Waar beter tot op het bot te gaan dan in het hol van de leeuw zelf? Speciaal voor deze reeks, waarin we telkens weer proberen de diepste verlangens van onze medemensen in kaart te brengen, togen we naar Den Haag. Hoewel de meest perverse geesten in het Binnenhof te vinden zijn besloten we wat minder hardcore te beginnen en gingen op bezoek bij Club Ron. Met een enigszins trillende vinger drukten we op de bel van een nogal neutraal uitziend pand waarvan alleen het koperen naambordje iets prijs gaf van wat er achter de deur zou plaats vinden. De deur zwaaide open en een breed grijnzende kale man in een leren broek onthaalde ons met de typische jovialiteit zoals alleen echte Hagenezen die aan de dag kunnen leggen. Dat moest onze gastheer Meester Ron zijn, geen twijfel mogelijk. Een moment later ging de deur achter ons dicht en we betraden een heel andere werkelijkheid.

club ron
(Meester Ron zwaait de scepter en soms de zweep bij Club Ron)

Club Ron is gevestigd in Den Haag aan de langste laan van Europa. Ron en zijn levenspartner Leen zwaaien er al sinds jaar en dag de scepter en zijn een begrip in de wereld van meesters, meesteressen, slaven en slavinnetjes maar ook andere 'gezindten' zijn er welkom. Travestiet? Geen probleem. Lak- of rubberfetish? Je bent er welkom. Hetero, homo, bi, pan of flexseksueel? Kom gerust binnen. In Club Ron kan men BDSM bedrijven in de breedste zin van het woord of een andere fetish uitleven, zolang er maar geen wetten worden overtreden of mensen onvrijwillig worden gedwongen. Dat laatste was toch wel een geruststelling.

Club Ron zou men grofweg in drie segmenten kunnen indelen. Op de woens- en vrijdagen kunnen mensen met onderdanige gevoelens hun ei bij Meester Ron kwijt of kan men een van de drie speciaal ingerichte kamers huren. Op de zaterdagavonden zijn er bijkomsten van de VSSM (Vereniging Studiegroep Sado-Masochisme), BDSM-jongeren of BDSM 35+ groepen of de 'vrije' avonden zoals BDSM Openminded. We vallen maar gelijk met de deur in huis, wat is het verschil tussen die avonden?

Ron: Diverse groepen hebben behoefte aan een aantrekkelijke en passende locatie waar men elkaar kan ontmoeten of eventueel ook kan 'spelen'. Club Ron biedt die mogelijkheid.

GW: Zijn op die avond dan uitsluitend leden welkom?

Ron: De verenigingen organiseren de avonden en laten buiten hun leden ook nieuwkomers toe. Dus iedereen die geïnteresseerd is in BDSM is welkom.

Voor ons bezoek hadden we gekozen voor de 'BDSM Den Haag/Openminded' avond en nadat we de schappelijke entreeprijs van 15 euro hadden neergeteld betraden we dan eindelijk het hol van de leeuw. Gedempt licht, een intiem zithoekje, een bar, een podiumpje en lekkere muziek op een niveau dat een normale conversatie geen probleem was. Mannen in zwart leren broeken en vrouwen kort gerokt en hoog gehakt stonden ontspannen te kletsen en te lachen. We werden hartelijk begroet door de overige bezoekers en al snel wilde men alles van ons weten en wij natuurlijk van hen. Voordat we het in de gaten hadden, stonden we gezellig mee te praten en zouden bijna vergeten waarom we er waren

GW: Gaat het er hier altijd zo vriendelijk en gemoedelijk aan toe?

Ron: Ja, eigenlijk wel. Wat de mensen hier bindt is de gelijkgestemdheid en dus is iedereen die hier binnenkomt gewoon welkom. Kom, dan laat ik jullie het pand zien.

Iedereen die nieuw is krijgt een kleine rondleiding van Meester Ron, hij toont ons de kleedruimte (want niet iedereen wil in BDSM-outfit over straat) waarna we de eerste verdieping verkennen. Een mooie badkamer, een kamer met een bed, een kamer met een groot bed, kooi en een zogenaamde swing en daarna naar de tweede etage. Een kamer met wasgelegenheid en een schandpaal en bed. In het plafond zitten ogen waar mensen met een beetje fantasie en wat touw wel raadt mee weten. Club Ron is zeker niet groot maar wel van alle gemakken voorzien.

club ron
(Club Ron, waar fantasie werkelijkheid kan worden)

We waren onder de indruk van wat er achter de neutrale gevel van het pand allemaal schuil ging. We gingen terug naar de bar, waar een vriendelijke maar ook erotische stemming heerste. Hoewel sommige vrouwen en enkele heren zeer schaars gekleed waren stonden ze ontspannen tussen de rest. We besloten een schaars geklede dame te vragen naar haar ervaringen in Club Ron. We stelde ons netjes voor en ze liet ons weten 'Sylvia' te heten. Sylvia was een dame van 38 jaar oud, vrijgezel en ze kwam nu alweer voor de vijfde keer bij Ron's.

GW: Misschien een beetje naïeve vraag, maar voel je jezelf niet vreselijk opgelaten om zo schaars gekleed aan de bar te staan?

Sylvia: Welnee. Je kan hier gewoon lekker jezelf zijn en er is niemand die je lastig valt. In gewone kroegen willen heren altijd maar aan je zitten en dat is hier anders.

GW: Anders? Hoezo, mannen blijven toch mannen?

Sylvia: Ze staan nergens geschreven, maar binnen de wereld van de BDSM gelden hele strikte regels. Zo laat men iedereen in zijn of haar waarde en raakt men niets aan zonder toestemming. De bezoekers die hier komen kennen allemaal die regels en dus kan ik mijzelf laten gaan zoals ik wil, zonder vervelende toestanden.

GW: Ben je een zogenaamde onderdanige of subje?

Sylvia: Ja, al van jongs af aan heb ik onderdanige gevoelens, maar dat heb ik altijd voor mijzelf uit geschoven. Nu ben ik zo ver dat ik gewoon mijn gevoelens accepteer.

GW: Er zijn wel meer plekken in Nederland waar je terecht zou kunnen, waarom heb je voor Club Ron gekozen?

Sylvia: Nou, zo gek veel plekken zijn er niet hoor. Ik heb bijvoorbeeld niets met parenclubs of grote fetishfeesten. Club Ron is kleinschaliger, intiemer en misschien wel veiliger. En, eerlijk is eerlijk, de kans dat ik een gelijkgestemde partner vind is, denk ik, hier het grootst.

Op het moment dat de schaal met hapjes in de rondte gaat komt er een mooi uitgedost stel binnen. De man van het stel draagt een t-shirt waar 'slave' op staat en zeult een grote koffer mee. De dame ziet er goed verzorgd uit en hoewel ze een rokje draagt komt het ons voor dat zij de broek aan heeft. We besluiten ons oor bij hen te luisteren te leggen. We stellen ons voor en we blijken het met Judith en Jan van doen te hebben.

Judith praat honderduit en het valt ons wederom op hoe makkelijk men hier open over de diepste persoonlijkste gevoelens praat. Judith en Jan zijn getrouwd en komen zo nu en dan bij Ron. Waarom eigenlijk?

Judith: Na onze verloving hebben we eens een heel goed gesprek gehad over onze diepste verlangens. Dat was een heel emotioneel gesprek geweest en Jan bekende onderdanige gevoelens te hebben. Hij had fantasieën over hoe hij werd vastgebonden of opdrachtjes moest uitvoeren. Zelf ben ik heel doortastend en mag graag de lakens uitdelen, jullie begrijpen dat de basis die avond werd gelegd. Nu is het zo dat we thuis nog kinderen hebben en daarom komen we bij Club Ron, zodat we in alle rust van elkaar en het spel kunnen genieten.

GW: Ik begrijp dat jullie straks een van de kamers hierboven gaan gebruiken?

Judith: Wie weet. Misschien als Jan heel braaf is (Jan krijgt een glimlach op zijn gezicht en staart een beetje nerveus naar zijn voeten).

GW: Wat bedoelen jullie toch met 'spelen'?

Judith: BDSM is niets anders dan spelen met macht. Als we in onze rol zijn dan ben ik heel dominant en hij moet zich maar voegen naar mijn grillen. Toch is het niet zo dat ik maar wat doe. Vooraf heb ik al bedacht wat we gaan doen, waarbij ik rekening houdt met zijn fantasieën. Voor de buitenwereld lijkt het alsof ik een bitch ben, maar dat is slechts schijn. Ik hou heel erg veel van Jan en wat er in feite gebeurt is een soort rollenspel waaraan we allebei evenveel plezier beleven.

GW: Spelen jullie ook met andere mensen hier?

Judith: Wij niet. Wij houden het lekker bij elkaar. Sommige vinden het leuk om ook met anderen te spelen en dat is dan prima.

Ron komt er bij staan en vraagt hoe we het tot nu toe vinden. We vertellen dat we eigenlijk een beetje verbaasd zijn. We hadden een broeierige stemming verwacht van mannetjes die duister zaten te loeren en dat iedereen op seks zat te jagen. Van dat beeld was niets meer over. Ron lacht en legt uit dat de meeste mensen komen om gewoon zichzelf te kunnen zijn in een veilige omgeving. Natuurlijk zijn de seksuele gevoelens een drijfveer, maar hoewel die mogelijkheid er is, vinden veel mensen het belangrijker om gewoon onder gelijkgestemden te zijn.

GW: Mogen we dan stellen dat bijvoorbeeld bij parenclubs de seks vooral tussen de benen zit en hier bij jou de seks meer tussen de oren beleefd wordt?

Ron: Daar heb je misschien wel een punt ja. Veel mensen die hier komen maken geen gebruik van de kamers, maar komen puur voor de sociale contacten aan de bar. Het kan wat dat betreft al heel bevredigend zijn om gewoon eens vrijblijvend van gedachten te wisselen.

GW: Ik kan me voorstellen dat buiten de serieuze liefhebbers ook lieden aan de deur komen die gewoon ‘aapjes willen kijken’ of denken even snel een onderdanige in bed te krijgen. Is er een deurbeleid?

Ron: Liefhebbers van BDSM vormen een kwetsbare groep, omdat ze eenmaal achter de deur zichzelf vaak helemaal blootgeven. Het komt inderdaad wel eens voor dat een groepje mannen gewoon voor de lol naar binnen wil. Maar helaas voor hen krijgen die geen toegang. Ik kan het me niet veroorloven om geilneven en ander toeristenvolk binnen te laten. Dat zou niet alleen mijn reputatie schaden, maar ook de serieuze bezoekers afschrikken.

club ronHet gesprek wordt onderbroken door een stel dat het podium betreedt. Ron legt uit dat de vrouw van het stel het heerlijk vind om open en bloot te kijk te staan. De man van het stel ritst het jurkje open en de dame is dan op kousen en schoenen na naakt. Hoewel sommige kijken naar wat er gaat gebeuren, kletst de rest gewoon door. De man legt bij de dame op het podium in alle rust een ingewikkeld corset van touw aan. Na een tijdje is de dame goed ingesnoerd en ze mag van het podium af. Voorzien van haar nieuwe outfit haalt ze een drankje voor de man en aanvaardt trots de complimentjes van enkele andere dames aan de bar.

(Fotoinzet: Club Ron, net als bij mensen verraadt de buitenkant niet wat er zich binnen afspeelt)

Het wordt al snel laat en het valt ons op dat de meeste mensen maar mondjesmaat alcoholische dranken nuttigen. Ron legt uit dat de meeste mensen BDSM sane & safe beleven. Met een slok op loopt men de kans over grenzen te gaan, met alle gevolgen van dien. Het min of meer ervaren publiek weet dat ook en dus lopen de spaatjes en colaatjes goed. Een stel "we zijn wel getrouwd, maar niet met elkaar" loopt op ons toe en vraagt of we een 'sessie' van dichtbij willen bekijken. We kijken naar Ron die ons geruststelt en zegt: "Wat mensen in de kamers doen mogen ze zelf bepalen, zolang het maar legaal en veilig is. Sommige mensen vinden toeschouwers geen bezwaar of soms juist een meerwaarde. Dus neem gerust een kijkje als jullie dat willen. Gedreven door nieuwsgierigheid en met enigszins knikkende knieën volgen we het stel de trap op...

Wie meer wil weten of misschien zelf eens een bezoekje aan Club Ron wil wagen kan hier alle informatie vinden.

Om alvast een beetje in de stemming te komen gooien we er nog even een vrolijk videoclipje tegenaan.  kijken.

DeEne: Ben ik hier per ongelijks verdwaald op deze site?
Verkeerd internetadres ingetijpt??

Betreft dit geen info voor andere luitjes met een andere hobbie op een andere wat meer afgelegen plek in duistere krochten van het internet?

De 2e keer reeds dat SM aan de orde komt binnen 1 week..
Heeft grenswetenschap.nl de insteresses verlegd van grenswetenschap naar sadomasochisme, sekstoerisme, prik- & steekspelletjes en bondage?

Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?

Op 29-09-2009 8:37:35 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ganzfeld: Aha, mooi inkijkje in een subcultuur (sub cultuur) waar we eigenlijk nooit zo veel van horen of zien.
Op 29-09-2009 9:16:25 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
DeEne: Of gewoon een groepje erg sneue mensen met een ernstige stoornis in hun sensorische/emotionele beleving en wat kortsluitingen in hun interne koppelingen.
Dat ze er dan onder elkaar het beste van maken en ervan genieten, tja.., da's wel heel fijn voor ze..
Nvdr: GW is voorstander van het vrije woord zolang men de algemene fatsoennormen en nettiquettes in acht neemt. We modereren slechts in het geval van kwetsende, commerciële, discriminerende of andersinds onwelvoegelijke boodschappen, of bij schending van het auteursrecht of copyright. Ban wegens denigrerende aantijgingen en ongefundeerde verdachtmakingen jegens een bepaalde groep.
Op 29-09-2009 10:19:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po:
DeEne:

Of gewoon een groepje erg sneue mensen met een ernstige stoornis in hun sensorische/emotionele beleving en wat kortsluitingen in hun interne koppelingen.

http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?grens=1116
United as one. Divided by zero.
Op 29-09-2009 10:59:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Deze is leukerrrrrr..... en speelbaarderderder naar mijn smaak;

Moeten is een keuze...
Op 29-09-2009 11:06:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
johannez:
DeEne:

Ben ik hier per ongelijks verdwaald op deze site?
Verkeerd internetadres ingetijpt??

Betreft dit geen info voor andere luitjes met een andere hobbie op een andere wat meer afgelegen plek in duistere krochten van het internet?

De 2e keer reeds dat SM aan de orde komt binnen 1 week..
Heeft grenswetenschap.nl de insteresses verlegd van grenswetenschap naar sadomasochisme, sekstoerisme, prik- & steekspelletjes en bondage?

Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?


my thoughts exactly
Op 29-09-2009 11:38:02 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
downthemall:
DeEne:

Ben ik hier per ongelijks verdwaald op deze site?
Verkeerd internetadres ingetijpt??

Betreft dit geen info voor andere luitjes met een andere hobbie op een andere wat meer afgelegen plek in duistere krochten van het internet?

De 2e keer reeds dat SM aan de orde komt binnen 1 week..
Heeft grenswetenschap.nl de insteresses verlegd van grenswetenschap naar sadomasochisme, sekstoerisme, prik- & steekspelletjes en bondage?

Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?


Nee dat doe ie niet.

Dit stuk is grenswetenschappelijk omdat deze fetishen op een "normaal" persoon volkomen bizar en onbegrijpelijk overkomen. Het is werkelijk fasineerend en verbazingwekkent om te lezen over deze onbegrijpelijke verlangens en jezelf af te vragen hoe de menselijke psyge zo verschrikkelijk verkronkelt kan raken. Het is juist mooi dat dit soort dingen op zo een veilige site als deze worden behandelt en dat je daarvoor niet naar obscure sites hoeft te gaan.

Het is niet zo dat deze artikelen onder het mom van sociale wetenschap worden geplaatst. Dit is sociaale wetenschap met als bedoeling inzicht te bieden in de onbegrijpelijke wereld van iemand met een parafile afwijking.

(bericht gewijzigd op 29-9-2009 14:22:42)
Op 29-09-2009 14:15:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
downthemall:
downthemall:

DeEne:

Ben ik hier per ongelijks verdwaald op deze site?
Verkeerd internetadres ingetijpt??

Betreft dit geen info voor andere luitjes met een andere hobbie op een andere wat meer afgelegen plek in duistere krochten van het internet?

De 2e keer reeds dat SM aan de orde komt binnen 1 week..
Heeft grenswetenschap.nl de insteresses verlegd van grenswetenschap naar sadomasochisme, sekstoerisme, prik- & steekspelletjes en bondage?

Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?

Nee dat doe ie niet.

Dit stuk is grenswetenschappelijk omdat deze fetishen op een "normaal" persoon volkomen bizar en onbegrijpelijk overkomen. Het is werkelijk fasineerend en verbazingwekkent om te lezen over deze onbegrijpelijke verlangens en jezelf af te vragen hoe de menselijke psyge zo verschrikkelijk verkronkelt kan raken. Het is juist mooi dat dit soort dingen op zo een veilige site als deze worden behandelt en dat je daarvoor niet naar obscure sites hoeft te gaan.

Het is niet zo dat deze artikelen onder het mom van sociale wetenschap worden geplaatst. Dit is sociaale wetenschap met als bedoeling inzicht te bieden in de onbegrijpelijke wereld van iemand met een parafile afwijking.

Op 29-09-2009 14:20:46 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Bert (Frank) Va:
DeEne:


Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?Het Internet is niet groot genoeg om mijn gestoorde hersenkronkels te kunnen bevatten, omgekeerd zijn er natuurlijk ook mensen wiens beperkte vooringenomenheid met gemak kwijt kunnen op de zijkant van een A4tje.

Ik ben blij dat de reeks "de Krochten" de gemoederen soms flink kunnen verhitten. Reden om vooral door te gaan. Dank u voor de inspiratie.


(bericht gewijzigd op 29-9-2009 15:29:55)
Probeer niet om een succesvol mens te worden,
Op 29-09-2009 15:29:22 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Ivoryke^:

Deze is leukerrrrrr..... en speelbaarderderder naar mijn smaak;En ook ietwat bloedigerderder en morbiderderder bij vlagen. Maar toch bedankt.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 29-09-2009 15:50:30 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
3.14po: Het enige dat ontbreekt aan de krochtenreeks is video. Wanneer gaat GW met de cam naar een parenclub om mensen te interviewen?
United as one. Divided by zero.
Op 29-09-2009 15:57:09 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ja Horus:
Bert (Frank) Va:

DeEne:


Opereert Markies de Sade in het geniep onder pseudoniem op grenswetensachp.nl om de populariteit van zijn gestoorde hersenkronkels te vergroten?Het Internet is niet groot genoeg om mijn gestoorde hersenkronkels te kunnen bevatten, omgekeerd zijn er natuurlijk ook mensen wiens beperkte vooringenomenheid met gemak kwijt kunnen op de zijkant van een A4tje.

Ik ben blij dat de reeks "de Krochten" de gemoederen soms flink kunnen verhitten. Reden om vooral door te gaan. Dank u voor de inspiratie.


Zag je er vóór je bezoekje bij meester Ron ook al zo goed uit, Bert?
Verder vind ik deze blogreeks wel degelijk passen in het vakje 'grenswetenschap', dat alleszins te maken kan hebben met een zeer persoonlijke kijk op/invulling van het leven in het algemeen en intimiteit in het bijzonder. Zeker mee doorgaan, dus.
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 29-09-2009 16:00:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard:
DeEne:

Of gewoon een groepje erg sneue mensen met een ernstige stoornis in hun sensorische/emotionele beleving en wat kortsluitingen in hun interne koppelingen.
Dat ze er dan onder elkaar het beste van maken en ervan genieten, tja.., da's wel heel fijn voor ze..

Nee hoor. Het is in het geval van het artikel toegespitst op 1 gebied, maar als je werkelijk onbevooroordeeld zou waarnemen hoe de mensheid zich gedraagt, dan valt dit erbij in het niet qua idioterie.
'Don't forget rule number 6'
Op 29-09-2009 16:27:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: mhwoa, iedereen moet doen wat hij leuk vind, zolang een ander er geen last van heeft vind ik, ikzelf heb geen probleem met een spelletje...

maar bovenstaande gaat mij ook net een beetje te ver, elkaar een beetje opknopen enz is leuk, maar al dat leer enz vind ik maar niets, doet me aan de village people denken

(en nee, ik ben niet de betreffende ron )
(bericht gewijzigd op 29-9-2009 18:25:33)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 29-09-2009 18:00:26 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
C.:
Ron B.:

mhwoa, iedereen moet doen wat hij leuk vind, zolang een ander er geen last van heeft vind ik, ikzelf heb geen probleem met een spelletje...

maar bovenstaande gaat mij ook net een beetje te ver, elkaar een beetje opknopen enz is leuk, maar al dat leer enz vind ik maar niets, doet me aan de village people denken

(en nee, ik ben niet de betreffende ron )


Hihi, leuke reactie.
Ik ken een stel dat zich in een milde vorm ook bezighoudt met dat soort spelletjes. Maar als ik hun erover hoor, dan spreekt bij hen vooral de liefde en vertrouwen voor elkaar. Je moet elkaar namelijk 200% vertrouwen, en je in volle overgave aan de ander onderwerpen.

En dat alles in de wetenschap dat de ander je vertrouwen meer dan waard is, je veilig bent en je elkaar niet zal schaden.
Kijk, en dat vind ik dan wel weer heel mooi aan zoiets. ..
Op 29-09-2009 18:50:13 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
joy: Grappig weer het lezen van de reacties Als mensen soms de gedachten en verlangens van anderen niet begrijpen..so be it... niets mis mee...maar erg sneu als je niet ens de beleefdheid heb het te laten voor wat het is...een anders zijn of haar verlangen Over hewt dragen van leer..ach je ziet het veel in bdsm kringen...in motor land...etc. ik hou van het dragen van leer...of het nu mooie zacht leren laarzen zijn...rokje..of een erg sexy sm gerelateerd pakje...wat maakt dat nu uit voor de ander...Gek toch wel..dat het in deze..zoals wel gezegt is---vrije wereld---tollerante wereld--- je zoveel uitleggen moet of verdedigen als je maar iets anders bent dan het gros...ja ja, ik weet het..nederland en je kop boven het maaiveld uitsteken...Gek is het dat men toch veel moeite heeft in het accepteren van bdsm...het gekozen machts verschil, wat overigeens door 2 mensen goed wordt besproken en afgesproken... terwijl en (nog) veel mannen zijn, ook in nederland..die het normaal vinden dat er voor hun gezorgd wordt door hun vrouw... zij de afwas doet, zij de was, zij de kids eten geeft, zij de baby verschoont, zij zijn eten opschept, zij haar handje moet ophouden voor wat huishoudgeld...en dan heb ik het nog niet eens over de mannen die het gewoon vinden om tegen hun vrouw neerbuigeld te doen, uitschelden, boos worden als er iets niet goed is in huis, zijn overhemd niet is gestreken...en nog erger, hij haar een tik geeft, aan de kant mag duwen etc.---Laat iedereen zich eens druk maken over deze NIET gewenste en NIET verkozen macht. Je bent anders als je aan sm doet...grinnn, je komt terecht in een blok over gedachten 'kronkels' ach weet je... ik heb er mijn koppie heel duidelijk bij...ook bij het beleven van mijn onderdanigheid...bij het beleven van mijn sm gevoelens...Grijnzzz en neem van mij aan..er doen meer mensen aan enige vorm van sm dan MEN weet of denken kan... er alleen niet veel mensen om bekende redenen vooruit komen...ach,live and let live! joy!
Op 27-11-2009 20:36:29 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
joy: ow damn!!! wat een domme sub. ben ik toch niet eens even de spellings controle over mn text laten gaan... mega fouten dus ppffff tja... dat komt ervan joy als je geen Meester hebt die jou gangen nagaat grijnzzzz overigeens... ehhhhh Frank mag dan wel geen MrBert zijn...hahahah hij heeft wel domi trekjes grinnn en dat heb ik niet van horen zeggen )) groetjes en tot ooit joy een trotse vrouw...sub. exibi....en nog veeeeeeeeel meer
Op 27-11-2009 20:42:04 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Marsepars:
C.:

Ron B.:

mhwoa, iedereen moet doen wat hij leuk vind, zolang een ander er geen last van heeft vind ik, ikzelf heb geen probleem met een spelletje...

maar bovenstaande gaat mij ook net een beetje te ver, elkaar een beetje opknopen enz is leuk, maar al dat leer enz vind ik maar niets, doet me aan de village people denken

(en nee, ik ben niet de betreffende ron )


Hihi, leuke reactie.
Ik ken een stel dat zich in een milde vorm ook bezighoudt met dat soort spelletjes. Maar als ik hun erover hoor, dan spreekt bij hen vooral de liefde en vertrouwen voor elkaar. Je moet elkaar namelijk 200% vertrouwen, en je in volle overgave aan de ander onderwerpen.

En dat alles in de wetenschap dat de ander je vertrouwen meer dan waard is, je veilig bent en je elkaar niet zal schaden.
Kijk, en dat vind ik dan wel weer heel mooi aan zoiets. ..

En als die mensen zich daar prettig bij voelen, wie zijn wij dan om ze daar op af te rekenen?
En zolang ze er niemand kwaad mee doen, hoor je mij niet zeuren.

Het is niet mijn kopje thee maar de Krochten-serie brengt wel mooi in beeld wat mensen nou beweegt.
Cannot kill the Battery!!!
Op 28-11-2009 8:26:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hedramoon: leuk deze krocht, en om te lachen sommige comments gut oh gut wat is men 'ruimdenkend'
Op 28-12-2011 17:06:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden