Ze worden 'Morning Glory clouds' genoemd. Ongeveer 1.200 kilometer lange buisvormige wolkenformaties die eens per jaar in de herfst met snelheden tot wel 80 kilometer per uur over het plaatsje Burketown, Queensland, Australië 'rollen'. Waarom? 'Rolwolken' worden wel vaker gesignaleerd maar waardoor ze veroorzaakt worden kan men niet met zekerheid zeggen, laat staan waarom jaarlijks boven dat Australische gehucht.

WTF

Twee keer geheugenverlies.

Een opmerkelijk staaltje synchroniciteit of puur toeval? Onlangs dook er een ongeveer 50-jarige man op in Seattle. Hij leed aan compleet geheugenverlies. De man wist niet wie hij was, waarom hij was opgedoken in Seattle en waar hij vandaan kwam. Dankzij de media werd de man herkend en heeft nu in ieder geval een naam en een achtergrond. Kort daarop dook er wederom een ongeveer 50-jarige man op in Praag. Ook hij had geen enkel idee omtrent zijn identiteit en afkomst. De politie zoekt nog naar meer informatie.

kale kapitein
(Jean Luc wacht op Godot en ziet spook)

One to beam up

Voormalig kapitein van het ruimteschip USS Enterpise-D, Jean Luc Picard, ziet spoken. De acteur Patrick Stewart, beter bekend in zijn rol als Jean Luc Picard, staat ook wel eens op de planken. Tijdens een theatervoorstelling van 'Wachten op Godot' zag Stewart een 'verschijning'. Picard Stewart was niet bang maar wel erg onder de indruk van de verschijning en vermoedt dat het om de overleden 19de eeuwse acteur John Baldwin Buckstone ging. Het schijnt dat men wel vaker verschijningen in het bewuste theater ziet.

Exit appendix dogma

Het wormvormige aanhangsel dat we kennen als de blinde darm wordt al sinds jaar en dag gezien als nutteloos of als iets dat opspeelt als het ontstoken is. Een rudimentair geval dat je gerust kan missen. Bij 1 op de 20 mensen in de westerse wereld is de appendix chirurgisch verwijderd. Nu blijkt dat ding opeens helemaal niet zo nutteloos. Wetenschappers hebben ontdekt dat de appendix een cruciale rol speelt in de aanmaak van goede bacteriën en zelfs witte bloedlichaampjes kan aanmaken. Mocht een snijgrage chirurgijn die zijn huiswerk niet heeft gemaakt onverhoopt uw appendix eruit willen halen laat hem of haar dan eerst dit artikel lezen.

Suiker of lactosepil het beste

En nu we toch medisch bezig zijn en een pillendraaier wil u een chemisch farmaceutisch eindproduct laten slikken, dan kunt u de Hippocratesaanhanger dit laten lezen. Of, wat misschien beter is, lees het voordat u naar de dokter gaat eerst zelf even. Want wat blijkt... "placebo's worden steeds effectiever".

kevers
(Edelstenen? Kijk nog eens goed)

Insectengek

Vervelen is een keuze. De, nu 89 jarige, Japanner Inamura Yoneji wist uit duizenden insecten in zes jaar tijd een prachtig Boeddha te maken. Bekijk hieronder de reportage.


Draconian: Ik had al van jongs af aan een sterk vermoeden dat het hele verhaal rondom de blinde darm niet klopte dat hij nutteloos zou zijn. Nu blijkt dat ik dus gelijk had. Schrikbarend hoe er met je lichaam gekloot wordt zonder enige echte kennis van deze lui. Geen polonaise aan mijn lijf.
.......
Op 03-09-2009 0:59:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
artofnemesis: .. dat van de appendix was mij ook al bekend, is al redelijk 'oud' nieuws. Hetzelfde geld overigens voor je amandelen, die er ook maar te pas en te onpas uitgehaald worden.
Op 03-09-2009 14:41:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Hoe houd je die beestjes goed..?
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 03-09-2009 17:35:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lemetje: Wat te denken van de milt en de galblaas? Die zitten er ook niet voor niets! En de pancreas? Alle organen hebben een functie en zitten niet voor jandoedel in het lichaam.
Van mijn lijf blijven ze af, ik heb alles nodig!
Op 03-09-2009 18:01:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
artofnemesis:

.. dat van de appendix was mij ook al bekend, is al redelijk 'oud' nieuws. Hetzelfde geld overigens voor je amandelen, die er ook maar te pas en te onpas uitgehaald worden.

klopt, ik ken het verhaal ook al een 10 jaar denk ik, in de vorm van dat de blinde darm een belangrijke functie had in het afweersysteem...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 03-09-2009 19:18:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Voorhuid zal dus ook wel ergens goed voor blijken te zijn, evenals verstandskies.
Nee, dank u.
Op 03-09-2009 23:14:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bounty: Shit!, misschien hadden we de navelstreng ook nooit mogen doorknippen....
De kwaliteit van je leven wordt bepaald door de zaken waar jij onbewust bekwaam goed in bent !
Op 04-09-2009 8:39:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
tjerky:

Voorhuid zal dus ook wel ergens goed voor blijken te zijn

hangt een beetje af van het klimaat waar je in zit
en voor de rest, google is u vriend...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 04-09-2009 19:47:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden