Britse ontdekkingsreizigers en wetenschappers van het Centre for Fortean Zoology (divisie North-Devon) zijn midden september 2009 op expeditie vertrokken naar de archipel van Indonesië. De groep van vier mannen zal in de jungle van het eiland Sumatra op zoek gaan naar een yeti-achtig schepsel, dat de lokale bevolking de 'Orang Pendek' noemen. In 2003 werden in deze archipel ook al de resten van de kleine Homo floresiensis gevonden.

Artisitieke voorstelling Orang Pendek

De Orang Pendek is een krachtig gebouwd dier dat op twee benen loopt en in relatie kan staan met zowel de orang-oetang als de veel grotere yeti van Azië. De inheemse Kubu - of de Orang Rimba (mensen van het woud), zoals ze liever genoemd worden - hebben het schepsel in hun weinig geëxploreerde jungle gezien. Ook verschillende Westerlingen hebben de Orang Pendek gezien, waaronder de bezielster van de Indonesian Tiger Conservation Group Debbie Martyr en natuurfotograaf Jeremy Holden.

In de wildernis van Sumatra zouden zich ook nog andere vreemde schepselen der evolutieve natuur bevinden. Men praat er over reusachtige gehoornde slangen van 10 meter lang en een goudkleurige kat met grote sabeltanden en een gedrongen staart. Maar voor Richard Freeman, de zoöloog van de expeditie en directeur van het Centre for Fortean Zoology is de Orang Pendek het interessantste omdat het een aap is die - in tegenstelling tot zijn soortgenoten - rechtop loopt.

Volgens Freeman kan de goudkleurige kat een afgeleide van het geslacht Homotherium zijn, sabeltandkatten die tijdens het Pleistoceen wijdverspreid over het noordelijk halfrond rondliepen. "Er zijn fossielen van dit dier in Indonesië gevonden die maar 10.000 jaar oud zijn, en in evolutionaire en geologische termen is dat gisteren", aldus Freeman. De reusachtige gehoornde slangen staan bij de Orang Rimba bekend onder de naam 'nagas' en zouden volgens Freeman een totaal nieuwe soort kunnen zijn: "Er bestaan gehoornde slangen zoals de Bitis nasicornis, maar deze zijn klein. Van de nagas wordt gezegd dat ze 10 meter lang zijn! De hoornen zullen waarschijnlijk gemodificeerde schubben zijn."

Het Centre for Fortean Zoology is 's werelds grootste onderzoeksorganisatie naar mysterieuze dieren. De belevenissen van het team zijn online te volgen op hun website en blogspot. Aan de vooravond van de expeditie gaf Richard Freeman nog dit interview:

3.14po: Altijd leuk als Thomas er grappige foto's van zichzelf bij plaatst.
United as one. Divided by zero.
Op 23-09-2009 10:02:47 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
cool:
3.14po:

Altijd leuk als Thomas er grappige foto's van zichzelf bij plaatst.


XD of de oorsprong van obama dat kan ook XD.
Op 23-09-2009 10:57:41 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Firefox: De zoveelste geldverspilling ...
Op 23-09-2009 11:26:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
tjerky: Okapi "bestaat" ook nog niet zo lang..
Nee, dank u.
Op 23-09-2009 18:26:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Lanoe: Deze lezing van Lloyd Pye is in dit verband zeer interesant.
Het is zowiezo een interesante lezing betreffende de oorsprong van de mens:Carpe diem homo universalis
Op 24-09-2009 9:48:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden