Soms lijkt het erop alsof de ene helft van de mensheid niets liever wil dan de andere helft van alles en nog wat verbieden. Soms om begrijpelijke, maar al te vaak om onbegrijpelijke redenen. Toch laten we ons steeds meer en meer vrijheden afpakken door mensen die kennelijk anderen het licht niet in de ogen gunnen. Op de website van Lucaswashier staat een hele lijst aan al dan niet doorgedrukte verboden van 2007 tot heden die wij hieronder nog eens integraal afdrukken. Gewoon om u even wakker te schudden en wie weet komt er iemand op het briljante idee van een verbod op verbieden.

Groenlinkse regelneven willen totaalverbod op consumenten vuurwerk. Apeldoornse gggristenmeisjes hebben ondanks de kou een broekverbod aan de kont. Verboden je schaatsen aan te trekken op een bankje in ‘t Vondelpark . Verbod op ‘Oopenbaare Vermaeckelijckheden’ weer opgewarmd. Kraakverbod. Consumentenbond wil (weer) reclame verbod op snoep en andere ongezonde zaken.Verboden de duifjes te voeren. Atheïstische reclame tekst verboden op Brabantse bussen. PVDA wil verbod op alcohol reclame. Kamermeerderheid voor verbod op vuurwerk. Schouwen-Duiveland verbiedt dieren in de bebouwde kom. Verbod op trommelen bij NAC-Breda. Partij voor de Dieren en PvdA willen hand in hand een verbod op grote zoogdieren in dierentuinen.Advocaat wil verbod op stukje GeenStijl.nl. Netlog.nl verbiedt een oproep tot een legale demonstratie. Gristen Arie Slob trekt een oud voornemen voor een verbod op blowen in de openbare ruimte maar weer eens uit de kast. Gemeente Winterswijk verbiedt sierstickers op afvalcontainers. Skybeamers zijn binnenkort verboden in Cuijk. PvdA en SP willen een verbod op pelsdierfokkerijen. De politiestaat is weer een stapje dichterbij met een verbod op vrijheid van meningsuiting. Groep verontruste moeders wenst een verbod op vrije sluitingstijden in de horeca. School in Doetinchem wil een verbod op een ‘bepaald computerspel’ nadat twee leerlingen op zondag voor duizenden euro schade aanrichtten. Onderwijsbond wil verbod op een website waar leerlingen hun meesters en juffen kunnen beoordelen. Gemeente Tiel wil een verbod op houseparty omdat er signalen zijn dat Molukkers de boel komen verzieken. Afdeling Friesland van Koninklijke Horeca Nederland wil een verbod op zuipcaravans. Fabrikanten willen een verbod op online scrabble. Gemeente Den Haag wil een verbod op het voederen van eenden. GroenLinks wil de plastic tas verbieden. Maastricht verbiedt buiten-dj’s tijdens het carnaval.Gemeente Midden-Delfland verbiedt touwtrekwedstrijd. Verbod op hard varen met de jetski op de Maas. PvdA burgmeester wil bier in sportkantines verbieden.Gemeente Amersfoort verbiedt het zich bevinden op schoolterreinen tijdens de jaarwisseling.EU verbiedt snoep met speelgoed.Verbod op glas in gemeente Lingewaard tijdens carnaval.Minister van Jeugd en Goede Zeden Rouvoet wil verbod op Deep Throat avond met BNN en VPRO. Tweede Kamer wil verbod op circusdieren.Bunschoten doet blowen op straat verbieden. Hirsh Ballin wil internet-goksites verbieden. Vanaf nu is het verboden om op praalwagens mee te liften. Boete 135 euro. Poortje Pik wordt verboden in Baarle-Nassau. Europarlementarier wenst een verbod op terrasverwarming. Ook Loon op Zand voert een openbaar blow verbod in. Amsterdams stadsdeel De Baarsjes verbiedt tegen alle regels in het gebruiken van een naam op een weblog. Verschillende Brabantse verboden op harde muziek en alcoholgebruik tijdens de carnavalsoptocht.
Biefstuk wordt duurder vanwege een verbod op het importeren van Braziliaans vlees. Minister Donner wil verbod op ouderen die niet leren. Rotterdam doet aan symbool-politiek en voert een niet te controleren verbod op openbaar vervoer voor aso-jongeren in. Greenpeace eist bij de Raad van State een verbod op genentisch gemanipuleerde mais. Steeds meer gemeenten voeren een verbod op de rooftas in. Gemeente Amsterdam doet auto’s van voor 1992 in de stad verbieden. Partij voor de dieren wil een verbod op de verkoop van vissenkommen. Ministerie van Justitie eist verbod op paintballen voor minderjarigen. Kabinet wil een verbod op bivakmutsen en boerka’s in het openbaar vervoer. Rechter verbiedt het verbod op samenscholen. EU wil verbod op verfafbijtmiddel met dichloormethaan. De Maastrichtse Voetbal Vereniging verbiedt alcohol in het eigen stadion. Helft van Nederlandse bevolking is voor een verbod op plastische chirurgie voor het vijfentwintigste levensjaar. Iran wil verbod op Wilders-film. Minister Guusje ter Horst wil verbod op groepen, gevormd door lieden die als raddraaiers bekend staan. Tineke Huizinga wil verbod op hardrijdende trams. Directeur luchthaven Lelystad verlangt van minister een verbod op ultra-light vliegtuigjes. Ondanks dat de gemeente Almelo een bruisende binnenstad verlangt, verbiedt het een terras van vijf tafels en dertien stoelen bij een restaurant. PvdD wil een verbod op het traditionele ganstrekken in Limburg, waarbij mannen te paard de kop van een dode gans trekken. Boek over de beursgang van Worldonline en Nina Brink verboden. Ook Indonesische moslimgroepering eisen een verbod op Wilders-film. Wijnand Duyvendak vermoedt dat horeca-ondernemers straks als service voor buitenrokers warmte zuilen gaan plaatsen en eist een verbod op die dingen. Verbod op stickerverbod op vuilcontainers. Zwembad in Zwolle verbiedt uit angst voor omzetverlies de burkini. SIOE Nederland wil Tegen-Wildersfilm verbieden. Nu ook verbod op meel en eieren tijdens luilaknacht in Heemskerk. Woningcorporatie in Helmond verbiedt het voeren van ganzen en eenden. Locoburgemeester Haarlem verbiedt voetbalwedstrijd uit angst voor rellen. Hirsh Balin wil growshops verbieden. Kabinet wil verbod op gewelddadige computergames. CDA poogde Wildersfilm te verbieden. SC Heerenveen wil verbod op blote buiken tijdens voetbalwedstrijden.
Speeltuin verbiedt buiten roken. Kabinet verbiedt ALLE paddo’s. SGP wil popmuziek verbieden. Kankerinstituut wil verbod op zonnebanken voor jeugd onder de 18. Hirsch Ballin wil ruimer verbod op godslastering. Gggristenen willen verbod op gedicht. Het genieten van een sigaretje in de kroeg is verleden tijd. Ziekenhuis verbiedt roken in eigen auto. Voedingscentrum wil snackbar weren uit arme wijk. Honden van grote beesten tot kleine keffertjes, die zich “ongewenst agressief” gedragen in de openbare ruimten kunnen vanaf volgend jaar in beslag worden genomen. Verboden om al staande van je drankje genieten op een terras. De Burka verboden op Nederlandse scholen. Henk van Stee verbiedt Feyenoordspelers om de krant te lezen. Burgemeester Koelewijn (CU) van Rijssen wil een kauwgomverbod. Ter Horst wil verbod op oorbellen en tatoeages van agenten. Gggristen Unie wil roken in je eigen auto verbieden. CDA wil alle coffeeshops verbieden. Ab Klink jast Paddo verbod er door (per 1 december.) Gggristen Unie wil blowen onder de 21 jaar verbieden. Jorritsma wil cash in supermarkten verbieden. Nijmegen – Verboden bij graf te zitten. Verboden te vechten op straat. Duh! Biertje verboden in sportkantines. Hirsch Ballin verbiedt wedden om geld tijdens duivenwedstrijden. Verbod op peuken en kauwgom op straat gooien. Christen Unie wil cabaretvoorstelling van de Bloedende Maagden verbieden. Gloeilamp verbod wordt er toch doorheen gejast. Steeds meer samenscholings verboden duiken op in de steden. Ierse gggristenen willen een perscampagne verbieden met als titel “Het Woord van God tegen Sodomie”.
Nachtwinkels mogen na middernacht geen sterke drank meer verkopen. Gemeente verbiedt alcohol tijdens carnavalsoptocht 2009. Anti-rook lobby wil ook de chocolade sigaret gaan verbieden. Vreugdevuren voortaan verboden in Lisse.Voetballen op pleintje verboden. Katholieke zeloten komen met eigen “lijst van verboden“. Bible belt dorpje verbiedt drank op straat. Fitna vertoning in Straatsburg verboden door EU parlement. Zelfcensuur: Revu verbiedt foto van Wilders in lijkzak. Verboden te blaffen. Verboden om je ziel te verkopen op Ebay. Gggristen Unie wil strengere naleving van tapverbod.

En dan was er in 2007 nog:

Verbod op elektronische sigaret.
Verbod op koopzondag.
Verbod op vreugdevuur.
Verbod op popconcert.
Verbod op film.
Verbod op vloekende Puttenaren.
Verbod op online gokken.
Verbod op weblogs van politici.
Verbod op anoniem reageren.
Verbod op homo’s.
Verbod op SUV’s.
Verbod op kunst.
Verbod op drank voor jonge bestuurders.
Verbod op bivakmuts.
Verbod op omgekeerd zoeken.
Verbod op navigatiesystemen.
Verbod op Geert Wilders.
Verbod op biobrandstof uit voedsel.
Verbod op godslastering.
Verbod op alcoholreclames.
Verbod op computerspellen.
Verbod op kredietreclame.
Verbod op downloaden.
Verbod op happy hour.
Verbod op mannelijke strippers.
Verbod op terrasverwarming.
Verbod op bikinireclame.
Verbod op verse paddo’s.
Verbod op seksdating-reclame.
Verbod op kraken.
Verbod mobiel bellen op snorfiets.
Verbod op roken.
Verbod op Koran.
Verbod op junkfood reclame.
Verbod op vloeken tijdens popfestival.
Verbod op pooiers.
Verbod op menukaarten.
Verbod op vloeken in de Tweede Kamer.
Verbod op klootschieten.
Verbod op biostabielreclame.
Verbod op belspelletjes.
Verbod op snoepreclame.
Verbod op MP3 spelers.
Verbod op vuurwerk.
Verbod op clusterbom.
Verbod op rooftassen.
Verbod op boerka.
Verbod op Hells Angels.
Verbod op metaaldetectoren.
Verbod op stilleto’s.
Verbod op valse online identiteit.
Verbod op de gloeilamp.
Verbod op wilde dieren.
Verbod op samenscholen.
Verbod op het couperen van schapenstaarten.
Verbod op politieacties.
Verbod op iPod.
Verbod op houseparty."

Voor zolang het nog mag kunt u de bronnen nalezen op de website van Lucaswashier.nl

celtic: Volgens mij ben je er een paar vergeten. Weet alleen niet wat? Welke waren het ook alweer?
(bericht gewijzigd op 13-9-2009 9:20:46)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-09-2009 9:19:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Is het niet verboden om andermans teksten over te nemen?
Op 13-09-2009 9:54:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
stef: Verboden om verboden op te sommen
Op 13-09-2009 10:57:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Verboden om je in een hoek te laten drukken door een overheid.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 13-09-2009 11:41:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rob: Dat is een lange lijst...
Op 13-09-2009 0:28:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: "Poortje Pik in Baarle-Nassau" moest ik toch even opzoeken...
http://www.endandit.nl/regionaal/2008/01/31/poortje-pik-verboden
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 13-09-2009 13:58:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tigron: Het zou ook een aanvulling zijn om het broertje van de verboden op te stellen.
De lijst van verplichtingen.........

ik zal er alvast een noemen:

- verplicht vaccineren
-
-
-
Op 13-09-2009 13:59:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Beeblebrox: Ik wilde ook reageren maar mijn reaxie valt onder de verboden reaxies.
Om geheugen, electriciteit en capaciteit van het Internet te besparen stel ik voor om in het vervolg alleen nog maar een lijstje te maken van wat er wel mag, is ook veel minder werk.
Op 13-09-2009 14:11:38 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld:
tigron:

Het zou ook een aanvulling zijn om het broertje van de verboden op te stellen.
De lijst van verplichtingen.........

ik zal er alvast een noemen:

- verplicht vaccineren
-
-
-


legitimatieplicht
belastingplicht
verplicht ziektekosten verzekeren
Schoolplicht
Op 13-09-2009 15:20:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Salomé: Je vergeet er nog 1.

Autodrop..het zou verboden moeten worden.
Op 13-09-2009 15:38:44 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
Ganzfeld:

tigron:

Het zou ook een aanvulling zijn om het broertje van de verboden op te stellen.
De lijst van verplichtingen.........

ik zal er alvast een noemen:

- verplicht vaccineren
-
-
-


legitimatieplicht
belastingplicht
verplicht ziektekosten verzekeren
Schoolplicht


zwijgplicht...
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 13-09-2009 18:03:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev: <censuur>

Verbod op zelf denken.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 13-09-2009 18:14:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
celtic:

Ganzfeld:

tigron:

Het zou ook een aanvulling zijn om het broertje van de verboden op te stellen.
De lijst van verplichtingen.........

ik zal er alvast een noemen:

- verplicht vaccineren
-
-
-


legitimatieplicht
belastingplicht
verplicht ziektekosten verzekeren
Schoolplicht


zwijgplicht...

Sollicitatieplicht. Meldingsplicht.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 13-09-2009 19:53:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars: Mag je nog wel ademhalen?
Cannot kill the Battery!!!
Op 13-09-2009 20:09:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gebakken Plasse: Zwijgplicht of spreekverbod?
Op 13-09-2009 21:04:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Nederland gaat ten onder aan te veel regels en gebrek aan gezond verstand.

Gevolg van de klaagcultuur die Nederland steeds meer in zijn greep krijgt.

Het is schijnbaar onbeleefd om tegen klagers te zeggen dat ze eens moeten ophouden te zeiken.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 13-09-2009 21:45:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: @paps
Komt omdat klagen nog wel mag. Demonstreren is vaak ook al "verboten". Ik vraag me af of ooit de bom barst.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 13-09-2009 22:30:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps: Protesteren mag wel, maar dan keurig getypt, in drievoud.

Alles moet `onder controle` zijn. Het nieuwe biometrische paspoort is ook al zo'n eng voorbeeld. Straks nog even een landelijke DNA bank.....

Of is Nederland gewoon te ingewikkeld geworden met al die andere on(be)grijpbare (sub)culturen?
Als ik af en toe kijk naar het tuig op straat, die zwaar onder invloed van pillen en drank de hele zooi lastig vallen, dan vraag ik me wel eens af waarom ze díe niet onder controle kunnen hebben...
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 14-09-2009 8:22:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
paps:

Of is Nederland gewoon te ingewikkeld geworden met al die andere on(be)grijpbare (sub)culturen?


Zo klinkt het net of je die (sub)culturen de "schuld" geeft van alle regels.....
Op 14-09-2009 13:08:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
celtic:
C.:

paps:

Of is Nederland gewoon te ingewikkeld geworden met al die andere on(be)grijpbare (sub)culturen?


Zo klinkt het net of je die (sub)culturen de "schuld" geeft van alle regels.....

Inderdaad. Wat heeft (sub) culturen te maken met drank, drugs en regels? Vind het nogal beledigend.
(bericht gewijzigd op 14-9-2009 13:32:17)
Condemnation without investigation is the highest form of ignorance
Op 14-09-2009 13:31:16 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
galaxy:
Marsepars:

Mag je nog wel ademhalen?


Mag nog wel, maar is wel belastbaar (CO2-tax).
Op 14-09-2009 17:19:21 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Zwepp: Hoe meer verboden, hoe meer de staat kan verdienen aan het uitdelen van 'lullige' boetes. Fietsen in een winkelstraat, door rood licht rijden, diefstal, hanggroep ettertjes met hun openbare geweldpleging of vernielingen... Het is vrij gemakkelijk met 95% op te lossen. Fietsen in een winkelstraat? 500,- Euro boete en je fiets wordt in beslag genomen. Vernieling? Schade betalen en 2500,- extra boete voor de overlast. Door rood licht rijden? 1500,- boete. Niemand die zich hier dan nog aan schuldig maakt, maar het probleem is dan, dat er geen geld meer in het laadje komt en er een inkomste post wegvalt.
Op 14-09-2009 17:21:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
paps:
celtic:

C.:

paps:

Of is Nederland gewoon te ingewikkeld geworden met al die andere on(be)grijpbare (sub)culturen?


Zo klinkt het net of je die (sub)culturen de "schuld" geeft van alle regels.....

Inderdaad. Wat heeft (sub) culturen te maken met drank, drugs en regels? Vind het nogal beledigend.


Dan begrijp je me niet goed.
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 14-09-2009 18:08:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: een (kort) lijstje met de dingen die wel toegestaan zijn is onderhand praktischer....
Nee, dank u.
Op 15-09-2009 14:06:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Invasion: Meer lawaai door wetswijziging
De berichtgeving in de media over Geluidproductieplafonds (GPP) voor de rijksinfra is verwarrend. Zo wordt gemeld dat deze GPP's worden gelegd bij 65 dB voor snelwegen en 70 dB voor spoorwegen. Dat is niet het geval! De GGP's komen tot stand op basis van het heersende niveau plus 40 % verkeersgroei en verschillen dus per situatie. Omdat er daardoor meer lawaai komt dan binnen het huidige wetsregiem ooit is vastgelegd heeft VROM met RWS afgesproken dat de meest ernstige bestaande situaties, t.w. situaties met meer lawaai dan 65 dB (weg) en 70 dB (spoor) versneld - in tien jaar - worden gesaneerd. Mensen die wonen op plaatsen waar op basis van de huidige Wet teveel lawaai is verliezen hun recht op maatregelen. GPP's liggen op een vaste afstand van de weg en dus niet bij woningen. Verkeerslawaai neemt verder toe in Nederland. Zie RTL Nieuws.

http://www.rtl.nl/components/actueel/rtlnieuws/miMedia/2009/week44/vr_1930_geluid.avi_plain.xml
Op 05-11-2009 19:10:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden