Vreselijk ziek zijn en toch geen dokter te vinden die je kan helpen. Volgens de Amerikaanse nieuwszender KHOU overkomt het steeds meer mensen in Texas, Florida en California. Het gaat om de ziekte ‘Morgellons’, een ziekte die driehonderd jaar geleden voor het eerst werd beschreven. Lijders aan deze ziekte zijn ervan overtuigd dat er beestjes onder hun huid rond kruipen. Het idee alleen al is voor de meeste mensen voldoende om er gek van te worden. Ondanks fysieke sporen en eensluidende klachten weigeren artsen het probleem serieus te nemen. “Morgellons bestaan niet, mensen die denken dat er beestjes onder hun huid leven lijden aan waanideeën”.

Waanideeën of niet maar onderzoekster Ginger Savaley heeft inmiddels zo’n 100 goed gedocumenteerde gevallen en zij zegt dat er wel degelijk meer aan de hand is. Zij zegt dat haar patiënten kleine wondjes hebben die op het eerste gezicht niet veel zeggen. Maar onder een microscoop bekeken valt haar op dat er duidelijke zwarte en witte ‘wormpjes’ of ‘draadjes’ te zien zijn.


( Zitten er nu wel of geen wormpjes onder?)

De 59 jarige Cheryall Spiller lijdt aan ‘Morgellons”, zij zegt dat er soms kleine wormpjes uit haar oren komen, je kan ze duidelijk voelen kriebelen en met een wattenstaafje kan ik ze eruit halen. Ook Travis Wilson lijdt aan deze mysterieuze aandoening. “Het voelt alsof er beestjes over je hele lichaam kruipen, ik kan er niet van slapen”. Wie de videoreportage van KHOU wil zien moet hier klikken.

Beestjes die onderhuids leven zijn niet zo ongewoon als men over het algemeen denkt. Een mooi voorbeeld is de zandvlo . De zandvlo komt voornamelijk voor in tropische gebieden en schijnt een voorkeur te hebben voor mooie witte stranden. De vlo wacht in het zand geduldig tot er een argeloze voorbijganger blootsvoets door het zand loopt. De vlo graaft zich vervolgens in de voetzool in en begint rondom haar eitjes te leggen.

Op de onderstaande foto zie je bij de dikke pijl het gat waar de zandvlo zich heeft ingegraven en bij de dunne pijl zie je de eitjes. De enige remedie is om met een schone naald de vlo uit je voet te graven.


Natuurlijk zijn er veel meer engerds die graag onder je huid kruipen. De haakworm is bijvoorbeeld zo’n engerd. Het beest kom meestal voor in de uitwerpselen van honden en katten en heeft er geen moeite mee om zich bij contact, in bijvoorbeeld een mensenvoet, te graven.


(Haakworm, klaar voor de aanval)


(.. en de haakworm in een voet)

Meestal zijn de beestjes die in ons leven maar heel klein en vallen niet op. Wat natuurlijk wel opvalt, zijn de effecten die ze teweeg brengen. Zo heb je met name in Zuid Amerika Trypanosoma cruzi. Deze parasiet gaat zelfs zo ver dat ‘ie een vast onderdeel van je DNA wordt. Eenmaal lekker in je lichaam vernietigt de parasiet in enkele jaren tijd je vitale organen.

(
(Trypanosoma veroorzaakt de ziekte Chagas)

Een heel ander soort horrorverhaal kunnen we lezen in het boek 'Tussen Orinoco en Amazone' van de ornitoloog en ontdekkingsreiziger Redmond O'Hanlon. Hij beschrijft hoe hij alvorens het baden in de jungle een soort theezeef over zijn geslachtsdeel zet. Redmond had namelijk vernomen dat in de donkere jungle wateren een minuscuul visje woont die de nare eigenschap heeft de urinebuis in te zwemmen. Eenmaal in de urinebuis zet het visje zijn, met weerhaken voorziene, kieuwdeksels open en de enige manier om dan nog van je visje af te komen is.. afhakken.

Meer over Morgellon kunt u hier op deze site lezen.

 

Gerelateerd aan deze publicatie:
CCRider: o sweet baby jesus.... die haakworm.....
My dentist told me I need a crown. I was like I KNOW, RIGHT?
Op 26-09-2012 12:56:41 | Kudos: 2 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Dicit: Hier krijg je spontaan jeuk van.
Nooit te oud om nog meer te leren.
Op 26-09-2012 13:39:32 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Gas: oh lekker om te lezen na een nachtje onverklaarbare, onuitstaanbare jeuk aan je duim.
Op 26-09-2012 13:57:12 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden