Het Digital Journal meldt op haar website dat archeologen in het zuiden van Hongarije een kelder ontdekt hebben die eigendom was van Vlad III, bijgenaamd Vlad de Spietser, ons beter bekend als Graaf Dracula. De kelder bevindt zich in de stad Pécs onder een twee verdiepingen hoog huis aan het stadsplein. De ontdekking gebeurde na een grondig onderzoek op aanwijzen van Tamás Fedeles, een docent middeleeuwse en postmoderne geschiedenis bij de universiteit van de stad.

Volgens Fedeles blijkt uit een document van 1489 dat Vlad III in de jaren 1460 de eigenaar van het huis was. Het document heeft het over 'het huis van Drakulya' en bevat een gedetailleerde beschrijving van het huis. Uit die gegevens blijkt dat de kelder heel waarschijnlijk toebehoorde aan 'Drakulya'. Een locale archeoloog met de naam Olivér Gábor staat met zijn neus in dezelfde richting en heeft het over de indrukwekkendste middeleeuwse kelder ooit teruggevonden.

Verder archeologisch onderzoek van de kelder lijkt er niet aan te komen. Zoltán Kárpáti, een archeoloog van het Cultural Heritage Protection Service zegt dat het eerste archeologisch onderzoek geen zaken opleverde die verband houden met de genoemde eigenaar. Hij geeft de stadsautoriteiten dan ook een gunstig advies om de voorziene bouwplannen uit te voeren.

Kárpáti is het ook niet eens met de locatie van het huis zoals het in het middeleeuwse document beschreven wordt, maar geeft wel toe dat de kelder zou kunnen behoren tot het huis van Drakulya dat in het document beschreven wordt.

3.14po: Hij is het niet eens met de locatie van het huis, maar wel met de locatie van de kelder? Wat voor gezwam is me dat weer?
United as one. Divided by zero.
Op 03-10-2009 18:17:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Radiation:
3.14po:

Hij is het niet eens met de locatie van het huis, maar wel met de locatie van de kelder? Wat voor gezwam is me dat weer?


Nooit een huis gebouwd? Je kan het eens zijn met de locatie van je kelder, maar oneens met de locatie van huis. Daardoor is de kelder eigenlijk niet op de juiste plaats, maar wel op de juiste locatie tov het huis dat niet op de juiste locatie staat. Héhé.
Ge kunt er uw haar mee kammen!
Op 03-10-2009 18:32:28 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Luk: Zonder fotos erbij vind ik dit soort nieuws eigenlijk meer 'non-nieuws'.
Mijn gedacht.
De schijnheiligen hebben het schijnbaar gehaald. Ehyeh Asher Ehyeh.
Op 03-10-2009 20:55:14 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Steenslagen: Koningin Mary, de moeder van de Engelse koning George VI en grootmoeder van de huidige koningin Elizabeth II stamde af van de zuster van deze Vlad the Impaler.

Op 04-10-2009 3:14:59 | Kudos: 0 Bericht positief waarderen
 Directe link naar reactie Meld ongepaste reactie
Sitemap - © 2017Grenswetenschap.nl - Reageervoorwaarden