Eerder hadden we u al bericht over Dede Kosware, beter bekend als de boomman of de man met de bizarre nagelziekte. Er bestaat namelijk een aandoening waardoor er zich op vele plaatsen van de huid een soort nagelgroei vormt. Eerder vermoedde men extreme zeldzaamheid, nu is een tweede slachtoffer bekent. We kunnen dus reeds spreken over een bescheiden boommannenbos...

Boomman wordt boommanbos
(Tweede boomman toont de gevolgen van zijn aandoening)

Net zoals bij Dede Kosware groeit er bij Lin Tianzhuan een soort keratine-achtige materie uit armen, handen, benen en voeten. Keratine is het spul waar bij gezonde mensen bijvoorbeeld nagels van worden aangemaakt. De aangroei is zeer lastig te verwijderen en het groeit terug. Bij Lin begon de aandoening op zijn dertiende levensjaar. "Het begon met een paar bubbeltjes, dus ik probeerde antibiotica en crèmepjes, maar het werd niet beter," licht hij toe.

"Integendeel, het werd erger. Ze groeiden en groeiden en voor ik het wist zaten ze overal op mijn armen en benen, mijn rug en zelfs mijn hoofd. Het was alsof ik veranderde in steen, erg beangstigend."

Li begon al snel aan een kluizenaarsleven. Hij verliet het huis niet meer en vermeed vrienden en familie. "Geleidelijk aan werd mijn 'schil' harder en harder. Tot op een moment dat ik mijn armen en benen niet meer kon bewegen. Als ik toch buiten kwam dan moest ik lakens rond me doen, zodat mensen niet meteen begonnen te schreeuwen bij de eerste aanblik."

De inmiddels 38-jarige Li heeft geluk en vond een jaar geleden steun bij de mensen van het Fuzhou Dermatosis Prevention Hospital. Ze bombardeerden Li tot studiecase en maakten er hun taak van om een behandeling te verzinnen. Momenteel is Li ontdaan van de meeste boomachtige vergroeiingen. Natuurlijk bevat zijn lichaam vele littekens, maar dat staat niet in verhouding met de boomtransformatie:

Boomloos bos
lindaatje: IK vind dit nu echt hartstikke vies en smerig, zielig voor de patienten.
Bah.
CAUTE - Behoedzaamheid
Op 28-09-2009 11:25:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik vraag me af op welke planeet die patiënt op visite is geweest en welke buitenaardse griep hij mee teruggenomen heeft.

Mijn maag draait zich wel drie keer om, bahbah
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 28-09-2009 20:31:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Plakband: Nou ja, vies en smerig vind ik foute benamingen. Klinkt meer als middeleeuwse vingerwijzing naar een melaatse of zo. Ik heb gewoon meelij met die gast. Wat een hel van een leven. Het zou je maar overkomen. En als je naar buiten moet, stuiten op het onbegrip en het te harde en onredelijke oordeel van de mensch buyten. Knap dat ie uberhaupt nog leeft - dan moet die wil daartoe wel verdomde sterk zijn.
ech?
Op 28-09-2009 21:26:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
HP:
Mosselman:

Nou ja, vies en smerig vind ik foute benamingen. Klinkt meer als middeleeuwse vingerwijzing naar een melaatse of zo. Ik heb gewoon meelij met die gast. Wat een hel van een leven. Het zou je maar overkomen. En als je naar buiten moet, stuiten op het onbegrip en het te harde en onredelijke oordeel van de mensch buyten. Knap dat ie uberhaupt nog leeft - dan moet die wil daartoe wel verdomde sterk zijn.


Helemaal mee eens, probeer jezelf eens te verplaatsen in die man.
Op 28-09-2009 22:06:54 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
piet_g: da's wel een rotziekte ja. ik vond wratten vroeger al erg.
Op 29-09-2009 1:11:37 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden