China staat zijn mannetje tussen de moderne technologieën. Niet wereldschokkend, aangezien dit in analogie is met het verre verleden. Dat kan niet gezegd worden van de ijzeren pijpen die in 2002 ontdekt werden in de provincie Qinghaij, omdat deze in strijd zijn met de heersende tijdrekening. De pijpen die gevonden werden in de omgeving van Mount Baigong, ongeveer 40 kilometer ten zuidoosten van de stad Delingha, suggereren een onbekende technologie die simpelweg onmogelijk was in de periode waarin ze werden gemaakt.


 

Aan de voet van Mount Baigong bevinden zich drie grotten. De grootste daarvan is 8 meter hoog en 6 meter diep. Aan de binnenkant overspant een ijzeren pijp met een diameter van 40 centimeter het plafond tot het uiteinde van de grot. Een tweede pijp van gelijkaardige diameter, waarvan enkel de top uitsteekt, spietst zich door de vloer van de grot. Een plaatselijke gieterij onderzocht de samenstelling van het metaal van de pijpen en concludeerde dat ze voornamelijk uit ijzer bestaan, maar met een ongebruikelijke hoge hoeveelheid siliciumdioxide.

De plaatselijke bevolking heeft al eeuwenlang weet van deze ijzeren pijpen. Zij zijn er van overtuigd dat ze gemaakt werden door aliens, temeer omdat ze ook lokale legenden hebben die verhalen over het bezoek van buitenaardsen. Waarschijnlijk moeten hun overtuigingen en legenden met de nodige korrels zout genomen worden, maar als men bedenkt dat er zich op Mount Baigong een eeuwenoude 60 meter grote piramide bevindt, lijkt één korrel zout meer dan genoeg.

Nu moet er ook rekening gehouden worden met het feit dat de piramide mogelijk zijn huidige vorm kreeg door de langdurige inwerking van natuurkrachten. Of dat werkelijk zo is komen we natuurlijk nooit te weten zolang er geen wetenschappelijk onderzoek wordt uitgevoerd. De reden waarom dat nog niet gebeurde - officieel tenminste - is niet gekend. Alles in deze paragraaf geldt trouwens zonder enige uitzondering ook voor de ijzeren pijpen van Baigong.

In de bergachtige omgeving zijn ondertussen nog tientallen van deze ongebruikelijke pijpen ontdekt. Ook aan het strand van het nabijgelegen Toson Lake zijn kriskras door elkaar lopende ijzeren pijpen met variërende diameters - de kleinste een paar centimeters in doormeter - gevonden. Nog meer van deze pijpen bevinden zich in het meer. Sommige daarvan steken boven de waterspiegel uit, andere bevinden zich op de bodem van het meer.

rudiev: In China zijn vele pyramides te vinden. Ben benieuwd of ze bij andere pyramides ook zoiets hebben gevonden? Vraag me ook af wat het doel van deze buizen was. Zoals in de blog staat spietst zich een buis door de vloer van de grot. Ben benieuwd of er zich misschien iets meer bevind in of onder die vloer waar de buis uitkomt.
Wordt er wel vaker siliciumdioxide aan ijzer toegevoegd of is dit hoogst ongebruikelijk? Is dit om corrosie tegen te gaan zoals we nu koolstof in RVS doen? OF is het ook voor nu nog een hoogstandje ijzersmeden?

@Redaxie
Tiebfaudju laatste alinea.
uit artikel:

Toson Lake zijn kriskras door elkaar lopende ijzeren pijpen met variërende diameters - de kleinste een paar diameters in doormeter - gevonden.

.. - de kleinste een paar centimeter in doorsnede - gok ik zo
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 17-09-2009 14:43:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
weerman: rudiev; silicium wordt inderdaad in bepaalde soorten staal gebruikt.
Google even op: cortenstaal

Jammer trouwens dat er nooit meer bekend geworden is over die buizen. Zelfs niet meer foto's, terwijl er duidelijk beschrijvingen zijn van al die buizen/pijpen. Vreemd, in mijn ogen. Geen onderzoeksverslagen, geen getuigen, niets. Alleen deze melding uit 2002. Niettemin: interessant materiaal, het werpt vraagtekens op, in allerlei soorten en maten.
Op 18-09-2009 0:07:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: waarom zou alleen de huidige mens iets hebben met ehhh ''pijpen''???
Op 19-09-2009 20:01:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden