Het door u en mij gefinancierde instituut dat we kennen als 'het Koningshuis' ligt onder vuur. De politie denkt dat er steeds meer onverlaten zijn die een aanslag op 'onze' vorstin en consorten willen plegen. En dus kan het gepeupel in toenemende mate rekenen op 'noodverordeningen' daar waar de overgesubsidieerde blauwbloedigen acte de presence geven. Zo ook onlangs in Raalte waar men van mening was dat allerlei hitmannen de vorstin zouden gaan belagen. De politie mocht preventief gaan fouilleren en er werd een tijdelijk demonstratie- en spandoekverbod van kracht. Ooit een killer met een spandoek gezien? Ooit een killer gezien die zich preventief laat fouilleren? Laten we eens actief meedenken wie de beoogde verdachten zouden kunnen zijn...


(Wie bedreigt het sprookje?)

Serieuze aanslagplegers kennen heus de klappen van de zweep wel en minder serieuze aanslagplegers verrassen vriend en vijand door met een Suzuki geswift op de Koninklijke bus af te stormen. Althans zo wil men ons doen geloven. Ik blijf het nog steeds raar vinden dat de agent na de vermeende laatste ademtocht van de dader drie dagen nodig had om in de media te vertellen dat hij zei dat het een aanslag was. Maar goed.

De megalomane royalty’s ziet zich dus kennelijk bedreigd. Waarom eigenlijk? Wie zou onze lief wuivende Beatrix of sportminnende Willem Alexander kwaad willen doen? Zijn het de fotografen die steeds meer aan banden worden gelegd en alleen nog maar 'onze' iconen in geregisseerde omgeving mogen kieken? Nee, fotograven schieten plaatjes van en niét op leden van het koninklijk huis (ook al krijgen ze censuur opgelegd).

Zijn het misschien de boze Afrikanen die niet de beloofde voorzieningen hebben gekregen in ruil voor Willem Alexander’s luxe optrekje in Mozambique? Nee, die jongens daar kunnen met de door de van Amsbergen rondgestrooide spiegeltjes en kraaltjes niet eens een katapult kopen, laat staan een ticket naar Raalte.

Zijn het de slachtoffers van het Argentijnse regime onder Videla? Willem Alexander verdedigde zijn schoonvader Jorge Zorreguieta door te wijzen op een brief waarin stond dat Zorreguieta niets te verwijten viel ten tijde van het schrikbewind. Dat die brief door Videla zelf was geschreven maakt hem kennelijk niet uit. Maxima wist wel beter en noemde haar Prins Pils toen 'een beetje dom'.

Zouden misschien de vrinden van de Bilderbergclub zich tegen 'onze' Oranjes hebben gekeerd? We mogen met zekerheid aannemen dat de Bilderberggroep zich met (voor de bevolking) onfrisse praktijken bezig houden (zie hier), maar aangezien Bea en trawanten de motor zijn van die club lijkt dat onwaarschijnlijk. Bovendien hebben de individuele leden van die club zoveel centen dat ze wel wat beters kunnen verzinnen dan in Raalte een 'lone gunman' loslaten.

Art. 3 van de Grondwet zegt: "Alle Nederlanders zijn op gelijke voet in openbare dienst benoembaar". Toch zijn er geen vacatures voor het koningschap. De grondwet herzien? Dat is al eens gedaan nadat in 1884 prins Alexander overleed en er alleen 'slechts een vrouw overbleef in de vorm van Wilhelmina' die dan maar troonopvolgster moest worden.

In de media is er doorgaans geen kwaad woord te vinden over de gekroonde lui. Dat is niet zo vreemd als je bedenkt dat tot nu toe alle eindredacteuren van het NOS journaal uit de poel van Rijksvoorlichters komen.

De NOS betreurt dat zij in het Journaal na het verslag van Dodenherdenking het applaus dat klonk voor Koningin Beatrix heeft verlengd. Dat zegt Marcel Gelauff van het NOS Journaal in De Volkskrant. Het applaus voor Beatrix duurde eigenlijk 14 seconden, maar in het Journaal was dat gerekt tot 22 seconden (bron).

Gelukkig voor het koningshuis wil het lot dat mensen die zich kritisch uiten doodgaan of in een isolement terechtkomen. Denk maar aan Pim Fortyun, Theo van Gogh, Willem Oltmans of de Roy Zuiderwijn. In die zin is het nog een klein wondertje dat de teksten op Daanspeak nog in de lucht zijn.

Aha... Al Qaida! Natuurlijk. In de zogenaamde blinde kruistocht tegen alles wat niet halal is zouden moslimterroristen goede kandidaten zijn. O, nee toch niet. Was het niet de aangetrouwde Mabel Wisse Smit die met haar ex-toyboy (de voormalige Bosnische ambassadeur bij de VN Mohamed Sacirbey) zoveel 'goeds' voor de Islamitische zaak had gedaan ten tijde van de voormalige oorlog in Joegoslavië?

Nee. De meest verdachte mensen zijn u en ik. En dat is eigenlijk wel terecht. Sinds Koninklijke strontruimer Balkenende na diverse frauduleuze handelingen 'helderheid' in de boekhouding van de Oranjes had beloofd is het alleen maar ondoorzichtelijker geworden. Zonder verdere verantwoording krijgen de kroontjes vanaf 2010 jaarlijks minimaal 113 miljoen euro tegen inlevering van één enkele factuur (bron). Geld dat van u en van mij is.

In ruil daarvoor mogen we ontdaan van spandoeken gefouilleerd kijken naar wat zwaaiende mensen met rare hoedjes op en zien we in de media keurig geregisseerde plaatjes. Verder krijgt onze toch al zo wankele democratie een knauw omdat de Amsbergjes wel degelijk een schaduwregering vormen. Tel daar een verminderd parlementair toezicht bij op en dan heb je ook wat. O, bijna vergeten, onze feestdag op 30 april.

Oranje boven.

Steenslagen: Goed stuk Pino, dank je!

Waar blijft het aangekondigde boek van Edwin de Roy van Zuydewijn?
http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=67
Op 04-09-2009 14:13:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: http://www.degezonderoker.nl/vreemdehist_2.html

Vreemde historiën in de zaak De Roy van Zuydewijn, deel 2
door Ton Biesemaat

01-01-1881 Een historische roddel

J.G. Kikkert wist ons te verklappen dat een De Roy van Zuydewijn in 1881 burgemeester van het toen nog niet rode SP-bastion Oss werd. Nou en, horen we de lezers al denken? Oss zou met Zoutkamp, Warfum, Alphen aan de Rijn en Utrecht één van de vijf gemeenten zijn die wanneer je iets bijzonders voor het koninklijk huis deed als beloning een burgemeesterspost kreeg aangeboden. Daarom beweren sommige roddelkoningen anno 2003 dat een De Roy van Zuydewijn de biologische vader van Wilhelmina is geweest. Wilhelmina werd op 31 augustus 1880 geboren.

Er zijn altijd hardnekkige geruchten geweest dat de bejaarde en aan syfilis lijdende Willem III de spruit Wilhelmina nooit heeft kunnen verwekken bij koningin Emma. De meest geschikte kandidaat voor het biologische vaderschap zou de later tot jonkheer benoemde S.M.S. de Ranitz zijn geweest. In de theorie van de vijf burgemeestersposten voor bewezen diensten klopt dat in elk geval want een De Ranitz werd van 1948 tot 1970 burgemeester van Utrecht.

Volgens oranjekenner Kikkert leed Wilhelmina aan een erfelijke afwijking waardoor ze geen verband in muziek kon ontdekken, een zeldzame afwijking die ook in de familie De Ranitz zou voorkomen. Zou dat gerucht niet met modern DNA-onderzoek door de heer Rhodius van het kabinet der koningin uit de wereld kunnen worden geholpen? Met de opkomst van de moderne affaire De Roy van Zuydewijn zou nu de burgemeester De Roy van Zuydewijn in het 19e eeuwse Oss ook kandidaat geworden zijn voor het vaderschap van Wilhelmina. We vermelden het maar als de betere roddel.

Om de objectiviteit niet uit het oog te verliezen willen we de lezers niet onthouden dat Cees Fasseur de roddel van het vaderschap van de Ranitz naar de officiële papierversnipperaar heeft verwezen.

(bericht gewijzigd op 4-9-2009 14:23:36)
Op 04-09-2009 14:20:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 04-09-2009 14:49:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Interessant stukje Pino. Ennu, niet zo royalistisch ingesteld i presume...?

Ff complotten -

Tien tegen één dat de AIVD (de Van Buuren-afdeling) dit blogje vanmorgen al in de kijkert had. Zeker vandaag, met al dat nieuws over de zwarte Suzuki Swift-rijder van 30 april jl.

Dus kijkt uit wat u aan dit digitale en openbare papier toevertrouwt!

Hey koekebakkers! Dat de meerderheid van ons klootjesvolluk hen daar wil hebben, dat kan ik nog wel velen. Maar het [sprookje] kan best moderner.

1. Bezuinig als we allemaal de broekriem strakker moeten trekken
2. Drop the pluralis majestatis! ("Wij, Beatrix..." etc etc)
3. Verontschuldig je eens ergens voor, onderwerpen genoeg.
4. Kom je met punt 3. financieel in de problemen *kuch* voldoe die dan openlijk waarmee we punt 1. voor even laten zitten.
5. Laat nou eens iets 'echts' horen, waardoor de verantwoordelijkheiddragende minister-president met ons - i.c. de tweede kamer - openlijk in debat moet over dat onderwerp.
6. Alle bedrijven en instellingen die het predikaat 'koninklijk' mogen voeren, moeten dat waerd zijn.

Wat is dan waardevol genoeg? Bedenk het zelf, het is jullie term. Net zo goed als onderdaenen dat is. Wees een bovendaan waard!

Richard
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 04-09-2009 14:50:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jeebee: Vooral duimen dat jullie blijven behoren tot de volstrekte minderheid in dit land. Wat een taal, wat een cynisme. Helden!
Op 04-09-2009 15:12:00 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Helden zijn degenen die anderen helpen met gevaar voor eigen leven.
Ik probeer alleen te schetsen hoe makkelijk het is iemand van de wereld af te helpen. Wat ik dus zeg, de enige veilige plek is thuis of in een bunker.
Het wordt gewoon tijd dat dit oude instituut van selfmade adel eens gewoon echt gaat werken voor hun riante salarissen in plaats van te teren op de zakken van hardwerkende mensen die als ze hun rekening/lening of belastingen niet kunnen betalen diep in de shit komen.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 04-09-2009 15:19:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen:
Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.

De Teutonische Trut ombrengen is waarschijnlijk lastiger dan je denkt, Tetzmol.

Robert A. Monroe beschrijft in zijn 'Uittredingen' (1977), vertaling van 'Journeys out of the body', hoe hij tijdens een uittreding in juli 1961 werd gestopt door een soort psychische lijfwacht, 'geestwacht', die hem verhinderde in de buurt van Kennedy te komen.

Maar deze geestwacht heeft de aanslag in Dallas niet kunnen voorkomen, dus misschien heb je tóch kans! Alleen, dat zal niet bevorderlijk zijn voor je carrière binnen de Vrijmetselarij.
(bericht gewijzigd op 4-9-2009 16:48:44)
Op 04-09-2009 16:47:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Jeebee:

Vooral duimen dat jullie blijven behoren tot de volstrekte minderheid in dit land. Wat een taal, wat een cynisme. Helden!


Zo te lezen wordt de enige 'meerdergheid' door zielie solo jou vertegenwoordigt :-)

bea en nazaten moeten gewoon of zoals beloofd slechts een beperkte carnavalsfunctie gaan vervullen tegen een normaal tariefje... (zoals de gage van die clpown van Beterbed)

verder raadt ik de oranjevereerders en aanbidders aan uit te zien naar een meer realistischer hiel om te likken of voor te buigen.

Het lijkt bij sommige oranjeklanten wel een religie bah
Op 04-09-2009 17:05:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Steenslagen:

Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.

De Teutonische Trut ombrengen is waarschijnlijk lastiger dan je denkt, Tetzmol.

Robert A. Monroe beschrijft in zijn 'Uittredingen' (1977), vertaling van 'Journeys out of the body', hoe hij tijdens een uittreding in juli 1961 werd gestopt door een soort psychische lijfwacht, 'geestwacht', die hem verhinderde in de buurt van Kennedy te komen.

Maar deze geestwacht heeft de aanslag in Dallas niet kunnen voorkomen, dus misschien heb je tóch kans! Alleen, dat zal niet bevorderlijk zijn voor je carrière binnen de Vrijmetselarij.

Ik kijk wel uit m'n leven te vergooien met dergelijke activiteiten. Ik zie liever dat ze gewoon uit eigen beweging hun functies aan de wilgen hangen. De kans daarop is wel 0,0 als ik ze zo bekijk.
De vrijmeselarij is niet echt iets dat ik ambieer. Ik blijf wel gewoon lid van de lokale schaakclub.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 04-09-2009 17:14:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: ow.. net gelezen in de Telegraaf over Karst zijn laatste woorden..

'Wat is er gebeurd, vroeg ik hem? Hierop hoorde ik hem zeggen: "De Koningin, de Koningin." Ik vroeg daarna aan hem: heb je dit bewust gedaan? Ik hoorde hem zeggen: "Ja, ik heb het bewust gedaan." Ik vroeg toen aan hem: Waarom heb je dit gedaan? Toen zei hij: "Willem-Alexander is een fascist, hij is een racist. En ik wist dat de Koningin hier zou komen".'

Nou, als ik die foto van die gecrashte karst bekijk... dan zei die vermoedelijk niet meer dan.. aaarggg reutel...aaaarrrrrgggglll..... (als die dat al kon zeggen) Maar ja... met de telegraaf uitleg kan ik ook leven :-)
Op 04-09-2009 17:14:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Arjan: Je vergeet de miljarden die het koningshuis voor Nederland binnenhaalt.

De koning(in) reist de gehele wereld rond om contacten met andere staatshoofden te onderhouden, iets wat een president die maar voor een paar jaar is aangesteld natuurlijk moeilijk kan doen.

Het biedt een grote meerwaarde waar de zakenwereld in Nederland enorm van profiteert.

Het kost 100+ miljoen, maar het levert zeer zeker vele miljarden aan extra business op. Dus het is het zeker waard.

Mensen klagen ook over de hoge lonen van topbestuurders. Maar het loon kun je niet vergelijken met het loon van een normale werknemer, hoe goed die zijn werk ook doet.

De bestuurder is het boegbeeld van een bedrijf. En voor bestuurders is loon een maatstaaf van succes.

Een hoger loon biedt de bestuurder meer ingangen voor het maken van de juiste contacten die een bedrijf tot succes kan brengen. Daarbij is het loon bedoeld om het juiste talent aan te trekken naar een bedrijf.

Talent is het meest schaarse goed op aarde, het is veel kostbaarder dan goud of geld voor een bedrijf. Dus je wil als bedrijf graag betalen voor de beste bestuurder. En een bedrijf wil winnen, dus het zal echt niet te veel willen betalen.

Natuurlijk wordt dit ook misbruikt door talentloze bestuurders, en die zouden eigenlijk zonder bonus moeten vertrekken. Maar het probleem is dat dat ervoor kan zorgen dat het moeilijker is om nieuw talent aan te trekken.

Ik vind dat we van geluk mogen spreken dat we zo'n prachtig koningshuis hebben die ons miljarden aan extra business opleveren en ons stabiliteit geeft op de langere termijn dan een president dat zou kunnen.

Het enige nadeel dat ik me kan bedenken is natuurlijk dat ze hun positie misbruiken ten behoeve van bepaalde dubieuze ideologieën. Je moet er natuurlijk niet aan denken dat zo'n regeerder racistische ideeën heeft, want dan heb je dus echt een groot probleem als land.
Op 04-09-2009 17:48:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Arjan:

Je vergeet de miljarden die het koningshuis voor Nederland binnenhaalt.


Deze fabel horen we telkens weer.
Zou een republiek minder handelsbetrekkingen hebben?

Overigens vraag de autsralische belastingbetalers hoe ze over onze graaiers denken:

Taxpayers shelled out almost $90,000 on travel, accommodation and other expenses when Australia hosted the Dutch prince and princess last year. Prime Minister John Howard revealed his department had spent $21,041 on travel, $18,678 on accommodation and $49,858 on "all other expenses" during Prince Willem-Alexander and Princess Maxima's six-day jaunt to Australia last October.

http://gpdhome.typepad.com/aus_nz_bezoek/

de uitvreters.
Op 04-09-2009 22:04:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Ze houden zich op de achtergrond, maar de Oranjes zijn samen met de andere koninklijke families een zeer groot machtsblok in Europa. Zo is prins pils nog altijd wel opperbevelhebber van het Nederlandse leger en vloot. (marineschepen heten niet voor niets hare majesteits huppeldepup) Hun bezittingen zijn astronomisch. Voor nu is het beter om het gepeupel in parlementaire democratie te laten geloven, maar pers. denk ik dat er een redelijke kans is dat ze binnen 12 jaar weer hun zeer oude rechten opeisen.
(bericht gewijzigd op 4-9-2009 22:38:58)
Nee, dank u.
Op 04-09-2009 22:38:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Jeebee:
Ganzfeld:

Jeebee:

Vooral duimen dat jullie blijven behoren tot de volstrekte minderheid in dit land. Wat een taal, wat een cynisme. Helden!


Zo te lezen wordt de enige 'meerdergheid' door zielie solo jou vertegenwoordigt :-)

bea en nazaten moeten gewoon of zoals beloofd slechts een beperkte carnavalsfunctie gaan vervullen tegen een normaal tariefje... (zoals de gage van die clpown van Beterbed)

verder raadt ik de oranjevereerders en aanbidders aan uit te zien naar een meer realistischer hiel om te likken of voor te buigen.

Het lijkt bij sommige oranjeklanten wel een religie bah

Gelukkig maar dat je plat (plat) form niet verder reikt dan dit hoekje van de wereld.
Op 04-09-2009 23:56:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Wie echt gelooft dat iemand in (notabene) een Suzuki Swift een Oranje bus schade wil toebrengen, ontbreekt het m.i. aan realiteitszin.
(maakt niet uit wat ik hier schrijf, ik word toch al gemonitored - pas jij maar op hoe je reageert...)
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 05-09-2009 2:44:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bassie22: De beste oplossing (letterlijk en figuurlijk) voor het kon. huis:
Er geen aandacht aan schenken meer, niet meer massaal naar Trix en de fam kijken op 30 april. Ze gewoon doodzwijgen...
Dan lost het vanzelf op. Door er aandacht aan te besteden houden wij het zelf in stand... En geeft de machthebbers de mogelijkheid om nog meer beperkende maatregelen aan het volk op te leggen...
Nieuw Bewust Zijn
Op 05-09-2009 9:27:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pietje: Ik denk dat het koningshuis maar cliniclowns moeten worden dan doen ze nog iets goeds. Het zijn al clowns dus moet het niet moeilijk zijn om een beetje te acteren voor de kindertjes !
Op 05-09-2009 15:37:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
Jeebee:


Gelukkig maar dat je plat (plat) form niet verder reikt dan dit hoekje van de wereld.:-) idd heel gelukkig


Op 05-09-2009 17:35:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.


??????????????????????????????????????????????????????????????????

Kan dit soort comments zo maar op GW? Lijkt me ongepast toch, het ophemelen van moord? Iig een beetje ziek!

Ik dacht dat we in een democratie leefden en democratische normen nastreefden!? Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken. Ophemelen van moord op het staatshoofd is dus uiterst ongepast, me dunkt!
(bericht gewijzigd op 6-9-2009 1:53:41)
God... Dat ben je zelluf!
Op 06-09-2009 1:33:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Mede dankzij het internet weten steeds meer mensen nu wie zij eigenlijk zijn.
Verbaasd mij uberhaubt al dat ze het zolang vol hebben gehouden.
Ze hebben onze voorouders gemarteld, vermoord enz. en dan heb je nog mensen die naar koninginnendag gaan om naar die monsters te zwaaien, in de hoop dat ze ff terug zwaaien.

Hoe dom en naief kan je zijn?

Know your enemy.
Carpe diem homo universalis
Op 06-09-2009 1:53:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Cultuurmeneer:

Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.


??????????????????????????????????????????????????????????????????

Kan dit soort comments zo maar op GW? Lijkt me ongepast toch, het ophemelen van moord? Iig een beetje ziek!

Ik dacht dat we in een democratie leefden en democratische normen nastreefden!? Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken. Ophemelen van moord op het staatshoofd is dus uiterst ongepast, me dunkt!


@ Cultuurmeneer.
Lees eens tussen de regels door. Ik schets alleen hoe makkelijk het is voor wie dat wil om kwaad te doen. Bewaking is maar zo, zo. Maar tegen een aanslag die ik beschrijf is zelfs de beste bewaking niet bestand. Alleen een bunker of gewoon thuisblijven zijn dan nog de opties voor ons clubje oranjes.
LEZEN DUS voordat je gaat roepen.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 06-09-2009 11:16:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Tetzmol:

Cultuurmeneer:

Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.


??????????????????????????????????????????????????????????????????

Kan dit soort comments zo maar op GW? Lijkt me ongepast toch, het ophemelen van moord? Iig een beetje ziek!

Ik dacht dat we in een democratie leefden en democratische normen nastreefden!? Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken. Ophemelen van moord op het staatshoofd is dus uiterst ongepast, me dunkt!


@ Cultuurmeneer.
Lees eens tussen de regels door. Ik schets alleen hoe makkelijk het is voor wie dat wil om kwaad te doen. Bewaking is maar zo, zo. Maar tegen een aanslag die ik beschrijf is zelfs de beste bewaking niet bestand. Alleen een bunker of gewoon thuisblijven zijn dan nog de opties voor ons clubje oranjes.
LEZEN DUS voordat je gaat roepen.

Tetzmol."...Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings. ..."

Nou ja, ik zal het wel verkeerd hebben...
God... Dat ben je zelluf!
Op 06-09-2009 0:46:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Cultuurmeneer:

Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken.

echt waar?
ik wil je niet tegenspreken hoor, maar ik zou graag van je horen op grond van welke wet je het koningshuis af kan zetten, want dat zou een zeer interessante situatie op kunnen leveren namelijk

ikzelf denk dat de meerderheid nu ook al "niets" met het koningshuis heeft, in de zin van "koninginnedag is leuk, maar verder wat hebben we er aan?"

de meeste mensen zijn er niet zwaar tegen gok ik, maar er zal een flink deel van de nederlanders zijn die er ook niet zwaar aan gehecht zijn, en het percentage echte oranjefans zal toch echt niet veel hoger dan een 10% liggen...
(bericht gewijzigd op 6-9-2009 15:21:47)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 06-09-2009 15:00:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Tetzmol:

Voor wie wil is er altijd wel een weg. Volg een opleiding tot sniper, verschuil gehuld in gillie suit samen met je gloedjenieuwe Barrett .50 in een boom of op een dak en vanaf 1200 meter afstand kan je iedereen omleggen. No problemo! En voor de prijs hoef je het niet te laten, voor de prijs van 1 Suzuki Swift kan je makkelijk 4 Barrett's kopen. Staan die lullo's met hun oordopjes even mooi te kijken als plots de teutoonse trut uit elkaar spat. They never saw it come. Death comes on SWIFT wings.

Tetzmol.

Met een Barret M107 .50BMG vanuit een boom schieten, lololol.

"We're all mad here."
Op 06-09-2009 15:28:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer:
Ron B.:

Cultuurmeneer:

Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken.

echt waar?
ik wil je niet tegenspreken hoor, maar ik zou graag van je horen op grond van welke wet je het koningshuis af kan zetten, want dat zou een zeer interessante situatie op kunnen leveren namelijk

ikzelf denk dat de meerderheid nu ook al "niets" met het koningshuis heeft, in de zin van "koninginnedag is leuk, maar verder wat hebben we er aan?"

de meeste mensen zijn er niet zwaar tegen gok ik, maar er zal een flink deel van de nederlanders zijn die er ook niet zwaar aan gehecht is, en de echte oranjefans zal toch echt niet veel hoger dan een 10% zijn...


Natuurlijk is 'morgen' en 'overmorgen' figuurlijk gesproken. Maar als alles volgens de regels zou gaan zou het - volgens mij - een kwestie zijn van de grondwet veranderen. Dat zou tenminste een jaar of vier kosten als ik het goed heb, maar het is heel goed mogelijk.

Enquetes die wel 's worden gehouden geven aan dat een zeer ruime meerderheid van de nederlanders voor de - parlementaire - monarchie is. En daar twijfel ik eerlijk gezegd ook niet aan.

Ik zelf loop de Oranjes ook niet na hoor maar wat is het alternatief; voor een klein land als Nederland? Een president? Weet jij wie de president van bijv. Ierland of Ijsland is? Ik denk dat voor een klein land als Nederland een monarch met een grote status en veeeel groter netwerk nuttiger kan zijn dan een 'grijze', onbekende president die steeds maar voor een paar jaar meedraait.

De vraag is alleen hoe en in welke mate de monarch zich inzet voor 't land. (En dan laat ik even buiten beschouwing welke zaakjes zich allemaal op de achtergrond en in het verborgene afspelen..................)
God... Dat ben je zelluf!
Op 06-09-2009 15:36:42 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Cultuurmeneer:

Ron B.:

Cultuurmeneer:

Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken.

echt waar?
ik wil je niet tegenspreken hoor, maar ik zou graag van je horen op grond van welke wet je het koningshuis af kan zetten, want dat zou een zeer interessante situatie op kunnen leveren namelijk

ikzelf denk dat de meerderheid nu ook al "niets" met het koningshuis heeft, in de zin van "koninginnedag is leuk, maar verder wat hebben we er aan?"

de meeste mensen zijn er niet zwaar tegen gok ik, maar er zal een flink deel van de nederlanders zijn die er ook niet zwaar aan gehecht is, en de echte oranjefans zal toch echt niet veel hoger dan een 10% zijn...


Natuurlijk is 'morgen' en 'overmorgen' figuurlijk gesproken. Maar als alles volgens de regels zou gaan zou het - volgens mij - een kwestie zijn van de grondwet veranderen. Dat zou tenminste een jaar of vier kosten als ik het goed heb, maar het is heel goed mogelijk.

Enquetes die wel 's worden gehouden geven aan dat een zeer ruime meerderheid van de nederlanders voor de - parlementaire - monarchie is. En daar twijfel ik eerlijk gezegd ook niet aan.

Ik zelf loop de Oranjes ook niet na hoor maar wat is het alternatief; voor een klein land als Nederland? Een president? Weet jij wie de president van bijv. Ierland of Ijsland is? Ik denk dat voor een klein land als Nederland een monarch met een grote status en veeeel groter netwerk nuttiger kan zijn dan een 'grijze', onbekende president die steeds maar voor een paar jaar meedraait.

De vraag is alleen hoe en in welke mate de monarch zich inzet voor 't land. (En dan laat ik even buiten beschouwing welke zaakjes zich allemaal op de achtergrond en in het verborgene afspelen..................)


Wat dacht je van ons, de mensen zelf?
Tuurlijk is het dan ook slim om een soort raad van de wijze te hebben, die een adviserende rol hebben,.....
Carpe diem homo universalis
Op 06-09-2009 16:46:33 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: [quote=Lanoe]
Cultuurmeneer:

Ron B.:

Cultuurmeneer:

Als de meerderheid van de bevolking morgen zou willen dat de Oranjes weg moeten zijn ze overmorgen vertrokken.

echt waar?
ik wil je niet tegenspreken hoor, maar ik zou graag van je horen op grond van welke wet je het koningshuis af kan zetten, want dat zou een zeer interessante situatie op kunnen leveren namelijk

ikzelf denk dat de meerderheid nu ook al "niets" met het koningshuis heeft, in de zin van "koninginnedag is leuk, maar verder wat hebben we er aan?"

de meeste mensen zijn er niet zwaar tegen gok ik, maar er zal een flink deel van de nederlanders zijn die er ook niet zwaar aan gehecht is, en de echte oranjefans zal toch echt niet veel hoger dan een 10% zijn...


Natuurlijk is 'morgen' en 'overmorgen' figuurlijk gesproken. Maar als alles volgens de regels zou gaan zou het - volgens mij - een kwestie zijn van de grondwet veranderen. Dat zou tenminste een jaar of vier kosten als ik het goed heb, maar het is heel goed mogelijk.

Enquetes die wel 's worden gehouden geven aan dat een zeer ruime meerderheid van de nederlanders voor de - parlementaire - monarchie is. En daar twijfel ik eerlijk gezegd ook niet aan.

Ik zelf loop de Oranjes ook niet na hoor maar wat is het alternatief; voor een klein land als Nederland? Een president? Weet jij wie de president van bijv. Ierland of Ijsland is? Ik denk dat voor een klein land als Nederland een monarch met een grote status en veeeel groter netwerk nuttiger kan zijn dan een 'grijze', onbekende president die steeds maar voor een paar jaar meedraait.

De vraag is alleen hoe en in welke mate de monarch zich inzet voor 't land. (En dan laat ik even buiten beschouwing welke zaakjes zich allemaal op de achtergrond en in het verborgene afspelen..................)


Wat dacht je van ons, de mensen zelf?
Tuurlijk is het dan ook slim om een soort "Raad van Wijze" te hebben, die een adviserende rol..
Carpe diem homo universalis
Op 06-09-2009 16:47:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: hebben, maar de keuze, en dus ook verantwoording en gevolgen blijven bij ons.
Carpe diem homo universalis
Op 06-09-2009 16:48:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ourobouros: in België hebben we ze ook,
te achterlijk om de drie talen te spreken,
te ingeteeld om eens NIET als een volslagen verdwaasde randdebiel op tv rond te strompelen,
maar blijkbaar wel gekwalificeerd genoeg om geregeld een lekker vette hap uit de begroting te smullen en via slippendragers overal een lucratieve vinger in de pap te brokken te hebben.

Eventjes ging ik stellen dat ze misschien wel wat minder demonisch-kwaadaardige steunpoten onder hun troon staan hebben dan de troep van de Teutoonse Trut (haha Tetzmol) maar toen kwamen er toch allemaal van die vreemde woorden in me op zeg...........Zaïre, Lumumba, afgehakte handjes, Bwana Kitoko, luipaardmutsje,collaborawie?...........

Deze adelijk samenspannende producten van een verarmde genenpoel blijven mooi op post om alle vette korven af te romen terwijl iedereen (die kan lezen) te weten kan komen op welke historische monstrositeiten hun rijkdom(men) en hieraan verbonden macht(swebben) zijn gebaseerd.

Internet doet het inzicht in de mechanismen van deze onzin groeien?
Als je ziet dat mensen de geschiedenis, de realiteit en de ratio compleet negeren en bvb. losjesweg stellen dat "'s koningshuis finest" meer "nationale" businessdeals binnen kunnen rijven dan pakweg.... iemand MET een IQ en gestudeerde know-how, dan kunnen we nog lang op het doorsijpelen van die info via het web (into die geconditioneerde* koppen) wachten.

En eens de waarheid wijdverbreid is gezei, wat dan?
Afzetten van overbodige, justitioneel-historisch belaste, belastingengeldhamsterende, nonkelneukende evolutionair benadeelden via WAT ?
een referendum, waarvan de uitslag bekend wordt gemaakt op TV ? (spannend!!!)

Democratie?
!!!!!!!!!!!!!!!AMMEHOELA!!!!!!!!!!!!
*"maar pappie,... de koning is toch de baas?"
(bericht gewijzigd op 6-9-2009 19:33:36)
niets is iets, niet?
Op 06-09-2009 19:27:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
pietje: Ze hoeven absoluut niet dood maar moeten verdwijnen kosten teveel en gaan te vaak op vakantie.
Van mij mogen ze vertrekken naar mozambique en lekker gelukkig zijn daar maar wij moeten voor deze mensen niet meer betalen 17 vakanties per jaar denk eens na ik sta iedere ochtend op om 6 uur om te gaan werken en zij ?????? Het kan niet meer in deze tijd en hoop dat ze dat begrijpen! Ik kan hun vakanties niet meer betalen ! Bovenalles wil ik ze niet meer betalen want zelf kan ik niet met vakantie omdat ik geen geld heb dus denk na wat is hier aan de hand we willen gelijkheid maar die is er niet dus wat dan weg met die profiteurs en dan wel gelijk !!! Laten ze maar genieten van het geld van Shell dat moet meer dan genoeg zijn !
Dag bastaards en laat ons alleen en laat ons genieten zoals God het wilde want jullie geloven in geld en die huichelaar (moeder) Trix praat in de naam van god wat wil je nog meer ! God geloofd niet in Bea en dat weet ik ! Want die teutonische trut moet gewoon oprotten ! De hele
zooi moet weg.
Welterusten
Pietje
Op 06-09-2009 22:53:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: "Ik zelf loop de Oranjes ook niet na hoor maar wat is het alternatief; voor een klein land als Nederland? Een president? Weet jij wie de president van bijv. Ierland of Ijsland is?"

eerlijk gezegd zie ik het verschil niet echt tussen een minister-president als balkenende of een president als balkenende, uiteindelijk is de titel minister-president ook om die reden, omdat we een koning(in) hebben heet hij minister-president, anders was hij gewoon "president" geweest, toch?
(bericht gewijzigd op 7-9-2009 19:39:58)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-09-2009 0:37:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ioannes: Zelf begrijp ik de kritiek op de oranjes niet zo goed, onze balkie heeft meer absolute macht dan de zonnekonning Lodewijk xvi en handelt daar ook na onder het mom van democratisch gekozen. Het koningshuis biedt tenminste tegenwicht aan deze waan van de dag, want van de tweede kamer en eerste kamer kun je niet veel verwachten sinds de regeerakkoorden.
Op 07-09-2009 13:01:15 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe:
Ioannes:

Zelf begrijp ik de kritiek op de oranjes niet zo goed, onze balkie heeft meer absolute macht dan de zonnekonning Lodewijk xvi en handelt daar ook na onder het mom van democratisch gekozen. Het koningshuis biedt tenminste tegenwicht aan deze waan van de dag, want van de tweede kamer en eerste kamer kun je niet veel verwachten sinds de regeerakkoorden.


*plof!*

Viel van zn stoel van verbazing.

Carpe diem homo universalis
Op 08-09-2009 9:53:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
The Boognish: Koningshuis of president maakt weinig uit zolang het 'democratische' systeem zoals we dat nu kennen in stand houden. Een enorme concentratie van macht in kleine elitaire clubjes die elkaar allemaal dekken. Van vakbonds man tot premier die de a sociale marktwerking invoerde. Hoe erg kun je je als kiezer laten bedonderen.
Bea is een symptoom en niet louter de oorzaak.
Op 17-09-2009 9:02:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
The Boognish:

Koningshuis of president maakt weinig uit zolang het 'democratische' systeem zoals we dat nu kennen in stand houden. Een enorme concentratie van macht in kleine elitaire clubjes die elkaar allemaal dekken. Van vakbonds man tot premier die de a sociale marktwerking invoerde. Hoe erg kun je je als kiezer laten bedonderen.
Bea is een symptoom en niet louter de oorzaak.


iedreeen die het niet eens is met dit systeem moet zelf probeeren president te worden, i.p.v. sites vol te spuien. zeg niet dat het niet kan, het kan wel! vond het wel een goed idee van wilders trouwens, 20 % minderen op het koningshuis.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 17-09-2009 10:26:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

The Boognish:

Koningshuis of president maakt weinig uit zolang het 'democratische' systeem zoals we dat nu kennen in stand houden. Een enorme concentratie van macht in kleine elitaire clubjes die elkaar allemaal dekken. Van vakbonds man tot premier die de a sociale marktwerking invoerde. Hoe erg kun je je als kiezer laten bedonderen.
Bea is een symptoom en niet louter de oorzaak.


iedreeen die het niet eens is met dit systeem moet zelf probeeren president te worden, i.p.v. sites vol te spuien. zeg niet dat het niet kan, het kan wel! vond het wel een goed idee van wilders trouwens, 20 % minderen op het koningshuis.


lul niet zo man, zo simpel zit het echt niet, moet je zelf ook even realistisch blijven hoor, ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

president wil ik niet worden, meer een soort toezichthouder die toeziet dat de regering doet waar wij ze als burger voor betalen zie ik bijvoorbeeld veel meer zitten...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 17-09-2009 0:37:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeEchte: Alex Jones schiet uit zijn slof over The Dutch Royals:
Love to Love
Op 17-09-2009 13:46:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
carpin: Werd Nederland niet in 1815 een Koninkrijk, door het lobbyen van de Duitse familie Oranje bij de Engelsen?
Hier een artikel erover.
http://www.argusoog.org/?p=2780
Op 17-09-2009 15:09:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

studentje:

The Boognish:

Koningshuis of president maakt weinig uit zolang het 'democratische' systeem zoals we dat nu kennen in stand houden. Een enorme concentratie van macht in kleine elitaire clubjes die elkaar allemaal dekken. Van vakbonds man tot premier die de a sociale marktwerking invoerde. Hoe erg kun je je als kiezer laten bedonderen.
Bea is een symptoom en niet louter de oorzaak.


iedreeen die het niet eens is met dit systeem moet zelf probeeren president te worden, i.p.v. sites vol te spuien. zeg niet dat het niet kan, het kan wel! vond het wel een goed idee van wilders trouwens, 20 % minderen op het koningshuis.


lul niet zo man, zo simpel zit het echt niet, moet je zelf ook even realistisch blijven hoor, ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

president wil ik niet worden, meer een soort toezichthouder die toeziet dat de regering doet waar wij ze als burger voor betalen zie ik bijvoorbeeld veel meer zitten...


rijke mensjes zoeken met de zelfde ideeën als jou. of lid worden van een partij en vervolgens van binnenuit kapotmaken en overnemen.
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 17-09-2009 18:57:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: De inteelt kliek van de Europese vorstenhuizen opereert nu op de achtergrond, omdat een "parlementaire democratie hihi" handiger is, maar ze hebben de touwtjes nog net zo stevig in handen als in de tijden van weleer.
Nee, dank u.
Op 17-09-2009 22:00:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Ron B.:

studentje:

The Boognish:

Koningshuis of president maakt weinig uit zolang het 'democratische' systeem zoals we dat nu kennen in stand houden. Een enorme concentratie van macht in kleine elitaire clubjes die elkaar allemaal dekken. Van vakbonds man tot premier die de a sociale marktwerking invoerde. Hoe erg kun je je als kiezer laten bedonderen.
Bea is een symptoom en niet louter de oorzaak.


iedreeen die het niet eens is met dit systeem moet zelf probeeren president te worden, i.p.v. sites vol te spuien. zeg niet dat het niet kan, het kan wel! vond het wel een goed idee van wilders trouwens, 20 % minderen op het koningshuis.


lul niet zo man, zo simpel zit het echt niet, moet je zelf ook even realistisch blijven hoor, ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

president wil ik niet worden, meer een soort toezichthouder die toeziet dat de regering doet waar wij ze als burger voor betalen zie ik bijvoorbeeld veel meer zitten...

Kan best hoor Ron; legertje oprichten; landje veroveren; afbakenen; jezelf de koning noemen; je slippendragers minister noemen en lachend elk jaar incasseren en vakantie vieren. Ik weet dat het kan: het is eerder gedaan.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 18-09-2009 1:41:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Overigens:
Ron B.:
ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

na persoonlijk bittere teleurstellingen in de politiek, hoop ik dat jij je energie vruchtbaarder weet te sturen.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 18-09-2009 1:46:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Premier gaat Koninghuis niet korten

Premier Balkenende is niet van plan de koninklijke familie te korten op hun toelage, zoals een deel van de Kamer wil. „We moeten ons houden aan de gemaakte afspraken."http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2866242.ece/Premier_gaat_Koninghuis_niet_korten.html
Op 18-09-2009 9:07:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
studentje:

Ron B.:

lul niet zo man, zo simpel zit het echt niet, moet je zelf ook even realistisch blijven hoor, ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

president wil ik niet worden, meer een soort toezichthouder die toeziet dat de regering doet waar wij ze als burger voor betalen zie ik bijvoorbeeld veel meer zitten...


rijke mensjes zoeken met de zelfde ideeën als jou. of lid worden van een partij en vervolgens van binnenuit kapotmaken en overnemen.

dus jij gaat het niet voor mij betalen?
maar je zei toch dat het zo eenvoudig was?

ach, aan de ene kant heb ik wel ambities maar aan de andere kant ken ik het systeem te goed om er vertrouwen in te hebben dat het zin heeft om mij bezig te houden met het huidige systeem, mijn mening is het tijd voor een nieuw systeem, een soort forum waar iedere burger met zn digid toegang tot heeft, en elke besluit word genomen in de vorm van een referendum, waarin de burger evenveel inspraak heeft als "de politiek"...

en mijn mening is het huidige systeem er op gebouwd om het bovenstaande juist niet te doen, een flink deel van de beleidsmakers wil zich namelijk helemaal niet schikken naar het volk, die willen alleen maar dat het volk hun de macht geeft en verder moeten wij niet zeuren, en ik wil daar niet aan mee doen, waar je mee omgaat word je mee besmet...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-09-2009 19:39:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ja Horus:

Kan best hoor Ron; legertje oprichten; landje veroveren; afbakenen; jezelf de koning noemen; je slippendragers minister noemen en lachend elk jaar incasseren en vakantie vieren. Ik weet dat het kan: het is eerder gedaan.

helaas is dat niet het beeld wat ik heb van voor je burgers zorgen
zal in mijn geval dus niet gaan werken...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-09-2009 19:44:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.:
Ja Horus:

Overigens:
Ron B.:
ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

na persoonlijk bittere teleurstellingen in de politiek, hoop ik dat jij je energie vruchtbaarder weet te sturen.

zonder in details te treden, wat viel jou zo tegen?

ikzelf zie btw eigenlijk meer heil in een burgerbeweging, als politieke partij doe je toch niet eerder mee dan wanneer de grote jongens je denkbeelden wel zien zitten, zo niet? dan word je al snel naar de marge verwezen, net als bv de SP die gewoon aan de kant gezet zijn, zelfs toen ze recht hadden op de kamer wrongen de grote jongens zich in alle bochten om maar niet met de SP te moeten regeren, met als resultaat CU in de kamer, alle respect voor CU-stemmers, maar wat doet zo'n kleine partij in de kamer als je 4 andere partijen hebt die eigenlijk eerste keus zouden moeten krijgen?

nee, ik verwacht niet dat je in de politiek moet zitten als je iets voor je burgers wilt doen, helaas...
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 18-09-2009 19:52:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
studentje:
Ron B.:

Ja Horus:

Kan best hoor Ron; legertje oprichten; landje veroveren; afbakenen; jezelf de koning noemen; je slippendragers minister noemen en lachend elk jaar incasseren en vakantie vieren. Ik weet dat het kan: het is eerder gedaan.

helaas is dat niet het beeld wat ik heb van voor je burgers zorgen
zal in mijn geval dus niet gaan werken...

hoezo? er zijn genoeg plaatsen in de wereld waar ze smachten naar een koning als 'king Ron B. the first.' wat dacht je van een stukje somalié? Somalië heeft sinds 1991 geen functionerende centrale overheid, dus volgens mij is het nog redelijk legaal ook. geloof me, er zijn daar genoeg mensen die en goede koning nodig hebben.
en als je nog een minister-president zoekt? jpB (ik dus) houd zich aanbevolen
iedere vlieg wordt ooit een vloog.
Op 19-09-2009 22:31:52 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Ron B.:

Ja Horus:

Overigens:
Ron B.:
ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

na persoonlijk bittere teleurstellingen in de politiek, hoop ik dat jij je energie vruchtbaarder weet te sturen.

zonder in details te treden, wat viel jou zo tegen?

ikzelf zie btw eigenlijk meer heil in een burgerbeweging, als politieke partij doe je toch niet eerder mee dan wanneer de grote jongens je denkbeelden wel zien zitten, zo niet? dan word je al snel naar de marge verwezen, net als bv de SP die gewoon aan de kant gezet zijn, zelfs toen ze recht hadden op de kamer wrongen de grote jongens zich in alle bochten om maar niet met de SP te moeten regeren, met als resultaat CU in de kamer, alle respect voor CU-stemmers, maar wat doet zo'n kleine partij in de kamer als je 4 andere partijen hebt die eigenlijk eerste keus zouden moeten krijgen?

nee, ik verwacht niet dat je in de politiek moet zitten als je iets voor je burgers wilt doen, helaas...

Is dit misschien iets voor je?: http://www.pj-design.nl/bellamy/bellamy-stelsel-uittreksel.htm
(bericht gewijzigd op 20-9-2009 0:12:55)
"We're all mad here."
Op 20-09-2009 0:12:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Cheshire Cat:

Ron B.:

Ja Horus:

Overigens:
Ron B.:
ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

na persoonlijk bittere teleurstellingen in de politiek, hoop ik dat jij je energie vruchtbaarder weet te sturen.

zonder in details te treden, wat viel jou zo tegen?

(...)
nee, ik verwacht niet dat je in de politiek moet zitten als je iets voor je burgers wilt doen, helaas...

Is dit misschien iets voor je?: http://www.pj-design.nl/bellamy/bellamy-stelsel-uittreksel.htm

Ron, de vraag beantwoord je zelf al.
CC, je link komt niet door m'n firewall heen?!
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 20-09-2009 2:46:01 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
Ja Horus:

Cheshire Cat:

Ron B.:

Ja Horus:

Overigens:
Ron B.:
ik wil graag een tegenpartij beginnen, ga jij het voor mij financieren? ik heb dat geld namelijk niet...

na persoonlijk bittere teleurstellingen in de politiek, hoop ik dat jij je energie vruchtbaarder weet te sturen.

zonder in details te treden, wat viel jou zo tegen?

(...)
nee, ik verwacht niet dat je in de politiek moet zitten als je iets voor je burgers wilt doen, helaas...

Is dit misschien iets voor je?: http://www.pj-design.nl/bellamy/bellamy-stelsel-uittreksel.htm

Ron, de vraag beantwoord je zelf al.
CC, je link komt niet door m'n firewall heen?!


Probeer deze eens, Ja Horus:
http://www.sdnl.nl/bellamy.htm

Ik heb het zelf nog niet bestudeert, het gaat over de werken van Edward Bellamy.

"We're all mad here."
Op 20-09-2009 3:41:36 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lange wapper: En WIJ zouden bij dit landje moeten aansluiten ..... Nee nee, grapje hoor, ik wil jullie niet beledigen. Het is in onze (zuidelijke) dierentuin niet beter !
Op 12-09-2010 20:40:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
lange wapper:

En WIJ zouden bij dit landje moeten aansluiten ..... Nee nee, grapje hoor, ik wil jullie niet beledigen. Het is in onze (zuidelijke) dierentuin niet beter !

Beledigen?
Ze zeggen wel eens: 'De waarheid is hard...'
Cannot kill the Battery!!!
Op 12-09-2010 20:42:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden