De term grenswetenschappen beslaat doorgaans meer de 'grens' dan de 'wetenschappen en dat is soms best wel jammer. Op die manier maakten doorgeschoten aluhoedjes de toch al complexe ongerijmdheden in onze wereld nog complexer. Maar dat is nu voorbij. Vanaf nu kunt u gratis het "EdgeScience Magazine" downloaden (PDF alert) dat u wordt aangeboden door het in 1982 opgerichte 'Society for Scientific Exploration' (SSE). De SSE bestaat uit 800 wetenschappers uit 45 landen die allen de wetenschappelijke antwoorden proberen te vinden op de anomalieën en onbegrepen zaken in onze werkelijkheid. Of, zoals ze het zelf zeggen: "Why EdgeScience? Because scientific knowledge is still full of unknowns".

Het eerste nummer ziet er veelbelovend uit. Zo geeft William Corliss zijn visie over de mysteries van de antieke bouwkunst in Zuid-Amerika en laat Rodger Nelson zijn licht schijnen over het 'Global Consciousness Project'. Wetenschappelijk verantwoord en toch lekker op de grens, de stichting Skepsis gaat het nog moeilijk krijgen. Kortom... downloaden al dat lekkers.

Het e-zine kent slechts één nadeel, het is geschreven in de Engelse taal. Maar dat hoeft voor de échte liefhebbers toch geen probleem te zijn?

Ja Horus:
Bert:
Het e-zine kent slechts één nadeel, het is geschreven in de Engelse taal. Maar dat hoeft voor de échte liefhebbers toch geen probleem te zijn?


Eeuhh...
I'm not a complete idiot. Some parts are missing.
Op 03-10-2009 11:46:05 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
TMTNSP: Ik heb het tijdschrift voor de helft gelezen en mijn conclusie is dat dit inderdaad "smullen" gaat worden. Dus bedankt redactie want ik was niet op de hoogte van het bestaan van SSE. Voor wie het lezen van de engelse tekst misschien wat tegenstaat omdat er veel woorden gebruikt worden die niet tot het huis-tuin-en-keuken engels behoren: er zijn online woordenboeken (zoals Babylon) die d.m.v. een simpele toets/muiscombinatie onmiddellijk de vertaling of - in het engels - de verduidelijking van het woord geven. Ook in Adobe Acrobat Reader 9 - het tijdschrift staat immers in pdf-format - werkt dit feilloos (niet in Acrobat Professional 7.0).
Op de site van SSE vindt men - buiten dit tijdschrift - een aantal video's en een grote hoeveelheid pdf-artikelen over de meest uiteenlopende "grenswetenschappelijke" onderwerpen.
(bericht gewijzigd op 3-10-2009 12:05:44)
Op 03-10-2009 11:46:51 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
artofnemesis: Veelbelovend, maar ze moeten toch écht wat doen aan dat voorkantje..
Op 08-10-2009 14:25:43 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
NewDayNL: Vannacht en eergisternacht ben ik er ook mee bezig geweest. Mee eens met veelbelovend!

Niet dat GW.nl erin op zou moeten gaan - of tot een NL-talig afdelinkje moet verworden - maar een 'strategische alliantie' zou toch wel moeten kunnen? Bezoekers op GW.nl genoeg.

Kennisdeling en -verspreiding. Hoe meer, hoe beter, hoe sneller. En snel moet het, de so-called 'gevestigde orden' (wetenschap én bestuur) blijken het op de drempel van de postmoderne tijd niet (meer) te kunnen.

RR
Het was altijd groter dan we dachten dat het was
Op 08-10-2009 15:54:57 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden