De officiële website van de regering van Kazachstan meldt de opzienbarende ontdekking van Nazca-achtige geogliefen op hun grondgebied. Geogliefen zijn tekeningen in of op de aarde die gecreëerd worden door stenen te schikken of een gedeelte van de bovenste laag aarde te bewerken. Aan zulke tekeningen wordt meestal een bijzondere betekenis gegeven, denk maar aan de theorieën over de fameuze Nazcalijnen in Peru. Daar zijn geogliefen met de beeltenis van onder andere verschillende dieren over een grote oppervlakte verspreid.

Kazachstanlijnen

De geogliefen van Kazachstan lijken een mensachtige figuur voor te stellen die omringd is door twee vreemde structuren. Deze Kazachstanlijnen zijn gevonden in de afgelegen Karatau Mountains in het zuiden van het land. De Karatau Mountains staan bekend voor de talrijke archeologische sites met steenstructuren uit de steentijd.

Geogliefen werken als een magneet op ufologen, waarvan er sommige denken dat de geogliefen boodschappen of herkenningspunten zijn van buitenaardse bezoekers, of op zijn minst een creatie van oude volkeren naar aanleiding van het bezoek van buitenaardsen.

Kazachstan is een land waar UFO waarnemingen schering en inslag zijn. Nog niet zo lang geleden speelde de regering van Kazachstan met het idee om een buitenaardse ambassade en landingsplaats voor UFO's te bouwen. Het zal ons dus alvast niet verbazen dat locale onderzoekers in de menselijke afbeelding een alien zien die ooit de aarde bezocht en contact had met de inboorlingen.

harses: nazca met een Z,niet met een S
Op 27-09-2009 18:47:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Cheshire Cat:
harses:

nazca met een Z,niet met een S

Nee, in Kazachstan is het met een s.
"We're all mad here."
Op 27-09-2009 18:52:50 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ramonkey: Volgens mij is het zo dat Nazca met een z maar Nasca met een s wordt geschreven. ;-p
Op 28-09-2009 10:58:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden