De grenzen van de verdraagzaamheid en tolerantie zijn bereikt. Tot in sprookjesachtige pretparken aan toe, waar we uiteindelijk voor onze lol en ontspanning heen gaan, leveren we slag . Keer op keer. De vriendelijke medemens van weleer is de psychopaat van nu. Ook vanuit het dierenrijk komen signalen dat de lontjes steeds korter worden. Het effect? Killerkonijnen, bloeddorstige eekhoorntjes en chagrijnige olifanten. Of de wereld echt al in brand staat weet ik niet, maar op z'n kop staat 'ie zeker.


(Kijken naar korte lontjes)

Een olifant die het niet langer pikt om stom aangegaapt te worden smijt een steen naar een bezoekster. Een zoöloog ziet tot zijn schrik hoe een eekhoorntje zijn buurman de vleermuis meer dan zat is en zijn snijtanden in de ongelukkige fladderaar zet. Maar er is meer. In Australië hebben konijntjes het he-le-maal gehad met de slangen populatie in hun habitat en zijn aan een grootschalige entlösung begonnen.

Net als ratten in een overvolle kooi, begint alles en iedereen nu bij gebrek aan lebensraum aan elkaars staarten te knagen. Al in 2007 had een beer genoeg van die dwaze woudlopers en vrat voor het eerst in de geschiedenis een kind op. Helemaal ongelijk had het dier niet, hij zag immers wouden in parken veranderen en parken in campings. Het komt de laatste tijd trouwens wel vaker voor dat beren geirriteerd raken door menselijke activiteiten.

Beer bestormt busstation: 9 gewonden
In de Japanse stad Takayama zijn zaterdag negen mensen gewond geraakt toen een beer de aanval opende op een busstation. Het 1,30 meter lange dier overleefde het incident niet; hij werd neergeschoten door jagers. Bron.

We hebben het al vaker gezien dat door het inkrimpen van het natuurlijke leefgebied dieren zoals vreedzame zaden- en noteneters in gruwelijke predatoren veranderen. Zelfs een normaal gesproken strikt vegetarische koe werd kennelijk zo gek van het gekakel dat het dier in één maand tijd 48 kippen verslond.

De mondiale berichten liegen er niet om. "Zeemeeuwen begaan moord voor uw broodje, ijs of frietje" lezen we in Het Nieuwsblad. Alfred Hitchcock bleek een vooruitziende blik te hebben. En als het geen vogels zijn die ons belagen, dan zijn het wel ratten die kamikazeaanvallen uitvoeren.

Te vol, te veel en te druk. En zo is de jongste attractie op de kermis tegenwoordig: sensationele uit onverdraagzaamheid geboren matpartijen. In plaats van brood en spelen schreeuwt het volk nu om 'bloed en killen'. En de tijd dat een goede buur beter dan een verre vriend was, ligt al weer lang achter ons.

It's all falling down.
Zo, en nu ga ik ontbijten.

Ganzfeld: ochtendhumeur? :-)
Op 26-09-2009 9:59:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samson: Leuk geschreven artikeltje Maar matten op de kermis is iets van alle tijden. Drukwerk bezong dat zo'n 30 jaar geleden al in hey Amsterdam. Een regel daaruit "en vrijdagavond was het knokken het hinderde niet tegen wie, tot de politie dan kwam fokken, dan vochten we wel tegen die..."
Wil de overheid haar huishoudboekje een beetje op orde krijgen moet er de komende jaren zo'n 25% bezuinigd worden.
Daardoor zal het dan in de pretparken niet zo druk meer zijn, maar waar vindt de uitgeknepen,afgematte, sufgestresste 24/7 bewaakte burger dan haar uitlaatklep?
Bloeddorstige eekhoorntjes en kamikaze-cavia's, ik vind het humor.

(Noot) jammer dat er geen naam bij staat, want ik ben wel benieuwd of de schrijver dezes vaker zo'n toon vindt?
Op 26-09-2009 10:27:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hoff: Sign of the times?? in vroeger tijden wist men amper van het bestaan van mensen met andere denkbeelden als de heersende opvattingen. Men leefde "onder elkaar" en als je afwijkte van de norm werd je het dorp uitgejaagd(vincent van gogh comes to mind)
In 2009 woon je er naast... en door elkaar heen... of op een paar uur vliegen...en je hoeft het internet maar aan te zetten om te leren over alweer een afwijkende mening.
Maar ook vroeger sloeg men elkaar om niks de kop in, maar dan was het een stammenstrijd, of de zoektocht naar ketters..of hippies..of engelsen..of vikingen...of zundapps tegen puchs...the list goes on...
We bewijzen tot op zekere hoogte alleen maar dat we nog steeds niks geleerd hebben.
Geeft niks, zie als een evolutie, het zal ooit best goed komen.
Luister maar naar mij :-p
Op 26-09-2009 11:33:39 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Samson:

Daardoor zal het dan in de pretparken niet zo druk meer zijn, maar waar vindt de uitgeknepen,afgematte, sufgestresste 24/7 bewaakte burger dan haar uitlaatklep?


Ik heb soms het idee dat mensen hun onrust en frustratie vooral wegdrinken. Het lijkt soms wel of het grootste gros van de mensheid vooral zijn/haar heil in de fles zoekt. Dan worden ze weer wat rustiger en vergeten even de 'waan van alledag'. Maar the day after is er nog niets veranderd, dus de frustratie komt net zo hard - zo niet harder- terug.

Dan kun je nog maar beter jezelf lichamelijk 'afmatten', in beweging en sport. Koop een boksbal, en ram daar maar even op los. Beter dat dan een ander in elkaar rossen. Dat als uitlaatklep.

Ik denk dat het nog beter werkt als men de rust in zichzelf vindt. door bv. meditatie. Maar velen vinden dat niet stoer, saai en missen daarbij het instant effect.

Samson:

(Noot) jammer dat er geen naam bij staat, want ik ben wel benieuwd of de schrijver dezes vaker zo'n toon vindt?


Bedoel je de schrijver van dit blog? Dat is "Pino". Staat ook onderaan.
Op 26-09-2009 0:21:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cultuurmeneer: Er zijn tegenwoordig ook veel meer nieuws-gatherers en nieuws-outlets. Dus praktisch alles wordt tegenwoordig geregistreerd, bijna alles komt op tv, in de krant of op het internet en bijna alle nieuws wordt opgeslagen en is terug te vinden.

Beetje lastig dus om dit soort vergelijkingen te maken. Maar het is een feit dat het ook steeds drukker wordt en de leefgebieden van dieren steeds kleiner, en zo.....
(bericht gewijzigd op 26-9-2009 12:46:41)
God... Dat ben je zelluf!
Op 26-09-2009 0:46:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
Samson:

(Noot) jammer dat er geen naam bij staat, want ik ben wel benieuwd of de schrijver dezes vaker zo'n toon vindt?

walnoot: http://www.grenswetenschap.nl/blog.asp?redit=31
United as one. Divided by zero.
Op 26-09-2009 0:59:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Picobyte: Koeien eten graag kippen als ze de kans krijgen dat is ook niet nieuw.

Stroom moet vloeien.
Op 26-09-2009 13:05:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Albert: Naast het overcrowding effect kan de verandering in het milieu ook een rol spelen. Had het geluk om vorig jaar Spitsbergen te mogen bezoeken. Heb daar gesproken met enkele inwoners en wetenschappers. Gedragsveranderingen van ijsberen wordt, naast klimaatveranderingen (al da niet veroorzaakt door de mens), waargenomen. De dieren worden aggressiever en men vermoedt dat dit o.a. veroorzaakt wordt door gebromeerde vlamvertragers. Deze stoffen dampen o.a. uit kunststoffen, tapijten en meubels.
http://www.carnivoreconservation.org/files/issues/iucn_polarbear_report.pdf

Deze gesynthetiseerde stoffen hebben in het lichaam hormoonachtige werkingen zoals bijv. testosteron.

Ongeveer een week geleden kwam er een bericht naar buiten van NIFV dat meer brandvertragers in meubels etc. vele mensenlevens redden kwam:

http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2867614.ece/_Brandvertrager_meubelen__kwart_minder_doden_.html.

Paradox?

Op 26-09-2009 13:11:48 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fumer tue: Ja, dit is goed geschreven!

Every normal man must be tempted at times to spit on his hands, hoist the black flag, and start cutting throats

name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="
type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/yt]


(bericht gewijzigd op 26-9-2009 14:50:00)
Op 26-09-2009 14:49:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Samson: Pino dus, altijd al een aparte vogel gevonden!

Heeft iemand die speech van Ahmadinejad trouwens gezien. Nederland liep er demonstratief bij weg, terwijl ik die man in een half uurtje meer verstandige dingen hoor zeggen dan Balkenende in 8 jaar. http://www.davidicke.com/forum/showthread.php?t=83454

Heb ik Balkenende uberhaupt ooit iets verstandigs horen zeggen?
Maargoed daar gaat het hier niet over.
Hoist the black flag, and start cutting throats gaat wel wat ver vind ik.
Alhoewel een bloederige Quinten Tarantino versie van sesamstraat best amusant kan zijn...Wat jij Pinjo?

Op 26-09-2009 16:17:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Zero toleranski in Georgië.....

Nee, dank u.
Op 26-09-2009 20:18:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Olav: @ Tjerky

Tuurlijk. Saakashvili krijgt alles wat hij wil. Teasers om het volk eronder te houden, valse persberichten om ons te doen geloven dat het een fijn, democratisch land is, een jankerige Nederlandse vrouw om de boel hier te promoten, Navo-troepen en Amerikaanse oorlogsbodems om de Russische beer te pesten en miljarden dollars om gasleidingen naar het Westen aan te laten leggen.
Op 26-09-2009 21:40:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
harses: ben ik dan nog de enige vriendelijke mens met een zeer lang lont?????
Op 27-09-2009 11:56:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Er is nog plek zat waar nog zat plek is.
'Don't forget rule number 6'
Op 27-09-2009 15:19:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: Het is bekend dat gebrek aan ruimte een groei aan irritatie met zich meeneemt. Dat irritatie en gebruik van geweld van alle tijden is hoeft hier niet bewezen te worden.

Interessanter is wellicht om te bewijzen dat de huidige vorm van stedelijk samenklieken een plan is en we dus moedwillig worden gefrustreerd.

http://www.grotestedenbeleid.nl/
http://www.snm.nl/page.php?pageID=88&itemID=5213&itemJaar=2009
http://www.vrom.nl/pagina.html?id=3410
ALLES IS WAAR
Op 27-09-2009 16:53:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden