"Het is zonder God moeilijk een samenleving op te bouwen die op de waarden van het goede, de gerechtigheid en de broederschap is gebaseerd. De enige zekere hoop is God, en de ervaring van de geschiedenis toont aan dat de mens tot absurde daden komt, als hij God uit zijn leven uitsluit". Ik verzin het niet, voorgaande bewering komt uit de koker van paus 'Ratzi' Benedictus XVI (Bron). Het historisch besef van de huidige paus is kennelijk niet meer zo optimaal. Zeker 'Ratzi', die op zijn veertiende in 1941 toetrad tot de Hitlerjugend, zou het motto van de jonge bruinhemden 'Gott, Ich und die Waffe' toch nog wel in het geheugen hebben staan? Paus Ratzinger had beter kunnen stellen dat "de mens tot absurde daden komt, als hij God in zijn leven insluit".

gott mit uns
(De koppel van de Wehrmacht, wie op de knieën voor een Duits soldaat zat kon nog eens fijn nalezen aan wiens kant god zou staan)

De grootste massamoordenaar aller tijden is vermoedelijk de Rus Stalin geweest. Misschien doelde de paus wel op hem toen hij zijn uitspraak deed. Onder het bewind van Stalin werden gelovigen (en eigenlijk iedereen die hem niet aanstond) inderdaad vervolgd, maar dat was niet zo omdat hij een vermeend atheïst was. Stalin genoot zijn opleiding op een Russisch-orthodoxe seminarie. Stalin gooide er met zijn pet naar en maakte zijn opleiding niet af. Was hij wat braver geweest, dan zou hij vermoedelijk priester geworden zijn. Stalin zou zich nooit negatief over de kerk hebben uitgelaten en de enige reden waarom deze megalomane despoot gelovigen in de pan hakte, was omdat hij simpelweg geen concurrentie dulde.

Hitler, zelf zwaar katholiek opgevoed, had in zijn latere leven een sterke afkeer van religie in het algemeen en de kerk in het bijzonder. Tenminste, zo staat het in de boeken. De ironie wil echter dat het Vaticaan en met name Eugenio Pacelli (paus Pius XII van 1939 tot 1958) de grote pleitbezorger van Hitler was, zonder wiens hulp Adolf wellicht nooit aan de macht was gekomen. Nee, de Katholieken dweepten met Hitler (zie hier - .doc alert). De persoonlijke afkeer van Hitler van de kerk was kennelijk niet zo heel sterk, de Wehrmacht droeg vol trots de spreuk 'Gott Mit Uns' op de koppel en Muller mocht zich onder de nazi's de 'bisschop van het rijk' noemen.


(Voor God en vaderland... het resultaat is bekend)

Gaan we nog verder terug in de tijd, dan blijken 'absurde daden' en godvrezende lieden hand in hand te gaan. Van kruisvaarders tot middeleeuwse inquisitie tot het kerstenen van volkeren en het "voor God en vaderland" grijpen naar de wapens. Tot op de dag van vandaag zijn het toch vooral lieden die met een of andere godheid dwepen, die tot de meest absurde daden komen.

Maar goed, de paus is nog steeds Gods persoonlijke plaatsvervanger op aarde en onfeilbaar, dus ik zal het niet helemaal goed begrepen hebben.

luidspreker:

... dat de mens tot absurde daden komt, als hij God uit zijn leven uitsluit.


... dat de mens
[
Stalin genoot zijn opleiding op een Russisch-orthodoxe
Hitler, zelf zwaar katholiek opgevoed
]
tot absurde daden komt, als hij
[
omdat hij een vermeend atheïst was.
in zijn latere leven een sterke afkeer van religie in het algemeen en de kerk in het bijzonder.
]
God uit zijn leven uitsluit.

Einde analyse. No comments
Op 07-10-2009 9:38:55 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol: Lekker zwart/wit blogje. Religieus= slecht, atheist= goed? Kijk eens verder dan je neus lang is. Slechtheid van de mens is heus niet afhankelijk van religie of niet. Het volgen van ongeacht welke doctrine leidt meestal tot uitwassen ongeacht of die doctrine op religie geent is. Kijk maar eens wat Pol Pot heeft aangericht in een paar jaar tijd. Zijn systeem was atheistisch, als je maar een bril droeg was je doodvonnis getekend. Dus hou eens op te trappen op mensen met een geloof. Niet geloven zal op de duur tot de zelfde uitwassen leidden. Steek je hand maar in eigen boezem, zal je goed doen Bert.

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 07-10-2009 10:19:03 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ivoryke^: Ik ben het helemaal eens met Tetzmol. De paus maakt inderdaad een uitspraak die kant noch wal slaat... maar dat doet dit blogje in mijn ogen evenwel.
Moeten is een keuze...
Op 07-10-2009 10:52:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
AdVader: Wat een belachelijke frustraten zijn types als Bert Vanslagmulders, alles verdraaien om tot zijn anti-religieuze conclusies te komen, pseudologisch onder het mom van goed fatsoen en progressie, dit soort artikelen zijn uitlokkend aanjagend haatzaaiend en absoluut niet serieus te nemen. Mede vanwege pathetisch liberalisme wordt onze samenleving gemold!
Op 07-10-2009 11:27:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
johannez: Tot absurde (gewel)daden komen heeft helemaal niets te maken met gelovigheid, maar alles met 'fanatisme'..! denk bijv aan voetbalsupporters. eigenlijk blijkt het inderdaad al uit dit blogje, helaas zonder dat de schrijver het zelf doorthad...
Op 07-10-2009 11:57:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
lonley wolf: Echt een blogje met een gefilterde visie!
Er zijn ook goede gelovige hoor denk aan vader Damiaan en moeder Theresia beide opgevoed met het geloof.
Het heeft niets te maken met de opvoeding! Maar misschien wel met de ervaring in het leven (maadschappij) wat deze mensen verbitterd raken. en daardoor deze daden gaan doen (denk ook even recent aan 30 april)
Op 07-10-2009 0:02:49 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Ron B.: er zit een verschil tussen:

geloof
religie
fanatisme
extremisme

alhoewel 2 of meer van die zaken vaak samengaan, het is niet altijd zo maar op 1 hoop te vegen...

wb de paus en aanverwanten, tsja jezelf als de vertegenwoordiger van god op aarde zien getuigd mijns inzien van grootheidswaanzin, en waarschijnlijk ook al heel wat jaren brainwashing voordat je dat echt gaat geloven wat men je verteld...
(bericht gewijzigd op 7-10-2009 12:32:35)
We're Not Retreating; We're Advancing in a Different Direction
Op 07-10-2009 0:32:08 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Chris de Boden: Ik geloof wel dat er een hogere macht is die boven de mens staat, maar ik hang geen religie aan.

Volgens het Cristelijke geloof heeft god zijn zoon jezus naar aarde gestuurd zodat de mensen daar in kunnen geloven.

Volgens mij is het idd niet te begrijpen en te bevatten wat of wie die hogere macht nou precies inhoudt of is.
Volgens de Bijbel is Jezus de zoon van God, maar intrepeteer je het anders dan kun je concluderen dat wij allemaal creäties of kinderen zijn van die hogere macht in principe. Ik geloof wel in meerdere lagen van je bewustzijn en dat daar heel wat kennis in is opgeslagen, alle basics die een mens weten moet, het is dus heel belangrijk om vooral naar jezelf te luisteren.

Zelf eet ik geen varkensvlees, ik ben besneden en ik drink ook al jaren geen alcohol meer. Toch is er niemand geweest die mij verbied om varkensvlees te eten of dat ik me moest laten besnijden.
Dit waren allemaal beslissingen geweest vanuit mijn eigen ik.
Van varkensvlees kreeg ik het zuur en nu had ik een pilletje er tegen kunnen nemen, maar ik had ook de keuze om het gewoon niet meer te eten.
Goddank zijn mijn ouders altijd zo vrij geweest om mij zelf gewoon te laten bepalen of ik wel of geen religie aanhangt en ik hoefde ook nooit mee naar de kerk of moskee(tegenwoordig heel gewoon in het moderne westen).
Linux=Technisch lego voor volwassenen. Project SteviaLX 1404 v1.0
Op 07-10-2009 18:27:45 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Als Jezus een zoon / kind van god is dan zijn wij dat ook. Houden van Jezus, is houden van jezelf en alle andere kinderen op deze aarde. Hou je ALLEEN maar van jezus ( of een andere porfeet) dan heb je het niet helemaal begrepen , dat is ook het probleem met fundamentalisten. Know thyself
Op 08-10-2009 9:43:56 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
JaccoV: Geloof = Pure Evil

Een middel om mensen makkelijk te managen en te controleren zonder dat ze het zelf doorhebben, de reden dat het al zo lang in gebruik is daarnaast kan de machthebber(leider van de groep) simpelweg dicteren wat deze groep mensen wel en niet mag het zij doormiddel van een boek.
Je bepaald als mens je eigen grenzen je bepaald zelf wat wel en niet goed voor je is, dit hoeft niet bepaald te worden door een fictief persoon welke zogenaamd alles gecreerd zou hebben. Het aanbidden/vereeren van personen het zij fictief het zij realiteit is niet goed voor de zelfontwikkeling en zou daarom verboden moeten worden. Kijk naar de geindoctrineerde kinderen van zwaar gelovigen en vergelijk deze met niet gelovige kinderen het verschil is enorm!

De gelovige mens voelt zich altijd beter(op een enkele uitzondering na) als de groep welke niet denkt zoals hun iets wat direct aanzet tot haat vooral van anders gelovenden. Hoeveel oorlogen zijn er niet ontstaan omdat geloven botste en waarom? Omdat het van die vredelievende overtuigingen zijn.....ik dacht het niet.

Ik ben van mening dat als we geloof 2000 jaar geleden links hadden laten liggen dat we een stuk verder waren gekomen dan dat we nu zijn!

Geloof is overbodig en onnodig. Wat nodig is voor deze wereld is geloof in jezelf, geloof in je medemens en geloof in een goede toekomst en meer niet!

I rest my case.
Homo sapiens non urinat in ventum
Op 08-10-2009 10:57:17 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Tetzmol:
Ook jij gelooft in je eigen doctrine en owee als er iemand aan jouw doctrine komt sleutelen. Wedden dat je dan ook naar geweld grijpt?

Tetzmol.
“You never know what is enough unless you know what is more than enough.”
Op 08-10-2009 11:02:07 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
wdawn: Tenzij je het woordje "know thyself" begrepen hebt.
Op 08-10-2009 11:27:19 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
hano:
wdawn:

Tenzij je het woordje "know thyself" begrepen hebt.


Het Ken u Zelve van de vrijmetselarij. En de opperbouwmeester van het heelal. Ik hang geen religie aan, ik haat dogma's.
Maar het feit dat ik geen dogma's in mijn denkkader toelaat is op zich al een dogma...
Op 08-10-2009 21:24:34 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden