zegt Chuvyrov, "begreep ik dat dit niet een simpel stuk steen was, maar een echte kaart. Geen simpele kaart, maar een driedimensionale."

Chuvyrov: "Hoe we er in slaagden om de plaats op de stenen plak te identificeren? We konden in het begin niet geloven dat de kaart zou oud was. Gelukkig is het reliëf van Bashkir niet veel gewijzigd gedurende miljoenen jaren. We slaagden er in Oefa te vinden, terwijl de Oefa-canyon ons kernbewijs is omdat wij geologische studies uitvoerden en het spoor vonden waar het volgens de oude kaart moest zijn. Onder invloed van tektonische bewegingen die zich van het oosten bewogen heeft de canyon zich verplaatst."

"Een groep van Russische en Chinese specialisten op het gebied van cartografie, fysica, wiskunde, geologie, chemie, en de oude Chinese taal slaagden erin om precies te weten te komen dat de stenen plak de kaart vertegenwoordigd van het Oeralgebied en onder andere de rivieren Belaja, Ufimka en Sutolka weergeeft", zegt Alexander Chuvyrov terwijl hij de lijnen op de plak aanwijst voor de journalisten. "U kunt de Oefa Canyon zien, de onderbreking in de aardkorst die zich van de stad Oefa tot de stad Sterlitimak uitstrekt. Vandaag vloeit de rivier Urshak door de vroegere canyon. De kaart is gemaakt op een schaal 1:1.1 km."

Alexander Chuvyrov is een fysicus, die de gewoonte heeft om enkel resultaten van een onderzoekt te vertrouwen. Vandaag zouden die al lang omgezet zijn in feiten, maar daarover gaan we het uitgebreid hebben in een volgende deel. Stay tuned!

Plakband: Interessant. Helaas is de bovenste foto niet zo scherp. Want zo lijkt het voor mij nog iets wat gevormd is door de natuur. Ben benieuwd naar het vervolg.
ech?
Op 07-09-2009 8:52:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui: Dit zou dan eindelijk een onomstotelijk bewijs kunnen zijn van een hoogontwikkelde beschaving uit de pre-historie....
Onderschriften zeggen niets
Op 07-09-2009 9:11:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Feng Shui:

Dit zou dan eindelijk een onomstotelijk bewijs kunnen zijn van een hoogontwikkelde beschaving uit de pre-historie....

....of voor een bizar slechte dateeringsmethode....
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 07-09-2009 10:12:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog: Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.
Op 07-09-2009 10:13:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Hier nog wat plaatjes: http://tinyurl.com/nwsgme
God... Dat ben je zelluf!
Op 07-09-2009 10:15:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius:
Feng Shui:

Dit zou dan eindelijk een onomstotelijk bewijs kunnen zijn van een hoogontwikkelde beschaving uit de pre-historie....


Jah, net als de 'prehistorische' beeldjes van die mensen met dino's. Was ook een onomstontelijk bewijs van de hoaxende medemens dan...
I might just be saying that to get you mad...
Op 07-09-2009 10:19:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Er zijn wereldwijd duizenden mensen in de weer om archeologische "vondsten" te maken en om voorwerpen in miljoenen jaren oud gesteente te stoppen, mummies in musea stiekem met coca te injecteren enzovoorts, enkel vanwege het plezier anderen te doen geloven in zeer oude hoge beschavingen. (gefinancierd door ???)
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 11:27:09)
Nee, dank u.
Op 07-09-2009 11:25:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
tjerky:

Er zijn wereldwijd duizenden mensen in de weer om archeologische "vondsten" te maken en om voorwerpen in miljoenen jaren oud gesteente te stoppen, mummies in musea stiekem met coca te injecteren enzovoorts, enkel vanwege het plezier anderen te doen geloven in zeer oude hoge beschavingen. (gefinancierd door ???)

Inderdaad Tjerky, volgens een aantal figuren hier worden we aan alle kanten bedot en zij we te stom om dat te zien.
Helaas worden er zoals gewoonlijk weer eens geen argumenten aangedragen om dat te onderbouwen.
Elke keer als er weer iets gevonden wordt dat niet past in hun plaatje van de werkelijkheid, dan wordt er direct gesuggereerd dat het een hoax is, dat het verkeerd wordt geïnterpreteerd of dat het een gevolg is van een natuurlijk proces..... zo kunnen ze het voor zichzelf een plekje geven, want als ze dat niet doen wordt het namelijk beangstigend, dat de wereld toch anders in elkaar zit dan ze denken....
Onderschriften zeggen niets
Op 07-09-2009 0:04:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
geoloog:

Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.

Nou volgens mij moet je je er wat meer in verdiepen:

" The plate itself is artificial. It was produced from a special cement of three layers, and the third layer is a white-colored porcelain. It should be noticed that the relief on this plate was not cut manually with some ancient stonecutter. It is evident that some mechanical work was done."

Link met beschrijving en persconferentie:
http://www.cherada.com/articulos/8-maps-of-the-creator&usg=__Ev7QNLjso1LyrSLnT-36j5eJ2XQ=&h=1044&w=750&sz=131&hl=nl&start=97&um=1&tbnid=SjvTs-ZQlU3rlM:&tbnh=150&tbnw=108&prev=/images%3Fq%3Ddashka%2Bstone%26ndsp%3D20%26hl%3Dnl%26rlz%3D1T4GGLR_nlNL238NL302%26sa%3DN%26start%3D80%26um%3D1

Onderschriften zeggen niets
Op 07-09-2009 0:09:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ramonkey: het lijkt me dat 120 miljoen jaar geleden door tectonische krachten de topgrafie van die plek totaal anders was, of is dat gebied in de oeral al honderden miljoenen jaren stabiel... verder heb ik over deze kaart die al een tijdje op internet te zien is ook geen duidelijker foto's gezien van het artefact dan de hier afgebeelde... waar mijn weliswaar totale lekenoog geen supergedetailleerde landkaart in herkent
Op 07-09-2009 0:13:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog:
Ramonkey:

het lijkt me dat 120 miljoen jaar geleden door tectonische krachten de topgrafie van die plek totaal anders was, of is dat gebied in de oeral al honderden miljoenen jaren stabiel... verder heb ik over deze kaart die al een tijdje op internet te zien is ook geen duidelijker foto's gezien van het artefact dan de hier afgebeelde... waar mijn weliswaar totale lekenoog geen supergedetailleerde landkaart in herkent


Grappig genoeg is de Oeral inderdaad al heel lang stabiel (de vorming van het gebergte gaat terug naar het Carboon). Wat er precies sinds die tijd met de topografie is gebeurd is een open vraag.
Overigens, Feng Shui, is de datering van de steen hoofdzakelijk gedaan op basis van schelpen die in de slab gevonden zijn (tenminste, volgens deze bron: http://www.ancient-hebrew.org/ancientman/04_dashka.html). Die cement waarnaar gerefereerd wordt in jouw bron, kan dat niet gewoon je huis-tuin-en-keuken kalksteen zijn? Dat is feitelijk ook een soort van cement. Thuis even jouw link bekijken, want daar kan ik op werk helaas niet bij.

PS: ik vind het idee van een hele vroege menselijke beschaving niet beangstigend zoals jij suggereert. Hooguit vergezocht. Niet in het minst gezien de flinterdunne bewijsvoering die er altijd mee samengaat :-) Remember Ockham's razor.
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 12:41:56)
Op 07-09-2009 0:39:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: kan men niet via computergestuurde tectonische regressie-modellen achterhalen in welk tijdperk de aardkorst er in die streek er bij benadering zo moet hebben bijgelegen ?

vreemd dat dergelijke artefacten niet wereldberoemd zijn

ook vreemd dat de rest van de segmenten van de kaart niet opduiken eens het nieuws in de Pravda werd bekend gemaakt

nog vreemder dat veel mensen het idee van een oude hoogstaande beschaving met een intens zweterige trillerigheid verontwaardigd als leugens afdoen nog voor ze alle info eromtrent hebben bestudeerd


(bericht gewijzigd op 7-9-2009 12:55:00)
niets is iets, niet?
Op 07-09-2009 0:53:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog: Ja Ourobouros, er bestaan wel degelijk tektonische modellen, zie bijvoorbeeld: http://jan.ucc.nau.edu/%7Ercb7/globaltext2.html. Het terugherkennen van de schilden kan alleen soms wat lastig zijn.
Op 07-09-2009 13:05:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: Maar zijn er nou ook andere stenen gevonden dan, want er zouden er meer moeten zijn. Hebben ze, of gaan ze, nog verder zoeken als de beste boer even vertelt waar hij deze steen verdaan heeft.
Wel knap dat ze het herkende als een map van het gebergt. Nu is het wel hun vak natuurlijk, maar ook mijn ongetrainde oog ziet er weinig in. Gelukkig zijn mappen tot vandaag de dag geëvolutioneerd en zijn ze wat draagbaarder geworden

@Feng Shui
Ik heb je link over de persconferentie niet gelezen, maar hoe hebben ze dan precies de steen zo oud gedateerd? Simpel gezegt kan ik ook een bepaalde stof gebruiken die al uit 120 miljoen jaar oude stoffen bestaat. Bewijze van kunnen er hele oude schelpen in mijn mengsel komen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 07-09-2009 13:12:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: **delete**
Was dubbelpost, kreeg hele grote SQL error, na refresh 2x gepost(gelukkig dit dan me tekst weg, wat ook wel eens gebeurd is).
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 13:14:37)
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 07-09-2009 13:13:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: prediker 1:11
Nee, dank u.
Op 07-09-2009 15:05:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
geoloog:

Ja Ourobouros, er bestaan wel degelijk tektonische modellen, zie bijvoorbeeld: http://jan.ucc.nau.edu/%7Ercb7/globaltext2.html. Het terugherkennen van de schilden kan alleen soms wat lastig zijn.

Uw link werkte niet hier een die bij mij werkte:http://nl.wikipedia.org/wiki/Oeral-orogenese

http://www.scotese.com/newpage5.htm

Maar buiten de geologische stabiliteit van de oeral hebben we ook nog gletsjer in de ijstijden gehad die de landschap hebben kunnen veranderen, dus 120 miljoen jaar zonder te veranderen!?
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 19:01:13)
"We're all mad here."
Op 07-09-2009 18:59:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: die 120 miljoen jaar is een beetje ruim ja, maar verder zeer interessant verhaal

ik denk dat je met tecktonische modellen een betere schatting kan krijgen dan er nu is...

btw, als het een natuurlijke steen is dan moet de grondlaag waar die uit gekomen is ook terug te vinden zijn, want die 3 lagen zou een zeer herkenbaar patroon op moeten leveren, vind je datzelfde patroon van aardlagen niet in de directe omgeving of zelfs over de gehele wereld terug dan kan je toch met een flinke zekerheid zeggen dat het kunstmatig (gemaakt) is...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-09-2009 19:38:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog: Ach, ik zou niet al teveel gaan vertrouwen op tektonische modellen. Uiteindelijk is het model nooit beter dan de input, en aan input wil het nog wel eens schorten in de geologie. Hoe meer ik naar die plaat kijk overigens, hoe minder ik een idee heb waar ik naar kijk. Waar zijn die gravures, waar zie je het relief, waar kijk ik eigenlijk naar? Enfin, tot ik daar wat meer van zie houd ik mijn mond. of doe in aller geval mijn best niet al te skeptisch over te komen ;-)
Op 07-09-2009 20:20:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
geoloog:

Ach, ik zou niet al teveel gaan vertrouwen op tektonische modellen. Uiteindelijk is het model nooit beter dan de input, en aan input wil het nog wel eens schorten in de geologie. Hoe meer ik naar die plaat kijk overigens, hoe minder ik een idee heb waar ik naar kijk. Waar zijn die gravures, waar zie je het relief, waar kijk ik eigenlijk naar? Enfin, tot ik daar wat meer van zie houd ik mijn mond. of doe in aller geval mijn best niet al te skeptisch over te komen ;-)

Niks mis met skeptisch zijn, dat is nog beter dan meteen zwart/wit denken

Of septisch.
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 20:48:52)
"We're all mad here."
Op 07-09-2009 20:45:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Wel typisch dat een zo oude handgemaakte steen bestaande uit 3 lagen nog niet kapot gevroren is daar.
ALLES IS WAAR
Op 07-09-2009 21:45:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
geoloog:

Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.


Nagels met koppen, enne ... hoe slaag je d'er in in het oppervlak van dat stuk gesteente in God's naam een 'reliëfkaart' te zien ?? Ik tip op krimpscheuren, een geologisch fenomeen dat meer geometrische vormen kan creeëren dan je denkt, of op krassporen van puin dat door gletsjers verplaatst werd.
Op 07-09-2009 23:47:06 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: op die foto hierboven ziet ze er idd. wel redelijk crappy uit

een close-up van die diamantvormige syllabische letterteken-graveringen zou de overtuigendheid van het geheel ook wel redelijk ten goede komen
(bericht gewijzigd op 8-9-2009 0:28:14)
niets is iets, niet?
Op 08-09-2009 0:25:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
ourobouros:

op die foto hierboven ziet ze er idd. wel redelijk crappy uit

een close-up van die diamantvormige syllabische letterteken-graveringen zou de overtuigendheid van het geheel ook wel redelijk ten goede komen


Och alstublieft zeg, dit zijn helemaal geen graveringen ! In de Natuur komen veel meer geometrische patronen voor dan je denkt.
Op 08-09-2009 8:41:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog:
Firefox:

geoloog:

Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.


Nagels met koppen, enne ... hoe slaag je d'er in in het oppervlak van dat stuk gesteente in God's naam een 'reliëfkaart' te zien ?? Ik tip op krimpscheuren, een geologisch fenomeen dat meer geometrische vormen kan creeëren dan je denkt, of op krassporen van puin dat door gletsjers verplaatst werd.


Nee en mischien. Gletsjerkrassen zijn meer lineair (http://en.wikipedia.org/wiki/Glacial_striation). Krimpscheuren vormen normaliter polygonen (http://en.wikipedia.org/wiki/Dessication), dat zie ik heir niet terug. Maar, dat zou ook kunnen liggen aan de opbouw. Als je inderdaad verschillende laagjes op elkaar hebt die variabele krimp vertonen kan je bizarre verschijnselen krijgen.
Vooralsnog zou ik voorzichtig suggereren dat het mischien scheurtjes zijn die door een laterale vervorming worden gevormd, hoofdzakelijk op basis van de hoek die de twee lineamenten met elkaar maken. Ik vind dat het mooie plaatjes oplevert, maar een beetje bizar is het wel. Ik ben benieuwd wat voor nieuws we hier allemaal nog verder over gaan krijgen.
Op 08-09-2009 8:51:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: "De reliëfkaart bevat ook veel inscripties, zelfs numerieke inscripties."

Beetje vreemd om dit te verklaren met natuurverschijnselen.

Maar goed, het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Ik neem aan dat het team van specialisten uit China en Rusland wel weten waarover ze praten. Ik wacht af.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 08-09-2009 8:54:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox:
paps:

"De reliëfkaart bevat ook veel inscripties, zelfs numerieke inscripties."

Beetje vreemd om dit te verklaren met natuurverschijnselen.

Maar goed, het laatste woord is hierover nog niet gezegd. Ik neem aan dat het team van specialisten uit China en Rusland wel weten waarover ze praten. Ik wacht af.


En wààr zijn die 'numerieke inscripties' dan wel ..... ?
Op 08-09-2009 9:18:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
artofnemesis:
geoloog:

Nee en mischien. Gletsjerkrassen zijn meer lineair (http://en.wikipedia.org/wiki/Glacial_striation). Krimpscheuren vormen normaliter polygonen (http://en.wikipedia.org/wiki/Dessication), dat zie ik heir niet terug. Maar, dat zou ook kunnen liggen aan de opbouw. Als je inderdaad verschillende laagjes op elkaar hebt die variabele krimp vertonen kan je bizarre verschijnselen krijgen.
Vooralsnog zou ik voorzichtig suggereren dat het mischien scheurtjes zijn die door een laterale vervorming worden gevormd, hoofdzakelijk op basis van de hoek die de twee lineamenten met elkaar maken. Ik vind dat het mooie plaatjes oplevert, maar een beetje bizar is het wel. Ik ben benieuwd wat voor nieuws we hier allemaal nog verder over gaan krijgen.Inderdaad! Ik herken hier toch ook echt héél duidelijk in Manhattan-Times Square-birds-eye-view op :


Op 08-09-2009 0:55:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
Firefox:

geoloog:

Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.


Nagels met koppen, enne ... hoe slaag je d'er in in het oppervlak van dat stuk gesteente in God's naam een 'reliëfkaart' te zien ?? Ik tip op krimpscheuren, een geologisch fenomeen dat meer geometrische vormen kan creeëren dan je denkt, of op krassporen van puin dat door gletsjers verplaatst werd.

En weer blaten zonder je eerst erin te verdiepen....

"The group of Russian and Chinese specialists in the field of cartography, physics, mathematics, geology, chemistry, and Old Chinese language managed to precisely find out that the slab contains the map of Ural region, with rivers Belya, Ufimka, Sutolka, Alexander Chuvyrov said while showing the lines on the stone to the journalists. You can see Ufa Canyon the break of the earth's crust, stretched out from the city of Ufa to the city of Sterlitimak. At the moment, Urshak River runs over the former canyon. The map is done on a scale 1 : 1.1 km."

Onmogelijk dat dit een natuurlijk fenomeen is!
Onderschriften zeggen niets
Op 08-09-2009 15:01:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog:
Feng Shui:

Firefox:

geoloog:

Ehm, even voor alle duidelijkheid: De steen in kwestie is gedateerd aan de hand van fossielen en de regionale tektonische setting. Tenminste, dat is wat ik tot nog toe heb kunnen terugvinden. Noem me gek, maar ik ben geneigd om te zeggen dat de ouderdom van de steen niets zegt over de ouderdom van de gravures (behalve dan dat de gravure in aller geval niet ouder kan zijn dan de steen zelf). Dus voor we beginnen met de discussie over heeeeeeele oude prehistorische pre-tyranosaurische pre-angiospermische en pre-mammalische beschavingen, let's look at the facts people :-) De steen is 120 miljoen jaar oud (plus of minus enkele tientallen miljoenen jaren als ik de twijfel rond de datering een beetje in acht neem), de gravures zijn vooralsnog niet gedateerd.


Nagels met koppen, enne ... hoe slaag je d'er in in het oppervlak van dat stuk gesteente in God's naam een 'reliëfkaart' te zien ?? Ik tip op krimpscheuren, een geologisch fenomeen dat meer geometrische vormen kan creeëren dan je denkt, of op krassporen van puin dat door gletsjers verplaatst werd.

En weer blaten zonder je eerst erin te verdiepen....

"The group of Russian and Chinese specialists in the field of cartography, physics, mathematics, geology, chemistry, and Old Chinese language managed to precisely find out that the slab contains the map of Ural region, with rivers Belya, Ufimka, Sutolka, Alexander Chuvyrov said while showing the lines on the stone to the journalists. You can see Ufa Canyon the break of the earth's crust, stretched out from the city of Ufa to the city of Sterlitimak. At the moment, Urshak River runs over the former canyon. The map is done on a scale 1 : 1.1 km."

Onmogelijk dat dit een natuurlijk fenomeen is!


Onmogelijk? Alles is mogelijk, toch? Vanwaar zo gekrenkt mon ami? Rare verhouding trouwens, 1:1.1 km. Waarom niet simpelweg 1:1 km? Vragen vragen...
Op 08-09-2009 18:11:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
geoloog:

Firefox:

Nagels met koppen, enne ... hoe slaag je d'er in in het oppervlak van dat stuk gesteente in God's naam een 'reliëfkaart' te zien ?? Ik tip op krimpscheuren, een geologisch fenomeen dat meer geometrische vormen kan creeëren dan je denkt, of op krassporen van puin dat door gletsjers verplaatst werd.

En weer blaten zonder je eerst erin te verdiepen....

"The group of Russian and Chinese specialists in the field of cartography, physics, mathematics, geology, chemistry, and Old Chinese language managed to precisely find out that the slab contains the map of Ural region, with rivers Belya, Ufimka, Sutolka, Alexander Chuvyrov said while showing the lines on the stone to the journalists. You can see Ufa Canyon the break of the earth's crust, stretched out from the city of Ufa to the city of Sterlitimak. At the moment, Urshak River runs over the former canyon. The map is done on a scale 1 : 1.1 km."

Onmogelijk dat dit een natuurlijk fenomeen is!


Onmogelijk? Alles is mogelijk, toch? Vanwaar zo gekrenkt mon ami? Rare verhouding trouwens, 1:1.1 km. Waarom niet simpelweg 1:1 km? Vragen vragen...
[/quote]
Ben niet gekrenkt hoor, wordt alleen een beetje moe van het bij voorbaat afdoen als onzin van alles wat we zeggen door Firefox...
Onderschriften zeggen niets
Op 08-09-2009 19:33:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
geoloog:

Nee en mischien. Gletsjerkrassen zijn meer lineair (http://en.wikipedia.org/wiki/Glacial_striation). Krimpscheuren vormen normaliter polygonen (http://en.wikipedia.org/wiki/Dessication), dat zie ik heir niet terug. Maar, dat zou ook kunnen liggen aan de opbouw. Als je inderdaad verschillende laagjes op elkaar hebt die variabele krimp vertonen kan je bizarre verschijnselen krijgen.

neerwaartse en zijwaartse druk?
volgens mij zie je dit soort vervorming ook vaker bij breuklijnen en de overgangen tussen 2 grondlagen?

ik ken dit verhaal btw al weer heel wat jaren, en er zijn zeer verbazingwekkende beweringen over dit stuk steen gedaan, ikzelf ben daarom ook zeer benieuwd naar die hiëroglyfen en bewijzen voor bewerkingen...

tijd voor deel 2!!!
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-09-2009 19:55:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
geoloog:

Rare verhouding trouwens, 1:1.1 km. Waarom niet simpelweg 1:1 km? Vragen vragen...

omdat de makers een ander maatsysteem gebruikten dan wij nu tegenwoordig gebruiken?

ons 10tallig systeem is waarschijnlijk ook puur en alleen een gevolg van onze 10 vingers, en als je heel erg secuur wilt gaan doen, dan denk ik dat een octaal stelsel ook beter de werkelijkheid zou benaderen, maar dat is weer een ander verhaal

(even los van de evt echtheid
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-09-2009 19:59:10 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
geoloog:
Ron B.:

geoloog:

Rare verhouding trouwens, 1:1.1 km. Waarom niet simpelweg 1:1 km? Vragen vragen...

omdat de makers een ander maatsysteem gebruikten dan wij nu tegenwoordig gebruiken?

ons 10tallig systeem is waarschijnlijk ook puur en alleen een gevolg van onze 10 vingers, en als je heel erg secuur wilt gaan doen, dan denk ik dat een octaal stelsel ook beter de werkelijkheid zou benaderen, maar dat is weer een ander verhaal

(even los van de evt echtheid


Ik zie hier verstrekkende gevolgen. De verhouding van 1:1.1 suggereert een elftallig rekenstelsel. Kunnen we daaruit dan ook niet direct afleiden dat de mens 120 miljoen jaar geleden 11 vingers had? ;-)
Op 08-09-2009 20:57:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
geoloog:

Ron B.:

geoloog:

Rare verhouding trouwens, 1:1.1 km. Waarom niet simpelweg 1:1 km? Vragen vragen...

omdat de makers een ander maatsysteem gebruikten dan wij nu tegenwoordig gebruiken?

ons 10tallig systeem is waarschijnlijk ook puur en alleen een gevolg van onze 10 vingers, en als je heel erg secuur wilt gaan doen, dan denk ik dat een octaal stelsel ook beter de werkelijkheid zou benaderen, maar dat is weer een ander verhaal

(even los van de evt echtheid


Ik zie hier verstrekkende gevolgen. De verhouding van 1:1.1 suggereert een elftallig rekenstelsel. Kunnen we daaruit dan ook niet direct afleiden dat de mens 120 miljoen jaar geleden 11 vingers had? ;-)

ik ken iig veel mannen die er zo over denken

maar zonder gekheid, wij gebruiken centimeters, meters en kilometers, de amerikanen gebruiken inches, feet, yards en miles, ook tegenwoordig zijn er nog vele verschillende meetsystemen, dus het lijkt mij niet onmogelijk dat er vroeger nog meer waren, zo had je in de bijbelse tijd onder andere de el meende ik...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 08-09-2009 21:39:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden