Dat sommige mensen er vreemde ideeën op nahouden blijkt uit wat een man in Vlaanderen aan het vervolmaken is. De 62-jarige man heeft een tweedehands doodskist gekocht en bereidt zich nu voor op de dood. Nadat hij in zijn vrije tijd de doodskist verder opsmukt, oefent hij alvast door er regelmatig - met het deksel dicht - dutjes in te doen. Dat er al een lijk vóór de crematie in gelegen heeft stoort hem niet: "Op hotel slaap je toch ook in een bed waar al ik weet niet hoeveel volk in lag?".

Zo'n twee maanden geleden kocht Louis Stijnen uit Laakdal bij een inboedelverkoop een houten doodskist. In eerste instantie wou hij het op eBbay verkopen, maar besloot dan toch maar om de kist voor hem persoonlijk te houden. Hij wil er in begraven worden zodat zijn nabestaanden nu al een zorg minder hebben. Na zijn dagtaak als metselaar houdt hij zich bezig met het verfraaien van zijn laatste rustplaats en richt hij het interieur van de veranda - waar de kist staat - in als funerarium.

Louis Stijnen in Het Laatste Nieuws: "Ik heb ze al heel erg verfraaid. Ze is geschuurd en opnieuw geverfd. En van binnen heb ik een dikke laag mousse van zes centimeter aangebracht, zodat ik later zacht lig. Het geheel heb ik afgewerkt met een wit laken.

De lugubere werkzaamheden van Stijnen zijn bijlange nog niet klaar. Hij wil zijn doodskist nog vernissen en versieren met koperen knoppen. De wanden wil hij nog met zink bekleden om grondwater en ongedierte buiten te houden. In de veranda staan nu al kaarsen en een zelfportret, maar daar moeten ook nog aangepaste gordijnen en een champagne-emmer met een 'dingske' komen.

Stijnen werkt ook nog aan een tweede doodskist. Dat moet er eentje worden met bovenaan een glazen doorkijkraampje, zodat je kunt zien wie er in ligt. Voor wie deze is weet hij nog niet, maar het zal u niet verbazen dat zijn vrouw en dochter het een vreemde hobby vinden.

Spreek het idee u aan, maar hebt u twee linkerhanden? Bestel dan een gepersonaliseerde doodskist en vanaf 1.900 euro bent u ook bij de lugubere gelukkigen.

Antoine: Wat mij betreft een ultieme uiting van het ego om de illusie dat het niet wil sterven in stand te houden. Maar verder: ieder diertje zijn pleziertje, zeker?
Op 15-10-2009 9:59:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
mvmarion: Mischien dat het in Belgie wel mag. Maar in Nederland mag je geen metalen voorwerpen (afgezien van de knoppen/hengsels aan de buitenkant) hebben aan/in je doodskist.
Ook mag je het verrottingsproces niet hinderen, dus afsluiten voor ongedierte en grondwater zal ook niet mogen.
Op 15-10-2009 10:21:31 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Fik2000: Bah rotten in een kist .. Of opbranden.. brr, Geef mij maar vriesdrogen en trug uitstrooien in de natuur.. Zou ms nog een leuk artiekel zijn voor op grenswetenschap.. Beste redactie ;-)
Op 15-10-2009 13:25:11 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Koester uw onwetendheid, de rest kunt u opzoeken.
Op 15-10-2009 23:17:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
nupeet: tsja,misschien nog even wachten,
Unity in the Heart of Diversity
Op 16-10-2009 0:01:24 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden