Een mysterieuze vondst van wetenschappers in de Basjkieren-regio spreekt de traditionele menselijke geschiedenis tegen: een stenen plak van 120 miljoen jaar oud die bedekt is met een reliëfkaart van het Oeralgebied. Alles draait rond een grote stenen plak die in 1999 gevonden werd en die door gebruik van een onbekende technologie het landschap van de regio in reliëf zou weergeven.

Bij het bepalen van de geologische structuur van de stenen plak werden drie lagen vastgesteld. Zo bestaat de basis van 14 centimeter dik uit een soort dolomiet. Het tweede gedeelte is het meest interessant omdat het 'gemaakt' is uit diopsied. De technologie voor de behandeling daarvan is onbekend voor de moderne wetenschap. Eigenlijk is het beeld het duidelijkst op dit niveau. De derde laag is 2 millimeter dik en gemaakt uit calcium-porselein die de kaart beschermt tegen externe effecten.

Chuvyrov: "We moeten vaststellen dat het reliëf niet met de hulp van oude manuele steenbewerkingsgereedschappen is gemaakt. Dat is eenvoudigweg onmogelijk. Het is duidelijk dat de steen machinaal bewerkt werd. Röntgenfoto's bevestigden dat de plak van kunstmatige oorsprong is en met hoogwaardige precisiehulpmiddelen is gemaakt."

Omdat er op de Dashka steen verticale inscripties stonden veronderstelden de wetenschappers in eerste instantie dat de kaart door de oude Chinezen gemaakt kon zijn. Zoals bekend werden er al vóór de derde eeuw verticale inscripties in de oude Chinese taal, en dus ook in de literatuur, gebruikt. Om zijn veronderstelling te verifiëren bezocht professor Chuvyrov de bibliotheek van het Chinese Imperium. Gedurende de 40 minuten toestemming die hij kreeg om in de bibliotheek door te brengen keek hij verschillende oude en zeldzame boeken in. Geen enkele bevatte literatuur die op de inscripties op de stenen plak leken.

Na een vergadering met zijn collega's van de Hunan University gaf hij de piste die leidde naar het 'Chinese spoor' op. Chuvyrov kwam tot het besluit dat het porselein op de stenen plak nooit in China gebruikt was of toegepast werd. Hoewel alle inspanningen om de inscripties te ontcijferen vruchteloos waren kwam men toch te weten dat de literatuur een hiëroglyfisch-Syllabisch karakter had. Chuvyrov verklaarde echter één teken op de kaart te hebben ontcijferd. Het zou de breedtegraad betekenen van de huidige stad Oefa.

Hoe langer men de Dashka-steen bestudeerde hoe meer mysteries er het daglicht verkenden. Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep. De dammen moesten waarschijnlijk helpen om het water in beide richtingen te keren, terwijl de aanleg moet geleid moet hebben tot de verplaatsing van zo'n quadriljoen kubieke meter aarde. In vergelijking met dit irrigatiesysteem is het Volga-Don Kanaal slechts een krasje op de Dashka-steen. Als fysicus gaat Chuvyrov er van uit dat de mensheid nu slechts maar een klein stukje kan bouwen van wat er op de kaart wordt weergegeven. Volgens de kaart op de stenen plak zou de Belaya River initieel een artificiële rivierbedding hebben gehad.

Het bleek onbegonnen werk om de Dashka steen zelfs maar benaderend te dateren. Eerst werd een C14-datering uitgevoerd, daarna werden de drie lagen afgetast met de radiometrische dateringsmethode. Omdat de twee onderzoeksmethoden verschillende resultaten opleverden bleef de ouderdom van de plak onduidelijk. Tijdens het onderzoek werden er echter twee schelpjes onder de oppervlakte van de plak gevonden. De ouderdom van één van hen, Navicopsina munitus van de familie Gyrodeidae, is ongeveer 500 miljoen jaar, terwijl de tweede schelp Ecculiomphalus princeps van de subfamilie Ecculiomphalinae, ongeveer 120 miljoen jaar oud is. Het is deze laatste ouderdom die als 'werkversie' geaccepteerd werd.

Chuvyrov: "De kaart werd waarschijnlijk gecreëerd toen de magnetische Noordpool van de Aarde zich in de omgeving van Frans Jozefland bevond, en dat is precies 120 miljoen jaar geleden. De kaart op de stenen plak is buiten perceptie van de traditionele visie van de mensheid en we zullen tijd nodig hebben om er aan te wennen. Wij zijn al gewend geraakt aan dit wonder. Aanvankelijk dachten we dat de steen ongeveer 3.000 jaar oud was. De ouderdom werd trapsgewijs groter totdat we de ingewortelde schelpjes onder de oppervlakte ontdekten. Er is natuurlijk geen enkel bewijs dat de schelp nog in leven was toen ze zich vastwortelde in de steen. Mogelijk gebruikte de 'schepper' een gefossileerd stuk steen."

Het misschien wel meest interessantste aan de Dashka-steen is wat de doelstelling van de kaart was. Het materiaal van de stenen plak is onderzocht door het Centre of Historical Cartography in Wisconsin, VS. De Amerikanen waren verbaasd. Volgens hen kon de driedimensionale kaart maar één doelstelling hebben: navigatie, terwijl ze echter enkel door ruimteonderzoek zou kunnen zijn uitgewerkt. Wat meer is: de dag van vandaag wordt in de VS werk verricht om driedimensionale kaarten zoals op de Dashka-steen te ontwerpen. Maar de Amerikanen verwachten maar resultaten tegen het jaar 2010 omdat er bij het samenstellen van zo'n kaart een enorme hoeveelheid gegevens en cijfers moeten verwerkt worden.

"Probeer om minstens een berg in kaart te brengen!", zegt Chuvyrov, "De technologie voor het samenstellen van dergelijke kaarten eist supercomputers en ruimtevaartonderzoek van de Shuttle." Wie creëerde deze kaart? Chuvyrov is omzichtig: "Ik hoor niet graag spreken over UFO's en buitenaardsen. Laat ons de ontwerper van deze kaart gewoon de creator, de schepper noemen."

Het lijkt er alvast op dat diegenen die toen leefden zich enkel verplaatsen door de lucht: er zijn geen wegen op de kaart. Of misschien gebruikten ze de waterwegen als transport. Er is ook een opinie dat de auteurs van de oude kaart daar helemaal niet leefden, maar voorbereidende werken uitvoerden om het gebied droog te leggen. Dit lijkt de best mogelijke versie, maar alle mogelijke wegen liggen open. Waarom niet veronderstellen dat de auteurs deel uit maakten van een vroegere beschaving?

De recentste onderzoeken van de kaart brengen de ene sensatie na de andere. Nu zijn wetenschappers er zeker van de kaart slechts een fragment van een grote kaart van de aarde is. Volgens één of andere hypothese waren er totaal 348 fragmenten als deze. De andere fragmenten zouden zich in nabije omgeving bevinden. In de buitenwijken van Chandar namen wetenschappers meer dan 400 steekproeven van de grond en kwamen te weten dat de gehele kaart zich waarschijnlijk in de kloof van de Sokolinaya Mountain (Valken berg) bevond en tijdens de ijstijd verbrokkeld raakte.

Als wetenschappers er in zouden slagen om alle stukken van het mozaïek te verzamelen dan zou de kaart bij benadering 340 op 340 meter groot zijn. Chuvyrov bestuurde de archieven en denkt vier stukken te hebben gelokaliseerd: één onder een bepaald huis in Chandar, een ander onder het huis van handelaar Khasanov, het derde onder één van de dorpsbaden en het vierde onder brugpilaren van de lokale smalle-maat spoorweg.

Ondertussen sturen de wetenschappers uit Bashkir de informatie over hun vondst aan verschillende wetenschappelijke centra van de wereld. Bij verschillende internationale congressen hebben zij al lezingen over de Dashka steen met hun wetenschappelijk verslag 'The Civil Engineering Works Map of an Unknown Civilazation of South Ural'.

De vondst van wetenschappers in Bashkir heeft geen analogen, op slechts één uitsluiting na: wanneer het onderzoek van de Dashka-steen op zijn hoogtepunt was, arriveerde er op professor Chuvyrov' s bureau een klein stenen artefact dat een gelijkaardig reliëf had. Misschien zag er iemand de stenen plak en wou hij er een kopie van maken. Maar wie zou dat willen, en waarom?

Bounty: Als de conclusies al op tafel liggen, waar zijn de onomstotelijke bewijzen dan? Ik mag hopen dat dit niet bovenstaand vergelijkingsplaatje is, want dat is echt totaal niet de vergelijken met elkaar (of ik ben kippig). Het is ook het enige vergelijkingsplaatje welke ik met google kan vinden. Toch raar? Ik geloof eigenlijk geen ene zak van dit verhaal en krijg hele sterke hoax gevoelens. Of moeten we wachten tot deel 3?
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 09-09-2009 8:53:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ongelooflijk!:
...ongelooflijk...
Op 09-09-2009 9:39:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Kvind het een beetje raar dat men de steen dateerd aan de hand van die schelpen die men er in vond.
Carpe diem homo universalis
Op 09-09-2009 10:06:47 | Kudos: 1 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Clavius: Hoezo zijn is er ruimtevaart technologie nodig om deze stenen te maken?

De plaatjes in het artikel komen namelijke niet eens echt 1 op 1 overeen. Het lijkt meer op toeval. Alsof iemand per toeval de stenen vond en is gaan zoeken op de landkaart naar iets dat er op lijkt.

En waarom zouden hoogontwikkelde wezens dergelijke lompe kaarten maken? De tomtom's van onze 'primitieve' beschaving zijn nog handiger en bovendien nauwkeuriger.
I might just be saying that to get you mad...
Op 09-09-2009 10:13:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui: Goed overgenomen redaxie. Het is alleen jammer dat er geen bronvermelding plaatsvindt. Temeer daar de meeste tekst letterlijk overgenomen is. Voor de liefhebber zal ik het dan maar doen:

http://www.cher...rt%3D80%26um%3D1
Onderschriften zeggen niets
Op 09-09-2009 10:52:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeEne:
Clavius:

Hoezo zijn is er ruimtevaart technologie nodig om deze stenen te maken?

De plaatjes in het artikel komen namelijke niet eens echt 1 op 1 overeen. Het lijkt meer op toeval. Alsof iemand per toeval de stenen vond en is gaan zoeken op de landkaart naar iets dat er op lijkt.

En waarom zouden hoogontwikkelde wezens dergelijke lompe kaarten maken? De tomtom's van onze 'primitieve' beschaving zijn nog handiger en bovendien nauwkeuriger.


In 120 MILJOEN jaar verandert er wel het 1 en ander aan de contouren van een gebied..
Wellicht een kunstuitingsvorm?
Op 09-09-2009 10:53:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: wel eens deze tekst onderaan een docu gezien; elke overeenkomst met.....berust op toeval?
Op 09-09-2009 0:10:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie: "Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep."

Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?
Maar het lijken mij meer natuurlijke scheuren in de steen.

Verder over die futuristische bewerking technieken, dachten ze van de Maya's ook en bleek toch ook een heleboel elleboog vet te zijn.

En hebben die ijstijden ook niet voor landschap erosie gezorgd de afgelopen 120 miljoen jaar ?
Op 09-09-2009 0:53:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ceedee: Lijkt me ook zoals Firefox aangaf in deel 1 dat het om krassen gaat door wrijving met puntig rotsgesteente. De lijnen hebben ongeveer dezelfde helling en de toppen hebben ongeveer dezelfde assymetrie. Wellicht zijn de lijnen ontstaan door een translatie beweging van links onder naar rechts boven met een lichte rotatiebeweging in tegenwijzerzin wat verklaart dat de helling onderaan iets kleiner is. Door een botsing van het bovenliggende gesteente met een ander obstakel is is de translatie en rotatierichting veranderd wat de min of meer gelijkaardig assymetrische toppen verklaart.

Voorgaande is wel wat vergezocht geef ik toe. Waarschijnlijker is dat het gaat om een amateuristische gravure op composiet beton van 10 km lange dammen gemaakt vanuit een ruimteschip door een 120 miljoen jaar oude beschaving.
Op 09-09-2009 14:08:20 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BT:
ceedee:


Voorgaande is wel wat vergezocht geef ik toe.

Waarschijnlijker is dat het gaat om een amateuristische gravure op composiet beton van 10 km lange dammen gemaakt vanuit een ruimteschip door een 120 miljoen jaar oude beschaving.Op 09-09-2009 15:31:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
psychodelic: Men ziet in deze steen wat men graag WIL! (of hoopt) te zien....een hoop BOGUS als je 't mij vraagt!.......Al die vermeldingen en artefacten die ook in de vele boeken, over dit soort onderwerpen, staan zijn altijd uit 2e of 3e....10e hands via via verwijzingen, artikelen en het maakt het "ongeloofwaardigheids" gevoel bij mij steeds groter.......
Op 09-09-2009 17:12:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Clavius:

En waarom zouden hoogontwikkelde wezens dergelijke lompe kaarten maken?

om de tijd te doorstaan?
alle moderne technologie is nogal vergankelijk, als je geschiedenis wilt schrijven wat men over een paar duizend jaar ook nog kan lezen dan zou ik het op een steen beitelen

ook is er helemaal geen bewijs dat het een lompe kaart is, als je een prototype kaart hebt waar je al je andere kaarten weer van kopieert dan vind ik een kaart van 340 bij 340 meter voor de gehele wereld zelfs nog vrij compact...

het is ook nog goed mogelijk dat er andere data in de steen zit, net zoals de dataopslag nu op schijven (cd, dvd, hardeschijf) steeds meer naar andere vormen gaat (flash, solid state, holografisch) en dat het basisproduct wat wij nu zien lang niet alles is...

wie weet dat wij pas over duizend jaar alle techniek die hiervoor nodig zijn kunnen beheersen, als dit object er in dat geval had uitgezien als een stuk glas, steen of kristal zonder voor ons herkenbare bewerkingen dan was het zeker verloren gegaan, omdat we het niet zouden herkennen, maar op deze manier bevat het info die op veel verschillende nivo's herkenbaar is, en groeit de overlevingskans van zo'n artefact ook weer...

zeer speculatief ik weet het, maar dat wil niet zeggen dat het ook meteen klinkklare onzin is
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-09-2009 17:25:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
psychodelic:

Al die vermeldingen en artefacten die ook in de vele boeken, over dit soort onderwerpen, staan zijn altijd uit 2e of 3e....10e hands via via ........

voor zover ik het begrijp, is dit toch echt informatie uit de eerste hand hoor...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-09-2009 17:35:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Hippie:

"Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep."

Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?

"Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?"

hmmm, de grote piramide 4000 tot 10.000 jaar oud, bestaat alleen nog omdat we m al meerdere keren gerestaureert hebben...
sfinks, zelfde verhaal...
chinese muur, het overgrote deel is amper herkenbaar, ook nog maar 4000 jaar oud, en ga maar door...

http://www.history.com/content/life_after_people
deze docu's geven een goed beeld van hoelang onze grote bouwwerken en de grote bouwwerken uit de oudheid het zouden uithouden zonder de mensheid om alles te onderhouden...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-09-2009 17:41:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Hippie:
Ron B.:

Hippie:

"Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep."

Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?

"Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?"

hmmm, de grote piramide 4000 tot 10.000 jaar oud, bestaat alleen nog omdat we m al meerdere keren gerestaureert hebben...
sfinks, zelfde verhaal...
chinese muur, het overgrote deel is amper herkenbaar, ook nog maar 4000 jaar oud, en ga maar door...

http://www.history.com/content/life_after_people
deze docu's geven een goed beeld van hoelang onze grote bouwwerken en de grote bouwwerken uit de oudheid het zouden uithouden zonder de mensheid om alles te onderhouden...


Bedoel meer verstoring in de bodem, niet het bouwwerk, als er op die plek een dam van 3km heeft gestaan moet dat sporen in de bodem hebben achtergelaten. Dichtheid zal daar waarschijnlijk anders zijn.
Op 09-09-2009 18:05:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Hippie:

Ron B.:

Hippie:

"Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep."

Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?

"Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?"

hmmm, de grote piramide 4000 tot 10.000 jaar oud, bestaat alleen nog omdat we m al meerdere keren gerestaureert hebben...
sfinks, zelfde verhaal...
chinese muur, het overgrote deel is amper herkenbaar, ook nog maar 4000 jaar oud, en ga maar door...

http://www.history.com/content/life_after_people
deze docu's geven een goed beeld van hoelang onze grote bouwwerken en de grote bouwwerken uit de oudheid het zouden uithouden zonder de mensheid om alles te onderhouden...


Bedoel meer verstoring in de bodem, niet het bouwwerk, als er op die plek een dam van 3km heeft gestaan moet dat sporen in de bodem hebben achtergelaten. Dichtheid zal daar waarschijnlijk anders zijn.


weet ik, maar mijn mening maakt het weinig uit...

wat denk je wat de voetprint is van de hooverdam, ik denk dat je na 120 miljoen jaar ook de fundamenten echt niet meer terugvind, de oudste bouwwerken die we nu kennen zijn rond de 10.000 jaar oud en daar zijn nog wat pilaren van over, verder niet veel meer dan dat...

let wel, als het om 120 miljoen jaar gaat (120.000.000) dat is een periode die 12000 keer langer geleden is dan het oudste bouwwerk waar we nu nog een paar restjes van terug kunnen vinden, ik denk niet dat er na 120 miljoen jaar nog iets herkenbaar over is...

een andere factor is ook nog de aardplaten, die een nog veel groter effect kunnen veroorzaken al duurt dat een stuk langer, maar 120 miljoen jaar lijkt me wel voldoende
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 09-09-2009 19:42:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
VJB: Voor het berekenen van de leeftijd van de aarde worden formules gebruikt die onterecht een 'constante' bevatten. Voorbeeld: Je meet hoe lang materie er tegenwoordig over doet om radio-actief uit een te vallen en vervolgens neem je aan dat materie daar vroeger dezelfde tijdspanne voor nodig had. Dat neem je aan maar je kunt het niet bewijzen! Dan gebruik je die aanname als onderdeel van een formule (die dus onwetenschappelijk is) waarmee je dan de leeftijd van een bepaald 'lijk' berekend. Voor mijn part het skelet van een dinosaurus.

Omdat het verleden niet tastbaar voor onze normale zintuigen hier en nu aanwezig is, nemen 'wetenschappers' voor het gemak maar aan dat materie in de loop der tijden altijd aan dezelfde wetmatigheden onderhevig was. Slechts op basis van die aanname kunnen ze formules ontwerpen waarmee ze de leeftijd van de aarde berekenen... (Volgens mij zitten ze er heel ver naast).

Het kan dus best zijn dat die steen in werkelijkheid maar 8000 jaar oud is. Dat zou dan meteen kunnen verklaren waarom dat ding nog redelijk in tact is.
Op 09-09-2009 21:25:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 10-09-2009 9:18:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
johannez: sorry hoor, maar hoe super interessant ik prehistorische kaarten ook vind, ik zie hier gewoon een stuk grond... waar is de overlapping met een werkelijke kaart???
Op 10-09-2009 0:11:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:

een artikel wat overstroomd van de vooroordelen, en puur geschreven om de eigen visie te bevestigen, sorry maar zoiets is geen f*ck waard...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-09-2009 0:40:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
VJB:

nemen 'wetenschappers' voor het gemak maar aan dat materie in de loop der tijden altijd aan dezelfde wetmatigheden onderhevig was. Slechts op basis van die aanname kunnen ze formules ontwerpen waarmee ze de leeftijd van de aarde berekenen...

ik heb nog geen bewijs gezien voor variabelen in de bewezen natuurwetten die met wiskunde natuurkunde en scheikunde toch echt wel erkend zijn...

de enige groep die het niet erkend zijn de creationisten, en iedereen weet waarom zij dit verwerpen...

(en laten we ontopic blijven, een discussie over dateringsmethoden en de juistheid daarvan is iets wat je een keer met een fysicus moet bespreken, bijvoorbeeld)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-09-2009 0:45:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
GM:
Ron B.:

Hippie:

Ron B.:

Hippie:

"Op de map kon men een reuzegroot irrigatiesysteem zien. Naast rivieren zijn er twee 500 meter brede kanalen, 12 dammen van 300 tot 500 meter breed, elk circa 10 kilometer lang en 3 kilometer diep."

Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?

"Daar moeten dan toch nog sporen van te vinden zijn?"

hmmm, de grote piramide 4000 tot 10.000 jaar oud, bestaat alleen nog omdat we m al meerdere keren gerestaureert hebben...
sfinks, zelfde verhaal...
chinese muur, het overgrote deel is amper herkenbaar, ook nog maar 4000 jaar oud, en ga maar door...

http://www.history.com/content/life_after_people
deze docu's geven een goed beeld van hoelang onze grote bouwwerken en de grote bouwwerken uit de oudheid het zouden uithouden zonder de mensheid om alles te onderhouden...


Bedoel meer verstoring in de bodem, niet het bouwwerk, als er op die plek een dam van 3km heeft gestaan moet dat sporen in de bodem hebben achtergelaten. Dichtheid zal daar waarschijnlijk anders zijn.


weet ik, maar mijn mening maakt het weinig uit...

wat denk je wat de voetprint is van de hooverdam, ik denk dat je na 120 miljoen jaar ook de fundamenten echt niet meer terugvind, de oudste bouwwerken die we nu kennen zijn rond de 10.000 jaar oud en daar zijn nog wat pilaren van over, verder niet veel meer dan dat...

let wel, als het om 120 miljoen jaar gaat (120.000.000) dat is een periode die 12000 keer langer geleden is dan het oudste bouwwerk waar we nu nog een paar restjes van terug kunnen vinden, ik denk niet dat er na 120 miljoen jaar nog iets herkenbaar over is...

een andere factor is ook nog de aardplaten, die een nog veel groter effect kunnen veroorzaken al duurt dat een stuk langer, maar 120 miljoen jaar lijkt me wel voldoende

Hmm, van hele bouwwerken zien we nooit niets meer terug na zo'n tijd, maar deze kaart bestaat nog steeds? Iets klopt er niet...
Op 10-09-2009 0:56:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:


een artikel wat overstroomd van de vooroordelen, en puur geschreven om de eigen visie te bevestigen, sorry maar zoiets is geen f*ck waard...

je wekt de sugestie dat je er niets van geleezen hebt. warschijnlijk was het woordje 'bijbel' bovenaan voldoende reden om direct op het kruisje te klikken

quote:
Er zijn monsters genomen uit afgekoelde lavastromen, ontstaan door uitbarstingen van de Nieuw-Zeelandse vulkaan Mount Ngauruhoe in 1949, 1954 en 1975. De ouderdom van deze gesteenten is dus nauwkeurig bekend. Maar de metingen, blanco (zonder kennis van de herkomst van de monsters) uitgevoerd door gerenommeerde laboratoria, lieten de in tabel 2 genoemde uitkomsten zien:

Tabel 2. Mt. Ngauruhoe, Nieuw-Zeeland (Andesite)

Methode type Ouderdom in
miljoenen jaren
min. max.
K-Ar (Kalium-Argon) beta < 0,27 3,5 ± 0,2
Rb-Sr (Rubidium-Strontium) alfa 133 ± 87
Sm-Nd (Samarium-Neodynium) alfa 197 ± 160
Pb-Pb (Lood-Lood) alfa 3.908 ± 390

sorry voor de slechte weergave, maar dit zegt al heel wat lijkt mij.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 10-09-2009 13:34:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
GM:

Ron B.:

weet ik, maar mijn mening maakt het weinig uit...

wat denk je wat de voetprint is van de hooverdam, ik denk dat je na 120 miljoen jaar ook de fundamenten echt niet meer terugvind, de oudste bouwwerken die we nu kennen zijn rond de 10.000 jaar oud en daar zijn nog wat pilaren van over, verder niet veel meer dan dat...

let wel, als het om 120 miljoen jaar gaat (120.000.000) dat is een periode die 12000 keer langer geleden is dan het oudste bouwwerk waar we nu nog een paar restjes van terug kunnen vinden, ik denk niet dat er na 120 miljoen jaar nog iets herkenbaar over is...

een andere factor is ook nog de aardplaten, die een nog veel groter effect kunnen veroorzaken al duurt dat een stuk langer, maar 120 miljoen jaar lijkt me wel voldoende

Hmm, van hele bouwwerken zien we nooit niets meer terug na zo'n tijd, maar deze kaart bestaat nog steeds? Iets klopt er niet...

ben ik met je eens, ik stel alleen maar dat ik niet verwacht dat je na 120 miljoen jaar iets terug zal vinden, tenminste niet de bouwwerken, de fundamenten zou evt wel mogelijk zijn, maar ik vraag me af wat tektonische druk, weersinvloeden enz daar mee zou doen, misschien als ze ingesloten raken in een grondlaag die weinig tot geen veranderingen ondergaat?

het zou btw ook een onbekend materiaal of bewerkingsmethode kunnen zijn, wat het overleven wel weer zou kunnen verklaren, lees ook eens iets over de zuil van delhi:
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=2617

maar wb de datering van 120 miljoen jaar, vind ik ook nogal ruim hoor, maar met een vraag daarover zal je bij deze onderzoekers moeten zijn
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-09-2009 19:23:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

je wekt de sugestie dat je er niets van geleezen hebt. warschijnlijk was het woordje 'bijbel' bovenaan voldoende reden om direct op het kruisje te klikken

quote:
Er zijn monsters genomen uit afgekoelde lavastromen, ontstaan door uitbarstingen van de Nieuw-Zeelandse vulkaan Mount Ngauruhoe in 1949, 1954 en 1975. De ouderdom van deze gesteenten is dus nauwkeurig bekend. Maar de metingen, blanco (zonder kennis van de herkomst van de monsters) uitgevoerd door gerenommeerde laboratoria, lieten de in tabel 2 genoemde uitkomsten zien:

Tabel 2. Mt. Ngauruhoe, Nieuw-Zeeland (Andesite)

Methode type Ouderdom in
miljoenen jaren
min. max.
K-Ar (Kalium-Argon) beta < 0,27 3,5 ± 0,2
Rb-Sr (Rubidium-Strontium) alfa 133 ± 87
Sm-Nd (Samarium-Neodynium) alfa 197 ± 160
Pb-Pb (Lood-Lood) alfa 3.908 ± 390

sorry voor de slechte weergave, maar dit zegt al heel wat lijkt mij.


nee het woordje bijbel was puur een indicatie, en de data daaronder bevestigde dat idee
ik ken deze benadering, ik ken de methodes, en ik ben redelijk op de hoogte van hoe dit soort zaken werken. ik ben er eerlijk in dat ik echt geen "wetenschapper" ben, maar ik weet wel met grote zekerheid te zeggen dat dit soort beweringen al zo vaak ontkracht zijn dat er opnieuw op ingaan totale tijdsverspilling is, dit is zeker niet beledigend bedoelt maar als dit soort zaken niet zou kloppen dan zouden zoveel andere zaken ook niet kunnen kloppen...

het is net alsof een wetenschapper ineens beweerd dat 1+1 niet 2 is, in dat geval zijn er ook weinig collega's die hem nog serieus gaan nemen...

een andere kwestie die overgeslagen word, als ik een stuk metaal heb wat ik omsmelt tot een lepel, is de datering dan gelijk aan wanneer ik die lepel gemaakt heb of is de datering gelijk aan de leeftijd van het metaal zelf, en datzelfde geld voor gesmolten steen...
dit is echter een gegeven wat creationisten niet willen horen.
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-09-2009 19:36:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: zalig zijn de armen van geest.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 10-09-2009 19:41:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

zalig zijn de armen van geest.

Want hunner is het koninkrijk der hemelen...

jammer dat jij jezelf arm houd, ondanks dat je geestelijk zo rijk zou kunnen zijn, onder andere in de kaballah kan je leren wat er met dat citaat bedoelt word...

ik zeg niet dat god fout zit, ik zeg dat een groot deel van zijn aanhangers fout zit, en dat is een groot verschil...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 10-09-2009 20:17:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
zwartjes: Inderdaad netjes overschrijfwerk.

Het lijkt echter nergens op, de conclusies zijn zo overduidelijk wishful thinking dat het er vanaf druipt.....
Op 11-09-2009 10:14:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

zalig zijn de armen van geest.

Want hunner is het koninkrijk der hemelen...

jammer dat jij jezelf arm houd, ondanks dat je geestelijk zo rijk zou kunnen zijn, onder andere in de kaballah kan je leren wat er met dat citaat bedoelt word...

ik zeg niet dat god fout zit, ik zeg dat een groot deel van zijn aanhangers fout zit, en dat is een groot verschil...

wie de schoen passe..

iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 11-09-2009 10:20:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Feng Shui:
studentje:

Ron B.:

studentje:

zalig zijn de armen van geest.

Want hunner is het koninkrijk der hemelen...

jammer dat jij jezelf arm houd, ondanks dat je geestelijk zo rijk zou kunnen zijn, onder andere in de kaballah kan je leren wat er met dat citaat bedoelt word...

ik zeg niet dat god fout zit, ik zeg dat een groot deel van zijn aanhangers fout zit, en dat is een groot verschil...

wie de schoen passe..

Toch jammer dat de discussie nu niet meer gaat over de gevonden 3D landkaart, maar over God....
Onderschriften zeggen niets
Op 11-09-2009 10:25:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
studentje:

Ron B.:

studentje:

zalig zijn de armen van geest.

Want hunner is het koninkrijk der hemelen...

jammer dat jij jezelf arm houd, ondanks dat je geestelijk zo rijk zou kunnen zijn, onder andere in de kaballah kan je leren wat er met dat citaat bedoelt word...

ik zeg niet dat god fout zit, ik zeg dat een groot deel van zijn aanhangers fout zit, en dat is een groot verschil...

wie de schoen passe..

was niet sirieus bedoeld hoor ron, begrijp je wel denk ik
maar sirieus; over die 'kaballah' , is er een NL versie bij de boekhandel? lijkt me wel interesant!
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 11-09-2009 11:51:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Feng Shui:

Toch jammer dat de discussie nu niet meer gaat over de gevonden 3D landkaart, maar over God....

ja, laten we even ontopic blijven, excuse ik laat mij nogal snel afleiden :$

(@studentje, wb kaballah, op internet zelf kom je natuurlijk al een heel eind, maar ook een bol.com zal vast wel wat basisboeken hebben, denk ik)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 11-09-2009 0:29:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
vosje: Als je de baksteen omdraait, en de Naar de diepe grote scheuren kijkt lijken die heel erg verdacht veel op die rivier... ..
If time doesn't matter, distance also won't.
Op 02-10-2009 16:46:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje: wanneer komt deel 3?
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 02-10-2009 17:22:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden