De wereld gaat heus niet ten onder aan oorlogen, pandemieën of zogenaamde klimaatsverandering. Nee, de wereld gaat ten onder aan hersenloze politieke correctheid en censuur opgelegd door bekrompen azijnpissers en gerelicapte betweters. Zo staan sinds jaar en dag de Duitse oktoberfesten in het teken van 'bier, worsten en borsten'. Ter verhoging van de leut en gewoon omdat het kan, tonen sommige bezoeksters tijdens de festijnen hun borsten, 'Busenblitzers' worden ze genoemd. Nou, als het aan de organisatoren ligt mag dat nu dus niet meer.


(Prent uit de oude doos toont ons het inmiddels verboden obscene gedrag tijdens de notoire oktoberfesten)

Ondertussen werden in Marokko leden van de 'Alternatieve Beweging voor Individuele Vrijheden' opgepakt omdat ze van plan waren tijdens de ramadan wat te gaan eten. In Marokko lopen mensen die tijdens de vastenmaand toch eten kans op maximaal zes maanden celstraf. Buiten de van overheidswege opgelegde hechtenis kregen de actievoerders ook nog eens zo'n honderd doodsbedreigingen en dat allemaal omdat de actievoerders zich hard wilden maken tegen het rigide eetverbod tijdens de ramadan.

Het komt in Islamitische landen wel vaker voor dat het volk alleen maar door de overheid goedgekeurde 'feesten' viert op een wijze die de wet voorschrijft. Tot voor kort mochten mensen in het zogenaamde vrije westen zelf weten wat en hoe ze iets vierden. Maar aan de wortels van dat laatste stukje vrijheid wordt nu ook stevig geknaagd.

Zo waren het de omwonenden van een lokaal recreatiegebied die onlangs een EO-feest wilden verbieden. In de ogen van de tegenstanders zou het feest te lang duren en teveel hinder opleveren. Misschien was deze actie van onverdraagzaamheid wel het gevolg van een poging van de Christenunie in Velsen die in april van dit jaar een verbod op een 'erotisch feest' eiste.

Soms beroepen mensen zich op kromme redeneringen om bepaalde feesten te verbieden. Zo was het de inspecteur infectieziekten Jan van Wijngaarden die een verbod op zogenaamde bareback-feesten wil. Volgens Wijngaarden hebben homofiele medemensen op dergelijke feesten onbeschermd seks en dus zou men een grotere kans op HIV-besmetting hebben. Zou van Wijngaarden echt denken dat onveilige seks alleen maar plaats vindt op bareback-feesten? Zouden liefhebbers van bareback-feesten bij een verbod hun activiteiten staken?

Samen leven en samen feesten zou verbroedering en vriendschap in de hand moeten werken. Volgens sommigen is dat zeker niet de bedoeling:

"Vraag: Sheikh, Assalam Alaikoem warahmatoellaahie wa barakatoeh, er zijn mensen die Valentijnsdag vieren, wat is uw mening hierover?

Alle Lof zij Allah, de vredesgroeten en prijzingen van Allah zijn met de boodschapper van Allah en met zijn familieleden en metgezellen, voorts:

Het vieren van wat 'het feest der liefde' (d.w.z. Valentijnsdag) genoemd wordt is niet toegestaan, zoals het eveneens niet toegestaan is om andere feesten van ongelovigen te vieren. De reden voor dit verbod is het feit dat men anders de ongelovigen gaat imiteren en nadoen. Er is vastgesteld dat de profeet (Allah’s vredesgroeten en prijzingen zij met hem) heeft gezegd: “Degene die een volk nadoet behoort tot hen.”, zoals vermeld staat in Soennah Aboe Daawoed van Ibn ‘Omar (moge Allah tevreden met hem zijn). Dit verdoemde feest behoort tot de slechtste feesten die zij vieren, omdat men zoals bekend de onzedelijkheid viert. Het vieren van dit feest bevat naast een goedkeuring van het deelnemen aan de ongelovigenfeesten ook nog een ander aspect en dat is dat men de weg naar de ondergang goedkeurt". Bron

In Duitsland besloot het stadsbestuur van de plaats Karlsdorf-Neuthard een zogenaamde 'LAN-party' te verbieden. LAN-parties zijn 'feesten' waar computernerds en gamers samenscholen om met elkaar computersgames te spelen. De wizkids spelen dan games zoals 'CounterStrike' en 'Warcraft III'. Dergelijke spellen hebben een geweldadig karakter en dus... verbieden die hap. Al eerder verboden de steden Stuttgart, Karlsruhe en Nuremberg om dezelfde 'reden' LAN-parties in hun achtertuin.


(Feest anno 2015)

Wat je feestje ook is, er zijn altijd partypoopers die om de één of andere reden de jolijt niet kunnen waarderen en met een verbod op de proppen komen. Wie denkt dat alleen professionele evenementen beperkt en geknecht worden komt bedrogen uit. Uit een beleidsnotitie van de Gemeente Stede Broec (PDF alert) blijkt dat men ook behoorlijk wat regulering heeft bedacht voor de traditionele private tuin- en schuurfeesten.

En dan zijn er natuurlijk ook altijd weer lieden die hun eigen nest vervuilen en elk feestje zelf verpesten om vervolgens vreemd op te kijken als er beveiliging en politie aan te pas moet komen om de boel in gareel te houden.

Ik ben benieuwd welke commotie het Sinterklaasfeest dit jaar weer zal oproepen. Al eerder besloot het Amerikaanse bedrijf ADM in Koog aan de Zaan het Sinterklaasfeest te verbieden uit angst voor klachten over discriminatie.

In de Dikke van Dale (uitgave 2015) zal onder 'Feest' vermoedelijk het volgende te lezen staan:

feest het; o -en

1 (plechtige) viering ve belangrijke gebeurtenis of gedenkdag volgens richtlijnen en beperkingen waarbij mensen met een glaasje ranja tot drie maal toe hoera mogen roepen waarna de viering ten einde is en men geacht wordt ordentelijk huiswaarts te keren.

2 Clandestiene semi-vrolijke bijeenkomst ter viering ve heuglijk feit achter gesloten deuren op niet nader aangeduide locatie.

Op 22-09-2009 13:38:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
rudiev:
uit artikel:

Het vieren van wat 'het feest der liefde' (d.w.z. Valentijnsdag) genoemd wordt is niet toegestaan, zoals het eveneens niet toegestaan is om andere feesten van ongelovigen te vieren. De reden voor dit verbod is het feit dat men anders de ongelovigen gaat imiteren en nadoen.
...

Dit zegt wel weer genoeg....

En elke keer zitten er wel weer religieuze bij, en ik bedoel nu niet alleen de islam gezien het stukje hierboven, maar ook zeker de gristenen en consorten, die het allemaal weer afkeuren en voor andere willen bepalen wat wel en niet moet kunnen. Bah! Met dit soort dingen wordt mijn afkeur tegen de huidige uitvoering van religies weer wat groter. Ik vind dat ze religies is af moeten keuren met hun indoctrinatie. Laten mensen voor zichzelf bepalen wat wel en niet moet kunnen en als het je niet zint ga je er toch niet heen. Probeer een ander niet jouw beperkingen op te dringen, maar dit is iets wat vele maar niet willen snappen.
je mag me beledigen, je mag me kwetsen, maar spreek wat je denkt, dan discussieren we verder...
Op 22-09-2009 15:36:23 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
johannez: inderdaad! in opstand! http://www.vrijheidsparade.nl/
Op 22-09-2009 17:35:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
BeyondPerceptio: Kent iemand dat oude nummer van de Beastie Boys nog?
(Kennen jullie deze nog-nog-nog-nog.....)

'You got the right to fight to party'...?
Op 22-09-2009 21:34:27 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden