Ooit wel eens afgevraagd hoe sciencefiction- en horrorschrijvers aan hun inspiratie komen? Het zou me niet verbazen als ze die uit het dierenrijk halen. Onlangs ontdekte men een parasiet die de tong van een vis opvreet om zich vervolgens in de bek te nestelen (meer foto's hier). Of misschien putten zij hun verhalen uit de medische hoek? Zo is er officieel nog steeds geen antwoord op de aandoening 'Morgellons', u weet wel, die ziekte waarbij vreemde draden door de huid heen breken en waarvan slachtoffers het gevoel krijgen dat er 'beestjes' onder de huid rondkruipen (zie hier voor een eerder artikel). Maar misschien hoeven de huiverschrijvers niet zo ver te zoeken en lezen ze gewoon de krant, immers de meeste monsters wonen gewoon naast ons.

parasiet
(Parasiet vreet tong op en woont in het achtergebleven gat)

Ik filosofeer graag over de notie dat mensen niets nieuws kunnen bedenken. Alles wat uit de koker van het menselijk brein komt is als eens voorgevallen of gezien. Maar al te vaak is een oorspronkelijk idee niets anders dan een innovatie op een bestaand oud thema. Zo goot de schrijfster van de succesvolle Harry Potter reeks slechts oude mythische vertellingen in een nieuw jasje.

Anderzijds krijgt onze fantasie vaak een boost door beelden of geluiden die we niet helemaal goed begrijpen. Zo wist men onlangs in Engeland een heus 'elfje' op de gevoelige plaat vast te leggen, althans zo lijkt het. Of er nu wel of geen sprake is van een elfje doet eigenlijk niet ter zake, de teerling is weer eens geworpen en onze persoonlijke denkbeelden innoveren er wel een verhaal om heen.

elfje
(Elfje? Insect?)

En dan zijn er natuurlijk de 'Frankenstein'-verhalen. Geschifte wetenschappers die de vreselijkste dingen bedenken met alle ellende van dien. Voor de leek lijkt het werk van vooruitstrevende uitvinders zoals een Leonardo Da Vinci duivels en een thema is al snel geboren. Toch staat ook hier de werkelijkheid weer dichter bij de fantasie dan we vermoeden. Onlangs dook er weer een geval op van iemand die was overleden aan de gevolgen van een 'vleesetende bacterie'. In 1994 dook op het Britse vasteland voor het eerst een vleesetende bacterie op. Paniek alom. Kort daarop werd duidelijk dat de haard van de besmettingen in het Engelse graafschap Gloucestershire lag. Meer specifiek nabij Porton Down. En laat daar nou toevallig een geheim onderzoeksinstituut staan waarbij wetenschappers zich bezig houden met biologische oorlogvoering. Enfin, u kunt de eindjes nu zelf aan elkaar knopen.

De notie dat mensen niets nieuws kunnen bedenken kan je natuurlijk ook omdraaien. Misschien kunnen we wel degelijk iets nieuws bedenken maar worden die gedachten vanzelf tot werkelijkheden omgezet. Met 'War of the Worlds' en al die andere sciencefictionverhalen waarbij buitenaardsen de aarde bezoeken stijgt ook het aantal sightings van vreemde vliegende objecten. Momenteel krijgen steeds meer Chinezen toegang tot prachtige sciencefiction verhalen, strips en games. En wat zien we gebeuren als een miljard Chinezen aan aliens gaan denken?

angel: Ik heb ook twee fotos met iets dergelijks erop,wil ik wel naar jullie toesturen op voorwaarde dat de personen die erop staan onherkenbaar gemaakt worden,vriendelijke groeten.
Nvdr: Graag! en natuurlijk gaan we discreet met alle info om.
Op 18-09-2009 0:46:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tru: Niks nieuws
Op 18-09-2009 13:03:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus: Ik ben blij dat het filmpje ondertiteld is.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 18-09-2009 14:05:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Maan:
Momenteel krijgen steeds meer Chinezen toegang tot prachtige sciencefiction verhalen, strips en games. En wat zien we gebeuren als een miljard Chinezen aan aliens gaan denken?

Moest dat nu echt? In China heerst bepaalde censuur maar heeft verder net zo goed toegang tot deze media als wij. En:

"The UFO that was reported by All News Web on 25 July 2009 ( http://www.allnewsweb.com/page7947943.php ) and seen by 22 students in the city of Deqing in China during a rooftop observation of the solar eclipse has been hailed by that nations massive UFO community as the UFO event of the year. China's media has extensively reported on the story, which was originally broken by the government owned Xinhua, China's most establishment newspaper, with reports in over fifty outlets: Yet the event is being completely ignored by the western media."

Wil trouwens ook nog niet zeggen dat dit aliens waren ofzo.
(bericht gewijzigd op 18-9-2009 14:44:20)
The Lost History of Man: http://www.talc.site88.net
Op 18-09-2009 14:41:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Emie : Je ziet wat je wil zien, en we dichten dieren altijd weer menselijke eigenschappen toe... maar kijk die parasiet eens tevreden grijnzen!!
Is it electrickery?
Op 02-10-2009 0:41:40 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden