"Tijden veranderen", zei mijn oma. Iets ervoor had ze me haar belevenissen van de afgelopen dag verteld. Een oud mensje van 83 maakt weinig mee, zo zult u misschien denken. Niets is echter minder waar.

Godelieve, zo noemt mijn lieftallige grootmoeder, woont op de boerenbuiten in Vlaanderen. Tussen de konijnen, de kippen en het groen trekt ze als alleenwonende weduwe nog steeds kranig haar plan. Dagelijks wandelde ze naar het einde van haar door dichtgegroeid bos omringde straat, en terug. Dat is nu voor een tijd afgelopen...

De reden valt te vinden in de surreële hoek. Godelieve was halverwege de straat, voorbij een bocht, en zag een auto staan. Gebeurt wel vaker, meestal vragen ze de weg of is het de wagen van een koppeltje dat op die mooie rustige locatie de liefde bedrijft. Dit keer was het een man, een gewone blanke man van in de 30 jaar oud. Zijn motieven waren niet zuiver.

"Hij haalde zijn kanon uit en kwam met grijpende armen naar me toe gelopen," aldus de geschrokken Godelieve. Met 'kanon' refereert ze naar het gezwollen geslachtsdeel dat de man fier wenste te profileren. Ze maakte zich gauw uit de voeten door bij haar buren binnen te lopen, maar de schrik sloeg haar om het lijf. "Moest ik nu nog een jong ding zijn, dan begreep ik het."

Op 83-jarige leeftijd moeten rennen voor iemand die je dreigt te verkrachten. Tijden veranderen.

3.14po: Gerontofielenkanon
United as one. Divided by zero.
Op 30-09-2009 0:53:58 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gerard: Ach, de man had wat teveel op GeenStijl gelezen.
'Don't forget rule number 6'
Op 30-09-2009 20:40:18 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
ThoTh: dwaasheid is van alle tijden, net als angst en overheersingsdrang.
ALLES IS WAAR
Op 30-09-2009 22:23:53 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden